Ronai and Ronai
AMERIKAI

Verte apja Orbánt, mint a répát 2014. január 20. hétfő 21:34 Forrás: AN

  • Hozzászólások(89)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Verte apja Orbánt, mint a répát

Budapest, Felcsút – Előkerült egy videó. Láttuk már ezt a filmet 1989-ben, akkor készítette a mostaninál 25 évvel fiatalabb Orbán Viktorról a Fekete Doboz a felvételt. Most a Blikk szellőztette meg a történetet, nyilván, mert elkezdődött a választási kampány.

Hősünk, aki ma miniszterelnök, nehéz gyermekkoráról beszél a filmen és arról, milyen büszke volt, amikor felvették a Kommunista Ifjúsági Szövetségbe.

Ezt leszámítva nem volt könnyű gyermekkora Orbán Viktornak. Verte az apja, mint szódás a lovát. Ő maga mondja el mindezt, egyszer, egy konkrét esetet is említ, amikor megtiltották neki, hogy elmenjen hazulról, ám ő mégis elindult. Csak az ajtóig jutott, ott úgy megverte az édesapja, hogy másnap alig tudott felkelni. Még bele is rúgott a fiába néhányat Orbán Győző, aki ma már tehetős ember. Bányatulajdonos, de akkor még párttitkár volt.

Nevetve mondja a filmen Orbán Viktor, mint verte őt az apja. Még a kezét sem emelhette fel, védekezésül, úgy kellett tűrnie a pofonokat. Olyan helyen nőtt fel a Fidesz elnöke, Magyarország miniszterelnöke, ahol ez volt a szokás. Nincs ebben semmi rendkívüli, maga a mesélő sem háborog, inkább csak nevet a történeten.

Mert nemcsak az asszony jó verve, de a gyereknek is kijár egy-két füles. Néha több is, komolyabb verés például, ha arra van igény. „nagyon utáltam az öregemet ebben az időben”, mondja Orbán az 1989-es filmen.

Verte az apja, mint szódás a lovát, de biztosan nem ettől lett olyan Orbán, amilyen. Illetve, a fene tudja. De KISZ-titkár talán mégsem emiatt vált Orbán Viktorból. Mert az is lett az utóbb kommunistázó népvezér. A Vezénylő Tábornok, ahogyan egy Fidesz-közeli sajtómunkás elnevezte.

Büszke volt, hogy felvették a KISZ-be, harmadikos koráig KISZ-titkárként ténykedett, Ezt is maga mondja a filmen, nincs semmi szomorúság az 1989-es Orbán Viktor hangjában, amikor hányattatásairól beszél. Sőt, mintha egyet is értene azzal, ami vele gyerekkorában történt.

Talán, ha kicsit jobban eltángálta volna az apja, másként alakul Magyarország történelme. Nem tudhatjuk, hogy mi lett volna.

De azért, ha adódna ráérő kutató, netán oknyomozó újságíró, aki ezért kapja a fizetését, vehetné magának a fáradságot, hogy beüljön egy könyvtárba, tájékozódni kissé. Utánanézni, vajon milyen apja lehetett Sztálinnak, Putyinnak, Rákosinak, Hitlernek. Milyen nevelési elveket vallottak ezek a kis-nagy emberek: szép szóval, vagy ami valószínűbb, tenyerük élével bírták jobb belátásra rakoncátlan fiacskáikat.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.3/5 (35 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +56 ( 70 szavazatból)
Verte apja Orbánt, mint a répát, 4.3 out of 5 based on 35 ratings

Címkék:, , , , , ,

  • Hozzászólások(89)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

89 Reader’s Comments

  1. girbegurba! valoban nem a személy a fontos, de attol tartok, hogy ha nem Orban , akkor akadna ehgy masik skizofrén, pszichoszociopata , örült, zakkant taho , aki folytatna. Lazar Janos mennyivel lenne jobb, vagy morvai vagy vona? Vagy wittner és a többiek? Van ebben a bandaban egy aki normalis a szo hagyomanyos értelmében? És hogy van az, hogy ennyi az örült a parlamentben? Ez valoban nem egy személynek köszönhetö ez egy mechanizmus.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (21 szavazatból)
  2. Szomjankórász

    Inkább verte volna az apja a répát, mint orbáncot!
    Kevesebb lenne egy gondunkkal, a legnagyobbal!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  3. Kerényit majd elfelejtettem, pedig ö az egyik kedvencem, persze Matolcsy, papp Lajos… A hatarnal ki kéne irni : Örültekhaza, ki itt belépsz, hagyj fel minden reménnyel… hogy dantei arnyalatot adjunk a dolgoknak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (19 szavazatból)
  4. Részlet Kende Péter 2002-ben megjelent A Viktor című könyvéből:
    .
    “Idõsebb Orbán Gyõzõ igazi kemény pater familias. Megköveteli a rendet, a fegyelmet, a tiszteletet a szülõk iránt – mindmáig. A több mint húszfõs nagycsalád minden tagja ma is köteles havonta egyszer részt venni a nagycsaládi ebéden, a gyerekek, unokák legalább kéthetente hétvégén ott kell, hogy legyenek náluk. Mindenkit beszámoltat mindenrõl, megbeszélik egymás dolgait. Régebben, amikor kicsik voltak, keveset beszélt a gyerekeirõl, ha mégis, inkább csak a kis Gyõzõt és Áront emlegette, Viktor alig-alig került szóba a családról szóló tereferék során. Viktornak legfeljebb a balhéi forogtak közszájon, amelyeket apja keményen megtorolt. Mokány, nyers, erõs férfi az Orbán család feje – sokáig járogatott el súlyt emelni –, nagyot is tud ütni. Minden évben legalább egyszer-kétszer úgy megverte Viktor fiát, mint a répát; nem csupán néhány pofon csattant el, hanem alaposan, módszeresen aprította a gyereket, majd kamaszt. Viktor utálta is az apját emiatt, hosszú ideig erõs gyûlölet élt benne. Szeretett volna, próbált is lázadni ellene, de a fizikai erõszakkal szemben nem sokra ment. Apjának viszont újra és újra akadt oka a megtorlásra.
    Viktor ugyanis nagyon rossz gyerek volt, nagy pofájú, erõszakos, akaratos; állandóan botrány volt vele, egyik intõt kapta a másik után, igazgatói intõt, rovót is szép számmal. Folyton hõbörgött, ellenkezett, verekedett; kilógott a napközibõl focizni; föllõtték a labdát a tetõre, és úgy szedték le, hogy elõbb föltörték a lányvécé ajtaját, majd kibontották a tetõcserepeket. Másszor büntetésben volt, s annak részeként nem kaphatott repetát az ebédbõl, erre megkérte osztálytársát, vegyen el õ még egy adagot, majd nekilátott belakmározni. A tanárnõ észrevette, el akarta venni tõle, mire õ a falhoz vágta a mákos süteményt, tányérostól, és tegezve kiabált: – Itt van, nesze! – Többször kellett iskolát váltania, mert a tanárai nem bírtak vele; hol Alcsútra, hol Felcsútra, hol Vértasacsára járt, mert elõbb-utóbb mindenünnen kiállt a szekere rúdja. Az sem volt elég az üdvösséghez, hogy nagyon aktív volt az úttörõ-életben, már negyedikes korában õrsvezetõ lett, halálos komolyan vette az úttörõk 12 pontját; de ott is elsõ, vezér akart lenni, folyton meg akart szerezni minden vezetõ posztot. Társaival megnyerte a járási akadályversenyt, lelkesen elvégezte az elsõsegély-nyújtó tanfolyamot.
    Egy május elsején pesti focimeccsrõl hazafelé tartva Viktor a vasút-állomásnál letépett egy tulipánt, kitûzte az ingére – és belesétált a rendõrökbe. Igazoltatták, elengedték. Otthon beszámolt a történtekrõl, és apja új rendet vezetett be: a tizenhét éves kamasznak este kilencre otthon kell lennie, az után nem mehet sehová. Pár nap múlva barátaihoz indult volna este nyolc körül, de a papája szólt: errõl szó sem lehet.
    – De én elmegyek! – feleselt a fiú.
    – Azt mondtam, nem mész sehová! – üvöltött idõsebb Orbán Gyõzõ.
    – De én meg elmegyek! – indult a fiú az ajtó felé. Ott azonban utolérte az apja, és hihetetlenül megverte. Össze-vissza püfölte, majd a földön fekvõ fiúba néhányat bele is rugdalt, olyannyira komolyan, hogy az másnap reggel alig tudott fölkelni, mintha mindene összetört volna.
    – Tedd le a kezed, ha én ütlek! – ordított vele közben. – Majd megtanulod! Akit nem lehet nevelni, azt idõnként idomítani kell! – Arra a prágai tüntetésre például, amelyen Deutsch Tamásékat le is tartóztatták, a papa nem engedte el fiát, egyszerûen megakadályozta, hogy kimenjen.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (23 szavazatból)
  5. baby: az előző hozzászólásodból nem az jött át, amit most írsz. A “sokakat vertek, mégse lett ilyen vagy olyan” a leggyakoribb és egyben legszörnyűbb érvek egyike a témában. Általában ezzel akarják normalizálni a gyerekek elleni erőszakot.
    Örülök, hogy másképp gondolod. Szerintem is az empátia és a beszélgetés ideje van, amikor egy gyerek el akar menni otthonról, de épp nem lehet.
    Nálam elfér, hogy egyszere haragudjak Orbánra azért, amit tett, és együttérezzek vele azért, amit átélt gyerekként.
    És nem hiszek abban, hogy a történelmet érdemben lehetne befolyásolni egy-egy személy eltüntetésével. Még ha az ő esetében nem is szomorkodnék nagyon.
    Jött volna helyettük más.
    Tudjátok, hány falu van a Magyarországon, ahol bűnösnek tekintik és kiközösítik azt a gyereket, aki nem jár templomba és hittanórára? (Még amikor nem volt kötelező).
    Orbán ennek a középkori őrületnek állt az élére.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (12 szavazatból)
  6. pipacs: nem is számítottam másra, beleillik a képbe.
    Adott egy szadista, diktatorikus családfő, aki még nagypapa korában is uralkodik a családon.
    Orbán viselkedése az uralomból való kitörés, valamint a bizonyítási, megfelelési vágy keveréke. Miközben a (szintén elnyomó) iskolában renitesként tartották számon, mennyire komolyan vette az úttörő pontokat, és később az eredményeit.
    Miközben gyűlölte az apját, bányát ajándékozott neki.
    Ja, és miniszterelnök lett kétszer is.
    Kerek a kép, nem lóg ki semmi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  7. Ezzel ez a legnagyobb probléma, hogy ha egy autoriter apa nevelte, akkor neki nincs is más konfliktus megoldó módszere, csak az erőszak.
    Valószínű, ezért veri a feleségét is csúnyán!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  8. miaszösz
    ” És hogy van az, hogy ennyi az örült a parlamentben?”
    -
    Volt hozzá még 2,7 milliónyi szavazó, akiktől naponta olvashatom a hozzászólásokat, mely szerint jó az irány, jól csinálja a vezír és ezek nem szovjetek, ezek oroszok, nekik már Putyin sem az a Putyin, aki meghívta a Gyurcsány házaspárt, most a haza érdekében leszünk eladósítva és most megyek ki a levegőre, mert ez nem lehet igaz, ami ebben az országban van!
    -
    És azt tudom, ha ezt az előzőek tették volna – már Kijev kutyafüle lenne hozzánk képest, pedig már ott nagyon drámai a helyzet!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  9. miaszösz,
    Igen, én is ezt mondom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  10. http://nepszava.com/files/2013/10/orban_polo_elo_isten-qpr.jpg
    -
    Felfoghatatlan, hogy az itt élő emberek nem látják a valóságot, egy beteg elme össze-vissza beszél, már minden volt, csak akasztott ember nem, naponta hazudja szembe a polgárokat, majd másnap annak az ellenkezőjével kábít! Ennyire nehéz lehet bevallani, hogy valaki tévedett és inkább még továbbra is ragaszkodik a tévedéséhez, én ezt olvasom ki a hozzászólásokból, hogy a tévedésüket soha be nem vallanák, ha rámegy az ország, akkor sem!
    És ezek a mély magyarok és igaz hazaffyak.
    Ezért egyre deformáltabb a lelkük, ha szembenéznének tévedésükkel, még az a hasznukra is válhatna – de reménytelenek, azt hiszem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (17 szavazatból)
  11. “Verte apja Orbánt, mint a répát”

    sajnos nem eléggé…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  12. “…vajon milyen apja lehetett Sztálinnak, Putyinnak…”
    Bizony, bizony. Nyilván sok múlik ezen. A gyermekkor, a neveltetés, a környezet.
    Már pl. Sartre és Merle is tapogatózott ebbe az irányba, magas irodalmi színvonalon persze (Egy vezér gyermekkora, Mesterségem a halál).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  13. Alkalmasint a kompenzációs szindrómára magyarázat a gyermekkori veréshalmaz.
    Arra már nem, hogy nem küldik orvoshoz, aztán diliházba

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  14. Ahogy elnézem az Orban csalad generaciokra visszamenöleg problematikus. Ki kit küldjön hova? Az egész csalad egy diszfunkcionalis csalad ugy ahogy van. És persze azok akik Orbant csodaljak azokkal is nagy problémak vannak.
    .
    Szoval a magyar tarsadalom az autoriter apa mellett teszi le a voksat.
    Pont ezért kellett nekik az erös kezü Orban.
    .
    A pszichopatakat egyébként nem kûldik dilihazba, ahoz nagyon be kell kattanni. Inkabb néha a sittre, néha öngyilkosok lesznek (Hitler, Miloszevics…) de legtöbször szembe jönnek velûnk az utcan…a legtôbb vezetö beosztasban, ezt szeretik a pszichopatak, valakivel szemben autoriter modon érvényesülni, inkabb a gyengébbekkel szemben, igy biztositott a gyözelem ezeknek a Gyözöknek, Viktoroknak. Ezért veszik körül magukat gyenge jellemekkel, amiböl ugy tünik nincs hiany.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  15. Akinek szomorú gyerekkora volt, köv.kép. verték az azt adja amit kapott, de mivel a családtagjaival humánus, így indulatait máson-másokon vezeti le. Ennek terjedelmes irodalma van. De gyakorlati tapasztalatokat is szerezhettünk már. Orbán tett olyan kijelentést, is ha azon múlna a sikere, hogy útjába áll ellenfele szó nélkül megölné.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  16. http://kep.index.hu/1/0/540/5409/54098/5409846_62a282d14649fe4e66aead6e035e11cc_wm.jpg

    Valóban, a képet elnézve, tejesen hülyére verte a kisöreg. DDD

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  17. Már nehogy csak Orbán apja vigye el a balhét.Valamennyi fideszest ütötték-verték.mint a répát?Milyen lehetett az apja Kövérnek,a gumimajom Szíjjártónak,a tenyérbemászó vigyorú Lázárnak? Húsz % Lajos apja őrjöngő vadállat volt?
    Ugyan kérem!Ezek saját erejükből aljas alakok,inkább örüljenek az úrak-hölgyek apjai,hogy ezek a rohadék kölykök még nem verik őket.Bár ki tudja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  18. csakén
    2014. január 21. kedd
    16:31
    http://nepszava.com/files/2013/10/orban_polo_elo_isten-qpr.jpg
    .
    Blaszfémia! – és a kormáény két teológusának aljassága (Tízparancsolat #1), hogy ilyen megrörténhet!
    Persze, ha Turultojta MiniSzterelnökünk farpofáját széthúzza, a fent említettek (többek közt!) nem láthatnak semmit, testhelyzetükből kifolyólag…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  19. Förtelmes két alak, ez a Viktor már a 7-ik hónapban van? Legalább olyan kövér……. Az Orbán papát kellett volna már 20 éve hűvösre tenni, és akkor a kisfia már rég zárt intézetben ücsörögne……

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  20. Aki volt sorkatona az tudja, hogy ott is az volt a divat, ha valaki beléd rúgott, akkor az máson leverted. Ha valakinek egy csillaggal többje van, vagy fél évvell előbb kezdte a szolgálatát, akkot mindenre fel volt jogosítva.
    No ilyen gyerek ez a Viktor is. Apja verte, de sebaj! Mindig lesz valaki, akin ő ezt leverheti.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  21. sydney
    2014. január 21. kedd
    21:34

    Részint zabál mint az állat , csak addig tudta türtőztetni magát amíg megválasztották és most behozza a lemaradást, részint az antidepresszánsok és a skizofrénia elleni gyógyszerek mellékhatása lehet az elhízás.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  22. némabob
    2014. január 21. kedd
    16:49

    Az elmebetegség egyik tünete, hogy semmilyen mennyiségű verés vagy fizikai bántalmazás nem használ vagy hoz eredményt.
    .
    Orbán elmebeteg, ugyanakkor, — nem ismerem a szüleit — de ha nem is kifejezetten gyanakszom erre, azért mint eshetőséget nagyon komolyan számításba kell venni az erős italos állapotban történt fogantatást valamint az apja italozási szokásait és az anya esetleges terhesség alatti alkoholfogyasztását. Orbánt elmegyógyintézetben kell kivizsgálni de a külső viselkedésében főleg a leírt gyerekkoriban, nagyon is sok hasonlatosságot találok azokkal az esetekkel ahol a gyerek fogantatásánál, kihordásánál az alkohol komoly befolyásoló szerepet játszott.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (6 szavazatból)
  23. Lehet, hogy pont nem ide tartozik, de azért érdekelne, ha dicső vezérünk apja elhagyná a húszfős családját és megtérne őseihez, akkor népe szokásának megfelelően üvegkoporsóban és lovashintón vinnék el, temetni. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  24. “Avi
    2014. január 22. szerda
    06:05

    Lehet, hogy pont nem ide tartozik, de azért érdekelne, ha dicső vezérünk apja elhagyná a húszfős családját és megtérne őseihez, akkor népe szokásának megfelelően üvegkoporsóban és lovashintón vinnék el, temetni. :)”

    Még az is lehet, hogy a papa temeti majd a kisfiát, akkor mi lesz?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  25. Akkor háború lesz. Békében a gyermekek temetik az apáikat, háborúban az apák a gyermekeiket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  26. vágtázó halottkém

    Szerintem ő is verte (veri) a saját gyerekeit, meg a feleségét is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  27. Egy pszichiáter ismerősöm csak úgy magától elmondta, azért olyan a viktátor amilyen, mert egyerekkorában verte az apja, szép részltesen levezettePlusz még a szjnyalogatást is kielemezte.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  28. Pipacs:
    “A pszichopátia – vagy hivatalos nevén antiszociális személyiségzavar – lényege, hogy a beteg képtelen a szeretetre, együttérzésre, szolidaritásra. (Bővebben: Büntethető betegség, Magyar Narancs, 2009. április 2.) Ilyesmit ő soha nem élt át, fogalma sincs, miről beszél a többi ember, amikor ezeket az érzéseket emlegeti. A pszichopatát a legkevésbé sem érdekli, mi történik másokkal, az egyszerűen nem az ő dolga. Lelkiismerete nincs, bűntudatra képtelen.”
    A pszichopaták képtelenek érzékelni másokban a “lelket”, az embereket eszköznek tekintik, melyeket nyugodtan felhasználhatnak saját céljaik érdekében.”

    Itt van az igazság!!!!!!! Ezt szinte a zorbánról írták. De hát mit is várhattunk volna a részeges pártitkár, munkásőr – mint erőszakszervezetek – szülőktől.
    De nem ez a legnagyobb baj, hogy ez ilyen, hanem, hogy egy ország miniszterelnöke lehet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  29. Ilyen bunyós családból származó – bunyós, feleségverő – ember pártja kapott Magyarországon kétharmados parlamenti többséget, és a etc. egy, másfél milliós kétharmad oltáriszentségként követi még most is ezt a szektát.

    Nagyon elgondolkodtató a magyar közállapotokról, és a magyar pszichéről.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  30. SZOCIOPATA – és mellette a zemútnyócévért a bosszú vezérli.
    A felesége szerint: neki jó ura van…hát nem tom’! Soha jobbat neki!
    De mi azer még lehetünk igényesebbek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  31. https://lh6.googleusercontent.com/-Yjbmq1GUoEM/UrNce_QTSbI/AAAAAAAAEH4/a1r4G7ZliHE/s576/tedd%2520vissza.jpg
    -
    Lazításnak, mert a napi történések már túl tömények!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  32. http://nepszava.hu/cikk/1008762-berlusconi-ellen-ujabb-ugyeszi-vizsgalat-indult
    -
    Ő is azt hitte, hogy neki mindent szabad, büntetlenül….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  33. Udv!

    Erdekes tema!! Valojaban egy fiugyermeknel nagyon is szamit az ap, mert az adja a mintat a szamara. Es igen!!!! Minden diktatornak problemaja volt az apjavl vagy nen volt apja!!(es nem csak naluk de pl. a londoni gyermekbandak tagjai is olyan fekete fiuk, akiknek az anyjat otthagyta az apjuk, es szamukra ezert a banda adja a szociaizacios terepet es a siker lehetoseget-penzt, elismertseget, not is dogivel!!! De az ut az mindig tragediaba vezet!!!
    Napoleon: az apja meghalt kiskoraban, Ferenc Jozsef-az apja egy idiota volt az eros anyja mellett, Mussolini utalta az apjat(aki szociaista volt), Sztaint verte az apja, a papneveldebe “menekult”, utana meg is szakitotta vele a kapcsolatot, Hitler utalta az apjat, de az meghalt Hitler tizeneves koraban, Castroek apja egy foldesur vokt, aki b..ott rajuk, Rakosie hamar meghalt, Kadare otthagyta oket, Saddam Husseine meghalt kiskoraban es a tobbieket megvizsgalva is hasonlo a helyzet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  34. Szerintem 50-50% amit “hozunk” magunkkal és amit neveléssel kapunk. A Kende a könyvében leírta, hogy az egyik fiú autista a másik meg apuka szárnyai alatt van “állásban”, a harmadikat meg látjuk. Tulajdonképpen egyik sem állt a saját lábán egy pillanatig sem. Azt hiszem, hogy a beteg gyermeket valami nagy sokk érte. Csak az “apuka” felelősségéről beszélgetünk, kérdezem én, hogy mig rugdalta meg verte mint a répát a gyereket, gondolom a többit meg lelki terror alatt tartotta, anyuka hol a büdös francba volt??? Párttaggyűlésen, vagy munkásőrkiképzésen???? Milyen érdekes, hogy ez az idióta röhögve mesélte el ezt az ocsmány történetet. Annyira jellemző.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  35. A Kende könyvben még az alábbiak olvashatóak Orbán anyjáról és testvéreiről:
    .

    “A mama a nagykönyvben megírt igazi tyúkanyó-típusú édesanya. Egész életét arra tette föl, hogy körbeajnározza csemetéit. Nem erõszakos, nem kényszerít semmit a családra.
    Béketûrõ, egyetlen dolgot nem tûr el: ha a gyerekeire bárki rosszat mond. Borzasztóan utálja is, hogy legnagyobbik fia – aki miatt megvette A nehezen nevelhetõ gyermek címû könyvet – miniszterelnök, félti az unokáit. – Viktor konok volt gyereknek, konok is maradt – mondta egy interjúban.
    A mama kezdetben a helyi ÁFÉSZ-nál dolgozott bérszámfejtõként, aztán elment képesítés nélküli pedagógusnak. Az elsõ gyerekkel, Viktorral terhesen érettségizett, a második gyerekkel a hasában vágott bele a fõiskolába, logopédus és gyógypedagógus lett. Nagyon szerette a cigánygyerekeket. A férje néha veszekedett is vele: – Hazamegyek, hát tele a fürdõkádam cigánypurdékkal, Bözsikém mindet ki akarja mosdatni, hogy ne legyenek olyan büdösek!
    Mindent megtett a gyerekeiért. Még korcsolyázni is elment velük a Velencei tóra, pedig nem tudott. Hanyatt is esett szegény, és úgy beütötte a fejét, hogy elvesztette a szaglását.
    Orbán Viktornak egyik testvérérõl, Gyõzõrõl, újra és újra hallunk, olvasunk, mivel a papájával közösen dolgozik a bányákban. Ifjabb Orbán Gyõzõ kölyökkorában szintén keményen sportolt, birkózott a Dunai Vasmû, késõbb Dunaferr csapatában. Éppen Zarándok János segített neki bekerülni a dunaújvárosi fõiskolára.
    Van azonban Orbán Viktornak még egy öccse, Áron – nála tizenegy évvel fiatalabb –, akirõl szinte soha senki nem hallott. Áron volt a család dédelgetett kedvence, õt sokkal nagyobb szeretet övezte, mint a másik két fiút. Diszlexiás volt, nem tudott olvasni. Végig az általános és a középiskola tizenkét évén át a mamája olvasta föl neki a tananyagot, így le is érettségizett. Ma – amellett, hogy mûkedvelõ testépítõ – a papa nádasladányi bányájában õ szolgáltatja ki a tõzeget a vevõknek, hivatalosan úgy nevezik ezt a munkakört: anyagkiadó.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  36. Valóban ez is benne van a Kende könyvben. Gondolom ez a “szeretetteljes” apuka az asszonyt is eltángálta, és ha éppen terhes volt……….Az ilyen aki nem tud uralkodni magán és terrorizálja a családot nem hagy ki senkit. A ygerekünket ütni vágni mint a répát, meg rugdalni. Ezt le kellett volna csukni.Gondolom a pátbizottság elintézte.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  37. Eagle: gyere, szàllj màr le a földre. Kedves Sarah, miaszösz, TanLala ès többiek, akik (el)ismerik a korai gyerekkorban elszenvedett, kèsöbbiekben feldolgozatlan testi/lelki bàntalmazàsok iszonyùan kàros hatàsait, a fejlödö, mèg èrèsben lèvö agyra gyakorolt rombolò hatàsàt, köszönöm, h visszaadjàtok a remènyemet ès megmutatjàtok, h vannak mèg èpelmèjü, normàlis emberi lènyek is Euròpa legnagyobb dilihàzàban, akik a föemlösagyükat is kèpesek hasznàlni a sok hüllöagyù (Paul Maclean “triune brain” müködèsi modell) többsèg (biztosan több, mint 2/3!) között. *A kaka màr az asztalon van. Ez tèny. Most azt kène kitalàlni, h mi legyen, h ne ismètlödhessen meg, amit Vitya pèldakèpe vèghezvitt. A beszèdeiböl mondatokat vett àt, a tömegmanipulàciòs technikàkat szinte 1:1-ben. Amiben különbsèget làtok, az az fölülröl segìtök köre. Nagyon fölülröl. Tovàbbfejlesztette Hitler taktikàjàt, ùgy tünik, h tanult a hibàibòl: mindjàrt a vilàg leghatalmasabb, leggazdagabb multijàval, a Jòisten földi vilàgkonszernèvel szövetkezett ès szerzett àldàst, összeborult a FÀK-kal, felhasznàlja a nàcikat az EU elleni kereszteshadjàratàhoz. Mint minden pszichopata, piszok okos, jò stratèga, nagyon ügyes manipulàtor ès nagy spìler. Erre kène gombot varrni, mielött mèg egy vilàgègèst okoznànk. Mèg a mostani megvàlasztàsa elött nyilatkozta, h 15-20 èvre rendezkedik be, annyi kell a vàltozàsokhoz, aminek ö àll, egyszemèlyben a közèppontjàban. Vihar iramban meg is valòsìtotta, amit akart, tojik az EU-ra, nyugodtan pisàl szèl ellen, mert jò korsòkat szerzett be. A Velencei Bizottsàg jelentèsère nagy ìvben tett. Teheti, mert amint làthattàtok, pàrtfogòja, Merkel uazt csinàlta/-ja Nèmetorszàgban, ha finomabban ès nagyobb ellenàllàst leküzdve, mint a mi viktàtorunk. Ott a demokràciàt mèg nem sikerült teljesen leèpìteni, de a tendencia vilàgosan làthatò. Az EU nem segìthet az èrvènyes jàtèkszabàlyok szerint. 2/3 akarta. Kollektìven nem akarjàk az orszàgot büntetni, elspòrolva az annyira provokàlt màrtìrszerepet vezìrünknek, ami csak eddigi propagandàjàt tàmogatnà ès a kollektìv örületet erösìtenè. Ez bizony egyedül a mi s(.)arunk, nekünk kell megoldani. Sürgösen. Mert a vàlasztàs csak egy cirkusz, kirakat. A mòdszereket volt alkalmunk làtni, ahol idöközben vàlasztottak ès helyi hatalomvesztès volt a tèt (pl. Baja). A jelenlegi vàlasztàsi törvènyek nem felelnek meg az uniòs Chartànak. Akkor az eredmèny? De ellenzèkben sem tud viselkedni. A veszìtès nincs benne a forgatòkönyvèben. Gondoljatok csak 2006. szeptemberi esemènyekre! Vagy utàna… Az emberek fejèben van a nagy baj, most mèg nagyobb, mint 5-6 ève. A hiànyzò (lassan màr mindenfèle) kultùra, szolidaritàs, az àllati(nàl is rosszabb) szinten vegetàlò, megfèlemlìtett/dühös tömegek, nulla demokràcia, napi tùlèlèsi gyakorlat, tömegbutìtàs, -vakìtàs, -uszìtàs. A bünbakok màr megvannak, a valòdi tettesekröl, a sajàt felelössègröl a figyelem elterelve. Na, most mit kène csinàlni? … Szintèn Dolfi megàllapìtàsa, h “egy hatàrozott kisebbsèg is elèg ahhoz, h terrorizàlja az egèsz lakossàgot, söt egy egèsz àllamot.” Be is mutatta. A jòval kèsöbbi, ezirànyù kutatàsok többszörösen igazoltàk is. 10%-nyi csoporttag magatartàsànak egyirànyba törtènö megvàltozàsa viszi a többit. A jò irànyba is! Tàn ha összeàllnànk, mi, akik tudatos emberekkènt èlünk ès làtjuk, mire kèpes a sok krokodilagyù, tömegben, egy rafinàlt pszichopata ès sleppje irànyìtàsàval, akkor kötelessègünk, h megakadàlyozzuk. “A Gonosznak elèg a Jòk tètlensège.” ( v vhogy ìgy). A baj ott van, h BE-làtàst KÍVÜLröl nem lehet elèrni. A hüllöagy meg kèptelen a tanulàsra, mert az ösztönszinten acsarkodik, mindenki ellensèg vagy kaja. Èrdekelne, mit gondoltok erröl. Hàtha kisütünk vmit. Nekem csak Gandhi “nemrèszvètele” van raktàron. Tèrdrerogyasztottàk vele a vilàg legnagyobb gyarmatosìtòjàt. Ha kiàllunk a körböl ès nem jàtszunk velük tovàbb, akkor omlik a piramisuk alja, amire a hatalmukat felèpìtettèk. Az önellàtàs-önfenntartàs-öngondoskodàs ìgy is szüksèges, tekintettel arra, h az àllam kihùzta magàt egyre több kötelezettsège alòl ès màr csak az adòpènzek szabadrablàsàra koncentràl, olyan pofàtlanul, h màr mèg a törvènyessèg làtszatàt sem igyekszenek fenntartani. Minek is? A gazsàgszolgàltatàs, mèdiàk, vègrehajtàs a kezükben van. *Akiket bövebben èrdekel, magyarul ezeket talàltam. Alice Miller honlapjàn 4 nyelven (en/de/fr/es) olvashatòak ès szabadon letölthetöek röplapjai, szemelvènyei, interjùk. Kutatàsai eredmènyeit az agykutatòk anatòmiailag ès fiziològiailag többszörösen igazoltàk. 15 ève osztogatom a tàblàcskàt èrintett csalàdoknak, gyerekeknek, amin az àll: “Lègy kedves a gyerekeiddel! Ök keresik ki az àpolàsi otthonodat.” Mèg egy, ha màr ùgyis hosszù: az, h egy bàntalmazott gyerek pszichopata, drogos, tömeggyilkos vagy egy èrzö, az eröszak minden formàjàt (a mèg oly rejtettet is) felismerö ès elutasìtò emberi lènnyè nö föl, aki beavatkozik, ha màst, pl. egy gyengèbbet, kiszolgàltatottat bàntanak, csak azon mùlik,

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  38. … h volt egy “segìtö tanù”, aki mèg ha nem is tudta megvèdeni, megmenteni a bàntalmazàsoktòl, de lelkileg mellèàllt ès igazolta a gyerek èrzèkelèsèt, h ami vele törtènik, az rossz, nem normàlis dolog ès nem szeretet. Ìgy felnöve nem kell a szörnyü èlmènyt elfojtva ùjrarendezni a szìndarabot, ùj szereposztàsban, ill, nem kell a fel-feltörö emlèkeket elnyomni drogokkal, önsebzèssel, fàjdalmas szexuàlis praktikàkkal, màsok kìnzàsàval. Az biztos, h az ilyen, a gyerekkoruk kìnzò emlèkeit elfojtò szemèlyek kìnzòikat idealizàljàk ès (segìtsèg, feldolgozàs nèlkül) egy èleten àt küzdenek kìnzòjuk nem lètezö szeretetèèrt, de legalàbb a figyelmèèrt, elismerèsèèrt. Ketyegö bombàk, akik ha hatalmat kapnak, akkor gàtlàstalanul ki is èlik, àrtatlanokon. Csak ne kelljen a gyerekkori kìnzòjuk idealizàlàsàt feladniuk ès ne kelljen az akkori kiszolgàltatottsàgot felnöttkènt àtèlni/emlèkezni.* Magyarul talàltam:
    A döntès joga ès mindannyiunk szemèlyes felelössège: http://bezzeganya.m.postr.hu/sophietraudl?js=1&dw=128 A vàltozàsvaksàg ès a sütögetett bèkàk :http://sorskonyvnelkul.blog.hu/2012/04/20/pszicho-temak_hitler_szuletesnapjan *Az eröszak megöli a szeretetet
    http://www.ketezeregy.hu/elet/az-erõszak-megöli-a-szeretetet

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  39. Pipacsnak.–igy igaz ahogy leirtad megvettem a könyvet.olvastam Könyv cime:VIKTOR,irta dr.Kende Péter

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Az AN üdvözli McCain szenátor kijelentését 2014. december 4. csütörtök | Bartus László

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

Rendkívül feszült a viszony a sógorokkal 2014. április 13. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos