Ronai and Ronai
AMERIKAI

Mutassatok nekünk egy pártot! 2011. április 16. szombat 6:54 | Föld S. Péter

  • Hozzászólások(22)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Mutassatok nekünk egy pártot!

Budapest – Az alábbi írás először a Nolblogon jelent meg. Föld S. Péter írta a pénteki tüntetés kapcsán. Most mi is közöljük.

Mutassatok nekünk egy pártot, akikre jó szívvel szavazhatunk. Lelkifurdalás nélkül, és nem azért, mert ők a kisebbik rossz. Kevésbé rohadtak, mérsékeltebben kompromittáltabbak, mint azok, akiket már ismerünk.

Akikre nem csak azért szavazhatunk, mert másképp lopnak, mint a többiek. Akikre nem azért adjuk a voksunkat, jobb meggyőződésünk ellenére persze, mert számunkra vállalhatóbban hazudnak, korszerűbben, szimpatikusabban, mint azok, akikkel már tele van az összes tökünk.

Mutassatok egy pártot, akik tényleg tiszták és valóban becsületesek. Nem szedték meg magukat a régi rendben, nem halásznak most a zavarosban, nem rajtunk gazdagodnának a jövőben.

Mutassatok egy pártot, akik tényleg a javunkat akarják, és nem a javainkat.

Mutassatok egy pártot, akikre nem azért szavazunk, kénytelenségből és rossz érzésekkel, hogy ne ezek legyenek, akik most vannak. Mutassatok egy pártot, akiket nem azért választunk, mert azokról, akik most vannak, tudjuk, hogy milyenek.

Pökhendiek, arrogánsak, elviselhetetlenek. Félelmet keltenek és – éppen ezért – nevetségesek. Árvalányhajasan és áporodottan álságosak.

Olyan világot szeretnénk, amelyben mi is élhetünk.

Átlátszó víz legyen, patakok (Cseh Tamás). Nem zavaros, gyanús állagú, bűzlő folyadék.

Mutassatok nekünk egy pártot. Profi és tisztességes politikusokból álló csapatot.

Kedvesek és szimpatikusak a lelkes amatőrök, vállalhatók, jó velük lenni. Jó az Egymillióakkal is, csupa aranyos, rendes ember. Minden tiszteletünk az övék, amiért csinálják, le a kalappal előttük.

Csak hát, ők is olyanok, mint mi: reménytelenül amatőrök.

Civilek, ha úgy tetszik.

Mi is azok vagyunk, akik most profi pártot keresünk magunknak: civilek és amatőrök.

Mutassatok nekünk egy profit, akire rossz érzések nélkül és szégyen nélkül szavazhatunk. Hogy ne azt érezzük, amit már annyiszor az elmúlt években: most utoljára. Mert nem érdemlik meg, és csak azért húzzuk melléjük az ikszet, mert ők a kisebbik rossz.

Hányszor választottuk már a kisebbik rosszat! Egyszer már szeretnénk a nagyobb jót választani.

Mutassatok nekünk egy pártot. Lehetőleg hamar, ha kérhetnénk.

Mert kevés az időnk. Bontják a demokráciát, az építményt már a földig rombolták. Az alapok talán még megvannak, de már azok sem sokáig.

Fogy a levegő.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (19 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +28 ( 28 szavazatból)
Mutassatok nekünk egy pártot!, 5.0 out of 5 based on 19 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(22)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

22 Reader’s Comments

  1. Ne csak egyet! Tudom telhetetlen vagyok, de minden oldalon legalább egyet, hogy lehessen választani mindig. Legyen olyan nemzeti minimum, amit mindenki tiszteletben tart, oldaltól függetlenül! ‘89-ben legalább megpróbálták, azután divatba jött a szavazat maximálás különböző nemtelen módszerekkel(komcsizás, zsidózás, cigányozás, stb.). Nincs egyik oldalon sem a bölcsek köve. Meg kell tanulnunk egymást tiszteletben tartva vitatkoznunk az ekézés helyett. A karaktergyilkosokat pedig minden oldal vesse ki magából, a tömegindulat gerjesztőket vessük meg és fogjuk le a kezüket! Senki ne sajátítsa ki a nemzet, a polgár fogalmát, a kokárdát! Senki ne vegye a bátorságot mások magyarságát megkérdőjelezni és ezáltal magát annak fölébe tolni!
    Ne termtsünk újra és újra egypárti diktatúrákat, ahol csak a névtábla cserélődik, a lényeg nem. Teremtsünk egy tényleg “unalmas” országot, ahol fogalmam sincs ki a min. e. és mégis szerethetem, élni tudok benne!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (25 szavazatból)
  2. Nagyon jó, kiváló a cikk! Sajnos olyan párt nincs ma hazánkban, akire a cikk alapján szavazni lehetne. Ilyenkor mindíg eszembe jut egy politikus mondása :”Az emberek hosszú távon olyan vezetőket kapnak, amilyent megérdemelnek.” Mégsem tudok egyetérteni azokkal, akik a Fidesz túlhatalmát megszavazókat tartják felelősnek a kialakult helyzetért. A felelős az értelmiségnek az a része, köztük az egyházak vezetői is, akik félrevezették az emberek széles rétegét. Természetesen az MSZP-t le kellett váltani, de a társadalmat figyelmeztetni kellett volna, hogy ne adjon túlhatalmat. A közvélemény-kuutatások adataiból ugyanis lehetett látni a Fidesz várható kétharmadát. Most már csak Isten segítségében bízhatunk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  3. Igen, ezt szeretnénk…, meg azt, hogy örökre elfelejthessük azokat, akik eddig voltak.Nincs már visszataps… értsék már meg!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (15 szavazatból)
  4. Szép álom , szép kívánság . A baj csak az ,hogy ha jobbra nézel vagy balra ,mindenütt azokat látod, akik évek alatt ezt tették hazánkkal .Sajnos az új alakulatok súlytalanok ,nincs mögöttük átfogó tömeg . Talán a civil szerveződéseknek lesz jövője .Csak idő nincs, és ahogy írod ” fogy a levegő ” !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  5. Van egy párt, ami részben olyan mntha kivánatos volna, csak az a baja, hogy rémségesen avitt. Tagjai is szinte őskövületek. Ez a párt a kommunista. Az az elmélet, amire próbálnak támaszkodni, ma is korszerű és érvényes. Ez a marxizmus. Egyetlen baja marxizmussal, hogy az előző szocialistának nevezett államkapitalizmus végletesen lejáratta. Minden iskolában tanítottak valami kivonatot, ami az igazi marxizmussal köszönőviszonyban sem volt. A nyugati demokráciákban ma neomarxizmusként reneszánszát éli. A marxizmus bemutatja a kapitalizmus, atőke ma is érvényes működési módját. Ebben a rendszerben két szentség létezik: a tulajdon, és a profit. A többi, amit hazug módon e rendszer jellemzőinek tulajdonítanak, csak porhintés. A polgári demokrácia ma is csak a társadalmak kis részére jelent korlátlan lehetőségeket, a többség részére születésükből és szocializációjukból kiindulóan a tőke diktatúrája. Ez a diktatúra leginkább az elosztási viszonyokon keresztül érvényesül, és a tőkések kezében lévő média a leghatásosabb eszköze. A diktatúra formái változatosak. A fasizmustól kezdve a liberális demokráciáig. A lényeg minden formában a dolgozó emberek kizsákmányolása, tárgyiasult munkájuk elsajátitása. A jövőt mindenképen ennek a rendszernek a megváltoztatása. Ezt pedig csak egy valódi marxista párt tudja megoldani.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (15 szavazatból)
  6. remélem a cikkíró ennyire nem naiv.Ez egy utópia.A fejlett demokráciákban is próbálnak visszaélni a hatalommal.Ott is van korrupció, ott is lopnak.Nehogy már nálunk legyen másképp.A lényeg a kontroll. Parlamenti demokráciákban van egy vagy több kormányzó párt, és van az ellenzék.Jó esetben konstruktív, támogat, ahol kell és kőkemény ahol kell.Emlékezzünk már vissza, milyen volt a jelenlegi kormánypárt ellenzékben! A bajaink jelentős része innen ered.Soha, semmilyen reformhoz hozzá sem lehetett kezdeni, mert azonnal népszavaztattak..Sosem lesznek hófehér lelkű angyalok a politikában.Ha erre várunk régen rossz nekünk.De egy biztos:ezt a mostani bagázst úgy el kéne takarítani, hogy még csak ellenzékként sem jöhessenek szóba.Ez sajna választásokon nem fog menni.Legyünk felnőttek! Be kell érni a kisebbik rosszal.Olyan párt aki mindenkinek megfelel soha nem lesz

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  7. Nyul György,
    Adnék egy mínuszt, mert nem értek Veled egyet, és adnék egy pluszt, mert leírtad a véleményed.
    Én úgy látom, hogy láthattunk már normálisan működő kapitalista országokat, ahol annak ellenére, hogy ki vannak zsákmányolva a dolgozók, mégis meg tudnak élni. Marxista alapokon működő rendszerek eddig még mindig elfajzottak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  8. Csókolom,miért nem tetszettek a Civil Mozgalomra szavazni?!
    Olvasta valaki a választási programjukat?Ugye nem? Pedig nagyon jó és vállalható,teljesíthető!
    De a magyarnak fontosabb a bosszúállás,a politikai ellenfél (mit ellenfél,ellenség! ) totális megsemmisítése,mint az ország,a magyar emberek sorsa….
    Oszd meg és uralkodj! -na,ez sikerült Orbánnak és azóta is isszuk a levét,de remélem,már nem sokáig…..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  9. Ez valóban egy álompárt lenne, de muszáj magasra állítani a mércét.
    Ahogy Amerikában mondják: ha a célod a Hold, a fák tetejéig biztosan eljutsz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  10. Csáki Petrának tökéletesen igaza van. Olyan párt (vagy bármi a világon) soha nem lesz, amely mindenkinek megfelelne, tetszene.
    Nincs is azzal semmi baj, hogy aki törvényesen hatalmat szerzett, a saját elképzelései szerint gyakorolja azt. Na de nem úgy, hogy alapjaiban változtat meg mindent! Éppen ennek lehetetlenné tétele miatt szoktak az alkotmányokban megfelelő garanciákat biztosítani. A többség diktatúrája ellen (mit is jelent maga a szó: bolsevik?).

    @keddi
    “…de a társadalmat figyelmeztetni kellett volna, hogy ne adjon túlhatalmat”
    Ez egy érdekes elképzelés. De hogyan lehetett volna a gyakorlatban megoldani? Be kellett volna osztani, hogy ti még szavazhattok a Fideszre, de ti már nem, mert akkor már kétharmaduk lesz? :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  11. Olyan párt valóban nem termett még a magyar ugaron ami mindenkinek megfelelne. De én azt gondolom ha minden szavazó csukott szemmel ikszelt volna,akkor is jobb kormányunk lett volna mint így! Ennél rosszabbat még véletlenül sem találhattak a Fidesz választói! Az a baj hogy ennek egy ország népe issza a levét. Olyanok is akik nem szavaztak rájuk és ez a többség! Ez a kormány még a gatyát is leszedi rólunk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  12. ha nagyon nagy baj van, pl. ha emberekre omlik a bánya, vagy ha átszakadnak a várost védő gátak, vagy ha a vörös moslék elönti a települést, vagy ha szétrobban az atom reaktor, akkor mindig megjelennek az igazi vezérek, a vezetők, akik tudják a dolgukat és akikre hallgatnak a bajba jutottak. a profi, a (szépen demokratikusan) választott vezetők pedik vagy kussolnak, vagy egymásnak esnek, hogy ki a felelős, vagy ellopják a segélyeket…

    személyes tapasztalatom az, hogy amennyiben valaki a tehetségét és kreativitását egy közösség ügyében vágyik kibontakoztatni, akkor nem pártot alapít, nem beáll, nem gyűlésekre jár, nem pártfogókra és pénzekre vadászik, megszerezve apránként mindazon modern ismereteket, mely arra való, hogyan lehet az embereket becsapni, az orruknál fogva vezetni, az adott demokratikus játékszabályokat kijátszani, hanem mondjuk elkezd dolgozni.

    egyebek mellett ezért példaértékű nekem Esztergom ügye, az ami ott történik, ezért nem bánom, hogy a Milla nem hív profikat az emelvényre. és ugyanezért tartom ezt a cikket itt elhibázottnak, amikor párt után sóvárog…

    ezt a kártékony tahó bandát el kell zavarni, bármilyen eszközzel, és nem leváltatni egy másik bandával. a társadalmi katasztrófa nem olyan látványos, mint egy tszunami, egy hurrikán, vagy egy földrengés. most ezt éljük, recseg-ropog alattunk, felettünk, körülöttünk minden. és ha igazam van, akkor pillanatokon belül megjelennek a vezetésre született emberek menteni, és eltakarodnak a profi politikusok pártostul pereputtyostul együtt

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  13. Az én véleményem szerint aki (Föld S. Péter) az összes magyar pártot összemossa cikkében és végkövetkeztetésként azt mondja, hogy “Bontják a demokráciát, az építményt már a földig rombolták.Az alapok talán még megvannak, de már azok sem sokáig.” , az nem teljesen jól látja, hogy a mi történik Magyarországon. A következők miatt mondom ezt:
    1. Soha nem értettem egyet azzal, hogy a magyar pártok tettei és cselekedetei összemoshatók. A pártok között ugyanis markáns különbség van:
    - a demokrácia-felfogásukban,
    - az alkotmányhoz és az alkotmányos értékekhez való viszonyukban,
    - a határon túl élő magyarsághoz való viszonyukban,
    - állam és nemzet felfogásukban,
    - a független hatalmi ágakról alkotott felfogásukban,
    - szociális érzékenységükben,
    - a fiatalok nevelését érintő ideológiájukban,
    - az idős korúak és elesettek tiszteletében,
    - a szociális partnerek elfogadásában,
    - az emberekkel való konzultáció formájában és módjában,
    - a gazdaságfilozófiájukban és gazdaságpolitikájukban,
    - a vallásszabaság kérdésében és az egyházakkal való viszonyukban,
    - a korrupcióval szorosan összefüggő pártfinanszírozás kérdésében
    és még sok egyéb kérdésben.
    2. A magyar pártok tolvajokkal való azonosítása (“…Akikre nem csak azért szavazhatunk, mert másképp lopnak, mint a többiek.”) nagyfokú csúsztatás. A pártfinanszírozás problémájából eredő korrupció valóban sok pártnál tettenérhető, de ebben a kispártok és a nagy pártok közötti óriási különbség is jól látható.
    3. Van olyan párt, melynek náci és nyilas egyenruhára emlékeztető maskárákba bújtatott szabadcsapatai glasszálnak falvainkban és városainkban. Van olyan párt, melynek elnöke azonos polgári kőrbe tartozik ennek a pártnak az elnökével. Van olyan párt, melynek országgyűlési képviselője e szabadcsapatok zászlósanyja. S vannak olyan pártok, melyek hallgatólagosan tűrik, és vannak olyan pártok, amelyek élesen elítélik az újnyilasok térhódítását. Az pedig, hogy az újnyilas pártot és a szabadcsapatokat ki és miből finanszírozza rejtély.
    3. Az is jó érzékelhető, hogy van olyan párt, amely “az egy a zászló, egy a tábor ” projektjében minden eszközt bevetett, hogy bedarálja a nála gyengébb riválisait. Ugyanakkor vannak olyan pártok, amelyek az egymással való együttműködésben látják a többség támogatásának elnyerhetőségét.
    4. Vannak pártok, akik megsemmisítendő ellenségnek tekintik ellenzéküket, vannak akiknek erre okuk lenne, de ez eszükbe sem jut.

    Föld S. Péter szerint a demokrácia építményeit leromboltk, de az alapjai még megvannak. Ezzel két bajom van.
    1. Azt sugallja, hogy az összes párt rombolta le a demokrácia építményeit. Nem nevezi meg a valódi “forradalmárt”, aki nyiltan hírdette, hogy megdöntötte a rendszert, a demokráciát.
    2. Szerintem az alapok: az Alkotmány, a független hatalmi ágak, a féekek és ellensúlyok lettek lerombolva. Az építmények lerobbantása pedig a sarkalatos törvényekkel fog megtörténni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  14. Én nem vagyok MSZP-s, de nagyon figyelem a hozzászólásokat, melyek többsége az MSZP nyakába varja az eddig történteket.
    Én fölmentem őket, az általános felelősség alól, egyetlen egy szempont alapján: lehet úgy dolgozni, vagy rendes ember lenni, ha állandóan – a legszemenszedettebb – hazugságokkal zaklatunk valakit? Nem! A Haza boldogulásáért együtt kellett volna működnie az ellenzéknek is. Húsz éven át a hatalom megszerzésén fáradoztak! Most meg van, és mit tudnak vele kezdeni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  15. EdCarping
    1. mutasson egy pártot, aki nem ugyanazokat a dolgokat “vallja”, mint amit felfogásuk közötti különbségként ön itt felsorol
    2. igen, van különbség zsebtolvajok és bankrablók között
    3. ami a rasszizmust illeti, gondoljon csak a sikers sárközyre, aki fölrakta a romákat a bukaresti gépre, vagy egyre sikeresebb ifjú ellenfelére a hírhedt le pain lányára, mindez egy felvilágsult eurpér franciaországban
    4. mondjon egy pártot, amelyik “együttműködésre” építette programját. ilyen nincsen, a mai pártok egymás megsemmisítésén fáradoznak usától európáig
    5. bizony az összes párt vállt vállhoz vetve dolgozott rajta, hogy ide jutottunk

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  16. Föld S. Péter, maga nem pártot keres, hanem megváltót.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  17. MOST teljesen közömbös ki milyen párthoz húz.
    LE KELL VÁLTANI a jelenlegi kormányt.MEG KELL állapodni.
    A jobb és baloldali demokratikus pártoknak EGYÜTTESEN kell felépni a következő választásokon és nem két de többharmados többséggel FEL KELL számolni az orbáni ” örökséget “.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  18. Tisztelt Földi Péter!
    Addig válogat a pártokból, ameddig késő lesz. Lesz itt Tunézia, Egyiptom meg Líbia! Minél hamarabb választ a meglévő lehetőségek közül, annál kevesebben halnak meg az utcai harcokban. Nem látja ezt? Nem látják ezt a Fodor és Gyurcsány féle demokraták? Miért van az, hogy nem tanultak a történelemből? Okulva Julius Caesar, Napoleon, Hitler, Mubarak, Kadhafi és Lukasenko példájából!?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  19. A módszer, amellyel le lehet váltani egy pártállamot ‘89-ben egyszer már jól vizsgázott. Nem tudok más módszerről, ami nem járna nagy véráldozatokkal. Tessék leülni egy gömbölyű asztal köré és megegyezni!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  20. peterfix
    Két észrevétel!
    Nem Földi, hanem Föld S.Péter !
    Nem ő válogat a pártok között, nem ő a megváltó, hanem próbálja elemezni, hogy ki tudná Orbánt leváltani!! :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  21. Én demokráciát akarok. Mert nem tudok jobbat! De ehhez tudomásul veszem, hogy a demokrácia parlament nélkül nem működik, hogy a parlament pártok nélkül nem létezik.
    A párt pedig arra való, hogy egy csoport érdekeit képviselje. (Az ókorban ehhez nem kerestek még ideológiát, egyszerűen voltak pirosak, meg kékek. De lehet, hogy zöldek.) Ennek a csoportnak mindig is a hatalom kell, ami azért kell neki, hogy abból anyagi hasznot húzzon.
    Kész.
    Választani lehet, vagy csinálni újabb pártot, de az új is erre a platformra fog jutni.
    Nem fog mutatni senki pártot, keresni kell! Keresni azt a pártot, amelyik a legkevésbé erőszakos, kompromisszumkész, leginkább érzékeny a szociális dolgokra.
    Javaslom, hogy annak a sárnak a nagy részét, amelyet 8 éven át a fidesz dobált a Gyurcsányra, vakarjátok le, és akkor talán másként látjátok. A fidesz azt a stratégiát alkalmazta, mely szerint “érdemes a sarat dobálni, mert valami mindig megtapad”. Tette, és működött. De emberek! Azért kéne a felszín alá látni!
    Utópia nélkül: nem lesz megváltó, minden párt magát fogja “mutatni”, és kerekasztalhoz sem fog ülni bolseviktor.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  22. Sajnos nem tudnék mutatni egyetlen pártot sem amelyik a mai válságos helyzetben érdemben felvállalhatná az ország és a demokrácia megmentését az Orbán által fémjelzett FIDESZ diktatutától.
    Egyetlen megoldás lenne egy antidiktatórikus, FIDESZ ellenes, pártállástól független Népfront létrehozása amelyik kitudná vinni az embereket az utcára elemi szabadság jogaik megvédéséért. Mert van egy igény egy hasonló megmozdulásra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Bajnai Amerikában folytatja 2011. április 13. szerda

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos