Ronai and Ronai
AMERIKAI

Kósa nem emlékszik a Fidesz ígéreteire 2011. március 21. hétfő 5:43 Forrás: Klubrádió

  • Hozzászólások(28)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kósa nem emlékszik a Fidesz ígéreteire

Budapest, Debrecen – Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke egy rádióműsorban kijelentette: Orbán Viktor soha nem ígért 14. havi nyugdíjat.

Ezzel szemben az az igazság, hogy pártja 2006-ban még törvényjavaslatot is benyújtott, “A tizennegyedik havi nyugdíjról”. Még aláírásgyűjtési akciót is kezdeményeztek, amivel társadalmi nyomást akartak gyakorolni az ügyben az akkori kormányra.

Orbán Viktor sose ígért 14. havi nyugdíjat, de “hogyha hoz egy olyan nyilatkozatot, hiteleset Orbán Viktortól, hogy ezt megígérte, Isten bizony egy fejedelmi vacsorára a vendégem az Ön által megnevezett vendéglőben” – ezt mondta pénteken a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke Bolgár György műsorvezetőnek.

“Amennyiben megvalósul a Fidesz járulékcsökkentési programja és ennek nyomán több százezer új munkahely jön létre, kitűzhetővé válik a 14. havi nyugdíj bevezetésének célja”. Ezt pedig Orbán Viktor 2006. január 20-án, Egerben a városi sportcsarnokban tartott nagygyűlésen mondta, a Változás 2006 című országértékelőn.

De nemcsak Orbán, hanem Áder János is népszerűsítette az ötletet. Ő úgy fogalmazott: ha a törvényt elfogadjuk, akkor minden nyugdíjas számára garanciát adunk arra, hogy bárki alakít kormány 2006 tavaszán, biztosítja a nyugdíjasok plusz egy havi járandóságát. Azt is hozzátette, csak a koalíciós pártokon és Gyurcsány Ferencen múlik, hogy megszületik-e a döntés “több mint hárommillió nyugdíjas kérésére”.

A Fidesz és Orbán Viktor nemcsak beszélt a témáról, hanem cselekedett is. Önálló képviselői indítványként törvényjavaslatot nyújtottak be. Az elsőt 2006. február 13-án, “A tizennegyedik havi nyugdíjról” címmel, ezt azonban néhány nap múlva visszavonták. Az újat február 22-én terjesztették be. Az eredeti indítvány szerint 2006. március 15-én, a második javaslat alapján 2007 . január 1-jén lépett volna hatályba a törvény.

Az indoklás szerint a törvény megalkotásával akartak garanciát adni a nyugdíjasoknak arra, hogy “bármely politikai erő alakít kormányt a választások után, a tizennegyedik havi nyugdíj bevezetése megtörténik, a plusz juttatást valamennyi nyugdíjas megkapja”.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (7 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +10 ( 10 szavazatból)
Kósa nem emlékszik a Fidesz ígéreteire, 5.0 out of 5 based on 7 ratings

Címkék:, , , , , ,

  • Hozzászólások(28)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

28 Reader’s Comments

  1. Csodálkoznék, ha ezek az emberek az olyan ígéreteikre emlékeznénekm anmelyeket nem tartanak be. Ezt nem tehetik meg, mert akkor az emberekbe általuk belebeszélt gyurcsányi utat járnák. Ez ellen minden porcikájukkal tiltakoznak, de nem veszik észre, pont ezzel leplezik le lépten nyomon a folyamatos hazugságaikat.
    Kósa egyébként jobban tenné, ha csendben maradna, mert elég kárt okozott már az embereknek, s elég embert megsértett már önérzetében.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (30 szavazatból)
  2. Én már idős vagyok, de -szerencsémre- még nem amnéziás. Emlékszem a fidesz minden nyugdíjasokkal szembeni galádságára. A rendszerváltás után, az Antall kormány idején, amikor a parlamentben a nyugdíjemelés került napirendre a fidesz -akkor még kiberális pártként- azt javasolta hogy azt a pénzt amit nyugdíjemelésre szánnak adják inkább a fiataloknak. Amikor a fidesz 1998-ban első izben kormányra került, első dolga az volt, hogy a nyugdíjak kiszámítására vonatkozó törvényt úgy módosította, hogy lényegesen kevesebb legyen az 1999-es nyugdíjunk. Ez a törvénymódosítás az alkotmánybíróságot is megjárta. (Azóta számolom ennek rám gyakorolt hatását, és számításaim szerint orbánék akkori jótettét máig egymillió forintom bánja.) Jól emlékszem még arra is, amikor orbán igéretett tett 2006-ban a 14. havi nyugdíjra. Az is emlékezetes számomra, hogy Kuncze Gábor arra a kérdésre válaszolva, hogy mikor fogják kifizetni ezt, azt válaszolta, hogy majd a tizennegyedik hónapban. Azóta is sarcolja a fidesz a nyugdíjakat. Az idei 3,8%-os nyugdíjemelés is kevesebb volt, mint ami járt volna. A nyugdíjak kiszámításánál ezután csak az inflációt veszik figyelembe. A nyugdíjas kosárról elfeledkeztek. Ez gyakorlatilag 2-3% minuszban. A jövő nemzedék sorsáról pedig úgy gondoskodnak hogy a nyugdíjra félretett megtakarításaikat elrabolták.
    A tisztánlátás kedvéért: A nyugdíj nem kegy az idős emberek számára, mert dolgos éveik során járadékfizetéssel megteremtették annak alapját.
    Kiszámoltam: Ha egy ma 150000 Ft-ot kereső dolgozó havi 15000 befizetett járadékát nem vennék el, hanem befektetési alpba tehetné, évi 6% hozammal (ez igen szerény hozam) 40 év után 29 528 583 forint tőkéje lenne. Ez tíz éves tőkelebontással havi 300000 ft nyugdíjra lenne alég számára.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +37 (37 szavazatból)
  3. Az előző hozzászóláshoz még hozzáteszem: Sorstársaim, kifosztott idős nyugdíjasok! Vegyétek végre észre, hogy ez a hazug, velejéig romlott erkölcstelen bagázs milyen aljasul kirabol bennünket. Féktelen hatalommániájuk, a gazdagoknak kedvező szegényellenes agópolitikájuk a Ti nyomorotokra alapoz. Az orbánok, kósák, navracsicsok, szijjártók, lázárok lenézik a szegény embert. Családtagjaikat, rokonaikat, barátaikat és hitvány kiszolgálóikat magasfizetésű állásokba ültetik. A mi nyomorunkból gazdagodnak, dőzsölnek, száguldoznak drága luxuskocsikon. Ne tűrjétek tovább! Védjétek meg jogaitokat! Követeljétek, ami Nektek jár! Lázadjatok fel! Vessétek ezt a bandát oda, ahova valók. A történelem szemétdombjára.t

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (32 szavazatból)
  4. Pár év, és azt is letagadhatónak gondolja majd, amiket elkövettek. Már pedig a magyar ember emlékezik! Sajnos! Úgy elfelejteném már ezt a bandát! Istenem! Segítsd meg Magyarországot! Mi is besegítünk, csak kezdődjék már, mielőtt több kárt tennének!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (26 szavazatból)
  5. Kósa ,lakáscíme is fel van írva egy cetlire ,hogy haza találjon .Akkor miből gondoljátok ,hogy emlékszik, ami egy napja történt ,pláne ,ha régebben .Attól azért nem kell félni ,hogy a dohányt, elfelejti fölvenni ,az édes semmit tevésért .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (25 szavazatból)
  6. “kitűzhetővé válik a 14. havi nyugdíj bevezetésének célja”
    Ez nem ígéret, hanem ködösítés. Nagyon jól tudták az első pillanattól, hogy törvényjavaslatukat nem fogadják el, így azzal lehet harsogni a kampányukban.
    Azt nem értem, hogy miért van még olyan nyugdíjas ebben az országban, aki bármit elhisz nekik. Ahogy Nyul György leírta, eddig csak elvettek a nyugdíjasoktól.
    Most még ha nagyon ideges szeretnék lenni, hosszasan írhatnék a jövő nyugdíjasairól, akik vagy visszaléptek az állami nyugdíjrendszerbe, ami nem fenntartható a fogyatkozó aktív keresők miatt, vagy vállalták, hogy fizetik a bruttó fizetésük 26%-át az állami nyugdíjbiztosítónak, 8 %-ot a magán nyugdíjpénztáruknak, és lemondanak a további aktív munkaviszonyuk beszámításáról a majdani nyugdíjuk kiszámításakor. Mielőtt valaki belekötne a 26%-ba: 24%-ot a munkáltató fizet nyugdíjbiztosítási járulékként a bruttó kereseten felül, és 2%-ot a munkavállaló a bruttó keresetéből. Ja! a 8% 14 hónapig állami lenyúlás tárgyát képezi, a magán nyugdíjpénztárak nem kapnak egy petákot se, hátha kivéreznek addigra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (20 szavazatból)
  7. Sajnos a papagájkommandó tagjai valamit azért tanultam az elmúlt években. Mára kerülik a kijelentő mód használatát és ígéreteiket kivétel nélkül feltételes módban fogalmazzák meg. “előfordulhat, bekövetkezhet, lehet, emelkedhet, nőhet, stb.
    Az idézetben is ez szerepel: “kitűzhetővé válik a 14. havi nyugdíj bevezetésének célja”. A mondatban ugyan nem szerepel a “ha”, de a mondat második része akkor is a mondat első felének a függvénye. Ez egy még a szokásosnál is körmönfontabb fogalmazás.
    Pusztakottkodácson Mari néni és Pista bácsi nem érzékeli ezt a finomságot. csak annyit ért belőle, hogy a pesti emberek megígértek neki valamit, ezért aztán (hogy kapjon valamit) a reménytől elkábulva a fülke magányában melléjük húzza be az “x”-et…
    :-(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (23 szavazatból)
  8. Ez a nyomorronc már teljesen olyan lesz mint a nagyvezíre!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  9. Már arra sem emlékeznek, mikor mit hazudtak.
    Ha meg mégis emlékeznek véletlenül valamire, akkor meg letagadják.
    Igazi hazafiak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  10. Ez a jellemtelen Kósa sok mindenre nem ,vagy rosszul emlékszik.
    Tegnap azt nyilatkozta a Lázár-ügy kapcsán,hogy az egész az MSZP-től ered,akik galád módon megvágták a hanganyagot.Mint azt mindenki olvashatta, a cikk (talán hanganyagostól együtt) a Kurucinfóban jelent meg,ami köztudottan nem az MSZP hírfelülete.Ennyit ennek a csürhének a hitelességéről.A Kósa meg jobb ha csendben marad,annyi kárt okozott már eddig is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (25 szavazatból)
  11. Kósa ugyanolyan jellemtelen , gerinctelen senkiházi mint Orbán vagy a cigánybáró. Nem az a hír hogy valamelyik ígéretük nincs betartva, hanem ha egy véletlenül megtörténik. Az hogy nem emlékeznek rá mit hazudoztak, nem meglepő. Az annál inkább hogy azt hiszi valakinek az kiváltság hogy vele üljön egy asztalhoz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  12. Egészen pontosan,az index.hu 2006.január 20-án “Orbán 14.havi nyugdíjat is ígér ” címmel közölte,hogy Orbán szerint a “14.havi nyugdíj is lehetővé válhat a Fidesz járulékcsökkentési programja révén.A Fidesz elnöke erről Egerben beszélt,a városi sportcsarnokban tartott nagygyűlésen.”
    Kósa nem csak jellemtelen,hanem főnökéhez hasonlóan elmebeteg is…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  13. Gondolom arra bezzeg emlékszik Kósa, amikor fehér lovon, szemüvegben belovagolt a Kárpát-mdencébe…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  14. Egyébként ez a szelektív emlékezet nemcsak Kósára jellemző. Kint élő magyar vagyok, és azt tapasztaltam, hogy a külföldön élő magyarok jelentős része (olyanokról beszélek, akik 1-2 éve vagy 4-5 éve jöttek ki, és még egyszer, én most a saját környezetemről beszélek) meg van győződve arról, hogy a 13.havi nyugdíjat a Fidesz adta, és az MSZP vette el. És ezek értelmes embereknek tűnnek, nem egy közülük egyetemi diplomás. De amikor rákérdezek egy kb. 1 hetes otthoni eseményre, ami igazán jelentős, nagy port kavart, fogalmuk sincs, hogy miről beszélek. Egyáltalán nincsenek képben. Soha nem hallottak arról, hogy bárki is kezet csókolt volna Orbánnak, de abban biztosak, hogy a 2006-os MTV székház ostromát Gyurcsány Ferenc szervezte meg…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  15. Kedves Tóth Csilla! Hát ezt teszi a média. Én emlékszem arra, hogy Horn a nyerés után egy sajtótájékoztatón kijelentette: Orbán Viktor azt kérte tőle, hogy a sok tv közül adjon a fidesznek egyet, mert az úgy igazságos. Horn ekkor azt üzente: ” Üzenem Orbán úrnak, hogy vegyen egyet magának”. Azt nem tudom biztosan, hogy milyen úton jutott a Hír tv-hez, de beszerezte! És jól működtette. És nyert!
    A média fontos a hatalomhoz, mindennél fontosabb. Ezt Göbbels óta sokan tudják. És az a kár, hogy az ellenzék semmit nem tanult, a jó szándék pedig kevés.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  16. Kedves Latyapatya! Egyetértek veled, a média tényleg nagy úr. De ne felejtsük el, nemcsak egy féle tv-csatorna vagy újság van otthon (az internetet már ne is említsem). Ha valaki hall valamit, utána lehet nézni. De mi magyarok lusták vagyunk gondolkodni, használni az eszünket. (Tisztelet a kivételnek.Én most azokra gondolok, akiknek a hozzáállása miatt jutott a Fidesz ekkora hatalomhoz.) És még itt megjegyezném, hogy az MSZP kommunikációja rettenetesen rossz volt az elmúlt évek alatt. Aki ezért felelős volt, annak a munkája egy fillért nem ért. Mennyi autópályát, utat, hidat építettek? És mindez még egy lábjegyzetben sem szerepelt. Bezzeg ha Orbán keresztbe tett két szalmaszálat, azt talán még a templomba is kihírdeték.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  17. Ja, egyébként Horn Gyula mondására én is emlékszem. Jót nevettünk rajta. (Bezzeg mikor elindult a HírTV már inkább sírhatnékunk volt..)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  18. Kedves Tóth Csilla!
    http://www.reakcio.hu/mediawiki/index.php?title=13._havi_nyugd%C3%ADj#_note-0
    Ezen az oldalon nem az olvasható, hogy a fidesz vezette volna be a 13. havi nyugdíjat. Sőt!
    Az, hogy 2006-ban a TV székház ostromát az akkori miniszterelnök szervezte volna meg végképp badarság. Kíváncsi lennék, hogy milyen összeesküvés elmélettel lehet ezt a feltételezést alátámasztani.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  19. Kedves Tibor, szerintem te félreolvastad Tóth Csilla bejegyzését. Ő azt az álláspontot írta amivel egyes külhoni magyarok rendelkeznek-nem kicsit tényeket elferdítve. Erre én azért reagálok mert ugyanilyen tapasztalatokkal rendelkezem. Én esetemben Angliában élő magyaroktól kellett pár hülyeséget végighallgatni ami alapján felvetődött bennem ,lehet hogy Gyurcsány patás Orbánnak meg glóriája van? Szumma szummárum, nagy isten állatkertje. Normális ember nem kötelezi el magát egy párt mellett sem, függetlenül a párt döntéseitől. Ha Magyarországon az emberek nem úgy gondolnak a pártra mint egy focicsapatra akkor lehet értelmesen elemezni a döntéseiket. No, erre kevés az esély…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  20. Kedves Tibor! Melyik mondatom suggalta neked, hogy engem meg kell győznöd? Olvasd el még egyszer a hozzászólásaimat, és látni fogod, hogy mindketten ugyanabban a malomba őrölünk. Egyébként a 13.havi nyugdíjról még annyit, hogy amikor az MSZP megadta, a nyugdíjas anyukám örült neki, de már akkor megjósolta, hogy ezt előbb-utóbb el fogják venni mert egy ilyen ellenzékkel az ország nem tud előre haladni. És amikor megtörtént, elvették,tudomásul vette, hogy ez a gazdasági és politikai valóság most Magyarországon. Továbbra is elment szavazni, nem maradt otthon sértődötten, hogy a ,,semlegest” játsza. És ez az én 70 éves anyukám. Szerintem sok 20 éves tanulhatna tőle.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  21. Kedves Btag! Most látom a hozzászólásodat, kösz szépen. Egyébként érdekes, amit a pártokról írtál. Szerintem talán maguk a pártok sincsenek azzal tisztában, hogy mi nem rájuk szavazunk, hanem konkrét személyekre. Én például Kovács Lászlóra, Gyurcsány Ferencre, Bajnai Gordonra, Lendvai Ildikóra, Oszkó Péterre szavaztam. És így az MPSZ-hez ment a szavazatom. Ha ezek az emberek holnap alapítanának egy pártot mondjuk ,,Piroska és a farkas” vagy akármilyen néven, akkor rájuk szavaznék. Tibornak még annyit, hogy biztos vagyok benne, hogy csak gyorsan átfutotta a hozzászólásomat és ezért érthette félre. Ami a székház ostromát illeti, amikor először mondta valaki a szemembe ezt a Gyurcsány-féle variációt, én csak tátogtam, mint a partra vetett hal. Szívesen mondanám, hogy lehordtam az illetőt a sárga földig, de az az igazság, hogy ekkora emberi butaság hallatán, nekem a szó szoros értelmében elakadt a szavam.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  22. Kedves Csilla!
    Nem Téged akartalak meggyőzni. Kérdésem azokhoz a magyarokhoz szólt akikről írtad, hogy így emlékeznek, valamint a link is nekik szólt, ugyanis ők is utána tudnának nézni, ha akarnának. Boccs, ha félreérthető voltam.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  23. Még a média fontosságáról. Kapcsolódik Kósához, ill az emlékezetéhez. Ő egész biztosan nem emlékezne arra – bár eléggé el nem ítéhető módon senki nem interjúvolja meg nap mint nap erről -, hogy a Görögországi nyilatkozatával el nem évülő kárt okozott az országnak. Nincs már elegendő szabad, ellenzéki vagy független média, hogy a fídesz fejére olvassa folyamatosan a hazugságaikat. Ha lenne, nem itt tartanánk, és nem lenne még mindig annyi híve a fídesznek. Ezért is lesz nehéz az elveszejtésük.
    Egyébként nekem is van személyes ismerősöm, aki látta a Hír tv-ben, hogy a pézügyminisztérium alagsorában talicskával szállították a pénzt.
    Én magam láttam – már nem tudom hol -, hogy az éjszakai metrón 6-8 zsidó gitárral randalírozott fejükön a sábesszel.
    Mindkét eset nyilvánvalóan megerndezett felvétel, egy baromság. De a tv nagy úr, és az ökör, ha már beállították egy irányba, akkor beveszi. Hát ezért fontos a média! Felemelhet és le is taszíthat. Tööbet ér egy hadosztálynál.
    Egyébként Tóth Csilla! Örülök, hogy olvastalak! (és biztosan jól értettelek.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  24. Kedves Tibor! Semmi, gond, a lényeg, hogy értjük egymást. Egyébként a link, amit küldtél is azt mutatja, hogy csak utána kell nézni a dolgoknak, és nem azt szajkózni, amit mondjuk a szomszéd Józsi bácsi mond.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  25. Kedves Latya (vagy Patya?)..Egyre többet olvasgatom ezt a honlapot, úgyhogy még biztosan összefutunk. A Fidesz pedig bőven ellát minket nyersanyaggal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  26. Kedves Nyúl György! Ahogy a hozzászólását olvastam, mintha anyukámat hallottam volna. Szinte szóról szóra megegyezik a véleményük. Ami pedig azt a bizonyos 1998-as törvénymódosítás illeti, ami az alkotmánybíróságot is megjárta; nem Sólyom László volt az alkotmánybíróság elnöke? Javítson ki, ha tévedek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  27. Orbán András Lajos

    Majd emlékszik mindenre ha az 5kg. ,,népszavával,, lesz a fejébe verve a tahójának!!!!!!!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  28. Martyin Tjvadar

    Kósa nem emlékszik semmire ,és Smitt (álamfő/ sem,hogy az önszerelmes minivezérről ne is essen szó. Már csak azért sem, mert emberi tulajdonságaik alapján nem érdemlik meg,hogy a normális emberek komolyan vegyék őket. Sajnálatos azonban hogy// a jobbsorsra érdemes / Hódmezővásárhely polgármestere még a másik hármon is túltesz embertelenségben. Bocsi, ha helyesirási hibákat vétettem,de pályázni szeretnék Magyarország /nem köztársaság/ álafői cimére.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Wittner Máriának elgurult a gyógyszere 2011. március 24. csütörtök

Utólag szerződtek Orbán fizetett tapsolóival 2011. március 24. csütörtök

Orbán gyáván falaz Schmittnek 2011. március 23. szerda

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos