Ronai and Ronai
AMERIKAI

Pofonszerű jogi ejnye-bejnye 2011. április 22. péntek 13:09 Forrás: MTI

  • Hozzászólások(8)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Pofonszerű jogi ejnye-bejnye

Magyarország – Megszületett a megoldás, elcsattant a régen beígért fideszes pofon. Igaz, az érintettek valószínűleg csak röhögnek rajta, merthogy meglehetősen mulatságosra sikeredett.

A jövőben százezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható, aki “közterületen vagy nyilvános helyen olyan, a közbiztonság, közrend fenntartására irányuló tevékenységet végez, amelyre jogszabály nem jogosítja fel, vagy ilyen tevékenység látszatát kelti”. Az egyes szabálysértésekről szóló kormányrendelet módosítása a pénteki Magyar Közlönyben jelent meg.

A közbiztonsági tevékenység jogosulatlan végzése miatti szabálysértési eljárás a rendőrség hatáskörébe tartozik. Pintér Sándor csütörtökön arról beszélt, hogy megfelelő jogi válasz készül a Jobbik által Tiszavasváriban megalapított, csendőrségnek elnevezett szervezet ügyében.

Új elemként került be a rendeletbe az is, hogy ha a polgárőr a polgárőrségről szóló törvényben meghatározott együttműködési kötelezettség teljesítése nélkül látja el feladatait, szintén százezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható. (A törvény azt mondja ki: a polgárőrség tevékenysége során kölcsönösen együttműködik a többi között a helyi önkormányzatokkal, az állami és önkormányzati szervezetekkel, a rendőrség és a katasztrófavédelem szerveivel.)

Kormányrendelet vagy törvény szükséges ahhoz, hogy az ilyen jellegű törekvéseket, ami az állami főhatalom gyakorlását magán- vagy pártkézbe próbálja vonni, megakadályozzuk – mondta a belügyminiszter.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(8)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

8 Reader’s Comments

  1. Ja, és tavalyi törvény, hogy 50000ft-ot fizet, aki feloszlatott stb stb, azóta is fizetik…!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  2. Pintér ez az őstehetség “fliuger” mindazért a tízmilliókért, amit a nagyvezír bitosított neki, teljes hálával viszonozza. Ez a stílus a Horthy időket (urambátyjám) idézi!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  3. Annyira átlátszó és undorító amit a Fidesz csinál ! Orbán Viktor , azt mondta , hogy ” Magyarországon nem jött létre felesleges élet ” ! Ez a mondat annyira ellenkezik avval amit tesz ! A polgári körökből kinőtt gyülevész fennhéjázó csőcseléket arra használja , hogy megfélemlítse és evvel kordában tartsa a roma társadalmat . A kordában tartás számára nagyon fontos lehet , mert nem olyan sok idő kell , hogy éhség lázadás törjön ki ! Sok száz településen 95 °% munkanélküliség van mert csak annyi munkahely létezik amennyit az önkormányzat létre tudott hozni ! Ez legjobb esetben is egy ezer fős falúban 60-70 munkahely és evvel ki is merített minden lehetőséget a falú ! Azt meg nem is merem itt leírni , hogy az ennél kisebb létszámú faluban olyan rosszak a körülmények , hogy még az adathordozó is belerokkan , belepirul , hogy ilyen is lehet Európa közepén !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  4. A JOBBIK és masírozó egyenruhásai finanszírozónak a beígért büntetés meg se fog kottyanni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  5. A százezerből mennyit osztanak vissza a gárdásoknak?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  6. Miből gondoljátok hogy ki is szabják minden esetben a 100 rugót ?
    Ott áll : kiszabHATÓ !
    ( Lehet az 1200 Forint is )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  7. Ezt most találtam :
    http://www.fn.hu/belfold/20110422/jobbiknak_semmi_koze/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  8. Végtelenül nyomasztó, hogy ebben az országban nagyon (NAGYON!) kevés helytől eltekintve gyakorlatilag mindenhol hazudnak.
    Hazudnak éjjel, hazudnak nappal, hazudnak minden hullámhosszon (és abból most már bőven van nekik).
    Szerintük mindenki, aki nem hithű fidesznyik, az hangulatot kelt. Mint a három malacka, amikor a farkas be akar törni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Verte apja Orbánt, mint a répát 2014. január 20. hétfő

A CBA üzletlánc és a neonáci mozgalmak 2014. január 17. péntek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos