Ronai and Ronai
AMERIKAI

Tojásgörgető verseny a Fehér Ház kertjében 2011. április 25. hétfő 18:21 | MTI

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Tojásgörgető verseny a Fehér Ház kertjében

Washington – Mintegy 30 ezer gyermek és szülő árasztotta el hétfőn a washingtoni Fehér Ház kertjét, hogy részt vegyen a hagyományos húsvéti tojásgörgető versenyen és más, a kicsinyek számára tartott ünnepi rendezvényeken.

Az eseményt a családjától körülvett Barack Obama elnök nyitotta meg. A fehér házi ünnepi rendezvényre idén mind az 50 tagállamból érkeztek vendégek.

“A húsvéti tojásgörgetés mottója az, hogy állj fel és indulj!” – jelentette ki a first lady, Michelle Obama, aki az egészségtudatos életmód hirdetője. “Híve vagyok annak, hogy felálljunk és elinduljunk, hogy mozogjunk és egészségesen táplálkozzunk, és ennek a húsvéti tojásgörgetésnek pontosan ez a célja.”

A részvevő gyerekek mesét hallgathattak, akadályversenyen vehettek részt, jógázhattak, táncolhattak, profi sportolókkal kosarazhattak és teniszezhettek, valamint, ha kedvük szottyant rá, tojást festhettek a Fehér Ház déli pázsitján.

A tojásgörgető verseny egyik futamát elnöki sípszó indította el. Az egyik versenyben egy lemaradó kislánynak Barack Obama segített átpöckölni a tojást a célvonalon.

“Itt mindenki győztes!” – mondta Obama, miután összeütötte tenyerét az egyik nyertes kisfiúval.

A családok 6000 fős turnusokban kereshették fel a rendezvényt, két-két órát töltve a Fehér Házat övező zöldben. Az első hasonló húsvéti tojásgörgető versenyt Rutherford B. Hayes hirdette meg 1878-ban.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, ,

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

One Reader’s Comments

  1. Lám, a világ felhőtlenebb tájain tojásokat görgetnek kisgyerekek. A világ sötétebb zugaiban meg fasiszták romákat. What a wonderful world!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Amerika és a világ jövője is a tét 2012. november 4. vasárnap | AN

Obama-előny a korai szavazóknál 2012. október 28. vasárnap | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos