Ronai and Ronai
AMERIKAI

Gyöngyöspata: most már az LMP is hibás? 2011. április 22. péntek 20:29 Forrás: FH, m1

  • Hozzászólások(20)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Gyöngyöspata: most már az LMP is hibás?

Budapest, Gyöngyöspata, Csillebérc – Az m1-en a péntek esti tévéhíradó egy HM-es lakáspanamával kezdődött, vagy legalábbis annak a gyanújával. Gyöngyöspata – jelentőségével összhangban – a második helyre szorult. És akkor is mindenekelőtt azt tudhattuk meg, hogy az ottani események bizony az LMP ármánykodásának köszönhetők.

Egy civilizált országban persze mindez elképzelhetetlen lenne. De most ettől tekintsünk el. Amúgy pedig ez nem tévékritika, hanem a mai események összefoglalója kíván lenni.

Szögezzük le, hogy már megint ránk figyel a világ. Sajnos nem a bűvös kocka vagy a vízzel hajtott autó feltalálása okán. Egyszerűen azért, mert a kollektív cigányüldözésnek arra a fokára értünk, amit már a Washington Post sem hagyhat szó nélkül. Ha egy paramilitáris egység beveszi magát egy közepesen szegény észak-magyarországi faluba, s ott fenyegeti a romákat, katonai kiképzőtábort létesít, a világ hálátlan módon hirtelen megfeledkezik nemrég elfogadott csodálatos alkotmányunkról, példamutató médiatörvényünkről, s összeszorított foggal rugózik az emberi szabadságjogok újabb megsértésén, a töketlen magyar belügyminiszter szerencsétlenkedésén.

Ezen még az sem képes változtatni, ha Szijjártó Péter világosan elmagyarázza országnak-világnak, hogy a Vöröskereszt régóta tervezett húsvéti üdülésre vitt a faluból vagy 300 roma nőt és gyermeket, többségüket a csillebérci Teleki Pál cserkésztáborba, a többieket pedig Szolnokra, váltig hajtogatják, hogy itt mentőakcióról volt szó, amelyet a Gyöngyöspatán előreláthatóan bekövetkező atrocitások tettek szükségessé. A világ már csak ilyen, nem hisz Szijjártónak.

Ehhez képest az m1 péntek esti tévéhíradójában meglepetésszerűen megjelent Kocsis Máté, a parlament rendvédelmi bizottságának fideszes elnöke, s belemondta a kamerába, hogy ha nincs ma a Jobbik, az LMP és az MSZP, akkor Gyöngyöspatán is nyugalom lenne (a súlyosabb stilisztikai és nyelvtani hibákat kigyomláltuk a nyilatkozatából). Majd rámutatott – te jó isten: rámutatott, írja a Fidesz honlapja –, hogy az egész ország tanúja annak az aljas és szégyenteljes politikai kultúrának, amit a három ellenzéki párt folytat. Ebben az ügyben nincs helye a mellébeszélésnek – szögezte le –, arra a hírre reagálva, mely szerint a délelőtt folyamán 276 roma nőt és gyereket indítottak útnak Gyöngyöspatáról a Véderő nevű mozgalomnak a településre meghirdetett, katonai alapismereteket oktató tábora miatt. Mint fogalmazott, az események minden jel szerint egy szervezett, előre kitervelt akció része volt. (Most sajnos nem javítottunk, ez szó szerinti idézet.) Fel kell tenni a kérdést, ki, miért, hogyan, milyen célból és kinek a segítségével tervelte ki a mai szervezett utaztatásokat. Kinek az érdekében állt az – folytatta Kocsis -, hogy az akciót néhány órán belül máris az ország lejáratására használják fel. Emlékeztetett: ismerős a forgatókönyv, az új alaptörvény és a médiatörvény esetében képesek voltak sokan Európát és a világot végighaknizni azért, hogy saját országukat lejárassák. Azonban mindkét esetben bebizonyítottuk igazunkat – jegyezte meg a rendvédelmi bizottság elnöke.

Hosszan idézhetnénk még e korábban méltatlanul mellőzött fideszes alkáder értelmetlen szavait, de – így, húsvét közeledtével – az olvasóink iránti könyörület visszatart minket ettől.

Délután egyébként negyven, az ország különféle részeiből érkezett, az interneten szerveződött civil takarította a gyöngyöspatai cigánysoron a patak partját. Kende Judit, aki Budapestről ment a hevesi községbe, elmondta: vasárnapig maradnak, hogy segítsenek a megfélemlített romáknak, akár a közterek takarításában is. A civil aktivista azt is mondta, körülbelül 100–150 roma férfi maradt otthon azután, hogy péntek reggel a gyerekek és az asszonyok elhagyták a települést.

A faluban nagy számban járőröző rendőrök délután elvitték Eszes Tamást, a Véderő vezetőjét és a szervezet néhány tagját. Őket állítólag szombaton délelőtt állítják bíróság elé. Késő délután megjelent a faluban Pintér Sándor belügyminiszter is, aki néhány jelentéktelen szót szólt a helyiekhez és a sajtó nagy számban jelen lévő képviselőihez. Annyira semmitmondó volt, hogy még a végtelenül szervilis m1 sem igen tudott mit idézni tőle, a helyszíni tudósító csak annyit mondott, hogy sétálgatott a faluban és szóba elegyedett a helybéliekkel. Pintér nyomában lesündörgött Farkas Flórián megélhetési fideszes cigány politikus is Gyöngyöspatára, de annyira kényszeredetten viselkedett, hogy lesírt róla: ezt csak felsőbb utasításra teszi. Az m1 híradója még világgá sugározta egy egyfogú helyiérdekű magyar sommás véleményét is a cigányokról úgy általában, de mindenekelőtt nyilván tanulságképpen. Majd pedig a Jobbik szóvivője sietve közölte: nekik semmi közük a Véderőhöz, éppen ellenkezőleg.

Láthattunk még vidáman cigánykerekező (!) gyermeket Csillebércen, de valahogy mégis az maradt meg bennünk, hogy az LMP provokálta ki az egészet, bár Schiffer András megüzente, hogy a választások óta egy szót sem váltott amerikai főtámogatójukkal, aki állítólag ezt a ma kezdődött táboroztatást is megszervezte. Az Index.hu idézte még Balog Zsolt felzárkóztatási államtitkárt is, aki szerint szükségtelenül felfújt ügyről van szó. Az államtitkár erről Csillebércen beszélt, ahol meglátogatta a Gyöngyöspatáról odavitt roma táborozókat.

A faluba érkezett civilek egy része különben péntekről szombatra virradóra Gyöngyöspatán éjszakázik, akárcsak a rendőrök.

---
Maradjon naprakész, kövessen bennünket Facebookon vagy Twitteren!
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.9/5 (7 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +11 ( 11 szavazatból)
Gyöngyöspata: most már az LMP is hibás?, 4.9 out of 5 based on 7 ratings

Címkék:, , , , , , ,

  • Hozzászólások(20)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

20 Reader’s Comments

  1. Háát…halad a karaván…ahogy mondani szokás :D

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  2. Durvul a dolog. Előbb utóbb lesz itt valami. A kérdés az, hogy a parlament környékén vagy a vidéki települések egyikén….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  3. Itt a következő. A lavina elindult:

    http://index.hu/belfold/2011/04/22/dravapiskire_hivja_a_szebb_jovoert_polgaroreit_a_polgarmester/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  4. Vajon melyik lehet az igazság?
    1. Nem akarja az ellenzék megszavazni a két pofont amit a vezér kiosztana hiszen felelősséget érez minden fenyegetett magyar állampolgár iránt de meg van kötve a keze!
    2. Taktikázik Orbán! Minden jó számára ami az elképesztően dilettáns kormányzásáról és az autoriter intézkedéseiről eltereli a figyelmet. Véres eseményekről szóló tudósítások is jobban néznének ki a nemzetközi sajtóban mint az, hogy őt és a kormányát bírálják! Azt is lássa be a világ, hogy még erősebb kézre és nem demokráciára van szükség Magyarországon!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  5. Nagyszombat van. Mégis, a csúnya gondolatok nem hagynak nyugodni…Miért? Mi értelme van ennek?
    A fidesz támogat ezt is, azt is… Vona tagadja,és azt mondja, hogy a Véderő fideszes támogatottságú…Ők a világért sem..
    A kormány meg kivárásra játszik(ana).De nem hagyják! Pedig de meg várta volna, hogy elfajuljanak a dolgok!Csak hát a közvélemény…Nem csak a honi,hanem a nemzetközi is. Már mégse gondolják azt az eu elnökség ideje alatt, hogy nálunk ilyen csúnya dolgok megtörténhetnek!
    Megy a parasztvakítás 1000-el!
    Pintér úr meg látogat,és sétál, mert annak jött el az ideje…
    Most akkó’ mi van???A Tisza menti településre meg elfelejtett ellátogatni, ahol meg Vonának a csendőrei (ez törvényes?) járőröznek.
    Szerintem ez a kormány nem tudja mit csinál… És ezt teszi úgy, hogy lassan már mindenhol kibújik a lóláb.
    Szíjjártó, a lelkem, meg nyomja az ő dumáját…Csak épp hogy azt nem mondja ki, hogy higgyétek el,Ti hülyék vagytok,ha még ezt a mostani maszlagomat is elhiszitek.
    Farkas Flóri meg hab a tortán! Az Ő népét így képviseli. ..Ez a roma ember már teljesen lement kutyába!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  6. Az M1 Párt-TV közszolgálati köntösben próbálja csökkenteni a Gyöngyöspatán történt gyalázatnak a negatív hatását, a hírek rangsorolásával és manipulálásával. A tartalmat illetően mentségére legyen mondva, hogy csaka fideszes Kocsi Máté szavait kötvetíti, ami helyes, mert legalább újra megtudhatja ország, s világ, hogy a fülkeforradalmárok semmiért nem vállalnak felelősséget, s hogy leghőbb vágyuk a rend megteremtése, amit ellenzék nélkül azonnal meg tudnának tenni. A Jobbik, MSZP és LMP emlegetése ugyanis azt sugallja, hogy itt az ellenzék kelti a feszültséget és bomlasztja a rendet, hogy újra rossz hírét keltsék Magyarországnak a világban. Kocsis Máté nyílván magából, illetve magukból (FIDESZ-ből) indul ki, hiszen ők nagy gyakorlatot szereztek 2002 és 2010 között az ország destabilizálásában és a rendőrség lejáratásában.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  7. A Gyöngyöspataiak valószínűleg jobban örültek volna ha a véderőt vitték volna csillebércre “üdülni”…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  8. Megint csak a “Lipót” bezárásán kesereghetünk, mert az orbánmányozó mocsok, hazug bandának ott lenne a helye és ez olcsóbb lenne, mint Grácban kezeltetni a “nagvezírt”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  9. Érdekes lesz, amikor valamelyik ilyen “hú, de megvédett” településen összefognak vagy 30-an, 40-en és a világgá zavarják az ott járőröző nagyon erős fajankókat. Na azt, hogy fogja kommunikálni a királyi sajtó?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  10. ….miközben éheznek a gyermekek, egyre többen munka nélkül élik mindennapjaikat, emberek százezrei nem tudják fizetni az uzsora devizás hiteleiket.
    Minden baj okozója ez a tökömpöcs csuti Orbán és nyalógépei, akik nyolc évig csak a gyűlöletet szították magyar-magyar között.
    Most, hogy hatalmon vannak derül ki róla és róluk, hogy semmihez nem értő, velejükig romlott emberként képtelenek az országot irányítani, képtelenek a világgal kommunikálni.
    Ezek a látszat balhék mögött is a törpediktátor áll, neki addig jó, amíg balhé van. Addig – hiszi – a nép nem foglalkozik kormányzásával, annak elmebeteg mikéntjével!

    Tévedsz kicsi huszár, már vágja az immáron többség a centidet – lásd a rendvédelmi szervek és a tűzoltók megmozdulásait.
    Jön a tavasz és a nyár, remegj a lóistállónyi irodádban emberke!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  11. Nem kell a cigány kultúrát ismerni ahhoz, hogy az ember megállapíthassa: egy családanya a gyerekeivel nem fog vakációzni a férje nélkül különösen nem húsvétkor. A fülkeforradalmi “újbeszél” újabb szóval bővült: menekülés helyett vakációzást kell mondani. Az meg természetes, hogy az ellenzék a hibás. Nem is annyira a Jobbik, hanem az MSZP és az LMP, akik ugye “felhívják a világ figyelmét” az abnormalitásokra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  12. Be kell tiltani azt a kurva ellenzéket, csak bajt csinálnak!
    Igenis Vezérem, még egy módosítási javaslat az kot-hoz,
    Az örökös MINISZTERELNÖK ŐFENESÉGE URALKODIK
    élete végéig! Dicsőség menyben a VIKTORNAK !
    Az Istent emailben értesítjük.( Mert mégis, hátha,…)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  13. tulajdonképpen -mennyben-, na de nehogy mr csak Scmi tt privilégium legyen! :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  14. Tisztelt olvasok es hozzaszolok!Regota figyelem a ciganysag köruli problemakat,jo magamnak is munkam soran volt kapcsolatom veluk.Minden politikus,a sajto,az emberi jogokrol pofazik, amiröl persze hosszasan lehetne elmelkedni.NO DE !!! Ki foglalkozik azoknak az embereknek a jogaival kiknek eggyut kell, elni nap mint nap, felemben szorongasban azokkal a rendes joravalo emberekkel.Javasolnam költözenek nagy tiszteletu politikus urak es sajto szolgaik közejuk,majd megtudnak.Könnyu egy szigoruanörzött Rozsadombi villaban estenkent hazaterve szamukra szep elmeleteket gyartani.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  15. Már elnézést, de tudtommal a Jobbik Magyarországért mozgalom a fideszből nőtt ki.
    Ebből lett a Jobbik, mint párt, amely nyíltan közösséget vállal a Gárdával, és hasonló szervezetekkel.
    AKKOR MI A RÁK HAJA KÖZE VAN MINDEHHEZ AZ LMP-NEK ÉS A TÖBBIEKNEK??

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  16. Az aljas és szégyenteljes politikai kultúrát, amit KocsiSS Máté emlegetett, valójában ő és párttársai valósították meg az elmúlt 8 évben Magyarországon. Az oszd meg és uralkodj politikai módszerét is sikeresen alkalmazzák a szomszédos országok magyarlakta területein éppúgy, mint idehaza.
    Szerinte ellenzék nélkül semmi baj nem lenne hazánkban(?), még jó, hogy nem ültet vonatra mindannyiunkat egy szebb jövő felé ahol a munka szabaddá tesz. ….A cenzúrázott “közszolgálati” híradásokat pedig senki ne nézze, hallgassa, ezt az élvezetet hagyjuk meg a Fidesz tábor együgyű tagjainak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  17. Kik ezek az egyenruban tetszelgő terroristák. Miböl élnek? Mert ugye hétköznap és munkaidőben flangálnak. Hivatásos bűnzők akik a jobbik és a FIDESZ jogászainak szárnya alatt követik el törvény ellenes cselekedeteiket. Ők voltak ott a TV székház ostrománál. Ők dobálták a Molotov koktálokat a rendőrökre, hogy aztán benyujtsák a több milliós számlát a rendörség törvényes fellépése miatt. Barsai volt igazságügyi miniszter, Fideszes főpofázó a semmisségi törvénnyel megvédte őket. Persze a FIDESZ-nek már nincs szükség rájuk hát most továbbra is jobbik zászlaja latt masiroznak. Hát ide jutott Magyarország és a magyar demokrácia?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  18. Jézusom….föl ne támadjon holnap….basszus…..ez már több a soknál, nem hiszem el. Aljas mocskos hazudozók. Hogy akadna a nyál a torkukon….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  19. Lám lám, új alkotmány ide vagy oda a problémák nem oldódtak meg…
    Milyen meglepő ha senki nem tesz semmit ezügyben akkor nem fognak ezek a problémák megoldódni.

    Pedig az új alkotmány még istennek is parancsol: “Isten áld meg a magyart!”
    Már alig várom hogy hatályba lépjen az alaptörvény és ismeretlen tettes ellen feljelentést tegyek a rendörségen hangoztatva azt hogy márpedig engem mint magyart senki sem áldott meg…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  20. http://hirszerzo.hu/belfold/20110424_betyar_gyongyospata
    Megoldották a fiúk, hogy ne kelljen 100000 forintokat fizetniük. Nagy mókamesterek: “Nem baj, van másik!”
    A sárkány, aminek ha levágod a fejét száz nő ki belőle. Erre van igény.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Magyarország túszul ejtette magát 2014. április 7. hétfő

Kétharmaddal győz a Fidesz 2014. március 6. csütörtök

Szijjártó rejtélyes vagyongyarapodása 2014. február 12. szerda

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos