Újabb földbirtok Orbán csókosának 2012. April 4. Wednesday 9:25 Forrás: AN, MTI

Újabb földbirtok Orbán csókosának
Orbán Viktor jobbján Mészáros Lőrinc

Felcsút, Orbanisztán – A családi gazdaságok helyzetbe hozását ígérte az Orbán-kormány, ám eddig főként a Fidesz-közeli oligarchák szerezték meg a földeket. Március végén újabb állami földbérletpályázatokon nyert a felcsúti polgármester, az MSZP tájékoztatása szerint így már 946 hektáron gazdálkodhat Mészáros Lőrinc, miközben az ellenzéki párt szerint több helyi gazdálkodó kiszorul a pályázatokból.

Gőgös Zoltán MSZP-s országgyűlési képviselő – aki 2006 és 2010 között a vidékfejlesztési tárca államtitkára volt – arra hívta fel a figyelmet, hogy a Búzakalász 66 Kft. néhány nappal azután kapott bérbe újabb állami földterületeket Alcsútdobozon, hogy a mezőgazdasági bizottság ellenőrző albizottságának március 21-i ülésén a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet vezetője ígéretet tett rá, körültekintően fognak eljárni azoknál az állami földpályázatoknál, amelyekben még nincs döntés. A vállalkozás így összesen már 946 hektár állami földterületen gazdálkodhat.

Gőgös Zoltán hozzátette: az egyik probléma, hogy a pályázó helybeli gazdálkodók továbbra sem kapnak indoklást arról, miért utasították el őket. A másik pedig, hogy több állattartótelep is föld nélkül maradt. Példaként a Nagyesztergár Kft.-t hozta, amely nagyjából 300 hektárra pályázott, de egyet sem nyert.

Szerinte a minisztérium vezetésének érvénytelenítenie kell ezeket a pályázatokat, fel kell bontania a már megkötött szerződéseket, vagy “jöjjenek oda, és nézzenek a szemébe annak tizenegynéhány családnak, azoknak az embereknek, akik negyven éve ott dolgoznak, és vezesse fel az első tehenet a miniszter arra a teherautóra, amely vágóhídra viszi az egyébként 35 liter tejet adó tehenet”.

Tags: , , , , ,

15 Reader’s Comments

 1. Hitbizományként működik ez az ország.A csókosoknak mindent.Előrelátóak.. A gazdának meg lesz vetve a feje alja, ha kénytelen lesz megszabadulni a min.elnöki széktől,mert ne legyenek senkinek kétségei, ezek a szolgák neki gyűjtik a vagyont.

 2. Jókai Mór: Az új földesúr
  :(((((((((

 3. Volt egy posztom, meg több hozzászólásban írtam, FÖLDOSZTÁS KELL !
  Tetszett nektek, jókat nevettetek rajta. Most utoljára kezdek én nevetni : Hahahahaha !

 4. Nembaj , legalább lesz mit államosítani.
  Kártérítés nélkül.Ahogy az illik.
  Ha eljő az ideje…

 5. …. Nemesmedvesi Anzix…
  ….Ide írom, mert mégiscsak földkérdésről van szó. :))))
  Tudjátok milyen nap van ma? (Napos, langyos tavaszi, április 4. napja.)
  Posztot írni nem tudok, így nem részletezem. Mára esik az IKSZ agymenése.

  http://karpatinfo.net/kulfold/2012/04/04/szabadsag-teri-szovjet-emlekmu-elbontasat-szorgalmazza-az-iksz
  – Türj, barom, tűrjetek…
  (Katona József után szabadon. )

 6. Részlet Gonoszka után szabadon – karpatinfo.net
  „A kereszténydemokrata politikusok az IKSZ nevében elutasították a szélsőségek, a diktatúrák minden formáját, és üdvözölték a kommunizmus örökségének lebontását szolgáló kormányzati intézkedéseket.”
  Igazuk van!
  Kiegészíteném, mert úgy látom kissé hiányos a lista.
  Tehát elutasítom a történelem meghamisítását, az országot tönkretevő politizálást gazdasági- és pénzügypolitikát, a kommunisták fideszbe beillesztett tagjait, a keresztény egyházak sajátos megtizedelését, a sámántáncoltató pogányság integrálását a Parlamentbe, a keresztény erkölcsök totális tönkreverését, a hazugság és csalás vastapsos piedesztálra emelését …
  tovább is van mondjam még?

 7. “Az új földesúr” már minuszol :)

 8. Hétfőn a parlamenteben azt mondta a Vidékfejlesztésii Miniszter, hogy aki nem elégedett a pályázati döntéssel, az forduljon a bírósághoz.
  Na hiszen, akkor már is meg van a döntés!

 9. No meg valamit arról is mondott korábban – a havernek juttatott 600 hektár mentegetésére – hogy máshol 20 gazda kapott 280 hektárt (gyengébbeknek:
  átlag 14 hektár) földet. Helyben lakó, családi gazdálkodók!
  Az egy dolog, hogy nem tartom életképesnek és pénzkidobás a törpebirtokos réteg támogatása – más dolog, ha mezőgazdasággal soha nem foglalkozó havernak juttatunk nagybirtokot! Azaz megint HAZUDTAK.
  Viszont van egy jó hírem: leszerelték a Budapestre traktorral behajtást tiltó táblákat.

 10. figyelő
  2012. április 4. szerda
  11:37..
  Nagy Bandó András után Te is mondjad még, mert ezeket a dolgokat nem elég egyszer hallani.
  És mikor jön a népszavazás talán mindenkinek az eszébe jut.

 11. Magyarországnak annyi!Orbánisztánnak meg Kánaán!Állítsuk vissza a Horti korszakot,Jobb lesz tízmillió emberből vagy száznak…A többi kit érdekel,aljas árulók,komcsik,jobbágyok meg földönfutók! Éljen Orbánisztán!Éljen a vezér!A buta nép meg éljenzi! kísértetiesen hasonlít ma az ország Adolf Németországjára!

 12. Remélem ilyen büszke tekintettel fogsz a börtönbe is bevonulni te FÉREG !!!

 13. Amibe az állam beletenyerel, bele lehet ……..

 14. A Gazdák csak azt kapták amit érdemeltek, mert orbánt istenítették..

Kapcsolódó cikkek

Az AN üdvözli McCain szenátor kijelentését 2014. December 4. Thursday | Bartus László

A DK nem bojkottálja a Fideszt 2014. April 29. Tuesday | AN

Orbán Viktor szabadsága 2014. April 15. Tuesday


KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

Videók