Ronai and Ronai
AMERIKAI

Pintér lemondását követelik 2011. április 17. vasárnap 4:37 Forrás: AN/Független Hírügynökség

  • Hozzászólások(17)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Pintér lemondását követelik

Budapest – Szombaton délelőtt kezdődött a rendvédelmi dolgozók tüntetése az Andrássy úton, ahol a menet végén haladó tűzoltók füstbombákat hoztak működésbe és néhány tűzcsapot is kinyitottak. A tüntetés egész éjjel folytatódott, majd a legkitartóbbak letáboroztak a Parlament előtti téren.

Ők az m1 péntek esti híradója szerint addig maradnak ott, amíg követeléseikről meg nem egyeznek a kormány illetékeseivel. Többek között a korengedményes nyugdíjuk elvételét nehezményezik, de azt is leszögezték: ezen túl már semmiféle szerzett joguk elvételébe nem törődnek bele.

A tűzoltók, rendőrök, börtönőrök, vámosok és katonák tüntető menete szombat délelőtt indult el a Hősök teréről a Parlamenthez. Árok Kornél, a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének elnöke szerint a legtöbben, nagyjából 2500-an a tűzoltók voltak, annak ellenére, hogy sokan az utolsó napon mondták le a részvételt, mert parancsnokuk megfenyegette őket. A rendőrségi adatok szerint összesen körülbelül 15 ezren vehettek részt a tüntetésen.

Az Alkotmány utcában az egyik felszólaló bejelentette, hogy a Gój motorosok is csatlakoztak a demonstrációhoz. Egyes szónokok és a tüntetők is Orbán Viktor miniszterelnök és Pintér Sándor belügyminiszter lemondását követelték. A szónokok szerint utolsó, még megmaradt plusz juttatásuk a korkedvezményes nyugdíjuk volt, amit most elvettek tőlük, pedig sokan csak ezért választották ezt a fizikailag megerőltető, veszélyes és rosszul fizetett pályát.

Kónya Péter, a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének elnöke, aki egyben a demonstrációsorozat szervező bizottságának elnöke is, szónoklatában felsorolta követeléseiket: halálpálya helyett életpálya, biztos megélhetés, változatlan feltételekkel vonulhassanak nyugdíjba, illetve a már nyugállományban lévők státusza ne változzon, emeljék az illetményüket, a negyven órás munkahéten túl ne kötelezzék őket további munkavégzésre, biztosítsa számukra az állam a rekreációs feltételeket, valamint korszerű védő- és munkafelszerelést akarnak. A politikusok ne packázzanak velünk, elég volt abból, hogy visszaélnek a hivatástudatunkkal, fegyelmezettségünkkel – mondta Kónya. Hangsúlyozta, hogy minden eszközzel meg fogják védelni jogaikat.

A Tettrekész Rendőr Szakszervezet nevében Szima Judit szólalt fel. Ő azt mondta: az Orbán-kormány az előző kormány politikáját folytatja, pedig nem ezt ígérték a választások előtt. Szima szerint a politikusok hazudtak. Végül felszólította őket, hogy ne nyúljanak a nyugdíjukhoz.

Hasonló hangvételű beszédet mondott Papp Dániel a rendőr szakszervezetek nevében. Ő utalt a semmisségi törvényre is: „Balsai elvette tőlünk, ami megmaradt nekünk, a becsületünket”. Kijelentését a közönség soraiból hangos pfújolás fogadta. „Nem a rendőrök hazudtak, hanem a politikusok, és nem csak 2006-ban, hanem folyamatosan” – mondta Papp, hangos tetszésnyilvánítást aratva.

A legsikeresebb szónok Fabók Ferenc volt, a Független Büntetés-végrehajtási Szakszervezetek Országos Szövetségének (FBVSZOSZ) elnöke. Azzal kezdte: kétezer börtönőr jött el, és nem beszélni jöttek, hanem cselekedni, a tűzoltókkal együtt. Ezután összebilincselte a saját kezét a mellette álló Árok Kornéléval, és magasba emelték a bilincset.

„Vadászkutyának néznek benneteket” – mondta a tüntetőknek. „Miután elvégeztétek a munkátokat, kidobnak benneteket, aztán küldik rátok a sintéreket” – folytatta. „Pintéreket?” – kérdezett valaki vissza a tömegből, majd hangos „Pintér, takarodj!” skandálás kezdődött.

Ezután Árok Kornél tette fel a kérdést: „Hol vannak azok, akiknek magasabb szinten kellene képviselni az érdekeinket? Elmondom: elbújtak, hatalmas kőfalak mögül leselkednek. Várják, hogy elmenjünk, de mi nem megyünk, amíg megállapodás nem születik. Ordítani, harapni és karmolni fogunk…”

A kormány szombaton jelezte, hogy demonstrációs nyomás alatt nem hajlandó tárgyalni a rendvédelmisek küldötteivel. A szervezők szerint ez azt jelenti, hogy a tüntetők biztosan itt maradnak a jövő hétig, hiszen a tárgyalás a leghamarabb csak akkor kezdődhet meg.

A beszédek után a tiltakozók egy kört tettek a Parlament épülete körül, minden útjukba akadó tűzcsapot kinyitottak, több füstbombát működésbe hoztak. Egy gumicsizmás rendőr követte őket, és elzárta a kinyitott tűzcsapokat.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (10 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +12 ( 12 szavazatból)
Pintér lemondását követelik, 5.0 out of 5 based on 10 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(17)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

17 Reader’s Comments

  1. Pintér Sándor a rendvédelmi dolgozók ügyeiben csak fülkeforradalmi vezér végrehajtó bábja. Lemondásával semmi nem oldódna meg, mert sorban állnak a helyére pályázó mamelukok.
    A megszorító intézkedések terveinek csepegtetett bejelntésével jól működik a kormány, bolsevik mintájú szalámi-taktikája. A tüntetések így felszalámizhatók.
    A demonstrációkat emiatt nem csak az ellenzéki pártok együttműködés-képtelensége és a civilek pártsemlegessége aprózza szét.
    A rendvédelmiek tüntetésének érdekes momentuma volt a Gój motorosok és a tűzcsapokat nyitogató, csukjás alakok megjelenése. Egyenlőre nem tudhatjuk, hogy jelenlésük szervezett provokáció vagy tényleges szolidalitás volt-e.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  2. Kónya Péter szerepe nem tiszta ebben az egész ügyben… Tüntet, felszólal, és mégis… Mégis aláírták a honvédségre vonatkozó megszorításokat! Ami maradt a katonáknak: a kajajegyet 1000 Ft-al megemelték!!!
    Ki hazudik??? És miért???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  3. Pintér Sándor sokat tud orbánról, nem leváltható báb, szerintem zsarolja is valamivel orbánt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (20 szavazatból)
  4. “2. A köztársasági elnök funkciója és hatásköre

    A köztársasági elnök funkciója. A hatalommegosztás rendszerében a köztársasági elnök a többi hatalmi ágtól elkülönült, semleges hatalmi tényező, önálló államfői jogosítványok birtokosa. Az Alkotmány az elnök általános, az Alkotmányban nevesített hatásköreinek gyakorlását átható feladataként a nemzet egységének kifejezését és az államszervezet demokratikus működése felett való őrködést jelöli meg. A köztársasági elnök továbbá a fegyveres erők főparancsnoka, Alk. 29. § és mint ilyen, a fegyveres erőkön kívül áll, annak irányítója és nem vezetője. ”

    A palota falai ennyire hang szigeteltek? Ablakai sötétítve? Telefonok, internet blokkolva? A bemenő hírek cenzúrázva? Biztos!
    A kinti eseményekre semmi reagálás, sem szóba, sem írásba! (Az utóbbit megértem!) Tényleg igaz lenne az a kijelentés, az állam, ha semmibe veszi az erőszakszervezetét, annak annyi!

    Vagy ezen eseményekhez semmi köze????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  5. Milyen érzés lehet Pintérnek szembenézni most a volt bajtársakkal? És mit kaphatott ezért, hogy vállalta ezt a megalázó szégyent? Valóban létezik az az összeg, amiért megéri eladni a lelkünket? Nem túl nagy az ár?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  6. Tényleg mit ígérhettek Pintérnek, hogy ilyen balf@sz?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  7. Igen fideszes körökben is megdöbbenést váltott ki az hogy pintért választotta belügyminiszternek. És mindenki azt mondja amit Hanna. Sokkal tartozik valamiért neki a fidesz,és a fecsuti. De az igazságot soha nem tudjuk meg,csak találgathatunk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  8. A tűzoltók között hangoztatott kérdés: “Mire számíthatunk ahol egy maffiózó a belügyminiszter?”
    Mire számíthatunk – értsd: az ország népe mire számíthat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  9. Egy darab gojmotorosat sem láttam ott szerencsére , pedig én is motorral mentem oda.
    A biztosítást végző rendőrök megmutatták hová lehet letenni a motort.( Olyan helyre tettem hogy a zsaruk szeme elött legyen, nehogymá valaki ellopja :D )
    Ezután olyan 250 métert kellett gyalogolni a rendezvény színhelyére.
    Namármost a gojok senkik a motorjaik nélkül, tehát nem voltak ott.
    Mit érdekli öket a sok felszólalás ? Ők csak az érdeklődés középpontjában akarnak kerülni, mások kihasználásával.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  10. EdCarping,
    Lehet, hogy tipikus demokrataként én is túl naiv vagyok, de azt hiszem, most jött el annak az ideje, hogy ha mindenki külön-külön tüntet is, de mögötte ott van az egyetértés és a szolidaritás. Már többször irtam, most is csak ismételni tudom, hogy mindegy, hogy hivják az éppen tiltakozó szervezetet/pártot ha a céljaival egyet lehet érteni. Noch dazu, még az örödöggel is hajlandó vagyok szövetkezni a fityiszes söpredék ellen. A rendvédelmisek előtt pedig le a kalappal !
    Ahogy GYF mondta tegnap: egy a tábor, de sokféle a zászló.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  11. A vége amugy is az lesz hogy a felcsuti bukni fog.A kérdés csak hogy mikor? Remélem minél hamarabb. Amen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  12. Tibor! Milyen igaza van! A korrupt politikai hatalom nem tűri a konkurenciát. Csak ők lophatnak. Mindenki éhen halhat, oszt jó napot!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  13. Kedves Hanna, Pintér az olajos ügyben volt többször emlegetve…nagyon nagy pénzeket kerestek akiknek akkor ez megengedett volt..és hát a pártkasszákat feltöltő személyek kiléte nem nyilvános..de az érdemeket el kell ismerni, mert a pénz beszél..nem zörög a haraszt..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  14. Maggie,
    Csak idéztem a tüntető barátainktól. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  15. Tibor, én is csak idézgetni szoktam…nemtudhassukhogyigyeleszvagyugyelesz és nem ér minket is utol a láthatatlan kéz

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  16. Kár, hogy elfelejtette, hogy 48 évesen ment el korengedményes nyugdíjba. Igaz egy szinten túl már nehéz másik beosztást felajánlani. Aki szint alatt van, az pedig vessen magára, és ha belerokkan, majd kívül tágasabb.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  17. Ma ötfele kimentem meglátogatni a tűzoltókat, Kossúth-téren.
    Egy igen szimpatikus fiatal tiszt mondta hogy benn vannak a küldötteik a Parlamentben, de eddig semmi fejlemény.
    Azt is említette hogy alapvetően ő jobboldali gondolkodású, nem kedvelte a Gyurcsány-kormányzás idejét, de mostmár többedmagával nosztalgikusan gondol vissza azokra az időkre…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Pofon helyett jogi ejnye-bejnye 2011. április 22. péntek

Sok halott Szíriában 2011. április 22. péntek | AN

Elmenekültek a romák Gyöngyöspatáról 2011. április 22. péntek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos