Ronai and Ronai
AMERIKAI

Tehetetlen a kormány a szélsőségesekkel szemben 2011. március 20. vasárnap 19:13 Forrás: FH

  • Hozzászólások(16)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Tehetetlen a kormány a szélsőségesekkel szemben

Budapest – A Magyar Szocialista Párt elnöke a Magyar Gárda, a gyöngyöspatai események, a mezőkövesdi Szálasi-emlékmű és március 15-i beszéde miatt bírálja a miniszterelnököt.

Mesterházy Attila internetes oldalán arról írt, hogy amikor a Magyar Gárda létrejött, Orbán Viktor fölényes magabiztossággal jelentette ki, hogy ha ő lesz a miniszterelnök, a Gárda nem rajcsúrozhat többé az utcákon. Az igazság ezzel szemben az, hogy amikor néhány héttel ezelőtt Vona Gábor, a Jobbik elnöke gárdamellényben jelent meg az Országgyűlésben, a házelnök nem látta szükségesnek a beavatkozást.

Később Gyöngyöspatán sem tett semmit a kormány a pattanásig feszülő helyzet enyhítéséért. Mezőkövesden egy magánház kertjében Szálasi-emlékművet avattak a nyilasok, de a kormány néma maradt, és nem sietett megnyugtatni azokat, akikben Szálasi nevének puszta említése is szörnyű emlékeket ébreszt – fogalmaz Mesterházy Attila.

Az MSZP elnöke és parlamenti frakcióvezetője azért is bírálja a miniszterelnököt, mert “a nemzeti ünnepen odaszólt Brüsszelnek”. Orbán Viktor az elnyomó Habsburg-kori Béccsel és a szovjet korszak Moszkvájával hasonlította össze, illetve mosta egybe Brüsszelt, amellyel az unió soros elnökeként napi munkakapcsolatban van.

A kormányfő a március 15-i ünneprontással nevetségessé tette és lejáratta magát, és ezzel sajnos Magyarországot is – tette hozzá Mesterházy Attila.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (5 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +6 ( 6 szavazatból)
Tehetetlen a kormány a szélsőségesekkel szemben, 5.0 out of 5 based on 5 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(16)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

16 Reader’s Comments

  1. A disznópásztor nem tud normálisan ünnepelni.
    8 évig minden ünnepre tüntetést szervezett, és soha nem ünnepelt a kormánypártokkal.
    Most, hogy ők kormányoznak baromságokat beszél és statisztákkal tapsoltatja magát, miközben Petőfit cenzúráznak.
    Ez állandóan harcol, küzd, ellenséget keres.
    Küldjék ki Afganisztánba…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  2. Kedves antifülke,
    Nem kellene oly messzire küldeni.Tudnék egy közelebbi helyet is ajánlani ahová mehetne! Na nem azt amire most sokan gondolnak….Én csak a már megszokott ,megnyugtató Grazban lévő intézményre utalnék annak ellenére, hogy amint a példa mutatja eléggé sz..rul dolgozhatnak ott,ha ilyen selejtet kiadtak a kezük közül.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  3. Az érdekeik azt kívánják, hogy a jobbiktól ne nagyon távolodjanak el. Ezen nem lehet csodálkozni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  4. Az erdeke lehet, de lesz meg baja ezzel az altala elohivott, es hazugsagokkal taplalt sereggel, mert egy ido utan ellenuk fordul abban biztos vagyok!
    Akkor mar nem lesz eleg egy pofon, mint egykoron mondta Orban, de meg okolcsapas sem, nem tudja majd megfekezni oket.
    Talan en nem is banom, legalabb valaki jol feneken rugja oket, mert mi nem vagyunk kepesek ra, genetikailag igy vagyunk beprogramozva.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  5. Orbán András Lajos

    Ez csak SZÍNJÁTÉK, a pór népnek előadva, a valóság sokkalta egyszerűbb, tesztelik az emberek tűrőképességét, csak azért ez nagyon veszélyes!!!!!!!! Mi van ha a lakosság egy része neki megy a hős gárdistáknak, akkor a rendőrök melyik oldalt fogja védeni????????Itt egy beteg ember URALKODIK a nemzeten, végre már oda kell vinni ahova való Lipótmező!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  6. Érdekes…
    Az nem jut senki eszébe, hogy a háttérben rég megszületett a paktum?!
    Az elmúlt nyolc évet tekintve Orbánnak égetően szüksége volt az utcai rajcsúrozásokra…
    Most pedig a legégetőbb problémákról történő figyelemelterelésre van szüksége.
    Van kormány-ellenes hajcihő? Nincs! Orbán is utálja a szegényeket, a gárda is a legszegényebbek ellen masírozgat. Jól megkoreografált színmű az egész. Addig se az ellopott nyugdíjakról, elrabolt jövedelmekről, médiatörvényről, alkotmányról, meg a többiről háborognak…
    Ami össze szándékozott nőni, az összetartozik. Más a három pofon ígérgetése, és más a színfalak mögötti összeborulás. A szöveg az EU-nak szól, a semmittevés pedig a gárdának.
    Egyébként pedig ha a rendőrség a mélyszegénységben élők magánvagyonát is képes lenne megvédeni, a gárda nem hivatkozhatna semmire, azaz önmagától oszlana.
    Csakhogy a rendőrségnek a közvagyont se, a köznyugalmat se volt szabad megvédenie, mert ez ellenkezett a fidesz hatalomra kerülésének tervével.
    Innentől pedig a rendőrség feladata a fideszuralom garantálása.
    Amíg a gárda nem veszélyezteti a fidesz-érdekeket, addig azt tehet, amit akar.
    Konspirációhoz Orbán nem kényszerül senkitől tanácsot kérni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  7. Tehetetlen velük szemben, vagy sunyi módon változatlanul támogatja s szélsőségeket a kormány? Ez a kérdés szerintem még nem dölt el.
    Egyébként meg “Az Európai Únion kívül is van élet.”- mondta a fülkeforradalom útjára lépve a Vezér, s azóta elég nagy távolságot megtett, a népével együtt az akkor megkezdett úton.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  8. Gyöngyöspata (égő)kettős kereszt,Szanyi-tibi hasraesett.

    Szanyi-kapitány felpattant a gárdalúra, a szencációs hírtől kipirult orcáját a lúú hátsójára tapasztván.

    Szanyi eetárs nem a maszop-által hiányolt sajtószabadság lehetőségével nyelte bé a hosszúcumit….?
    “E cikk írásakor, március 15-én reggel itt tart a történet, amihez talán nem is kellene kommentárt fűzni, hiszen magáért beszél. Néhány mondatot azonban talán megér annak továbbgondolása, hogy mi történt az előző két napban, mert a Szanyi-ügy nemcsak egy cinikus, s csúnyán felsült politikusról, hanem az agyhalottként viselkedő politikai baloldalról, az egymást folyamatosan ekéző, egymással élet-halál harcot vívó ellenzéki pártokról, és a regnáló magyar politikai elitről és annak holdudvaráról is szól általában..

    A történet jelzésértékű, de nem kivételes. Magyarországon régóta a valóságtól eltávolodott, hatalomvezérelt (a hatalmat megtartani vagy megszerezni akaró), virtuális politizálás folyik. Amit aztán válságos helyzetekben vagy bevallanak (hazudtunk reggel, délben és este), vagy nem vallanak be a politikusok (mi nem megszorítunk, hanem átstrukturálunk). Mindez azonban nem változtat azon, hogy a hatalmi érdekeinek megfelelően manipuláló nagypolitika a szavazókra hivatkozva, ám azoktól teljesen függetlenül, „jobbítja” (valójában tönkreteszi) az országot, s a benne élők egyre jelentősebb részét. “

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -7 (9 szavazatból)
  9. Már miért lenne tehetetlen? Véletlenül sem! Minden halad az előre megkoreografált szélsőséges úton!Az új alkotmány bevezetése után meg jön a keblemre magyar!!!Akkor ér véget ez a sok feltételes mondat, ami ebben az ügyben elhangzik!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  10. T. Bumburi, szinte szó szerint ezt akartam írni én is! Egy dolgot látunk másképp: szerintem ezekre az operett-szélsőségesekre azért van szükség, hogy fenntartsák a rettegés látszatát, kialakítva ezzel egy olyan csoportot, amelyet adott időben látványosan “megvédhetnek”. Ha valóban így van, ez a passzivitás tökéletesen beleillik az eddigi forgatókönyvbe: célja a rendpártiság erősítése és további szavazatok aljas módon való megszerzése lehet. A végső cél ugyanis a Padisah és Vidéke LTD működésének hosszú távú biztosítása megfelelő környezetben, az ország, illetve állampolgárainak szolgálata le van szarva!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  11. Nem tehetetlen a kormány, mert 2/3-a van. Az előző kormány volt tehetetlen, illetve mindent megtett amit tehetett, többet nem tehetett, mert nem volt 2/3-a. Ez a kormány viszont szándékosan nem tesz semmit.Jól jön neki egy kis “segítség” a rendfenntartásban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  12. A rendőrségtől 35 milliárdot vettek el.Orbán testőrsége 24 milliárdot kapott 2010-11-ben.Egyszerűen nincs elég rendőr,de van ismerősöm akinek a településükön jól működik a polgárőrség.Szervezkedjen a polgármester és akkor nem kell a fasiszta csürhétől félni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  13. Nem szeretném lebecsülni a problémát, de nem értem hogy miért pont a szélsőségekkel van baj?
    Nem csak a szélsőségekkel, hanem a gazdasági nehézségekkel, nevezetesen az államháztartási hiány növekedésével, az inflációval, az energiaárak emelkedésével, az elszegényedéssel stb. stb. szemben is tehetetlen.
    Ezek legalább annyi embernek és legalább annyira fájnak!
    A cuclisták “úgy teszünk, mintha kormányoznánk valamit” időszak (és itt nem a Bajnai Gordon fémjelezte, hanem a Megyó féle évekre gondolok!!!!) sem volt valami elsöprő siker történet, mert ott is voltak mellényúlások, de azok legalább nem okozott ennyi kárt! Nagy ritkán jót is tettek… Akkor legalább nem az volt, hogy ahova nyúltak, ott felháborodás, pusztítás, rombolás, tűzfészek keletkezett, az Európához közeledés helyett a Balkán, Ázsia felé való elmozdulás, a jövőbe nézés helyett a bepárásodott szemű, árvalányhajas, bocskais, múltba révedés volt az eredmény!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  14. Komédia az egész, népmese. A történelem már sok hasonló helyzetet produkált. A nagy varázsló – tanulva ebből, különösen a XX.század 30-as éveiből – kis “polgári” körében néhány esztendeje a köpönyege ujjából vonakodás nélkül előhúzott egy vona nevezetű nemzeti szocialista alakot. S ímé lássatok csudát az meg mindjárt ellett neki egy pártot, s annak rohamcsapatát is ott nyomban világra hozta, valami gárda néven nevezte el és avatta fel közvetlenül a Fidesz által létrehozott köztársasági elnök ablaka alatt. A többit már tudjátok: Útjaik látszólag elváltak, helyesebben párhuzamosan haladtak, de nagyon közel egymáshoz, hogy “a jelre várva” hallhassák egymás hangját. Úgy, hogy útjukat folyamatos harmóniában összehangolva rótták a cél, a hatalom felé. Ám, minthogy a nemzeti szocializmus egyelőre nem eléggé szalonképes széles e hazában – Európában pedig egyenesen tűrhetetlen – útjaik látszólag kettéváltak. A mágus a látszat kedvéért egyszer még két pofont is beigért fogadott kreálmányának (oszt annyi)… Mert ebből nemhogy nem lett semmi, a hatalom megkaparintása után a fiúcska ellenzékbe vonult, nehogy valaki még egymás szövetségeseinek vélje őket, így ő lett a nem hivatalos megmondó ember, akárcsak mestere nagy barátja a nyíltan rasszista újságíró Bayer Zsolt. Amiket a mester nem mondhat ki, azt a bűvészinas (és a nagy barát) simán villággá kiálthatja és a bíróság által betiltott félkatonai alakulatai ma is bántatlanul fenyegethetik, sakkban tarthatják, egyelőre csak a lakosság legelesettebb rétegeit… ugye érdekes. Ellenben beérni látszik a Mester ígéretfájának gyümölcse, az ún. semmisségi törvény, mivel a 2006-ban felheccelt törő zúzó tömeg nagy valószínüséggel, legalább is részben érintett lehetett e szervezetben is. Hiába, az igéret szép szó…
    És túl a XXI.század első évtizedén mindez nem mese…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  15. Olvasván a Népszavát (az amerikait is), nézve az ATV műsorait, mindig azt hallani, hogy terrorizálják a cigányokat, a különféle gárdák tagjai megfélemlítik és rettegésben tartják őket.
    Viszont azt még soha nem hallottam senki szájából, hogy ennek az okozatnak mi az oka?
    Én három éve költöztem Budapestről egy Somogy megyei kis faluba, ahol sok a cigány. Úgy gondoltam, nyugdíjas éveimet egy csendes helyen fogom eltölteni.
    Már nyáron azzal kellett szembesülnöm, hogy letaposták a kerítésemet, ellopták az összes gyümölcsömet, levágták a lakatot az ólról, elvitték a tyúkjaimat és még a hasznavehetetlen lakatot is. Megjegyzem, hogy a kertem alatt egy nagy cigánytelep van, amit utólag tudtam meg.
    A következő évben megismétlődött a helyzet. Kénytelen voltam kivágatni a fáimat, mert a kerítés megjavíttatása tízezrekbe került.
    Miután a szomszédaimat megismertem, hasonló módon jártak egytől egyig.

    Én megértem, hogy szerencsétleneknek nincs munkájuk és nincs mit enniük. De. Ez feljogosítja őket arra, hogy másoktól ellopják? A sértettek meg vegyék meg a piacon mint én? Mi éppoly szegény nyugdíjasok vagyunk, nem dúskálunk a jóban.
    Ha hiszitek ha nem, az emberek itt is azt mondogatják egymás közt, hogy jó volna, ha a gárda ide is ellátogatna. Vajon miért gondolják így?
    A szélsőjobb azért masírozgat, mert az elmúlt 20 év alatt a cigányság kiszorult a munkaerőpiacról, zömük szakképzetlen, nem kell sehova. Marad a segély, de az nem megoldás. Eddigi Kormányaink a dumán kívül semmit sem tettek, de a méltóságos cigány vezetők sem szorgoskodtak a felemelkedésük elősegítésén. Viszont saját zsebüket ők is tömögetik és tömögették. Ezt a híradásokból tudjuk.

    Tehát a politikusok ne csak a gárdákról fecsegjenek, hanem az okokat szüntessék meg. Igenis kötelezni kell a cigányokat tűzzel-vassal arra, hogy tanuljanak, mert más mód hosszabb távon nincs a felemelkedésükre. Ha a család nem engedi iskolába a gyerekét, kötelezzék a “szüleit” közmunkára és legyen velük szemben (is) nulla tolerancia és következetesség.
    Nem szemlesütve kell a kérdést kezelni, hanem nyíltan ki kell mondani a valóságot!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  16. Bizony, ideje lenne, ha végre felnyílna a döntéshozók szeme, és a valóságból indulnának ki!
    http://hvg.hu/velemeny/20110321_elek_gyongyospata_kozbiztonsag#rss
    Sosincs okozat ok nélkül.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Gyurcsány kezdi felfogni, hol van 2011. november 26. szombat | AN

Gyorstalpalón képzi ki bíráit a Fidesz 2011. november 25. péntek | AN

Az MSZP felelős a Fidesz bűneiért is 2011. november 24. csütörtök

A Fidesz diktatúrából megy a demokráciába 2011. november 22. kedd | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos