Ronai and Ronai
AMERIKAI

Égették a kormányülésen Hoffmann Rózsát 2011. április 15. péntek 6:52 Forrás: NSZ

  • Hozzászólások(20)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Égették a kormányülésen Hoffmann Rózsát

Budapest – Mint arról beszámoltunk, Hoffmann Rózsa államtitkárnak újra kell írnia a felsőoktatási törvény tervezetét. A Népszabadság értesülése szerint a kabinet szerdai ülésén látványosan megalázták a kereszténydemokrata államtitkárt: Orbán Viktor valósággal “szénné égette” Hoffmann Rózsát.

A lap kormányközeli forrásokra hivatkozva azt írja, hogy a miniszterelnök mintegy két órán át elemezte a felsőoktatási koncepciót, majd visszadobta azt, mondván, az csak ötletek halmaza, amely nem alkot rendszert.

Szóvá tette azt is, hogy az oktatási államtitkár merev plafont szabott a költségtérítéses képzésben, így akik emiatt kiszorulnának a hazai felsőoktatásból, külföldre mennének, és onnan már nem térnének vissza – írja a lap.

Hoffmann Rózsa állítólag két hetet kapott az új tervezet elkészítésére.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 3.7/5 (3 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +2 ( 2 szavazatból)
Égették a kormányülésen Hoffmann Rózsát, 3.7 out of 5 based on 3 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(20)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

20 Reader’s Comments

  1. Ein Volk, ein Führer! – szakmai kérdésekbe is bele üti az orrát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  2. Sztálin is ezt csinálta.
    Látszik, hogy OV életében nem írt meg soha semmi komolyat. Mi ez a két hét határidő? Mire elég? Ja igen, arra hogy a rendőrség “rendet vágjon” Magyarországon.
    Ajánlom a kedves kommentelők figyelmébe:

    http://www.fn.hu/belfold/20110413/pedagogusok_igergetes_utan_itt/

    Az oktatásnak az a természete, hogy minden változtatás/beavatkozás eredménye jóval később érzékelhető. A szakmát már régóta nem kérdezik semmiről, vagy ha igen, akkor a szakma nevében a mindenkori hatalmat kiszolgáló réteg bólogat, mint valami felhúzható játékkutya. Ezért tartunk itt, ahol most tartunk.
    OV soros kirohanása nem HR-nak szól. A frusztrációit ordítozza ki két órán keresztül magából, Brüsszel, a visszaküldött/nem küldött levelek, Tétényi, Esztergom, a tüntetések, stb. miatt.
    Megalázza azokat, akiket módja van megalázni.
    Én HR helyében nem néznék ilyen riadt szemmel a világba, nem javítanék, hanem benyújtanám a lemondásomat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  3. hoffman ánuszrózsa hónapok óta dolgozott ezen.
    most majd két hét alatt csinál jobbat?
    hörömpő cirkusz világszám!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  4. “Szeretve tisztel bölcs Vezérünk helyszíni útmutatásai szerint….”
    Észak Koreában volt kötelező így beszélni Kim Ir Szen építő javaslatairól.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  5. dr. dolmany ferenc

    Én az adott kérdéskört sokkal komolyabbnak trtom,mint élcelődni a helyzettel. Korábban már megírtam államtitkár asszonynak a véleményemet, amelyre válaszában pozitívan reagált. Ennek lényege -tanulás/munka,rend és fegyelem nélkül nem lehet emberi/humán értékeket / tudás,szaktudás ,egyéb ismeretek,gyakorlottság / kialakítani/megszerezni ! A “nemzet erejét a kiművelt fők sokasága adja/jelenti ” ezt már egy korábbi reflexiómban is említettem. Ehhez még csak annyit tennék hozzá kiegészítésképpe, hogy ha valamit akkor az emberi erőforrás kérdését , problémakörét sokkal komolyabban kell kezelni,mint az az elmúlt két évtizedben történt. A teljes “vertikumot” -bölcsöde,óvoda,általános iskola,középiskola, szakmunkáképzés , felsőfokú oktatás – sorát szakmai,nemzetgazdasági – vö. össztársadalmi vonatkozásban kell értékelni,és érdemi,a társadalom és a gazdaság fejlődését előmozdító megoldásokat kell kidolgozni /nem kiötleni ! és bevezetni !!! ” Érdekes dolog a Mercedes “” kisebb”" léptékben valami hasonlót Kecskeméten a maga érdekében el is tudott indítani !” Ha rövid időn belül a kecskeméti,vagy más pozitív példa nem válik széleskörűvé, netán általánossá nagyon komoly társadalmi-gazdasági nehézségek várhatók !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  6. Kedves dr. Dolmány Ferenc,
    teljesen igaza van. De a történetnek létezik egy másik szintje és olvasata, és ez nem a humán erőforrásról, átgondolt oktatáspolitikáról, Hoffmann Rózsáról (kezdetben örültem és sokat vártam tőle) szól, hanem egyes- egydül csak Orbán Viktorról.
    Fenti véleményemet továbbra is fenntartva: ha kívánhatnék valamit, akkor az olyan oktatási rendszer lenne, amelyet kivonnának a politika hatásköréből.
    A mindenkori kormányoknak nem lenne semmi beleszólásuk a képzésbe, oktatásba, rá lenne bízva az egész a szakemberekre. Ja, hogy nem találtam ki semmi újat? Valóban, Izraelben tudomásom szerint így csinálják.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  7. Ugyan már, bagoly mondja verébnek nagyfejű!
    O.V. intézkedései a hatalom szerzésen/bebetonozáson kívül miben mutatnak rendszert?
    Semmiben, kontár-pancser kormány, az államtitkár asszonnyal együtt.
    Az koncepció, hogy pénz nélkül, jogok nélkül a bölcsödei-óvodai-iskolai pedagógus nevelje fel a szülők helyet a gyerekeket?
    Nem oktatni kellene ezekben az intézményekben?
    A nevelés nem a szülő feladata, kötelessége?
    A lealázott, létbizonytalanságba taszított pedagógusoktól várnak el mindent?
    Így csak az uralkodó férgeket fogják szaporítani.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  8. Az egész Fidesz-kormány “egy laza ötlethalmaz”,mindenféle szakértelem nélkül…Hoffmann Rózsa nem szélhámos,mint ők,csupán eltévesztette a 21.századot,két évszáddal …

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  9. Még egy kollaboráns az MSZMP idejéből. Mi várható el tőle?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  10. Emerenc,mindenben igazad van!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  11. Kedves Emerenc, köszönet a cikkért! (Meg sok minden másért is.) :)
    Akkor most mi van, nemzeti együttműködés már a kormányon belül is törölve? Ha ők nem tudnak megegyezni, akkor az ország mért működjön együtt velük?
    matolcsy és hoffmann, egyik sem ér szakmailag semmit, de majd a kisbíró orbánvitya átvágja a gordiuszi csomót, s jó lesz a gazdaságnak és megfelel majd a pedagógiai szakmai szempontoknak is a döntése!!!
    Csak az ország látja kárát… Bocsássatok meg érte, de én ezentúl nemes egyszerűséggel csak pusztítóknak hívom ezeket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  12. Ha még ezt is szótlanul tűrjük,megérdemeljük…Lehet óraszámot emelni,de az otthoni felkészülés heti 28 órára még legalább annyi,ha valaki tisztességgel akarja végezni a munkáját.Egy nyelszakos,magyaros,matekos stb.rendszeresen kell,hogy javítson.Mikor,Orbán úr?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  13. Drágáim, Hanna, Mucus,
    mélyen meg vagyok győződve, hogy Orbánt nem érdekli. Ez sem és más sem.. Igen, a két világháború között 12 óra volt a gimnáziumi tanárok kötelező óraszáma. Nem volt napló, meg elektronikus napló, meg osztálykirándulás, múzeumlátogatás, sítábor, iskolabál, hadd ne soroljam.
    Most 22 óránál tart a középiskolás tanár, és nem fizetik ki az érettségire felkészítést, az iskolai műsorok próbáit, stb., nincs már semmilyen juttatás, csak van valami alamizsna, amit minden hónap elején – egyre későbben, most már nyolcadikánál tartunk! – átutalnak a számlánkra.
    Van még infóm arról, de az nem vág a témába, hogy Orbán úr a megszorításaival hogyan visel háborút a saját népe ellen.
    Hannám, kedves, pusztítók? Nemzetgyilkosok!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  14. Csak tudnám miköze a KDNP.-nek a komoly szakember-képzéshez…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  15. Hanna, Mucus és Emerenc nagyjából leírta mindazt, amit én is akartam. Meglehetős ideig tanítottam történelmet és magyart, így pontosan tudom, mennyi tanórán kívüli időt jelent, ha az ember legalább 90%-ig naprakész akar lenni a feladataival – az általuk felsoroltakhoz én még hozzácsapnám a rendszeres iskolai- és munkaközösségi értekezleteket, megbeszéléseket (ajánlottan kötelező), a szülőiket, a fogadóórákat, az osztályrendezvényeket, a továbbképzéseket (gyakran hétvégén, gyakran – legalább félig – saját költségen)…A gyerekanyag adta egyéb terhelésről még senki sem beszélt.
    Aki ezt kitalálta, az csak egy hónapot tanítson folyamatosan napi 5-6 órában + csinálja az egyéb feladatokat, aztán nyilatkozzon a kötelező óraszámról…
    Nekem egy fél évig volt módom órarend szerint heti 29 órában tanítani…mit mondjak, nem kaptam röhögőgörcsöt, hiába fizették ki a túlmunkát.Nevén nevezve: életemben nem tanítottam olyan gyengén a magyart, mint akkor.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  16. Kedves G. Telekesi,
    teljesen igaz, persze nem jut mindig minden az ember eszébe. Az értekezleteken kívül az eszméletlenül értelmetlen “továbbképzések”. A magyar meg, hiába számít egy szaknak, mégiscsak két tárgy, és csak az érettségin lesz belőle sziámi iker.
    Hát igen, én is elzavarnám őket tanítani. Heti 28 kötelező órában.
    Persze lehet, hogy ugyanazt játsszák el, amit már annyiszor: kimondanak egy ijesztő lehetőséget, aztán visszatáncolnak, és a jó nép örül, hogy nem mind a kettőt, csak az egyik kezét vágják le. Ennek a módszernek van valami spéci neve, és a diktatúrákra jellemző.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  17. Emerenc mindenben igazad van. Sajnálom Hoffmann Rózsát. Ő szakember, míg Orbán csak egy öntelt ,semmihez sem értő, de mindenhez hozzá szóló és önmagát Istennek tekintő valaki, akárcsak párttársai. Azt hiszi, hogy akinek Isten hivatalt adott, annak megadja a hozzá szükséges észt is. Hát ez sajnos nem így van.
    .Petőfivel szólva:Még kér a nép most adjatok neki, Nem hallottátok
    a nagy géniusz nevét?Jól vigyázzatok…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  18. Kedves Valaki, ezért lenne példaértékű – minden értelemben – Hoffmann Rózsa lemondása.
    A nép pedig tényleg nem kérni fog hamarosan, ha ez így megy tovább. Orbán úr nem tanult történelmet. Kár.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  19. az eszükbe sem jut,hogí az önkormányzatok számát csökkentsék,az ott levő sok semmikttevőt zavarják el.Mi a fészkes fenének egy 4-500 lelkes falunak fenntartani egy önkormányzatot 5-6 aktatologatóval.Amikor állami intézményekről beszélnek,rögtön az iskolának esnek neki.Nem szégyellik magukat?Nem sül le a képükről a bőr a dologtalan rablóknak?Minek ebben a kis országban 3200 önkormányzat?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  20. Néró , VIII.Henrik , Napóleon , Mussolini , Hitler , Sztalin , Rákosi ,……….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Alkotmányos puccs Magyarországon 2011. április 17. vasárnap | AN/MTI

Pintér lemondását követelik 2011. április 17. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos