Ronai and Ronai
AMERIKAI

Bomba a Columbine vérengzés évfordulóján 2011. április 21. csütörtök 16:51 | AN Forrás: AP

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Bomba a Columbine vérengzés évfordulóján

Denver, Colorado – Ki kellett üríteni a Columbine főiskolától egy mérföldre lévő zsúfolt bevásárlóközpontot, miután egy riasztásra kivonuló tűzoltók két gázpalackra és egy csőbombára bukkantak.

Valószínű, hogy az incidensnek köze van a tizenkét évvel ezelőtti megrázó eseményhez. 1999. április 20-án a Columbine két diákja, Dylan Klebold és Eric Harris meggyilkolt egy tanárt és tizenkét diákot, majd önmagával is végzett.

Jacki Kelly, a Jefferson megyei seriffi hivatal szóvivője szerint a kisebb tűz miatt kihívott tűzoltók a lángok elfojtása után bukkantak rá a szerencsére fel nem robbant gázpalackokra és a csőbombára. A komplexumból mintegy tízezer főt – személyzetet és vásárlókat – kellett evakuálni.

1999-ben Klebold és Harris csőbombát és pokolgéppé alakított gázpalackokat is magukkal vittek a Columbine-ra. Az ügyben nyomoz az FBI is, mérlegelve, hogy terrorcselekmény gyanúja áll-e fenn.

A biztonsági kamerák felvételeinek megtekintésekor egy ősz hajú, bajuszos, baseballsapkát viselő férfira lettek figyelmesek, aki műanyag bevásárlózacskót tartott a kezében.

Egy nappal az incidens előtt a Columbine-tól ötven mérföldre lévő Colorado Springs rendőrsége kiszállt egy tinédzser lakására, aki a Facebookon tömegmészárlással fenyegetőzött. A Palmer főiskola kilencedikese azzal védekezett, hogy csak viccelt, és bocsánatot kért tettéért.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, , , ,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kapcsolódó cikkek

Öngyilkos lett a wisconsini ámokfutó 2012. október 22. hétfő | AN

Náci dúvad mészárolt Wisconsinban 2012. augusztus 7. kedd | AN

Szikheket gyilkoltak Wisconsinban 2012. augusztus 6. hétfő | AN

Holmes pszichiátere tudhatta volna, mi készül 2012. július 26. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos