Ronai and Ronai
AMERIKAI

Náci dúvad mészárolt Wisconsinban 2012. augusztus 7. kedd 15:39 | AN Forrás: AN/MTI

  • Hozzászólások(12)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Náci dúvad mészárolt Wisconsinban
Oak Creek – A wisconsini szikh templom elleni támadáshoz hasonló atrocitások túl gyakran történnek Amerikában, ezért az országnak meg kellene vizsgálnia a lelkiismeretét, jelentette ki hétfőn Washingtonban Barack Obama amerikai elnök. Egy negyven éves leszerelt katona és aktív náci követte el a wisconsini Oak Creekben a szikh templom elleni támadást, amelyben hat embert megölt és ő is életét vesztette, közölte hétfőn hivatalos forrásokra hivatkozva a Fox News és a CNN.
.
A wisconsini hatóságok is megerősítették, hogy a hat ártatlan halálos áldozatot követelő támadást a 40 éves Wade Michael Page követte el. Page 1992 és 1998 között az amerikai hadseregben szolgált, onnan – részleteiben egyelőre nem ismert szabályzatszegés miatt – leszerelték. A Southern Poverty Law Center elnevezésű jogvédő csoport szerint neonáci volt, és korábban egy End Apathy elnevezésű rasszista zenekart vezetett. Az FBI vizsgálja, hogy a támadó milyen kapcsolatban állt szélsőséges csoportokkal.
.
A lövöldözésben négyen megsebesültek, hármuk állapota válságos. A támadóval a szikh templomhoz kiérkező rendőrök végeztek.
.
Page, aki korábban az észak-karolinai Fort Braggben szolgált, a CNN szerint a fehér felsőbbrendűség hirdetője volt. Szemtanúk szerint a támadó fekete nadrágot és fehér, ujjatlan trikót viselt, a karján a 2001. szeptember 11-i terrortámadásokra utaló 9/11 tetoválással. Page a Milwaukee külvárosának tekintett, 35 ezres Oak Creek szomszédságában, Cudahyban lakott.
.
.
A támadó már a templom felé haladva, a parkolóban lövöldözni kezdett egy 9 milliméteres, félautomata pisztollyal, amelyet hivatalos forrásból származó értesülés szerint jogszerűen birtokolt. A templomban négy, az épületen kívül is két személlyel végzett. Az elkövető a templomon kívül tűzharcba keveredett két rendőrrel, közülük az egyiket több lövéssel megsebesítette, mire a másik agyonlőtte.
.
Wisconsin egyebek mellett arról nevezetes, hogy itt már 1853-ban eltörölték a halálbüntetést, így a náci mészárosnak nem kellett volna tartania ettől, kivéve, ha sikerül ellene szövetségi vádat emelni. Wisconsin Michiganen kívül az egyetlen állam, ahol összesen egy kivégzés volt: még 1851-ben kötöttek fel egy feleséggyilkost. Részben a kivégzés népünnepély jellege miatt törölték el a halálbüntetést. 2006-ban egy referendumon ugyan 55 % volt azok aránya, akik visszaállították volna, de a törvényhozás ezt a mai napig nem tette meg. Ez az állam dicsekedhet ma is a legalacsonyabb gyilkossági ráták egyikével, így lakosságát különösen megdöbbentették és lesújtották a történtek.
.
„Úgy gondolom, valamennyien elismerjük, hogy ilyen elborzasztó és tragikus események túl rendszeresen történnek meg ahhoz, hogy ne tartsunk lelkiismeret-vizsgálatot és ne kutassuk fel a pótlólagos megoldásokat az erőszak csökkentése érdekében”, jelentette ki Barack Obama, az Egyesült Államok elnöke.
.
Barack Obama elrendelte, hogy az Oak Creek-i tragédia miatt az amerikai zászlót péntek napnyugtáig bocsássák félárbocra a Fehér Házon, valamint minden középületen, közterületen, a katonai és haditengerészeti objektumokon, továbbá az Egyesült Államok külföldön található képviseletein és bázisain.
.
Az elnök arra a kérdésre, hogy az újabb mészárlás nyomán kezdeményezni fogja-e a fegyvertartás szigorítását, azt válaszolta: konzultálni kíván a közösségek és a vallási csoportok vezetőivel, valamint a bűnüldöző szervekkel és a választott tisztségviselőkkel a fegyveres erőszak visszaszorításának módjáról.
.
Obama ezúttal sem szorgalmazta, hogy állítsák vissza a nem önvédelmi célú fegyverek tartásának tilalmát, de kijelentette, hogy a vizsgálat lezárása után a Fehér Háznak és a törvényhozóknak várhatóan több mondanivalójuk lesz. Elemzők a visszafogottságot azzal magyarázzák, hogy Obama a választási évben nem kívánja kihívni maga ellen a befolyásos fegyverlobbyt.
.
.
Az elnök júliusban, a coloradói filmszínházbeli mészárlás után hasonlóképp óvatosan nyilatkozott a fegyvertartás szabályozásának kérdésében. Jay Carney fehér házi szóvivő hétfői sajtótájékoztatóján megismételte Obama ismert álláspontját, miszerint a kongresszus vonakodik fellépni a szigorítás érdekében, ezért az elnök inkább arra szeretne összpontosítani, hogy csak a jogszabályok betartásával lehessen fegyverhez jutni.
.
Obama elmondta, hogy az FBI még vizsgálja az Oak Creek-i támadó indítékait, és úgy vélekedett: ha kiderül, hogy a merénylet etnikai indíttatású volt, az amerikaiak még inkább elutasítással fogadják. Az elnök szerint az amerikaiak számára fontos, hogy „újból megerősítsék: ebben az országban, tekintet nélkül arra, hogy miként nézünk ki és honnan jöttünk, illetve kihez imádkozunk, valamennyien egy nép vagyunk és vigyázunk egymásra”.
.
Az elnök kijelentette, hogy „összetörte a szívét” a szikh hívők ellen elkövetett támadás.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (3 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +3 ( 3 szavazatból)
Náci dúvad mészárolt Wisconsinban, 5.0 out of 5 based on 3 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(12)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

12 Reader’s Comments

  1. Nem naci duvad ez a fereg,hanem teapartys es republikanus.Tetvek.Mitt romney ezel segitsegevel akar nyerni.Tetvek.Bezzeg a fox news most sumakol,de elotte terjesztettek az idegengyuloletet.Tetvek.Minden republikanus ,teapartys egy tetu.Rohadjanak meg.Artatlan emberek halnak meg miattuk.A fox news a feher felsobbrenduseg tamogatoja.Fereg es tetu minden teapartys,republikanus szemet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (9 szavazatból)
  2. Amíg lesznek olyanok, akik “eccerű” biológiai lényként élik életüket és intellektuálisan magasan fölöttük állók (akik ideológiai, vallási, vagy gazdasági érdekek mentén) manipulálják őket, addig létezni fog a nácizmus különféle formákban. Addig mindig lesznek ilyen gyilkosságra fogható egyedek. Az irányítóik meg jókat röhögnek rajtuk a háttérből.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  3. csiszár istván

    Sajnos Mr. Obama – a hivatalos szövege szerint – most is tökéletesen semmibe vette azokat az embereket , akik nem hisznek semmiféle természetfeletti erőkben és hatalmakban és semmiféle természetfeletti hatalmakhoz és bálványokhoz nem imádkoznak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  4. Azért ne mossuk össze a Tea Partyt a nácikkal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  5. dobozos kola,a tea party feher felsobbrenduseget hirdet.Ha tetszik neked,ha nem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  6. IP-ed alapjan megalliphato,nem-e vagy te is egy tetu naci.Az FBI most ratok all.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  7. Tetvek.Meg ezen a normalis weboldalon is megjelennek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  8. Jól van, szép öcsém, vedd be a gyógyszeredet, igyál egy pohár vizet és irány az ágy :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  9. Nagyon szomorú és lesújtó ez a hír. Tudom, mindig Magyarország állapotán kesergünk, de itt sem kell a szomszédba menni ha rasszizmusról van szó.
    Mellesleg bár Jonasy stílusával nem tudok azonosulni, tény hogy Amerikában nagyon sok republikánus minden baj okozójának a bevándorlókat teszi meg, és ez a xenofóbia erősíti azokat is akik erőszakosan nyilvánulnak meg.
    Az is nagy baj hogy sok amerikai államban nagyon könnyű fegyverhez jutni.
    Remélem lesz erre megoldás, bár úgy tűnik most már havonta van ilyen tömeggyilkosságos lövöldözés errefelé.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  10. a lehető leghelyesebben tették az amerikai rendőrök, hogy ott a helyszínen lelőtték a gyilkos brigantit!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  11. Jonasv velemenye megdobbentett. En egy Hollocust tulelo vallasos zsido vagyok es republikanos. Ezek szerint en is egy szemet fereg lennek? Nekem vannak repubikanos es demokrata liberalis barataim akiknek tiszteletben tartom a velemenyuket, meg ha nem is ertek egyet veluk. Hala a jo Istennek Amerikaban egy szabad demokratikus orszagban elunk, ahol lehet egyeni velemenyunk. Ahol egy kalap ala veszunk barmilyen csoportot es azt megragalmazzuk az maxialisan kimeriti a rassizmus fogalmat. Velemenyem szerint Jonasv nem kulonb mint egy fasiszta naci, ahogyan frocsogteti a gyuloletet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  12. DrBOB 2012. augusztus 8. szerda 19:32
    Ezek nem nyugsznak. Norvégia után már máshol is fészkelődnek.
    http://oroszvilag.hu/?t1=tortenelem&hid=358
    ODESSA -> A két Odessa: a város és a náci szervezet

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Öngyilkos lett a wisconsini ámokfutó 2012. október 22. hétfő | AN

FBI: öngyilkos lett a wisconsini náci dúvad 2012. augusztus 9. csütörtök | AN

Letartóztatták a náci volt nőjét 2012. augusztus 8. szerda | AN

Szikheket gyilkoltak Wisconsinban 2012. augusztus 6. hétfő | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos