Ronai and Ronai
AMERIKAI

Mesterházy: “jogilag legitim, politikailag és társadalmilag nem” 2011. április 19. kedd 18:50 | AN/MTI

  • Hozzászólások(12)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Mesterházy: "jogilag legitim, politikailag és társadalmilag nem"

Kecskemét – Az MSZP elnöke szerint, a hétfőn elfogadott alaptörvény jogi szempontból legitim, de sokan ezt is kétségbe vonják. Politikailag és társadalmilag viszont egészen biztosan nem az, hiszen nem bírja a társadalom többségének a támogatását, nincsen róla szakmai konszenzus és nincs róla politikai konszenzus sem. Az MTI szerint Kecskeméten az MSZP rendezvényén húszan jelentek meg. A MTI azt kérdezte, miből gondolja, hogy nincs társadalmi elfogadottsága az Orbán-alkotmánynak. És mit szól Gyurcsány beszédének egy részletéhez?

“Mi annak örültünk volna, hogyha sem időpontilag, sem folyamatában nem most zajlik ez az alkotmányozás, hiszen nem volt erre kényszer” – fogalmazott Mesterházy Attila kedden Kecskeméten, a Szent István-szobor előtt tartott sajtótájékoztatóján.

A szocialista politikus szerint “a második félévben, egy normális, egyeztetési folyamat mentén is lehetett volna egy nemzeti konszenzuson alapuló alkotmány elfogadni”. Utalt a köztársasági elnöknek írt levelére, amelyben arra kérte Schmitt Pált, hogy “ne írja alá ezt az alkotmányt, hiszen most már ő lett az utolsó védőbástyája a Magyar Köztársaságnak”.

“Arra kértem, azért ne írja alá, mert ez az alkotmány egy egypárti alkotmány, éppen ebből kifolyólag ideiglenes, illegitim alkotmány is” – tette hozzá.

Az MTI azon kérdésére, hogy mi alapján állítja azt, hogy nincs társadalmi elfogadottsága az új alaptörvénynek, az MSZP elnöke azt mondta: “onnan, hogy nem mernek népszavazást szervezni róla”, mert véleménye szerint, akkor derülne ki, hogy milyen társadalmi elfogadottsága van ennek az alkotmánynak.

Az MTI megkérdezte Mesterházy Attilát, hogy egyetért-e Gyurcsány Ferenc szombaton, a Magyar Demokratikus Charta tüntetésén elmondott beszédének azzal a részletével, amikor kijelentette: “tudniuk kell azoknak az újságíróknak, akiknek a közmédiában hitelesen kellene tájékoztatni az országot, de nem ezt teszik, hanem pártmegbízatást teljesítenek, hogy nekik nem fogunk megbocsátani”. Mesterházy Attila ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott: “a kormányhoz való lojalitás az teljesen természetes, azt gondolom, hogy minden közszolgának, minden közpénzből gazdálkodó szervezet alkalmazottjának az a feladata, hogy a mindenkori kormányhoz lojális legyen, de ez a lojalitás nem pártpolitikai feladat végrehajtását jelenti”.

Hangsúlyozta: a pártpolitikai kérésekre nemet kell mondani, amelyek viszont “a Magyar Köztársaság érdekét szolgálják, lojális módon, végre kell hajtani a kormányzati feladatokat”.

A város központjában, a Szent István-szobor mellé szervezett MSZP rendezvényen mintegy húszan jelentek meg. Közülük néhány fiatal és pártaktivista szórólapot osztogatott a téren átsétáló embereknek.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.0/5 (4 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +3 ( 3 szavazatból)
Mesterházy: "jogilag legitim, politikailag és társadalmilag nem", 4.0 out of 5 based on 4 ratings

Címkék:, , , , , , ,

  • Hozzászólások(12)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

12 Reader’s Comments

  1. gratulálok annak a 20 bátor baloldalinak, aki Kecskeméten ki mer állni, ha jó tudom az nem éppen balos város
    a részországgyűlések sikeresek voltak, Mesterházy Attila minden alkalommal be tudott kerülni utána az ellenzékhez nem éppen lojális MTV Az Estébe, folyamatosan megy a Hallasd a hangodat kampány, én például legalább egy tucatnyin vettem részt, és elmondhatom, hogy egyre többen jönnek oda a pulthoz és mondanak egy támogató szót, a párt kommunikációs csapata hatalmas erőfeszítéseket tesz… lehet kritizálni a jelenlegi pártvezetést, de az biztos, hogy valami megmozdult, csak így tovább

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  2. Nem szabad elismerni jogilag sem az új alaptörvénynek nevezett irományt. Sem a politikusoknak, sem a bírói karnak, sem a politikai pártoknak,sem acivil szervezeteknek. Hiszen esküszegés következményeként jött létre! A Köztársaság alkotmányára tett esküjüket szegték meg a kormánypárti politikusok. Bűnt követtek el, egyszerű bűnözők. Ezt az erőszakosságuk nem ellensúlyozza.
    Nem tetszik, hogy Mesterházi jolag elismeri. Ez a régi gyengeség, határozatlanság. Ha nem viselkednek határozottan, jogilag elismerik, ez azt is jelenti,hogy a tiltakozásuk szimpla hőbörgés. Hőbörgéshez nem lehet csatlakozni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  3. Miért kussolt mindvégig az MSZP arról, hogy az új alkotmány megfosztja Mo. államporgárait a szociális és társadalombiztosítási alapjogoktól? Mert ha eddig alkotmányjogilag számonkérhető is volt, kormánypozícióban maga is magasról tett rá…????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (4 szavazatból)
  4. Miért hallgatott mindvégig az MSZP arról, hogy az új alkotmány megfosztja Mo. államporgárait a szociális és társadalombiztosítási alapjogoktól? Mert ha eddig alkotmányjogilag számonkérhető is volt, kormánypozícióban maga is magasról tett rá…????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (4 szavazatból)
  5. Nem voltam a helyszínen, tehát nem tudom, hogy pontosan mi hangzott el, milyen hangvételben, milyen stílusban.

    De ha az hangzott el és úgy, ahogy a cikkebn írva vagyon, akkor az valami elképesztően gyenge szöveg.

    Itt és most nem kérni, nem jófiúskodni, nem udvariaskodni kell, hanem ordítani, bele a nép butábbik felének arcába, hogy ki van veletek cseszve (majdnem mást írtam…), és hamarosan meg fogjátok ismerni a Fidesz igazi arcát, ha majd a sarkalatos törvényekkel rátok teszik a béklyót.

    A napokban Mészáros Tamás mondta a tévében, hogy ha nem tanulnak meg a szoci vezető politikusok beszélni, akkor eleve esélytelenek.

    Nem magyarázkodnia kellett volna, hanem tisztán és világosan azt mondani: igen, teljesen egyetértek Gyurcsány Ferenccel, és aki pártkatona a köszszolgálatban, annak nem fogunk megbocsátani. Pont.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  6. Hülye ez a Mesterházy? Vagy csak napszúrást kapott “április szabad, kék ege alatt”? Nem tud egy határozott kijelentő mondatot összehozni?
    És mi az, hogy jogilag legitim a tákolmány? Nem beszélt Kis Jánossal, vagy más hozzáértővel? Az eszem megáll!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  7. Nem, Mesterházi nem hülye – viszont az a stylist aki levágatta vele a szakállát, amely valamennyire is fiatalosságot és önállóságot kölcsönzött neki – az totálisan az! Azóta a fiatalos és blikkfangos szövegei is mentek a lefolyóba!
    Minél inkább próbál megfelelni a “régi nagy öregek” elvárásainak – annál jobban halványodik.
    Én először is vissza növesztetném a szakállt – ha már mindenképpen “komolykodni” akar, akkor pl kossuth formára. Másodszor hagynám szabadon beszélni, régebben egy élmény volt a tv beli hetyke megszólalása, amióta PC, azóta élvezhetetlen. Ilyen szövegeket Baja vagy Szekeres is elmondhatna.
    Ha nem maga írja: akkor a beszédíróját kellene magasra és nagy ívben elküldeni!
    Másodszor: az nem kommunikáció, hogy néhány helyre egy-egy pulttal kitelepülnek. Ez bevált Hornéknak – de nem 3 évvel! a választások előtt, hanem a finisben. Jelenleg szakmai részkérdésekben komolyabb viták lefolytatása – és azoknak minél szélesebb körben (facebook, twitter, MSZP TV!!!! terjesztése)
    És mi lesz végre az ellenzéki kerekasztalok megszervezésével (vagy politikai kaszinók : az még jobb, abba még a nem ellenzékiek is beférnének)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  8. dr Ábrahám Tünde

    A jó vezető arról. ismerszik meg, hogy tudja , mikor kell a nép szemébe nézni, és összefogni a nemzetet, hogy nemzet maradjon. Ez most a tét! Ettől függ a jövőnk, a megítélésünk, a fejlődésünk. Ez a feladat vár tisztelt Köztársasági Elnök Úrra, aki arra esküdött fel,hogy mindannyiunkat képvisel. Most eldől, hű marad -e esküjéhez és önmagához, akar és mer-e nemet mondani az új alkotmány aláírására, amely ellen pártállástól függetlenül tiltakozik a többség, amely tekintetében a határainkon túlról is negatív kritikák és észrevételek érkeznek. Csatlakozom Mesterházy Úr tiltakozásához, ahogy sokan mások. dr.Ábrahám Tünde

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  9. Kedves Attila! A következő kritika jószándékú akar lenni: 1.igaza van annak, aki azt állítja (és sokan tették hozzáértők), hogy a megszavazott tákolmány jogilag sem állja meg a helyét (!!!), 2.hagyd már abba ezeket a süket szövegeket, ne hallgass a levitézlett öregekre a hátad mögött, mert így eltünsz a törénelem süllyeszőjében, 3.ne félj Gyurcsánytól, hanem ülj le végre vele, hiszen, ha nem lenne, az MSZP ennyit sem szerepelne a sajtóban, mint most(!!!), 4. sürgősen vegyél magad mellé egy hozzáértő beszédírót vagy kommunikációs szakembert, 5. hallgass a szakértőkre, keresd velük a kapcsolatot, nyiss a közép irányába is, annyi okos ember nyilatkozott az utóbbi időben, aki szaktekintélynek számít, ülj le velük, 6. keresd a kapcsolatot a demokratikus ellenzék többi képviselőjével, civilekkel, szakszervezetekkel, érdekképviseletekkel, mert önmagadban elbuksz…ennyi a feladat, mond ez olyan nehéz????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  10. Kedves Attila!
    Nem kérni kell követelni.A kéréseinket meg sem hallják.Ordítva összefogva kiállni
    és állandóan hangoztatni a józan ész nevében vagy változtassák meg a törvényeket és az alkotmányt vagy adják át a helyüket.Ennyi!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  11. Mate, Ivan Tibor

    Jogilag legitim?! Jogilag jogos?! Mirol is beszelunk itt, kerem?
    .
    Nemcsak a tiltott kabitoszerek, az orvos altal felirt nyugtatok es serkentok tulzott hasznalata is befolyasolja a jozan iteletet.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  12. Ha ilyen böszmeségeket – bocsánat – beszél a vezetés, hogy jogilag legitim, akkor ne is csodálkozzon, hogy 20 embert mozgat meg! Hogy lehetne jogilag legitim az, ami az alapvető emberi szabadságjogokkal és az EUs joggal megy szembe?

    Reméljük, Mesterházy úr nem őfelsége ellenzékévé akarja tenni az MSZP-t!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Mesterházy: biztos, hogy lesz csalás 2014. április 5. szombat

Kivételezett helyzetben a TV2 2014. április 3. csütörtök

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos