Ronai and Ronai
AMERIKAI

A Századvég még kitart a Fidesz mellett 2011. április 14. csütörtök 5:41 Forrás: MTI

  • Hozzászólások(19)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A Századvég még kitart a Fidesz mellett

Budapest – Bár a legtöbb közvéleménykutató a Fidesz támogatottságának drasztikus csökkenését méri, a Fidesz-közeli Századvég még töretlenül kitart kedvenc pártja mellett. Hiába hagyták el mintegy félmillióan a nagyobbik kormánypártot, a Századvég adataiban ez nem tükröződik.

Őrzi a Fidesz-KDNP a kétharmados többséget a biztos szavazó pártválasztók körében – derül ki a Századvég Alapítvány legfrissebb felméréséből, legalábbis a csütörtöki Magyar Nemzetben közölt adatok szerint.

A március végén készült országos, reprezentatív adatfelvétel szerint a biztos szavazó pártválasztók körében a Fidesz-KDNP 59, az MSZP 19, a Jobbik 12, az LMP pedig 8 százalékon áll. Az elemzés szerint a Fidesz-KDNP kitartó politikai fölénye két okra vezethető vissza: Orbán Viktor kormányfő személyes elfogadottságára és az ellenzéki erők hiányosságaira.

A felmérés szerint Orbán Viktor ma is a legnépszerűbb politikus a magyar pártmezőnyben, a megkérdezettek 42 százaléka kedveli, 36 százaléka utasítja el. Ugyanez az érték a legnagyobb ellenzéki párt, az MSZP vezetője, Mesterházy Attila esetében 18, illetve 51 százalék.

A Századvég Alapítvány szerint a kormányfő által képviselt, Magyarország megújul célkitűzéssel a választók 57 százaléka ért egyet, és mindössze 18 százaléka ellenzi.

A felmérésből kiderül, hogy az MSZP eddig nem tudta helyreállítani a párt iránti minimális bizalmat sem. Gyurcsány Ferenc közéleti visszatérésével a volt miniszterelnök népszerűtlensége is újjáéledt: a felnőtt lakosság kétharmada utasítja el őt, így továbbra is lefelé húzza a pártot – olvasható a napilapban.

A Magyar Nemzetben közölt adatok szerint az LMP változatlanul elsősorban a városi, nagyvárosi fiatalok pártja, politikai akciói is szinte kizárólag ebben a közegben népszerűek. A Jobbik szavazatszerző képességét elutasítottsága blokkolja, amely jelenleg 53 százalék.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (3 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -4 ( 10 szavazatból)
A Századvég még kitart a Fidesz mellett, 5.0 out of 5 based on 3 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(19)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

19 Reader’s Comments

  1. Alapvetően meglepne, ha a Századvég más eredményt hozna ki.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (16 szavazatból)
  2. Remélem a fidesz úgy hisz a századvégnek mint a századvég a fideszben. A hit erejével megtartja az előrehozott választásokat és a választók megerősítik vagy elvonják szavazatukat ettől a hatalom éhes, pénzügyileg primitív, demagóg párttól.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  3. Csak nem írnak igazat , hisz akkor magukkal szúrnak ki ,elapad a pénz forrás ,nem lesz miből dőzsölni .Volt már ilyen ,mikor a főnök elöl eltitkolták ,a rossz híreket ,és csak a jót és szépet regélték neki .Orbán, ennyire primitív ,hogy ezt a sok sületlenséget elhiszi ,megérdemli ,hogy pofára essen ,lehetőleg minél előbb .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  4. ez a példája annak, hogy a pénz tud beszélni:)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (17 szavazatból)
  5. bruckenbacker kapitány

    A kéz amely dícsér és simogat, mely bársonyos szavak biztatnak orkánná válhat üthet büntethet. Naná hogy azt írjuk, amit látni, hallani olvasni szeretnének.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  6. Századvég Közvélemény-manipuláló Intézet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  7. Látom a fizetett ,bér mínuszolók ,itt is előkerültek .Úgy látszik ,csipi a Fityma szemét, ez a lap . Nem baj , így legalább tudjuk ,hogy igazat írunk és elevenükre tapintunk .Na, gerinc bajnokok előre ,van még néhány cikk . Húzzatok bele ,hogy meglegyen a napi norma . Remélem adóztok, e dicső jövedelmetek után . / Csak egy kis gerinc lenne bennetek ,úgy lemernétek írni véleményeteket . De ,hát ne várjuk el a meztelen csigától ,hogy főemlős legyen ! /

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  8. Ceausescu elvtárs is elhitte, amit a talpnyalói megrendelésére írtak, mondtak róla. Miért lenne másként a csuti kisondás?
    Különben is tudhatnátok a régi magyar közmondást: “aki fizet, annak bazsevál a cigány!” Gondolkozzatok! Nem a Századvég nacsalnyikja, egyik tuléajdonosa volt véletlenül Stumpf István? De bizony az!! Akkor meg mit vártok tőlük? Mernének mást mondani, azon mód megszünnének a megrendelések és csinálnának egy “Ezredév elő” intézetet, ami nekik tetsző szirénhangokat hallatna!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  9. A Szazadvég mindig is h a z u d o t t felmérései során, most sem tett másként.
    Elemzései durva csúsztatások, semmi közük a lakosság véleményéhez, elemzéseikben Orbán és érája politikai rendeléseit teljesíti.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  10. Az ország még tájékozatlan Az orbán-csomag nemmegszorításait csak lassan csepegtetik. A közgazdasági zseni matolcsi hazavágta hofman oktatási csomagját., A pedagógusok nemmegszorításként 28 órát kapnak áldozatos munkájuk minőségének javítása érdekében. és állami alkalmazottak lesznek, így fizetésemelés alma.. Az alapitványi iskolákat ellehetetlenítik.az ott tanító tanárok fizetését a költségvetés megtakarítja. Pedagógus életpályammodel a távoli homályba vész hofman szavahihetőségének javítására. A tankötelezettség 16 évig tart. Ez nem azt jelenti hogy a gyerek 16 éves korban befelezheti a tanulást, hanem azt, hogy az állam a 16 éves korig köteles biztosítani a tanulás feltételeit. Ez is nemmegszorítás! Most csak ennyi jó hírem van a pedagógusok és a szülők számára a szélnekeresztett tervből mára ennyit tudtam meg. Lehet utánanézni merre is van a Taigetosz!
    AZ ORBÁNBANDA NAGYOBB DICSŐSÉGÉRE

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  11. A Századvég kitart Orbán mellett,Orbán kitart a Századvég mellett.
    Már csak egy kérdés: mellettük meddig tartanak ki???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  12. Kedves Eberti! Ha nem azt a választ adja a Századvégnek, amit ők hallani akarnak, akkor meghamisítják az Ön válaszát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  13. Nem kell a Századvégnek hamisítani. Eleve TELEFONON kérdezik az embereket, tehát csak olyan réteget, amelyik még képes fizetni a számláit. Már ezzel kiesik a társadalom nagy része (akik, mint Lázár úrtól tudjuk: SENKIK). Aztán meg ott vannak a Kubatov lista – az nem csak negatív, hanem pozitív adatokat is tartalmaz. Ráadásul el kell hallgatni a bizonytalanok és nem válaszolók arányát:
    és már elő is állt a kívánt eredmény.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  14. :-) :-) Azért én nem, hiába néznek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  15. Nos, én elolvastam a Medián felméréséről szóló hírt is. Ez a napokban, míg a Századvég-féle pedig márc. végén készült. A két kutatás között minimum 10 nap tellt el, tehát nem azonos állapotokat rögzítettek, viszont a tendencia kiolvasható! Még akkor is, ha az AN cikkének érzékeltetése szerint a Századvég részrehajló.
    Mindkettő jelzi a választani nem hajlandók, illetve a bizonytalanok tábora jelentős növekedését, de még a Medián-féle adatokból is kiderül, hogy az orbánista pártalakulat ma is többségbe kerülne az Országgyűlésben, bár a 2/3-ot bizonnyal már nem szerezné meg. Ugyanakkor komoly intő jel az Ellenzék (a nácikat nem sorolom ide!) pártjainak, hogy az Orbán & Tsai. Hatalmi Kft. népszerűség-vesztéséből nagyon keveset profitáltak!
    A Századvég által közölt személyes népszerűségi listával nem tudok mit kezdeni, mivel nem áll rendelkezésemre egyéb adat. Azt azonban, hogy még ma is Csúti Chavez lenne a legelfogadottabb “politikus” pusztán a rendelkezésükre álló adatok kreatív feldolgozásának vagyok hajlandó betudni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  16. Szendam igazat beszélsz (írsz)! Csak azt nem értem, hogy ennyi gazemberkedés után még mindig MITŐL VAN ezeknek a senkiházi bűnözőknek ázsiójuk?
    Elképesztő ez a NÉP! Nem látnak, nem hallanak, nem olvasnak?! És főleg még nem tapasztaltak eleget? Több helyütt leírtam: hülye ez a nép az már biztos!

    A Századvégről meg annyi a véleményem mint az előttem “szólóknak”. Nézzétek meg Bánó műsorában azokat a meghívottakat, akik a TÉT-ben szerepelnek. Hiába a tények sorolása, ezek a politológus urak mégis próbálják pozitívra hozni az eredményt, magyarázzák a lehetetlent. Én az ő helyükben el sem mennék ebbe a műsorba, hiszen látnivaló a vergődésük s ezt -gondolom- ők is tudják, érzik, de a mundér (századvég) kötelez.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  17. A Századvág pártpreferencia felmérései mindig manipulatívok voltak és a tömegek befolyásolására irányultak. A kérdésfeltevéssel egyszerűen manipulálható a végeredmény. Kérdés persze, hogy a FIDESZ részére készítenek-e a valaós helyzetet feltáró felméréseket is?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  18. Egy apróság: a fidesz nem a Századvég kedvenc pártja, hanem – tudtommal – a Századvég a fidesz alapítványa. Nagy különbség, ha így igíz!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  19. Hazug pártnak hazug közvéleménykutatót!
    Így kerek a világ!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Fotók az alkotmány elleni tüntetésről 2011. április 16. szombat | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos