Ronai and Ronai
AMERIKAI

Obama egyik kezével elvesz, a másikkal ad 2011. április 20. szerda 0:34 Forrás: AP

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Obama egyik kezével elvesz, a másikkal ad

Washington – Republikánus titakozást váltott ki az, hogy az Egészségügyi Minisztérium “bónuszokat” utalt ki az Obamacare által negatívan érintett Medicare felhasználóknak. Kritikusok szerint az utalványok politikai célokat szolgálnak, ideiglenesen tompítva a megszorításokat a nyugdíjasok körében.

Kathleen Sebelius egészségügyminiszter majdnem hétmilliárd dollárt hagyott jóvá a Medicare Advantage-re jogosultaknak, hogy ellensúlyozza az Obamacare által előírt szolgáltatás-csökkentést és a magasabb vizitdíjakat. A Medicare Advantage biztosító csomag keretében a tagok maguk választhatják ki, hogy melyik magán betegbiztosítón keresztül kapják meg az állami támogatást. A Medicare-re jogosultaknak egy negyede tartozik az Advantage programhoz, amely népszerű az alacsony vizitdíjak és széleskörű szolgáltatások miatt.

Az Obamacare azonban ennek véget vetne, és a megtakarított pénzeket átcsoportosítaná a jelenleg biztosítással nem rendelkezők felé. A terv szerint 2012-vel kezdve tíz év alatt 145 milliárd dollárt vettek volna el a programtól, amit a biztosítók magasabb vizitdíjjal és kevesebb szolgáltatással ellensúlyoztak volna.

A nyugdíjasoknak 62% ellenzi ezeket a változtatásokat. Ez különösen azért okozhat fejfájast Barack Obamának, mert a választásokban kulcsfontosságú, politikailag ingadozó államokban – például Floridában – a nyugdíjasok aránya viszonylag magas. Republikánus képviselők szerint az újonnan megszavazott ideiglenes juttatások, amelyek 2015-ben – azaz jóval a választások után – le is járnának, szavazatvásárlással egyenlőek.

Az AP cikke szerint a Medicare Advantage utalvány annak lehet a korai jele, hogy a kormány egészségügyi reformja nem lesz politikailag fenntartható.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, ,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kapcsolódó cikkek

Gestapónak nevezte a kormányzó az adóhivatalt 2012. július 8. vasárnap | AN

Nyert az Obamacare, reménykedhet az elnök 2012. június 29. péntek | AN

Hogyan dönthet az LB az Obamacare-ről? 2012. június 28. csütörtök | AN

Megmaradhatnak az Obamacare egyes részei 2012. március 30. péntek | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos