Ronai and Ronai
AMERIKAI

Újabb megszorításokra készül a kormány 2011. április 15. péntek 20:35 Forrás: fn.hu, portfolio.hu, nepszava.hu, FH, AN

  • Hozzászólások(37)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Újabb megszorításokra készül a kormány

Budapest, Brüsszel – A magyar emberek, immár nem először amióta Orbán és társai vannak hatalmon, nem a hazai sajtóból, hanem külföldi forrásokból tájékozódva kénytelenek megtudni, mire készül “pártunk és kormányunk”. Nos, a Brüsszelnek megküldött, angol nyelvű programból kiderül: semmi jóra nem számíthatunk.

Újabb megszorításokra készül a kormány – derül ki a Brüsszelnek, angolul megküldött konvergenciaprogramból. A dokumentumra hivatkozva a figyelőnet azt írja, hogy még a 2013-as költségvetés is a megszorításokra épül. A portál értesülése szerint a közszférában dolgozók fizetése jövőre sem emelkedik majd, de a kiskeresetű dolgozóknál az egykulcsos adó miatti kompenzáció megmarad.

Nemcsak a korkedvezményes nyugdíjat akarja megszüntetni a kormány, de befagyasztaná a minimálnyugdíjat is, a nyugdíjkorhatárt pedig felemelik. A kizárólag angolul közölt dokumentum szerint jövőre a családtámogatások sem emelkednek, a minisztériumoktól idén elvont 250 milliárd forint nagy részét pedig jövőre sem kapják meg a tárcák.

A portfolio.hu információi szerint a munka törvénykönyve is változna, hat hónapra emelkedhet például a próbaidő, a gyermek egy éves kora helyett fél éves koráig lehet majd igénybe venni a fizetés nélküli szabadságot, a munkaadó pedig egyoldalúan dönthet majd arról, hogy kifizeti-e a túlórát, vagy helyette szabadságot ad.

A konvergenciaprogram szerint idén 2 százalékos többlettel zár az államháztartás, jövőre 2,5 százalékos hiánnyal számol. A tervek szerint a deficit 2015-re tovább csökken, a GDP 1,5 százalékára. A program a következő években átlagosan 3 százalékos GDP-növekedéssel számol, a munkanélküliség pedig az idei 10,9 százalékról 8,7 százalékra mérséklődik 2015-re.

Az Európai Bizottság értékelése várhatóan június 7-ig készül el.

Az MSZP szerint bebizonyosodott, hogy az elhibázott gazdaságpolitika miatt súlyos megszorításokra kényszerül a kormány. Török Zsolt, az ellenzéki párt szóvivője azt mondta, hogy erre nem lett volna szükség, ha tavaly nem fogadnak el egy igazságtalan adórendszert. Hasonló véleményt fogalmazott meg Gyurcsány Ferenc is. A volt kormányfő azt mondta a Népszavának, hogy szerinte ráomlik Orbán Viktorra a saját építménye. Mint fogalmazott: sokkal előbb meg fog bukni az Orbán-kormány, mint azt fél évvel ezelőtt gondolta.

Az alkotmányt katyvaléknak, zagyvaléknak és tákolmánynak nevezte a volt kormányfő. Szerinte az alaptörvény előbb-utóbb a történelem szemétdombjára kerül.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.6/5 (10 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +18 ( 20 szavazatból)
Újabb megszorításokra készül a kormány, 4.6 out of 5 based on 10 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(37)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

37 Reader’s Comments

  1. NAGGYON jó a Gyurcsány-cikk a magyar Népszavában :
    http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=415862
    Érdemes elolvasni

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (25 szavazatból)
  2. “…a munkaadó pedig egyoldalúan dönthet majd arról, hogy kifizeti-e a túlórát, vagy helyette szabadságot ad.”
    Én meg bemegyek a henteshez és a szabadnapomért cserébe kérek majd húst. De megmondom neki, hogy max. négy órában számíthatja meg nekem, mert a másik négyből két óráért veszek kenyeret, kettőért meg zöldség-gyümölcsöt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +38 (38 szavazatból)
  3. hehehe

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  4. És miért pont 6 hónap a próbaidő?
    Miért nem 6 év?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (22 szavazatból)
  5. Úgy! és mi a francnak nyugdíjkorhatár?? A satu mellől a koporsóba! Idióta banda!
    A szemétdombon a helyük!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (29 szavazatból)
  6. vica1: :D
    Mérgesnek láccol.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  7. Azt értem, hogy megszorítások lesznek – bár már nem tudom, hogy még mit lehet rajtam megszorítani. De mitől csökken a munkanélküliség? Ennek ellent mond a nyugdíj korhatár emelése is!
    Tudjátok! Hatástanulmány, meg egy kis matek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +31 (31 szavazatból)
  8. Egyszerűen megakarják ölni a nyugdijfelé közeledőket.Ennyi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +33 (33 szavazatból)
  9. Geyza….. Mer az is vagyok! Nem kicsit, nagyon!
    Tibor ..lenne ötletem, mit kéne még megszorítani, jó erősen!:D De nem mondom..még nem. A munkanélküliség meg attól fog csökkenni, mert azt mondják
    Mint minden mostanában. Ha AZT mondják, el kell hinni, Mert az ellenkezőjét, ami a valóság azt TUDOD. .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (24 szavazatból)
  10. Ki is mondta pár hónappal ezelőtt, hogy megszorítások nem lesznek? Ki volt az az igazmondó sosem hazudó? MSZP, LMP most lehetne fogást találni a fideszen. Kérem, ordítsanak. Civil megmozdulások már elkezdődtek, egyre több embernek az érdeke sérül.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (24 szavazatból)
  11. stefán
    Igazad van. A civilek mozgolódnak, az Mszp meg lacafacázik!Igaza van Gyurcsánynak is, (olvastam a riportot vele)de attól hogy ezt hangoztatja, nem fog változni semmi!Ne várjuk már meg, hogy kést a torkunkra tegyék, mert megteszik, szemrebbenés nélkül!Minden szinten, minden megmozduláson ott kell hogy legyünk,a gyerekeinkért,és az unokáinkért!
    Máshogy változás itt nem lesz…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (20 szavazatból)
  12. Má nem azé de eddig is a kedves munkaadó döntötte el kifizeti-e a túlórát, de sok helyen szabadnapot adtak helyette. Már megen feltalálták a meleg vizet ezek. Van egyáltalán valaki ebben a qva országban aki védi a melóst ?????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (20 szavazatból)
  13. A gyomrom kifordul,ha ezt a (moderálva) trógert látom

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  14. bruckenbacker kapitány

    http://www.port.hu/titania,_titania,_avagy_a_dublorok_ejszakaja/pls/fi/films.film_page?i_film_id=44676&i_city_id=3372&i_county_id=-1

    Ide is leírom. Ugyan Ceausescura íródott szerintem a film, de Bacsó zseniális.
    Esetleg a mostani perekben a Tanu c alkotást is fel lehetne kormányoldalról használni:)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  15. Bocsánat,de nem tudom az undoromat legyőzni.Hazugságok,hamisítások,megszorítások,átverés és cinizmus nemzeti-katolikus szirupba ültetve.Szégyen

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  16. Ez meg csak az Alkotmany de ha eletbe lep, akkor minden atalakul, maskeppen es mashogyan lesz igy megint egy csomo koltseg amit mi fizetunk meg, az uj rendelkezesek es a regi megszunese az nem csak leirt betu, az bizony alkalmazando ami magaval hoz rengeteg atalakitast ami penzbe kerul. Honnan? Az egesz orszag a feje tetejen fog allni, senki nem tud majd semmit, mindenki retteg majd, mert ez a katyvasz tenyleg csak zavart fog okozni es rengeteg kiadast.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  17. Orbán gyáva , fél . Nem mer kiállni a zemberek elé és nyíltan ,mint egy gerinceshez méltón , /mint ahogy elődei tették / előadná a megszorításokat . Mitől fél ? A népszerűsége, így is már a bányászbéka alatt van . Vajon van még lejjebb is ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  18. Kicsit ideges leszek, ha Gyurcsányt méltatják. Nem olvasom az írásait sem. Előzménye, hogy még az öszödi beszéd után is elhittem egy darabig, hogy ő megy a jó úton.Ha olyan jól látja a helyzetet, ugyan mi akadályozta meg miniszterelnökként, hogy úgy tegye a dolgát, ahogy kell? Csak utalnék egy mai cikkre: Drámaian megnőtt a politikai hontalanok száma. Ha valaik kiábrándult egy pártból, és nem szavaz rá, nyilván más alternatívát fog keresni. Ha nem talál, akkor kiábrándul az egészből, és hátat fordít a kínálatnak. Azt gondolom, nincs ma olyan személyiség, aki hiteles, és maga mögé tudja állítani az embereket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -14 (16 szavazatból)
  19. Nemár noname, ne légy te ideges GYF méltatásától. Inkább gondolj bele, mi mindent lehetett volna össznépi vitában létrehozni akkor. Adva voltak a keretek. Lehetett szabályokról, mértékekről szakmai fórumokon vitatkozni, GYF számtalan fórumot hozott létre és valami emberfeletti erővel próbálta meg ezeket működtetni. Két akadály volt azonban, amelek túlnőtték ezt az igyekezetet. AZ egyik a fidesz és a jobboldal zsigeri elutasítása, blokkolása, a másik meg a dinoszaurusszá kövült MSZP-s mag. Azért nem említem a butaságot, pl. Horváth Ágnes asszony balfék működését, mert az ellen éppen GYF lépett, végül is a végletekig elviselve buggyant koalíciós partnerének ostobaságát. Mit tehetett volna még a demokrácia keretei között ? No, de ezzel szemben OV-nak nincsnek gátlásai, nézd meg, milyen hatékony !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  20. Bocs, de az érteliség írni tudó része is megér egy misét. Amíg nem léptek a farkukra, nem jöttek elő a csont-toronyból. Mindenki fehérnadrágos úrifiu akart maradni – később rájöttek, hogy erre OV nem tart igényt. No, lett is mindjárt értelmiségi öntudat ! Végre !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  21. Orbánék legordenárébb hazugsága a mindenkinek toronyórát aranylánccal volt, ami egyszerűen matematikailag teljesíthetetlen. Nagyon szorosan követte az a kádári létbiztonság iránti nosztalgiára építő utalgatás, hogy a kisembereknek is jobb lesz az ő uralmuk alatt (ennek elhívéséhez viszont igen szenilisnek kellett lenni, mert 1998-2002 között nagyon nem “kisemberbarát” politikát folytattak)
    Az írástudók viszont ahelyett, hogy erre rámutattak volna, két dolgot állítottak szinte egybehangzóan, amelyek ráadásul egymás hatását erősítették: Gyurcsányék elqrták – ennél az Orbán csak jobban csinálhatja. Orbánnak a saját hazugságára “mentség” lehet a beteges hataloméhsége, amely mindenféle “erkölcsi féket” nem tűrhetett -és amint hatalomra került, el is söpörte azokat – de az írástudóknak semmiféle mentsége nincs és nem is lehet.
    A néhány reálisan látót (Debreczeni) következetesen vészmadárnak minősítették, a világgazdasági válság hatását összekeverték egy szükséges és hatékony költségvetési kiigazítással – és még egyik sem állt ki, és kért bocsánatot ezért!
    Isten valószínűleg úgy látja, hogy mivel nem tudunk szembenézni a múlttal, és EZÁLTAL megbűnhődni érte, nem “bűnhődtük meg” eléggé a jövendőt sem – és ezért nem bottal ver! (de attól még nagyon fájdalmas és kijózanító lesz, ami elkövetkezik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  22. Nonemart:
    Abszolúte és teljesmértékben osztom a nézeteidet .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  23. nonamei l956 te szoktál gondolkodni, ha nincs kétharmados többség a parlamentben nem tudja keresztülvinni az akaratát, Fleto nagyon sok okos reformot akart bevezetni, ami nem fájt volna annyira, de fidesznyikok mindig megakadályozták, remélem navracsicsov mindennap szembeköpi magát, mert mint egy paprikajancsi mindig felugrott és mondta, ha ” hatalomra kerülünk visszaálllitjuk, megszüntetjük stb.”

    Az alcsuti parasztot nem érdekli semmiféle megmozdulás /azért elmegyek a mai gyülésre/. Nem irigylem azt, aki utána jön, mert az ország most olyan, mint mikor egy kisbaba pelenkáját nem tudja megfogni az ember, mert mindenhol kakis, hát itt most ilyen a helyzet, milnden sz…ros.

    S az is nonszensz, hogy vagy a facebookon, vagy külföldön mondja el a megszoritásokat.Sajnos nagyon sok bunkó fülkeforradalmár van, de nem sokáig fogják imádni, mert a kettészelt óriás intézkedései /infláció növekedés, nyugdij stb./ már őket is érinti, a gazsi népszeroüségi indexe már lefelé megy.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  24. MÁR megértem hogyan veszhetett oda a Haza !
    Megértem miképpen cincálta szét magyar a magyart a vészterhes időkben és miképpen lehetett hogy az egykori Európa vezető nagyhatalmából egy szánalmas feldarabolt ország lett.
    Húszegynéhány évvel ezelőtt -szellemi. erkölcsi értelemben- megint nagyhatalommá váltunk a térségben.De hiába….
    Ezt mostanra teljesen felszámolták ” nagyjaink “..A Világ már csak mosolyog rajtunk ( jóesetben ) !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  25. Emberek! Nem a Fideszt akarom vedeni, de a szarbol nem lehet varat epiteni. Az MSZP maradjon csendben, mert az elmult 8 ev az oveke volt es nem sok mindent mutattak fel, sot… Vagy megis? A ket kormanyzati ido alatt felsorakoztattak harom miniszterelnokot!!!! :-D Rajtunk rohogott egesz europa!!!!!

    Most akarja a Gyurcsan Ferenc megvaltani a vilagot? Miert most? Miert nem akkor, amikor lehetosege volt ra?

    Mirol beszeltek? A banyasz beka segge alatt van az orszag gazdasaga, csak megszoritasokkal lehet valamit elore lepni. Ez van otthon is, csak kicsiben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -9 (11 szavazatból)
  26. Minden uralkodó hatalmat a saját tajgetosz elmélete, viselkedése jellemez a legjobban. Nyugdíjasok, elesettek, rokkantak, kisemberek a szakadékba veletek,vagy fel a fára, azután majd megrázzuk! Aki életben marad, azt pedig becsukják, mert ellenálló. Csaucseszku is rácsellózott erre és hogy végezte?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  27. Mielőtt bárki végzetesen félreértené, amit leírtam. A 2/3-ad sajnálatos módon következménye valaminek, ami előtte volt. Annak minden sajnálatos következményével együtt. Változatlanul az a véleményem, hogy Godot-ra várunk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  28. Azért mondja el először külföldön,hogy “fordítási” hibára lehessen hivatkozni…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  29. Újabb megszorítások jönnek! Hát ezek nem fogynak ki az ötletekből?
    Emelik a nyugdíjkorhatárt!….Emeljék! A rokkantakat is munkára fogják!…..Ám legyen! Szólásszabadság nuku!….Ok. Nem kopik a szánk! Túlmunkáért szabadságot adnak!…..Adjanak!
    Na de könyörgöm! Legalább annyit tegyen meg a kormány hogy minden munkáltatót kötelezzen arra hogy a dolgozóját eltemetteti ha meghal a munkával töltött évei közben! Ugyanis a 65 évet ledolgozó munkás igen kevés! Főként a férfiak közül rengetegen elhaláloznak az 50-es éveikben.
    Mi lesz ezzel a szegény kormánnyal ha a nyakán marad a nyugdíjra szánt pénzek zöme! Már előre sajnálom őket!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  30. Fater59,
    “Vajon van még lejjebb is ?”
    Már hogyne lenne! Nagyon nehéz ám a nép által imádott Kedves Vezetőből leküzdeni magát a bányászbéka segge alá!
    Csak az a baj, hogy minél enyhébben lejt ez az út lefelé, annál tovább tart, tehát mi annál többet szívunk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  31. nick
    2011. április 16. szombat
    07:43
    …”Az MSZP maradjon csendben, mert az elmult 8 ev az oveke volt es nem sok mindent mutattak fel, sot… Vagy megis? A ket kormanyzati ido alatt felsorakoztattak harom miniszterelnokot!!!! Rajtunk rohogott egesz europa!!!!!”

    Tisztelt “nick”! Úgy látom, nem sokat értettél meg a 8 évből, de ha vennéd a fáradságot és átböngésznéd a KSH adatait, rögtön megvilágosodnál! Most nem akarom felsorolni, nem lenne erre elég hely!
    Ami azt illeti (előttem többen elmondták), Gyurcsány nagyon sok reformot akart elvégezni, de az elmebeteg grazi Hibbant és csőcseléke mindent megakadályozott. Lásd állandó utcai zavargások, gyújtogatások, ostrom stb.!
    Ilyen körülmények között jött aztán még a nagyravágyó SZDSZ és a destruktív hozzáállásuk. S folytathatnám még az MSZP-n belüli gáncsoskodásokkal.
    Ha mindezt analizálod, rájöhetsz, hogy Gyurcsány minden vonatkozásban fölötte áll ennek a semmirekellő, autoriter, skizofrén izé…..főfülkeforradalmárnak. Mielőtt máskor ilyen semmitmondó narancsos szöveget leírsz (már több helyen olvastam magvas gondolataidat!), előbb tájékozódjál a tényekről, oszt’ jónapot!
    A végén írod: rajtunk röhögött egész Európa. Ezt honnan vetted? Álmodtál talán valamit?
    Nézd meg vezéredet, rajta most valóban röhögnek, sőt semmibe veszik, senki nem tárgyal idiótákkal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  32. Kedves ,bonhomme !

    Teljesen egyet értek veled , és remélem elég meredek lesz az út ,és minél előbb az aljára zuhan, és nem hallunk többet róla .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  33. NEM EZT IGÉRTÉK A VÁLASZTÁSOK ELŐTT!!!
    Hol van Sólyom Lálszló, aki 2006-ban erkölcsi válságról prédikált és nyiltan támadta Gyurcsányt. Most hallgat, csak az Alkotmánybíróság határskörét és bírói kart félti- A magyar demokrácia védelmében nincs szava. Megjegyzem Mádl Ferencnek sincs mondanivalója.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  34. dr. dolmany ferenc

    Kérem ! Bármennyire is megkérdőjelezik azt a megállapítást, hogy ” A politika a gazdasági érdekek koncentrált kifejezése/megjelenése ! ” , de véleményem szerint ez megállja a helyét,úgy lokális/országos,mint nemzetközi vonatkozásban. A forrást nyilván meg lehet kérdőjelezni ,ám ez a valóságtartalmon mitsem tud változtatni. A mostani helyzetben ez mit jelent? Kérem, itt az alkalom ” cogito ergo sum ” !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  35. Azt azért nem értem, hogy miért adják elő a kuruc kesergőt, hogy fogy a nemzet, ajaj! Hiszen az élőkkel sem tudnak mit kezdeni. Szerintem ők sem értik, csak sírnak, mert az olyan jól hangzik. Folyton sírnak, hogy ezer a gond, ezer a baj, nyakunkon a szüret, aztán se hordó, se szőlő.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  36. Kogito!!!! Teljesen igaz minden szavad mert igen igy volt!!!
    Mar regen nem itt tartanank es gondunk is kevesebb lenne ha akkor a Fidesz nem szavaz le normalis, helyes lepeseket stb. Igaz igaz minden szavad!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  37. Kogito: :D :D

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Alkotmányos puccs Magyarországon 2011. április 17. vasárnap | AN/MTI

Pintér lemondását követelik 2011. április 17. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos