Ronai and Ronai
AMERIKAI

Vásárhelyi: “88-ban Orbán védte a demokráciát, most tőle kell megvédeni” 2011. április 14. csütörtök 19:56 | FH

  • Hozzászólások(16)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Vásárhelyi: "88-ban Orbán védte a demokráciát, most tőle kell megvédeni"
Budapest – 1988-ban Orbán Viktor és a Fidesz kelt védelmére a rendőrökkel szemben a Batthyány-örökmécsesnél a demokráciáért kiálló ellenzéknek, most velük szemben kell megvédeni a demokráciát – mondta csütörtökön Vásárhelyi Mária annak kapcsán, hogy a Demokratikus Charta szombatra a Batthyány-örökmécseshez demonstrációt szervez az új, “egypárti” alaptörvény ellen.

Vásárhelyi Mária felidézte: 1988. júniusában az örökmécsesnél az akkori ellenzék prominense Tamás Gáspár Miklós akart felszólalni, amikor a rendőrök fenyegetően megindultak felé. Egy szakállas fiatalember akkor Tamás Gáspárba karolt, hogy a rendőrök ne tudják elvinni. Ez a fiatalember Orbán Viktor volt.

Vitányi Iván, a Demokratikus Charta szóvivője arra hívta fel a figyelmet: nem véletlen. hogy a jóléti államokban magas fokú a demokrácia. Ezekben az országokban maguk küzdöttek meg az emberek az értékeikért, és nem felülről mondták meg nekik, hogy mi a helyes. Magyarországon esély volt rá, hogy ugyanez történjen, most azonban ehelyett a “felvilágosulatlan abszolutizmus” körvonalai rajzolódnak fel.

Vágó István, az ismert televíziós személyiség, aki a szombati Demokratikus Charta demonstráció moderátora lesz, elmondta: a tüntetésen többek között felszólal Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, Székely Tamás szakszervezeti vezető, Iványi Gábor lelkész, Bauer Tamás volt liberális, Kerék-Bárczy Szabolcs volt MDF-s politikus. Vágó István nem tagadva meg önmagát egy játékot is vezet majd.



VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (4 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +3 ( 5 szavazatból)
Vásárhelyi: "88-ban Orbán védte a demokráciát, most tőle kell megvédeni", 5.0 out of 5 based on 4 ratings

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(16)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

16 Reader’s Comments

  1. Ez a kép annyira tetszik,hogy érdemes lenne fotoshoppal átültetni napjainkba.
    Vállalná valaki?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  2. (moderálva) nem védte ‘88- ban a demokráciát, csak hatalmas volt a (moderálva), semmi több.

    Büntetlenül megtehette, ezért kiállt óbégatni a nyilvánosság elé, ekképp kiélve beteges szereplési ingerét.

    A demokráciának az (moderálva)- féle banda csakis az akadálya volt, mindig is.
    A demokráciát nem ezek a betépett (moderálva)gyerekek teremtették meg, hanem egyrészt, a korabeli párt (MSZMP) felső vezeéséből a reformerek (Pozsgay, Németh Miklós, Horn Gyula, stb).
    Másrészt pedig a korabeli liberálisok -amikor még tényleg liberálisok voltak, nem pedig ultraliberális (moderálva).

    Az (moderálva) és bandája legfeljebb beordibált mindenfélét, mert örültek, hogy immár megtehetik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (10 szavazatból)
  3. Ez a cigányozás undoritó.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  4. Eldrad hozzászólására értem…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  5. Kedves Eldrad! Sajnos a stílusod elvonja a figyelmet a mondanivalódról. A durva fogalmazástól még nem lesz igazad, csak unszinpátiát keltesz magaddal szemben. Kár lenne.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  6. Mi volt itt a durva?

    Ez a banda rendszeresen tépett, füvezett akkoriban. Ha csak a fele igaz Kende Péter könyvének… (bár, az (moderálva) akkori külsejét nézve el tudom képzelni az erősen züllött életmódot…)…. szóval, ha csak a fele igaz, már akkor is elmondhatjuk, hogy ez egy igazi narkós geng volt akkoriban, nem több.
    Most?
    Hááát, úgy cselekszenek, mintha valami tudatmódosító hatása alatt volnának most is… csak jelenleg ehhez már hatalom is van nekik. Na, ez egy veszélyes keverék..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  7. Azok a régi szép napok ég veled…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  8. Kedves Sneider Fáni:

    egyetértünk a megjegyzésével, kösöznjük az észrevételét, a kritikus szavakat moderáltuk. Kérjük Eldrad-ot, hogy a rasszista utalásoktól, ciganyozástól és durva jelzőktől tartózkodjon, mert azt a website szabályzata tiltja, és a többi olvasó jóérzését joggal sérti. Köszönjük! Admin

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  9. Én speciel leestem a székről.Röhögés miatt.
    ( Már a kép láttán is a térdemet csapkottam, hátmég utána :D )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  10. ” Csak hatalmas volt a moderálva “…..heheheheheheehehheeeheheheehehh..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  11. Bizony, bizony, a 90-es időkben négyéves kis unokám selypítve énekelgette magának, hogy “hallgass a szívedre, szavazz a Fideszre”. Most gyönyörű felnőtt lány, és naggggyon elege van neki is… Hm, változnak az idők. Vagy nemcsak az idők?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  12. Talán ez volt az utolsó jó kép Viktorról.
    Eldrad hozzászólásában van igazság. OV társasága azt élvezte 1988-1989-ben, hogy komolyabb büntetés nélkül lehetett hangoskodni. Már akkor is anarchista volt, és már akkor elhangzott tőle, hogy majd megmutatja, hogy milyen az ő kommunizmusa. Mivel példaképe Sztálin volt, el is képzelhetjük, hogy már akkor milyen világ felépítését álmodta meg.
    Voltunk olyanok is, akik másként gondolkodtunk. Volt bennünk ifjúi lázongás, de nem az utcán akartunk kiabálni, rendetlenkedni. 1989. áprilisában kimondtuk a KISZ feloszlatását, és valami újat indítottunk el helyette (igen, ott voltam a küldött gyűlésen). Mi is változást akartunk, vágytunk az igazi demokráciára, amit meg is kaptunk az 1989-es rendszerváltáskor. Most ezt a demokráciát veszik el tőlünk úgy, hogy közben még hazaárulónak is kikiáltanak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  13. Nem védett ez az alak soha semmit és senkit. A kis sértett KISZ titkár hatalmat akart. A bamba ország most megadta neki ,és azon kínlódik, hogy miként szabaduljon meg tőle.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  14. Nézve a képet, feltehetően Csehszlovákiában történt az eset.
    Az itthoni ténykedését nem tudtam a kezdetektől sem elfogadni. Mint örökös pártonkívüli Nagy Imre koporsójánál elmondott beszéde nem volt odavaló. Pálfordulásai,a parlament tekintélyének lejáratása jelentős mértékben neki köszönhetőek. Az elmúlt 8 év zavargásaiban, a reformok meghiúsításában jelentős szerepet vállalt pártjával együtt.
    Soha nem az ország és a “zemberek” boldogulása volt a célja, soha nem építette az országot, s ha tehette nekirontott a Magyar Köztársaság törvényesen megválasztott vezetőinek. Akkor “nem legitimnek” nevezte az ország vezetését.
    Az én szememben OV. az aki nem legitim, és jó lenne, ha meg tudnánk állítani ámokfutását.
    Ezért is kell elmennem az ápr. 16-i tüntetésre az örökmécseshez.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  15. Engem akkoriban baromira nem érdekelt O.V. és társasága, igaz később sem.. Tibor hozzászólásával max. egyetértek. ‘89-ben már nem voltam éppen KISZ-korú, de fiatal családfőként két gyerekkel én is így gondoltam és vártam a változásokat. Úgy gondolom, hogy nem akarok O.V. egypárti államában nyugdíjasnak lennem néhány év múlva. Ami O.V. jellemzését illeti, Eldradnak biztosan van igazsága, el is hiszem,csak a stílusa túl indulatos nekem. Ha O.V. kikerül a hatalomból, továbbra sem fog érdekelni. Számomra ő nem egy Széchenyi, inkább egy felejtsük el,mint egy rossz álmot kategória. Valószínüleg tudja ezt magáról, azért erőlködik ennyire.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  16. Én még jólemlékszem az Antall-kormány regnálása alatti taxisblokádra:
    A feszültség csúcspontján egy idős néni azt kiabálta a TV kamerája előtt hogyaszongya :
    ” Hol vagy Viktor , gyere és segíts !!! ”
    ÉS én is vártam hogy ne csak a hangját hallassa néha de tegyen is valamit.
    ( Persze nem tett semmit )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Amerika jobban figyel, mint gondolnánk 2011. július 8. péntek

Orbánon is múlik, mi lesz a Mol vezérével 2011. július 7. csütörtök

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos