Ronai and Ronai
AMERIKAI

A Chelsea vendégeként bukott az MU 2011. március 1. kedd 23:55 | AN

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A Chelsea vendégeként bukott az MU

London – A Chelsea győzelmét hozta az angol Premier League 18. fordulójának elhalasztott, Manchester United elleni rangadója. Wayne Rooney góljával a vendégek fordultak előnnyel, a második etap azonban a londoniaknak sikerült jobban, előbb David Luiz, majd Frank Lampard vette be Van der Sar kapuját, 2-1.

Sir Alex Ferguson együttesének kilenc éve nem termett babér a Stamford Bridge-en (2002 áprilisában Van Nistelrooy, Scholes és Solskjaer találatával nyert 3-0-ra az MU), ráadásul legutóbbi hét mérkőzésén ötször gól nélkül maradt.

Ezúttal nem volt ilyen gondja a PL listavezetőjének, amely előbb kijött a negyedórányi szorításból, majd több veszélyes akció vezetése után előnybe került. A 30. percben Wayne Rooney fordult a kapuval szembe, és 20 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot, 0-1.

A túloldalon Braniszlav Ivanovics elől Edwin Van der Sar az utolsó pillanatban szedett fel egy kipattanót– a holland kapus hatalmas bravúrral járult hozzá a minimális előny megtartásához.

A második játékrészre egy sokkal aktívabb Chelsea jött ki, tíz perc elteltével meg is lett az eredménye. Egy szögletet követően Ivanovics maradt elől, majd csúsztatta meg a labdát a hosszún érkező David Luiznak, aki tanári mozdulattal, kapásból bombázott a bal alsó sarokba. A Benficától érkező brazil védőnek ez volt az első gólja új csapata mezében, Van der Sarnak esélye sem volt a védésre, 1-1.

Egy kisebb Rooney helyzetet követően a végjátékban már a Chelsea akarata érvényesült, a londoniak többet tettek a győzelemért, és a 79. percben megfordították az állást. A csereként beálló Zsirkovval szemben a fiatal Chris Smalling szabálytalankodott a büntetőterületen belül, Martin Atkinson játékvezető tizenegyest ítélt, Lampard pedig higgadtan helyezett a kapu közepébe, 2-1.

A hátrány teljesen megzavarta a vörösöket, hiába mentek előre az egyenlítésért, nem volt átütő erő a játékukban, így szezonbeli második vereségüket szenvedték el. A Chelsea megérdemelten tartotta otthon a három pontot, egyszersmind hatalmas szívességet tett a hétvégén Ligakupa-döntőt bukó Arsenalnak, amely ha hozza elmaradt mérkőzését, egy pontra megközelíti a még mindig éllovas Manchester Unitedet.

“Kérsz egy tisztességes – vagy egy tekintélyes – játékvezetőt a mérkőzésre, aztán nem kapod meg,” utalt Atkinson bíróra Sir Alex Ferguson, az MU skót mestere. “Nem értem, miért neki adták a meccset. Meg kell mondanom, már akkor a legrosszabbtól tartottam, amikor először megláttam a nevét. Nagyon jóindulatú volt a tizenegyesnél, sok meglepő ítéletet hozott ma. “

Chelsea – Manchester United 2-1 (0-1)

CHELSEA: Cech – Ivanovics, David Luiz (Bosingwa, 81.), Terry, A. Cole – Ramires, Essien, Lampard, Malouda (Zsirkov, 71.) – Anelka (Drogba, 61.), Fernando Torres

MAN. UNITED: Van der Sar – O’Shea, Smalling, Vidics, Evra (Fabio, 81.) – Fletcher, Carrick, Scholes (Giggs, 70.) –Nani, Rooney, J. Hernández (Berbatov, 70.)

G: D. Luiz (54.), Lampard (79. – 11-esből), ill. Rooney (30.)

Premier League

1. Manchester United 60
2. Arsenal 56
3. Manchester City 50
4. Chelsea 48
5. Tottenham 47
6. Liverpool 39
7. Bolton 37
8. Sunderland 37
9. Newcastle 36
10. Stoke City 34
11. Everton 33
12. Aston Villa 33
13. Fulham 32
14. Blackburn 32
15. Blackpool 32
16. Birmingham 30
17. West Bromwich 29
18. Wolverhampton 28
19. West Ham 28
20. Wigan 27
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, , ,

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

One Reader’s Comments

  1. Általában nem szeretem a bírót hibáztatni, mert ugye 50-50%-ban hibázik, ez statisztika. De most iogaza van Fergussonnak, ez a bíró “lejtett” egy kicsit. A a David Luiz egy otromba mészáros, és Ivanovic is aljas volt a hátvéddel szemben. Semmi büntetés.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Román-magyar: csak a szégyen 2013. szeptember 9. hétfő

Orbán bekebelezte a Vasast is 2012. december 6. csütörtök | AN

Csődtömeg maradt a magyar futball 2012. szeptember 12. szerda | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos