Ronai and Ronai
AMERIKAI

Szakmai elismerés az ápolásban dolgozóknak 2011. április 15. péntek 13:00 Forrás: MTI

  • Hozzászólások(3)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Szakmai elismerés az ápolásban dolgozóknak

Budapest- Szakmai elismeréssel tennék vonzóbbá az egészségügyi szakdolgozói pályát. Az év egészségügyi szakdolgozója című pályázatot kedden hivatalosan is meghirdették, a kezdeményezők fő célkitűzése, hogy vonzóbbá tegyék ezt a pályát és javítsák a szakdolgozók elismertségét.

Berencsi György Tegyünk az Egészségünkért Alapítvány képviselője kifejtette: nap mint nap hallani arról, hogy orvosok, ápolók hagyják el az országot, jobb megélhetés és előrejutás reményében. Így viszont az ő képzésük nem befektetés, hanem csak veszteség az állam számára – hangsúlyozta. Utalt arra: Szócska Miklós egészségügyi államtitkár is megfogalmazta korábban, hogy a magas fizetés önmagában nem képes gátat szabni a migrációnak, a dolgozók társadalmi megbecsülésére is szükség van.

A pályázatot először hirdették meg, egyéni és csoportos kategóriában. Egyéni kategóriában az idén három szakterület – a felnőttápolás, a szülészet és a gyógytornász szakma – képviselőit jelölhetik a kórházak orvosi és ápolási vezetői. A csoportos kategóriában pedig az említett szakmai vezetők együttes ajánlással jelölhetik intézményükben dolgozó szakdolgozói csapatukat.

A jelölteket a szakma mellett a betegek is értékelik, a zsűri az egy hónapon keresztül tartó felmérés, valamint az intézmény vezetőinek értékelése alapján bírálja majd a jelölteket.

A nyertesek a szakmai elismerés mellett pénzjutalomban is részesülnek: az egyéni kategóriák győztesei fejenként százezer, a csoportban indulók pedig összesen hatszázezer forintot kapnak.

Balogh Zoltán a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) elnöke azt mondta, több száz jelöltre számítanak. Hozzátette: bízik abban, hogy a pályázattal hagyományt teremtenek és az nemcsak a jelenlegi, hanem a leendő egészségügyi szakdolgozók munkájára is motiválóan hat majd.

A pályázatra  június 10-ig várják a jelöléseket, a nyerteseket július 10-én a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karának diplomaosztóján hirdetik ki.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 2 szavazatból)

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(3)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

3 Reader’s Comments

  1. ” a magas fizetés önmagában nem képes gátat szabni a migrációnak”
    Azert szerintem meg kellene probalni. A politikusoknal pl sikerult az itthon marasztalas. De jobb is maradjanak csak egy helyen ugy konnyeb lesz az elszamoltatas.
    Esetleg kaphatnanak belyeget vagy jelvenyt amit buszken hordhatnanak.
    Mi van teljesen elhulyultek ezek. Azt a 100.000 forintot egy het alatt ketszer is megkeresi kulfoldon az egezsegugyi dolgozo. Mi a francnak maradna itt ?
    Azert hogy a munkajaval eltartson olyan semmirekeloket akik csak a parlamentbe zsibadtra ullik az …”eszuket”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  2. Mit kepzelnek ezek, ok talan a szakmai elismeresert ulnek ott, ahol?? Mert ha igen, akkor miert kell lopni??????? Es a fizetesuket miert veszik fel?? Es miert duplan???????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  3. Commonsense, ott a pont! :)
    Nemrégiben hallottam rádióban egy eü. dolgozót nyilatkozni. Az volt a lényege, hogy már 200e-300e közötti fizetésnél is a legtöbben itthon maradnának, mert mégiscsak kényelmesebb hazai pályán, ha meg tudnak élni a fizuból.
    Persze, hogy bérfeszültséget gerjesztene a dolog, viszont így meg folyik tovább a migráció.
    Akkor mi lenne a jobb? Mi az ország érdeke? Képezzük továbbra is az egész EU-nak az eü. dolgozókat?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Az AN gyógyulást kíván Andrassew Ivánnak 2013. július 3. szerda | AN

Orbánt alkalmatlanná teszi a betegsége? 2012. szeptember 3. hétfő | AN

Újabb földbirtok Orbán csókosának 2012. április 4. szerda

Európai színházak Tarlós döntése ellen 2011. december 5. hétfő | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos