Ronai and Ronai
AMERIKAI

Választások lehetnek 2012-ben 2011. március 18. péntek 13:38 Forrás: fh

  • Hozzászólások(11)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Választások lehetnek 2012-ben

Budapest – A Fidesznek egy esetleges 2012-es előrehozott választást még megfontolnia is csak akkor lenne érdemes, ha úgy véli, hogy 2012-ben lényegesen jobbak az esélyei a győzelemre, mint 2014-ben lennének. Emellett több elv is szólhat – derül ki Török Gábor politológus elemzéséből, amelyet blogján tett közzé.

Látva a kormány támogatottságának lassú erózióját, feltételezhető, hogy a jövő év elején a mostanihoz képest alacsonyabb, de még mindig a siker reményével kecsegtető tábora lesz a Fidesznek. Teljesen kiszámíthatatlan ugyanakkor, hogy ez az idő múlásával később hogyan alakul – tette hozzá.

Ha 2011-ben minden kétharmados ügyet elrendez a kormánypárt, minden fontos művét és hivatalba helyezett emberét kétharmados védelem mögé helyez, már kétharmadra sem lesz szüksége, csak abszolút többségre – olvasható az elemzésben.

Török Gábor szerint ennél is fontosabb érv, hogy 2012 elején az ellenzék még biztosan nem lesz abban a felkészültségi állapotban, amelyben 2014-ben lehetne. Figyelembe kell venni azt is, hogy még azt sem tudjuk, milyen rendszerben zajlik majd a következő parlamenti választás.

Arról sem szabad megfeledkezni, hogy egy előrehozott választáson feltehetően más szempontok alapján mérlegelnének a szavazók, másról szólna a rövid választási kampány, mint egy teljes ciklus végén – mondja Török Gábor. Egy 2014-es voksoláson fontos szempont lehet, hogy megvalósult-e az ígért 400 ezer munkahely, a 6 százalék körüli növekedés, a jelentősen csökkentett államadósság, az érezhetően emelkedő életszínvonal. 2012 elején ezekkel kapcsolatban még türelemre lehet inteni, visszamutatni az elődökre és hivatkozni például a szimbolikus politika sikereire.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 1.0/5 (2 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +2 ( 4 szavazatból)
Választások lehetnek 2012-ben, 1.0 out of 5 based on 2 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(11)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

11 Reader’s Comments

  1. Szerintem nem fognak előrehozott választást tartani saját akaratukból. A 2014-es választást pedig máshogy is meg tudják nyerni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  2. Megértem, hogy Török Gábornak kell valami meglepőt, húzósat mondania, de nem értek vele egyet. Ez nem annyira egyszerű, mint az 1×1! A TG által elmondottaknál sokkal öbb tényezőt kell figyelembe venni és még akkor is jöhetnek váratlan tényezők. (Lásd pl. az izlandi tűzhányó kitörés, a japán cunami és atomkatasztrófa gazdaságot visszafogó hatását, nem is beszélve a világméretű recesszióról.)
    Aki most, a magány nyugdíjpénztárba történt befizetései einstandolása, a laposabb borítékja, az elbocsátások, áremelkedések, adóemelések ellenére sem ébredt föl, az 2014-re teljesen megfeledkezik a nemzetiszínű orbéniádák, hasba akasztó hadoba hatására.
    Ugyanakkor pedig (szerintem) a lemorzsolódás gyorsulni fog, ahogy az már most is történik. Emlékezzetek rá, hogy pár hónapja még csak 1-1%-ot vesztettek a 2 közvélemény kutatás közben, de most már ennek sokszorosát, esetenként 5-10-et!
    A tendencia megfordulására okot adó eseményre nem számítok. Mert hogy ahhoz ifjú kegyelmes urunk, bölcs vezírünk s nemzet(meg)vezetőnk ormány bolseviktor vezette csipetcsapat meg a fülkeforradalmárok észhez térésére, irány és stílus váltására lenne szükség, amire semmi reményt nem látok!
    Ráadásul a most einstandolt pénzt 2014-re ellopják, elköltik napi kiadásokra, működési költségekre, minden eredmény nélküli látszat átalakításokra. (Lásd: “hátulsó pár előre fuss” költözködések, az állam és ország, az utcák, közintézmények átkeresztelése, ehhez kapcsolódó papírok, táblák, honlapok lecserélése, stb.) A Fellegi úr által vizionált hatalmas befektetési hullám (hála a különadóknak) nyilván el fog maradni, a gazdaság nem fog érezhetően meglódulni, az életszinvonal nem fog emelkedni. csak az árak, az infláció, meg az államadósság. Mert hogy a nyugdíj pénzek is adósságok az állam szemszögéből, csak nem az IMF, japán, német, svájci bankokkal, hanem az állampolgárokkal szemben.
    Netán még ez a háborodott elméjú csuti kis kondás kilép vagy magát és az országot a szoc-lib-judeo-bolsi internacionalista összeesküvés áldozatának beállítva kirúgatja magát az EU-ból és akkor mindenki elfelejtheti az €-t meg az útlevél nélküli utazást! Ez nyilván komoly visszaesést fog eredményezni a vállalkozásoknak, a nemzetgazdaságban is.
    Tehát a léggömb várhatóan 1-2 éven belül kipukkan, ami zajától csak-csak fölébrednek már a lüke fülkeforradalmárok!
    Majd meglátjuk…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  3. Ami pedig ezt a teszetosza a cuclista pártot illeti: nekik teljesen mindegy, hogy mikor lesz választást. Sem most, sem jövőre, sem azután nem számítok tőlük gyökeres változásra, javulásra. Ha javul is a választási eredményük, az nem nekik lesz betudható. Nem ők nyernek többet saját jogon, hanem a magukat lejáratott ellenfél veszít szavazatokat és a tanácstalanok, politikai hontalanok tömegének egy része jobb híján hozzájuk húzza be az “X”-ét …
    Itt csak az segíthet, ha Gyurcsány netán Bajnaival, Bokros Lajossal, Surányi Györggyel, Kupa Mihállyal, stb. és olyan tiszte fejő éles szívő, legfőképpen múltú ifjú politikusokkal (mint pl. Czeglédy Csaba szombathelyi alpolgármester) összefogva valami új alakulattal lép ki a színre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  4. Tiszta fejű – bocsánat!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  5. Az a gondolat, hogy Magyarországon 2012-ben lehetnek előrehozott választások, jelenleg
    „Az éhes gyesznó, makkal álmodik!” kategóriájába tartozik.
    Jobban tenné az MSZP, ha a gatyája kimosásával-, és felkötésével számolna…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -8 (10 szavazatból)
  6. Gugyerák, az összeállított “szakmai gárda” nagyon jó lenne. Csak az a kérdés, hogy mikor tudják félretenni a hülye elveket, vagyis előtérbe helyezni az ország érdekét, és alkotnának egy jó erős csapatot. Állítom, hogy garantált a siker!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  7. Van itt egy nagy félreértés.
    A képen Török Zsolt Mszp-s képviselő van.
    Török Gábor pedig egy fidesz bérenc álpolitológus, aki kínjában a sok kormányzati baromságra ezzel tereli el a figyelmet a fontos kérdésekről.
    Pl. arról, hogy mikor takarodik el végleg ez a fidesznyik bagázs.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  8. Tehát népszavazás nélkül kell elzavarni ezt a bagázst,mindörökre!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  9. Ez a rablóbanda úgy bebetonozza magát, mint Kadhafi líbiában.Ne reménykedjetek abban, hogy demokratikus választással le lehet őket váltani.Írnak maguknak új alkotmányt, új válaszási törvényt. Csak lázadással lehet őket elkergetni. Azért nem írok forradalmat, mert ez a fogalom annyira lejáratódott, hogy tiszteséges ember már nem akarhat forradalmat. Egyszerűen fel kell lázadni és kidobni őket a szemétdombra. Persze, amig ennek eljön az ideje, jó pár év el fog telni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  10. Balga ember az, aki az új választásban reménykedik…Előre kódolta Orbán az eredményt.Mindenhol a talpasa van. Az OVB-ből tud valaki, legalább egy személyt megnevezni, aki nem a fidesz derékhadához tartozik? Vagy a települések választási bizottságában?Gondoljon mindenki a saját településére!Legyen bármilyen eredmény, a jó fideszes katona olyan eredményt visz be a számítógépbe, amilyet csak akar!
    Akkor sem tiltakozott senki!Meg akkor sem, amikor a politológus havert benyomta alkotmánybírónak, és sorolhatnám!!!
    A beidegződés nagyobb volt, mint a demokráciához való ragaszkodás! Egyedül Gyurcsány tépte a száját, de pusztába kiáltott szó volt!
    Mindenhol ők vannak!
    Ezért ne álmodozzon senki a “békés átmenetben”!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  11. Miért kellene a fidesznek innentől bármilyen választásokat tartani?!
    Ha a hatalmi helyzetüket bármi veszélyeztetné, sokkal egyszerűbb rendkívüli állapotot kihirdetni…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Orbán Lázárnak: Védd magad! 2011. március 21. hétfő

Kósa nem emlékszik a Fidesz ígéreteire 2011. március 21. hétfő

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos