Ronai and Ronai
AMERIKAI

Amerikai magyarok határolódjanak el Orbántól 2012. december 4. kedd 8:20 | Lázár György

  • Hozzászólások(23)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Amerikai magyarok határolódjanak el Orbántól

New York – Múlt héten egy szimbolikus szavazásra került sor az ENSZ Közgyűlésén, amely semmit sem old meg, semmit sem változtat a közel-keleti helyzeten.  Palesztinát “nem tag megfigyelő állam” státuszra emelte a világszervezet. 138 tagállam szavazott a határozat mellett, kilenc szavazott ellene, köztük az Egyesült Államok, Kanada és Izrael. Negyvenegy tagállam – köztük Magyarország – tartózkodott!

Magyarország tartózkodása szégyen! Csehország kiállt az Egyesült Államok mellett, és a határozat ellen szavazott. Németországnak jelentős muzulmán bevándorló lakossága van, belpolitikai okokból tartózkodott, ezt megértem.

De Magyarországnak nincs milliós muzulmán lakossága. Nem értem, hogy miért nem tudta követni Budapest Prága példáját? Miért nem tudott Martonyi úr kiállni az Egyesült Államok mellett? Arról már nem is beszélve, hogy 200 ezer magyar származású lakója is van Izraelnek. Nem őket illett volna inkább támogatni?

De itt nem Izraelről, és nem is Palesztináról van szó.  Itt arról van szó, hogy egy olyan szavazáson, amelyiknek semmilyen tétje nem volt, ahol az Egyesült Államok arra kérte szövetségeseit, hogy támogassák az amerikai álláspontot, ott Magyarország sunyi módon nem szavazott Amerika ellen, de nem is állt ki mellette. A magyar külpolitika gerinctelenül úgy döntött, hogy tartózkodik, és ehhez joga van. A cseheknek volt hátgerincük, ők kiálltak amerikai barátaik mellett.

Szégyellem, hogy Magyarország, az az ország ahol egykoron születtem, nem támogatja hazámat, az Egyesült Államokat. Remélem, szégyenletesnek tartják ezt az amerikai magyarok is, és elszégyelli magát Félegyházy-Megyesy Jenő (Eugene Megyesy, Jr.)  Orbán Viktor miniszterelnök tanácsadója, és Horváth János koridős fideszes honatya is. Mindketten amerikai állampolgárok.

Az amerikai magyaroknak el kell határolódniuk a budapesti kormánytól, és azoktól az emigráns szervezetektől, vagy személyektől, akik ma is támogatják az Orbán-kormányt. Ami pedig az amerikai befektetőket illeti, javaslom nekik, hogy vigyék a pénzüket Csehországba. Ott fektessenek be, ahol Amerikának igazi barátai vannak, mert a jelenlegi magyar kormány nem az Egyesült Államok barátja…

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.1/5 (40 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +30 ( 64 szavazatból)
Amerikai magyarok határolódjanak el Orbántól, 4.1 out of 5 based on 40 ratings

Címkék:, , , , , ,

  • Hozzászólások(23)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

23 Reader’s Comments

  1. jaj istenem, ezektől már ne várjatok semmi értelmeset.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (21 szavazatból)
  2. titok !
    *
    Ez nem ” értelem “, hanem érzelem kérdése – pró, vagy kontra.
    A magyar kormáány, a FidSS nyíltan nem mutathatja ki az Izraellel szemben megnyilvánuló negatív érzelmeit,, így hát kénytelen volt tartózkodni.
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (20 szavazatból)
  3. nem tudom, mire jó ez a sok elhatárolósdi? ha a tengerentúli magyarok egy része kimondja, hogy elhatárolódik, a másik fele meg kiáll a szuper kormányunk mellett.
    a hírekbe meg úgyse kerül be egyik sem a bulvármocsoktól. :/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (14 szavazatból)
  4. Na én már eldöntöttem. Idén veszem is fel az amerikai állampolgárságot.
    A magyar meg a hülyének sem kell.
    2010 előtt nem gondoltam volna, hogy így döntök majd 2 évvel később.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (25 szavazatból)
  5. Most vitt ki egy alapítvánnyal az USA-ba több millió dollárt.
    Ki fog ennyi pénz láttán elhatárolódni, hisz eladó és meg is vehető az egész világ! A pénz mindenkinek jól jön, akinek sok van belőle, még annak is!
    Az alapítványt, tehát a pénzköltést, a miniszterelnökség ellenőrzi….))))
    Itthon szénszünet lehet tanintézményekben, a nyugdíjasoknak állandóan a nyugdíjak nagy költségét hangoztatják az államháztartásban, de azer amire akarnak költeni, arra mindig van dögivel pénz!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (21 szavazatból)
  6. Azért tartózkodtunk, nehogy úgy járjunk mint az azeri baltással, akik mint tudjuk, átvágtak-becsaptak bennünket.
    Meg hát ha igen-t nyomunk, abban Simicskának mi a jó?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (13 szavazatból)
  7. Fénykép aláírás!
    .
    Orbán-Martonyi-szövetség
    Együtt tették tönkre hazánk külkapcsolatait
    Ebből már elég volt

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (22 szavazatból)
  8. http://www.ft.com/intl/cms/s/0/1077369e-3b0c-11e2-b111-00144feabdc0.html#axzz2DoHSyV9v)
    “Vadai Ágnes
    A Financial Times-nak nyilatkoztam tegnap és a következőket mondtam:

    „Nem hallottam, hogy Orbán elítélte volna Gyöngyösi szavait. Amikor a miniszterelnök külföldre megy, igen, azt mondja, hogy mindez elfogadhatatlan. De itthon néma, és a némasága ordító. (…)

    A nyugati vezetőknek karanténba kell zárniuk Orbán Viktor
    t, és világossá kell számára tenniük, hogy fel kell lépnie a szélsőjobb ellen Magyarországon. Ha ezt nem teszik, akkor ők is felelősek lesznek, a szélsőjobb terjedéséért.”
    2012.12.02″

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (20 szavazatból)
  9. Nem kifejezetten a témát kommentálom hanem a képet.

    Sok ocsmány diktátor képét láttam de ilyen unintelligens, otromba, gusztustalan, provokatív, sunyi, visszatetsző, ápolatlan zsíros disznóarcot mint a kárörvendően vihogó Orbáné még sehol. A haverja sem különb.
    .
    Ha ezt két embert meglátják, nemhogy szavazniuk nem szabad a Fideszre de azonnal el kellene mozdítaniuk őket, hogy a volt ellenzéki Orbán szavait idézzem és jó tanácsát fel elevenítsem.

    .
    Ez már valóban gyomorforgató.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (21 szavazatból)
  10. Orbán nem először mutatta meg a foga fehérét Amerikának.Amikor az iker tornyokba belement az a szemét terrorista vezette repülőgép és a Csurka kijelentette megérdemelték.Orbán egy árva szóval nem határolódott el tőle.Akkor kellett volna Amerikának örökre megszakítani vele a kapcsolatot.
    Bebizonyosodott milyen szemét a gondolkodása.Szégyenlem,hogy magyarnak születtem.Én kérek bocsánatot mindenért amit orbán tett és tenni szándékozik.
    Fúj ez már tényleg gyomorforgató!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (19 szavazatból)
  11. A határozott állásfoglalástól való elzárkózás a “pávatáncosok” újabb kétértelmű mutatványa.
    Mivel a Jobbik – szégyenszemre – nyíltan kiáll a terrorista arabok mellett, addig a szavazóikra és saját akcióik támogatására számító kormánypártok nem határolódnak el ettől. Izrael mellett sem állnak ki. Minek is tennék Feldmájer Péter a MAZSIHISZ nevében így alázattal hálálkodik nekik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  12. Seneca Erkölcsi levelek c. művének egyik idézete: “Az ostobaság sohasem hoz nyugalmat. Félelem van fölötte, félelem van alatta, reszket jobbról, reszket balról.”
    Jézus a laodíceai levélben (Jelenések könyve) az ateistákat is különbnek tartja, mint az álkeresztény képmutatókat. Itt azonban nem csupán képmutatás van, Itt már pontosan ellenkezőjét teszik annak, amit a Tízparancsolat, a Hegyi beszéd, Jézus 46 példázata Dániel és Jelenések és a többi bibliai fejezet előír az igazi keresztények számára. A kereszténység igazi elveinek lábbal tiprása tehát nem ateizmus, hanem sátánizmus. A sátán papjai el fognak tűnni a történelem süllyesztőjében.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (10 szavazatból)
  13. Természetes hogy orbán és bandája nem áll ki
    Israel, vagy az USA mellett.
    Hogyan is tehetné, mikor ez a borzadáj pávatáncos,
    kb. pont 2 hete tárta szélesre az ország kapuját az iszlám
    arab országok elött. Tölük remélve anyagi segitségeket.
    Kell neki a Judás pénz, hogy a hatalmát fenttarthassa.
    Aljasul elárulja nem létezö keresztény hitét is, amire olyan szivesen
    hivatkozik.
    Gondolom a vatikánban is köptek eggyet, amikor megtudták.
    De hát ez van.
    Legalább következetesen aljas.
    Nem csak saját országát, hitét árulja el,
    hanem a barátait is.
    Ilyen egy igazi diktátor.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (16 szavazatból)
  14. Mi , itthon, nagyon is elégedetlenek vagyunk, sőt nagyon is utáljuk az Orbán kormányát és Martonyi külügyér elvtelenségeit! Mégis arra kérném ezen INDULATOS írás szerzőjét, hogy ne tegyék!! Nagyon is megértem az indulatukat, de miért BÜNTETNÉK az EGÉSZ ORSZÁGOT az átmenetileg hatalmon lévő Orbán – bandától! Nem a Fi(de)sz oligarchákat büntetik, mert ők dúskálnak a javakban! Hanem éppen azokat, akiket Orbán is utál, a szegényeket! nekik jut majd még a mainál is KEVESEBB!!!! Mert ezek ILYENEK!!! Inkább segítsék a demokratikus erőket, hogy a következő választásokon el tudjuk söpörni Orbán bandáját!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (9 szavazatból)
  15. Senki ne fektessen be magyarorszagon amig a Orban hatalmon van , a magyarok meg vasaroljanak ott ahol az AFA normalis es nem rablo 27%! ha maskepp nem megy, meg kell donteni gazdasagilag a felcsutiekat minel kevesebbet koltunk annal elobb takarodik el ez a gazember es a hordaja! Lassan mindenki Orban-Simicska mediaban hirdet minden allami ceg ok meg szepen zsirosodnak! Egyre tobb allami ceg hirdet , csak tudnam minek illetve tudom igy lopjak a kozvagyont! Ezert allamositanak mert akkor azok iranyitottan hirdetnek ! SZ RT , MVM, Vizmuvek, Gazmuvek,Kozterulet Fenntaro Vallalat, ha megveszik az EON-t na akkor majd azt is lefejik hiaba a gatlastalansag nem ismeri a hatarokat! Orban egy metely.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  16. Irén
    2012. december 4. kedd
    15:56
    “Szégyenlem,hogy magyarnak születtem.”
    .
    Én nem szégyenlem, hogy magyarnak születtem, én azt szégyenlem, hogy ezek is egy országba születtek meg velem és nem csak velem hanem a többi rengeteg tisztességes magyarral.
    .
    Nem fogok szégyenkezni miattuk inkább világgá kiáltom, hogy nekik kell szégyenkezni maguk miatt. Egy országba születünk, de nem vagyunk és soha nem leszünk egy kategóriában.
    ,
    Azt meg végképp nem szégyenlem, hogy idejekorán otthagytam őket és nekem való normális életet feltételeket kerestem. életem legbölcsebb húzása volt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  17. Ha ennek a szavazásnak ennyire nincsen tétje, akkor miért ez a nagy kiábrándulás a szülőhazából?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  18. A több mint 5000 éves palesztin-zsidó ellentétben ha valaki tisztán lát, akkor gratulálok neki. A tartózkodás nem az Orbán kormány sajátja. Gyakorlatilag minden magyar politikai erő így tett volna, mert hiányzik az a megoldási ismeret, ami minden félnek megfelelően elfogadható lenne a konfliktus megoldásában. Tehát, nem az orbáni politikáról van szó, hanem általában a megoldás keresésben. Magam is, ha bizonytalan vagyok valamiben, akkor nem szoktam addig dönteni (szavazni igennel vagy nemmel), amíg nem vagyok teljesen meggyőződve a dolog helyességéről. Az alapkérdés a konfliktusban az, hogy van-e a palesztinoknak joguk saját államuk létrehozására. Szerintem van. De hogyan? Mikor? Hol? Tudja valaki a választ?
    Van-e Izraelnek létjogosultsága? Természetesen van. De hogyan kell a palesztinokkal megállapodnia? Tudja valaki? És a palesztinok közül tudja valaki? Ha tudnák már megoldották volna. Hát ezért tartózkodik Magyarország minden kormánya.
    Ugyanakkor, szélsőséges palesztin szervezetek terrorakciói ellen a leghatározottabban fel kell lépni. Itt nincs más, mint a fegyveres ellencsapás. Békés megoldás csak békével lehetséges.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  19. Violin, talán egy nem magyar/arab kiadású történelem könyv elolvasása, esetleg a biblia, vagy a régészeti kutatások eredménye kellőképpen kinyitná a szemedet.
    Az arabok és a zsidok békében éltek egészen addig amikor az egynapos Izráelt a környező arab népek megtámadták és az izraelben élő arabok izraelt elhagyva hontalanná nem lettek. Persze hogy ezek után Izrael nem fogadja vissza őket. ez a vizsály akkor kezdödött 1948-ban. 2012-1948 = 64 azaz hatvannégy év.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (4 szavazatból)
  20. Kedves CommonSense! Viszont ajánlom neked azt, amit Te nekem. Nézz után az történészi kutatásoknak a témáról. Az egyetemen több órát hallgattam neves történészektől előadást a palesztin-arab-zsidó ellentétről, annak kiindulásáról. Minden előadás azzal kezdődött, hogy “már 5000 évvel ezelőtt folyt, s hogy mikor kezdődött senki sem tudja, mert nincs korábbi írásos nyom”..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  21. Az én gyerekem is kint él Amerikában de egyáltalán nem foglalkozik politikával magyarországgal annyi a kapcsolata amit velünk tart, de nem értek egyet az alapitvány pénzelésével itthon is lenne mire költeni azt a rengeteg pénzt,ez a kormány a saját érdekein kivül teljesen szociálisan érdektelen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  22. kedvesek,hogy miket irtok,el szigetelni magyarországot,szégyelem magam hogy magyarnak szűletem,nahát már szégyelyjűk is a magyarságunkat,nem szép és ha el szigetelitek a magyarkat nem a kormány sinleli meg hanem a nép,ja ti nem vagytok magyarok és nem esztek a magyarok asztalárol ,még vannak aki mondják hogy szégyelik nemzetiségűket a szomszédban,vajon hol is a magyar bűszkeség,vagy nem is volt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
  23. tisztelhölgyeimésuraim

    .
    .
    Igazmondó!
    .
    Bizonyára úgy akartad mondani, hogy a kormány szociálisan . é r z é k e t l e n .
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Martonyi szerint a zsidók 2013. november 29. péntek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos