Ronai and Ronai
AMERIKAI

Három év börtön a szerb futballhuligánnak 2011. március 8. kedd 14:03 | AP/MTI

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Három év börtön a szerb futballhuligánnak

Genova – Három év három hónap letöltendő börtönbüntetést kapott az a szerb futballhuligán, aki a randalírozók vezére volt a tavaly októberi, genovai olasz-szerb Európa-bajnoki selejtezőn.

A 29 esztendős Ivan Bogdanov a meccs során fekete maszkban felmászott a pályát elválasztó kerítésre, drótvágóval szabdalta azt, pirotechnikai eszközöket dobált a pályára, és a többieket is hasonló akciókra bíztatta. A találkozó óta szintén előzetes letartóztatásban lévő három társát két és fél-hároméves szabadságvesztéssel sújtották.

“Egy kulturált világban, ha hibázol, fizetned kell érte,” mondta a drukkerek ügyvédje, Riccardo Di Rella. “Tudják, hogy bűncselekményt követtek el.”

Februárban négy szerb garázdát öt évre kitiltottak Olaszország területéről. A 24 és 30 év közötti férfiakat eredetileg 22, illetve 24 hónapos börtönnel sújtotta volna a helyi bíróság, de kérésükre a bíró végül beleegyezett abba, hogy öt évre szóló kitoloncolásra váltsák a büntetést.

Az október 12-i meccs hat perc után félbeszakadt, miután a vendégek drukkerei petárdákat és görögtüzeket dobáltak be a pályára. A szurkolók már napközben összecsaptak a rendőrökkel, és saját csapatuk buszát is megtámadták. A rendbontásban 16 ember megsérült, a polgármesteri hivatal legalább 80 ezer euróra becsülte a városban keletkezett károkat.

A találkozóért járó három pontot 3-0-s végeredménnyel az olaszok kapták, s az európai szövetség fegyelmi bizottságának döntése alapján a szerbek zárt kapuk mögött kötelesek megrendezni a következő – az északírek elleni, március 25-i – hazai tétmérkőzésüket.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, ,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kapcsolódó cikkek

Román-magyar: csak a szégyen 2013. szeptember 9. hétfő

Orbán bekebelezte a Vasast is 2012. december 6. csütörtök | AN

Csődtömeg maradt a magyar futball 2012. szeptember 12. szerda | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos