Ronai and Ronai
AMERIKAI

Szűz Mária a Szabadság-szobor helyén 2011. március 5. szombat 18:28 | AN

  • Hozzászólások(181)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Szűz Mária a Szabadság-szobor helyén

Budapest – Egy katolikus alapítvány levelet írt Schmitt Pál köztársági elnöknek, amelyben azt kezdeményezi, hogy a megújulás és a múlt lezárása jegyében, távolítsák el a Szabadság-szobrot a Gellérthegyről, és helyébe állítsák fel a Nagyboldogasszony szobrát. A kezdeményezésről egy videó is készült, amelyben az ötlet szerzője az újkori magyar történelem egyik legnagyobb alakjának nevezi Schmitt Pált.

Bakk István, a Bakk Endre Kanonok Alapítvány elnöke, levelében azt írja, hogy az új alkotmány elkészítésével párhuzamosan, amely a Szent Koronát helyezi a középpontba, helyre kell állítani Mária országa tekintélyét is, és Szűz Mária, Nagyboldogasszony szobrát kell a lerombolandó Szabadság-szobor helyére felállítani a Gellért-hegyen. A javaslat tulajdonosával készült egy videofelvétel, amelyben Schmitt Pált az újkori magyar történelem egyik legnagyobb alakjának nevezi, “aki az evangéliumból él”. Nem világos, de több helyen vélelmezhető, hogy az “újkort” a Fidesz választási győzelmétől számítja, és ebben az esetben kétségkívül Schmitt Pál az egyik legnagyobb, viszont ugyanakkor Széchenyihez és Bethlen Gáborhoz is hasonlítja.

Mindazonáltal nem veszélytelen a kezdeményezés, mert mint írja, javaslatát elküldi a magyar püspöki karnak is, hogy támogassa azt. Az pedig nem kizárt, hogy e testületben Bakk úr  szellemi társakra talál. Az nem vitás, hogy az újkori magyar történelem nagy alakjának, Schmitt Pálnak tetszeni fog az ötlet.

A levélíró hivatkozik arra, hogy e feladatot székely felmenői hagyták neki örökül, akik Mátyás királytól az 1848-as forradalomig ott voltak a magyar történelemben minden kilométerkőnél, most pedig a leszármazott, Bakk István vív harcot a Szent Korona és Szűz Mária ellenfeleivel.

Az alábbiakban Bakk István beszél az ötletéről, a Szent Koronáról, Szűz Máriáról, a magyar történelemről, pápákról és királyokról, és mindenféle nehezen követhető dolgokról. Ha valaki képes átvészelni a felvétel nagy részét, a vége felé hallhatja, hogy Schmitt Pál a magyar történelem egyik legnagyobb alakja. Ezt nem könnyű, de megéri kivárni.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 2.3/5 (36 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -93 ( 133 szavazatból)
Szűz Mária a Szabadság-szobor helyén, 2.3 out of 5 based on 36 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(181)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

181 Reader’s Comments

  1. Legyen inkább egy hatalmas Krisztus szobor a ( nem tökéletesen ) kúp alakú Gellérthegy tetején és akkor Budapest pályázhatna a ( Nemtökéletes ) Rio de Janeiro II címre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  2. A pálmalevél tényleg tájidegen de az égbe meredő nő egyre inkább rendben van.
    Ha belevesszük a munkanélküliséget a nők nemdolgozó felét.
    Mindig máshonnan várni a segítséget na ez a himnuszba is benne maradt. Kissé alul van reprezentálva a hithű magyarság is különben ha betartanák a 10 parancsolatot nem a jelenlegi brigád fogalmazgatná át az amúgy tényleg elavult alkotmányt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  3. Mit akar ez a Bakk István kanon mért nem marad amerikában? Mi a fenét keres itt . Miköze van a mi szabadság szobrunkhoz..Szűz Máriát tegyék a katolikus templomba ott van éppen elég hely. Ez az ország nem csak keresztényekböl áll itt rengeteg más vallásu emberek élnek békességben! Akor le kell bontani a törökök fürdöjét meg még nagyon sok mindent amit . Nem István király képzelt el. Hadjuk Nyugodtan István királyunkat békében aludni. Aki már egyszer meg halt az ne akarjón végrendelkezni mert ugysem az lesz amit ő elképzelt majd az utókor eldönti mit akarnak.Végén magyar ország egy síkság lesz ha minden vissza kerül amit István kirányunk el képzelt..Ez nem fejlödés hanem vissza rendeződés az 998-korba. Nem hiszem hogy Istvánk apánk ezt akarná. Vagy amit a fidesz elópot akkor egy kar levágás vagy két láb levágás .Mert István is ezt müvelte. Gonosz volt ez a nagy keresztény.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (17 szavazatból)
  4. A Gellért hegyre szánt Nagyboldogasszony szobrot javaslom, hogy Melocco mintázza Wittner Máriáról és rajongó mellékalakokként a vértanú Kún András pátert, a Vértesaljas jezsuitát, a szépszájú Deutsch Tamást Semlyénestől és a sohasem hazudót, Bayerestől válassza, míg a felszentelésre a manapság jobban ráérő Mayer Mihályt kérhetnék fel.
    Gyüjtsünk rá aláírást?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (26 szavazatból)
  5. Szerintem meg kellene védeni a MI szobrunkat !!
    Ök bezzeg mekkora hisztériát csaptak a turulszobruk miatt, aminek a létesíése több hatályos jogszabályba ütközött, több bírósági ítélet is kimondta a lebontását és még mégis áll !
    EZÉRT a célért érdemes lenne oda felmenni és megvédeni EZEKTŐL a szobrunkat !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  6. Tökön döföm magam. Nem hiszem el. Ennyi. Eddig úgy voltam vele, hogy majd akkor jelentem ki az emberiségről, hogy menthetlenül hülye, ha majd a fogpiszkálóra is használati utasítást írnak. Hát mégsem. MOST jelentem ki, hogy az emberiség, de legalábbis ez az ország menthetetlen. Tiszteletem a kivételnek.
    Adjatok kötelet, had kötöm fel magam. Még egy istenverte köztársasági elnökönk sincs amejik tudna hejesen irni. Szerencsétlen malyom. Tisszta szégyen…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (25 szavazatból)
  7. Szűz Mária a Szentföldön élt egykor, zsidó származását nem tagadja sem a történetírás sem pedig a szentírás…. no akkor kérdezem, hogy biztosan helyes választás Mária-országának nevezni magunkat ?? Ha a rövidke kis magyar történelmet áttekintem megállapítható, hogy nem sok szerencsét hozott nekünk ez a szegény zsidó asszony….az, hogy rajtunk igazán nem sokat segített az hagyján, de példának okáért 1944-ben még a leszármazó rokonságán sem segített…Mi pedig szobrot akarunk neki állítani???…Nagy szegénységi bizonyítvány, hogy megint egy külföldi hírességet akarunk szoborral népszerűsíteni, amikor azért voltak nálunk olyan asszonyok is, akik meghaltak a hazáért ….mint például “az egri nők”… és szerintem azok is isteni nők voltak…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (18 szavazatból)
  8. Flymant .-t lemínuszoltam
    Többieket felpontoztam
    Bonhomme .-on jótröhögtem
    bocsánat :D
    -
    ..Ja még annyit :
    Javasolnám akkor a Nagy vezér megformálását oda, átszellemült nőalak gyanánt . Amint feje felett bőszen lobogtatja Európa felé az Újalkotmány iratcsomóját. Köszönöm.
    -
    És legutolsósorban :
    Onix kollega csak egy alja nác i. Amit ír az szóra sem érdemes. Olga Varsanyi pedig láthatólag nemtudja miről beszél.
    -
    Naésmég:
    Végigolvasva az összes kommentet a hozzájuk tartozó pontozással, látható hogy a topic.-ban hat darab darabont dolgozott.Feloszthatták magukközött az anyagot, mert nem egységesen történtek a mínuszolások.
    ( Azzé rendes magyarnácinak neház ám végigolvasni ennyit )
    Ráadásul nemis nagyon értették a tartalmakat.
    Gonoszka igen szellemes és maliciózus hozzászólását ” elfelejteték ” lepontozni, mert azthitték az tompaagyúak hogy dícséri a Nagy Vezér sleppjét.
    Ugyanakkor teljesen semleges írásokat ” figyelmükre méltattak ” Pusztán a szerző neve alapján, mintegy zsigerből.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  9. Geyza,
    egészségedre. Azért írtam, többek között.
    Itt az újkeresztényi vakbuzgóság (lásd még: betyárból lesz a legjobb pandúr) ütközik a józan emberi gondolkodással és értékítélettel.
    Elég szomorú, hogy ilyeneken kell kattognunk. Vagy röhejes, ahogy te is reagáltál.
    De a legnagyobb gáz az lenne, ha tényleg megvalósulna ez a förmedvény.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  10. Bonhomme:
    Fentebb említettem hogy csak egy dolgot tehetünk : oda kell menni és megvédeni.
    Ma volt ott hat felé valmi demonstráció de sehol nem hallottam róla.Club-rádióban sem.
    Ezért lehetett hogy négy körül mentem fel fel.
    Figyelni kellene a környéket, hogy jönnek e felmérni a terepet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  11. Schakal
    már feszegette márc.6-i kommentjében a (többnyire II. -nak tartott) parancsolatot. A klasszikus változat így hangzik: II. Ne csinálj magadnak faragott képet, ne imádd és ne tiszteld azokat. (20,4-6)
    A parancsok körüli zűrzavarról már olvastam korábban is, most hirtelen ezt találtam: http://lexikon.katolikus.hu/T/T%C3%ADzparancsolat.html
    Akárhogy is van, a katolikus egyház valami rejtelmes okból sosem tartotta be ezt a parancsolatot – a nagy reformátorok annak idején többek között ezt is szemükre vetették -, de többet is elég rugalmasan értelmeztek, pl. azt hogy “Ne ölj!” A történelem jóformán másról sem szól.
    Na most, a kérdés úgy is felvethető, kell-e vajon egy újabb bálvány a Tízparancsolat szellemével ellentétesen?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  12. És a modern katolikus Tízparancsolat: http://uj.katolikus.hu/lelkiseg.php?h=20
    Így persze könnyű bálványokkal kidekorálni a világot!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  13. Velemenyem szerint a szabadsag szobor szep noalakja ma is szep es a szabadsagot szimbolizalja , bar amikor felallitottak a felszabadulási emlékművet a német hadsereget Budapestről kiverő szovjet hadsereg haditettének emlékére állították fel, tehat nemj a magyar szabadsaghosok emlekere. ezert az igazi szbadsag jelkepe talan 1848 lehetne vagy az uj koztarsasag kikialtasanak datuma. Az 1989-ben bekövetkező rendszerváltás legfontosabb politikai aktusa a Harmadik Magyar Köztársaság kikiáltása volt Budapesten 1989. október 23-án, ettol kezdve szamit a Magyar haza igazi szabad orszagnak mindenfele elnyomas alol. azok voltak a nagyszeru emberek akik ezt a folyamatot a tortenelemben elokeszitettek.Pl. Nagy Imre , es semmikepp sem Oroszorszag jelentette szamunkra a szabadsagot…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  14. Csak nehogy igazad legyen az Orbán-emlékművel kapcsolatban… :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  15. Dr. Bernáth László

    Szerintem vége a dolognak. A szobor a világ örökség része.

    http://www.vilagorokseg.hu/portal/helyszin.php?idt=20070131183840

    Az 1987-ben a Világörökségi Listára felvett mintegy 60 hektárnyi terület a Margit hídtól a Szabadság hídig terjed. A budai oldalon magába foglalja a Budai Várnegyed épületegyüttesét, a Gellérthegyet a Szabadság-szoborral és a Citadellával, valamint a Gellért fürdőt. A pesti oldalon a Duna-parti sáv jelenti a világörökségi területet, melynek legmarkánsabb épülete Steindl Imre Országháza, de kiemelkedik a Roosevelt téren a Magyar Tudományos Akadémia épülete, a Gresham-palota, a pesti Vigadó és a Belvárosi Plébánia-templom épülete is. Az e szakaszon található négy Duna-híd (Margit híd, Lánchíd, Erzsébet híd, Szabadság híd) szintén része a világörökségnek. A már meglévő “első” helyszínt terjesztették ki a Bizottság 2002-es budapesti kongresszusán: a Világörökségi Listára került a már meglévő helyszín kibővítéseként az Andrássy út és a Hősök tere a Millenniumi emlékművel, a Szépművészeti Múzeummal és a Műcsarnokkal, valamint a Millenniumi Földalatti Vasút, mely a maga nemében a legrégebbi a kontinensen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  16. Uggyan kérem…EZEKET nemérdekli semmi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  17. Így ránézésre ez egy félkegyelmű!
    Ráadásul aki ilyen mellényt képes viselni, az veszélyes is.
    ( Lásd: a javaslatát )
    Megjegyzem ezzel a mintával utoljára kisiskolás koromban találkoztam, amikor mentünk lefelé Balatonra úttörő-táborba.
    A MÁV akkoriban nagy előszeretettel használt ilyen mintázatú drapériákat a másodosztályú pullmannkocsik elszeparált ” kajüt”.-jeihez…régi szép idők..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  18. A Gellért-hegyi Szabadság szobor cseréje ha megtörténik, még az a kis vallásos érzelmem is elvész , ami van. Az ember soha nem szerette az erőszakos ráakarást. A Szabadság szobor Magyarország, Budapest jelképe. Úgy érzem, MINDEN magyar állampolgárt képvisel. Ezen kívül felháborít, hogy amikor családok tömege van munka nélkül, gyermekek éheznek, hónapról-hónapra élünk, hogy ki tudjuk fizetni a megélhetésünket, ne ez legyen a legnagyobb probléma, hogy szoborcsere. Elszomorít, hogy egy ilyen nagy tudású, művelt ember mint Bakk István, a jelent nem veszi észre, azaz nem vesz tudomást róla. Egyébként elgondolkodtató, hogy honnan veszik a gondolatot, hogy itt hazánkban olyan nagyon templomba járók vagyunk. A lakosság nagy része, ha megkérdezik, természetesnek tartja kimondani, hogy hisz Istenbe, de ha megkérdezik tőle, hogy rendszeresen jár e templomba erre igen nagy százalék mondhatja, hogy nem. A valóság: karácsonykor, esetleg Húsvétkor, esküvő, temetés, gyermek keresztelője. Ezzel a vehemenciával ami most elkezdődött igen sokan hátat fognak fordítani a hitnek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  19. Külön elszomorít, hogy ez a szobor csere felvetődik. Ezzel az erővel a 40 év szocializmust építő kormány az összes templomot, István Királyunkhoz kapcsolódó emlékeket, szobrokat lebonthatta volna a világnézete miatt. Hogy néznénk a tükörbe, ha a Mátyás templom, vagy a bazilikáink elbontották volna, mert nem illik a világnézetükbe, az ő korszakalkotó időszakukba.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  20. Ez az átkozott egyház már megint beleszól az emberek mindennapjaiba. Mi bajuk a szoborral? Mi a francnak kell mindenhol szenteket és egyéb bálványokat kirakosgatni? Ki kíváncsi rá a XXI. században?
    Miért nem maradnak meg az egyházfiak a templomuk félhomályában és miért nem ott elmélkednek a hülyeségeiken?
    Ezek az átkozott papok keményen politizálnak és a nagy többségre mindenáron rá akarják erőltetni a hitüket.
    Szégyelljék magukat! Pedofil társaság!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  21. Ekkora barmot,a magyar föld ritkán hord a hátán.úÚkori történelem nagy alakja,na gyerekek ,vége ennek az országnak

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  22. EZ AZ FŰRÉSZPORAGYÚ ÜRGE MÁR SOKKAL TÖBB NYILVÁNOSSÁGOT KAPOTT, MÁS-MÁS FÓRUMOKON, MINT A LEGTÖBB CELEBÜNK. NEM BAJ! KELLENEK A HÜLYÉK, HOGY MÉG TUDHASSUK, MENNYIRE NEM HÜLYÜLTÜNK EL. A MÁRIA-SZOBROT MEG TEGYÉK A RÓZSÁK TERÉRE. KÍVÁNCSI VAGYOK, HOGY EKKORA MÉRETBEN MIT SZÓLNA AZ A SZENT KATOLIKUS EGYHÁZ. VAGY AKÁR A SZT. ISTVÁN BAZILIKA ELÉ. OTT IS VAN HELY ELÉG.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  23. Meg kell védenünk a Szobrot!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  24. Az isteni szeretet, a kölcsönös tisztelet és a békés egymás mellett élés jegyében a józan paraszti ész azt diktálja, hogy Nagyboldogasszony istenbizony azt mondaná, “de BOLONDOK VAGYTOK elvakult bakkistván-félék, ÉN NEM RIVÁLISA VAGYOK AZ EGYETEMES ÉRVÉNYŰ SZABADSÁG SZOBRÁNAK. JÓ HELYEN VAN OTT, AHOL VAN, CSAK TI VAGYTOK ELBORULVA A SAJÁT DÖNTÖGETÉSI VÁGYAITOKTÓL. Én a Nagyboldogasszony – Szűz Mária azt mondám, TI vegyétek komolyan a biblia igéit, mert elfordítjátok a bennem bízni akaró tömegeket, akik békében akarnak egymással élni, és a hitet nem erőszakként akarják megélni, hanem belső indíttatással. A Szabadságot pedig becsüljétek meg, amíg csak lehet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  25. Elszörnyedtem ennek a rozsdásagyú hittudósnak az ötletén.A szobor szép,legalábbis nekem tetszik.Semmi ok a lecserélésére. Az ilyen szentfazekak inkább keresztényi szellemben azt javasolnák az Orbán-kormánynak,hogy foglalkozzon a fűtetlen lakásban fagyoskodó,éhező,pénztelen,kilátástalan helyzetben élő embertársainkkal.
    Nem a baráti nyomdákat egy éve folyamatosan foglalkoztató álnemzeti álkonzultációkra kellene a milliárdokat költeni,fizetésképtelen hajléktalanokat sarcolni,majd ha nem tudnak fizetni,akkor napi 8000 forint költséggel börtönbe zárni őket. A papokat pedig vissza a templomokba !!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  26. Az 1990-es rendszerváltoztatás megkezdése után felvetődött a Gellért-hegyi szoborcsoport lebontásának gondolata is. Ez ellen több párt és civilszervezet, valamint a lakosság jelentős tömege tiltakozott. A közkedvelt és már Budapest jelképév…é vált szoborcsoportot meg kellett menteni. Javaslatot tettem Dr. Demszky Gábor főpolgármester úrnak a szobor új eszmei “feltöltésére”, átfogalmazására. Olyan feliratot javasoltam, ami egyetemesen kifejezi a magyar nép óhaját és háláját. A szoborcsoport talapzatáról levésték a cirill betűs feliratokat, eltávolították az egyoldaluan csak a Szovjet Vörös Hadsereg iránti hálát kifejező feliratot, a jelképeket, valamint a mellékalakok katonáit. A szobor fő alakjának eszmei átfogalmazására tett szöveg javaslatomat a Budapest Főváros Önkormányzat Városképvédelmi Bizottsága, valamint a Tudományos Akadémia Történettudományi Intézete jóváhagyta. A szobor új eszmei tartalma méltóan fejezi ki a magyar nemzet 1100 éves és más népek – a magyar népért harcoló – történelmi hőseinek megbecsülését és tiszteletét, amely szöveg a talapzaton ma is olvasható:

    „Mindazok emlékére, akik életüket áldozták Magyarország függetlenségéért, szabadságáért és boldogulásáért.”

    A szobor mindenki megelégedésére meg lett mentve. Hírdesse népünk háláját, élni akarását és nemzeti önállóságát.Bővebben
    március 14., 10:47 · Tetszik Nem tetszik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  27. nyúlontúl!
    .
    A pálmalevél szimbolikus és nem tájidegen. Lehet, hogy technokrata szemlélettel pálma nem illik a magyar tájba, hisz itt nem terem, ám Ézsajás szerint a megváltó majd egyszer szamárháton belovagol és a nép pálmaágak lengetésével fogadja majd. 1945-ben a szabadság géniusza jött be, mint megváltó…
    .
    Bocs’ a másfél éves késésért. Üdvözöllek.
    {Értesítem az akkori énedet, hogy azóta a Kossuth Lajosról elnevezett térről eltávolították gr. Károlyi Mihálynak, az első magyar köztársaság elnökének a szobrát…}

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  28. Orbánék tájidegennek minősítették.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  29. Ne csodálkozzatok, ha az Opus Dei harcosai besettenkedhetnek akár
    az ország vezetésébe is, hiszen e tetteket istenük teszi általuk.
    Országunk “megszállottsága” tovább fokozódik e hitterjesztők által.
    Gyakran kérdik: miért baj ez?
    NEM VESZIK ÉSZRE, HOGY A DEMOKRÁCIÁBAN EZ NEM DIVAT?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Schmitt mégse doktorál 2012. szeptember 21. péntek | AN

Chicago Times: Schmittnek mennie kell a NOB-ból 2012. április 9. hétfő | AN

Kik buktatták meg Plagi bácsit? 2012. április 2. hétfő | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos