Ronai and Ronai
AMERIKAI

Szűz Mária a Szabadság-szobor helyén 2011. március 5. szombat 18:28 | AN

  • Hozzászólások(118)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Szűz Mária a Szabadság-szobor helyén

Budapest – Egy katolikus alapítvány levelet írt Schmitt Pál köztársági elnöknek, amelyben azt kezdeményezi, hogy a megújulás és a múlt lezárása jegyében, távolítsák el a Szabadság-szobrot a Gellérthegyről, és helyébe állítsák fel a Nagyboldogasszony szobrát. A kezdeményezésről egy videó is készült, amelyben az ötlet szerzője az újkori magyar történelem egyik legnagyobb alakjának nevezi Schmitt Pált.

Bakk István, a Bakk Endre Kanonok Alapítvány elnöke, levelében azt írja, hogy az új alkotmány elkészítésével párhuzamosan, amely a Szent Koronát helyezi a középpontba, helyre kell állítani Mária országa tekintélyét is, és Szűz Mária, Nagyboldogasszony szobrát kell a lerombolandó Szabadság-szobor helyére felállítani a Gellért-hegyen. A javaslat tulajdonosával készült egy videofelvétel, amelyben Schmitt Pált az újkori magyar történelem egyik legnagyobb alakjának nevezi, “aki az evangéliumból él”. Nem világos, de több helyen vélelmezhető, hogy az “újkort” a Fidesz választási győzelmétől számítja, és ebben az esetben kétségkívül Schmitt Pál az egyik legnagyobb, viszont ugyanakkor Széchenyihez és Bethlen Gáborhoz is hasonlítja.

Mindazonáltal nem veszélytelen a kezdeményezés, mert mint írja, javaslatát elküldi a magyar püspöki karnak is, hogy támogassa azt. Az pedig nem kizárt, hogy e testületben Bakk úr  szellemi társakra talál. Az nem vitás, hogy az újkori magyar történelem nagy alakjának, Schmitt Pálnak tetszeni fog az ötlet.

A levélíró hivatkozik arra, hogy e feladatot székely felmenői hagyták neki örökül, akik Mátyás királytól az 1848-as forradalomig ott voltak a magyar történelemben minden kilométerkőnél, most pedig a leszármazott, Bakk István vív harcot a Szent Korona és Szűz Mária ellenfeleivel.

Az alábbiakban Bakk István beszél az ötletéről, a Szent Koronáról, Szűz Máriáról, a magyar történelemről, pápákról és királyokról, és mindenféle nehezen követhető dolgokról. Ha valaki képes átvészelni a felvétel nagy részét, a vége felé hallhatja, hogy Schmitt Pál a magyar történelem egyik legnagyobb alakja. Ezt nem könnyű, de megéri kivárni.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 2.2/5 (23 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -61 ( 89 szavazatból)
Szűz Mária a Szabadság-szobor helyén, 2.2 out of 5 based on 23 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(118)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

118 Reader’s Comments

  1. onix.
    IGEN!! Jól írta!
    Ilyet intelligens ember nem tesz,nem ír,mármint amit ön ideírt és kinyilvánított.
    Miért hiszi,hogy akik itt kritikával illetik jelenlegi kormányunk különböző agyament ötleteit és törvényeit azok a hazájukat becsmérlik?
    Úgy gondolom,hogy ennek pont a fordítottja az igazság.Éppen azért adunk hangot kritikánknak,mert úgy látjuk,hogy egy őrült, és népes talpnyaló siserehada hazánk érdekei ellen,s saját önző érdekeikért tesz.Erkölcsi ,eszmei és gazdasági romhalmazzá rombolják országunkat.
    Aki szereti a hazáját,az igenis ilyenkor megszólal.Aki csak egy pártvezért imád,az pedig úgy nyilatkozik mint Ön.Megteheti az,aki ebben éli ki bárki és bármi ellen érzett tehetetlen dühét,de be kell látnia,hogy nem az a hazaáruló,aki egy elmeháborodott politikus országpusztító tevékenységét bírálja,hanem az,akinek ez még tetszik is!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (28 szavazatból)
  2. Rossmodorban csupa “jomodor”!

    Mar reg kiszerettem a 8 evig kormanyonlevokbol, /pedig mindig rajuk szavaztam/
    de 10 honap ota erosodott meg bennem igazan a gondolat, soha nem akarok fideszes kormanyt, es ezert tenni is akarok!!!!! Lelkiismertfurdalasom van hogy a mostani valsztason nem voltam otthon, igy a szuleim es meg egy paran nem is mentek el szavazni. Hamarosan hazamegyek, de a kovetkezo valasztara egeszen biztos otthon leszek!!!!!!!!!!
    Sajnos eppen most beszeltem telefonon a XII.,-ben ahol 55 evig eltem egy jobaratommal aki azt mondja, a talpnyalok es felrevezetettek, megbuvoltek meg nincsenek kiabrandulva, a legtobben nem is tudnak semmirol amirol mi itt pl. tudunk, meg hutomagnesen is az O.V. isten van a konyhajukba, es fenykepek es egyebekkel teli a lakasuk, mintha az o gyermekuk lenne.
    Felelmetes!!!! Tanult komoly emberek megbabonazva, fuluk betomve, szemuk lezarva!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (17 szavazatból)
  3. Mate, Ivan Tibor

    Kedves O nix, kepzelje el, hogy valaki elhagyja Magyarorszagot, es megsem kozombos az orszag sorskerdeseire. Az ember nem tud kibujni a borebol, vagy elfelejteni es felretolni egy fel elet edes es keseru tapasztalatait. Sajnos az orszaggal kapcsolatos legsotetebb sejtelmeim a napjainkban mind valora valnak. Ha az orszagot felti kedves O nix, nem tolunk, masutt eloktol kell megvedenie. A pocseksag, kigyo es beka a kegyed, es a hasonloak kozombossege vagy jovahagyasa miatt arasztja el az orszagot. Aki elhagyta az orszagot, ugyanolyan szemelyes oka volt ra, mint kegyednek ottmaradni. Kerem, ne hibaztasson minket azert mert kegyed ottmaradt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  4. Tessék, itt van a szoclib kormányzat egészségügyben elkövetett szerencsétlenkedéseinek a kézzel fogható következménye! Kellett nekik bezáratni Lipótmezőt! Most az oda való “lángelméjű polihisztorok” így osztják az észt…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (17 szavazatból)
  5. Sajnos tényleg ez a mai magyar valóság!
    Mindenféle ütődötteknek adnak nyilvánosságot a diktatura cenzorai,nehogy azzal foglalkozzanak az emberek,hogy milyen nyomorban élnek.

    Tovább folyik az előző kormány ideje alatt történtek felderitése-ami nem baj-de nem azért,hogy kiderüljön az igazság,hanem azért,hogy ezzel is erősitsék a diktatura szükségességében vetett hitet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  6. Dől a hülyeség. Mintha láncát szakította volna minden őrület, mióta a fidesz-kdnp kormányoz!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  7. Szent Korona és Mária szobor – Isten Igéje szerint bálványimádók nem öröklik Isten országát – 1Kor 6:9
    Javaslom a tisztelt kanonok úrnak, a Köztársasági elnöknek és mindenkinek, aki a Szent Koronát bele akarja foglalni az új Alkotmányba, hogy gondosan tanulmányozza Jeremiás 44-et!
    Isten legyen mihozzánk irgalmas, hogy ne vonjuk átkát magunkra és a nemzetünkre!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  8. Helyeslem. Le a Szabadsagszoborral. Ti, a Magyarorszagon elo magyarok nem erdemlitek meg a szabadsagot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -5 (15 szavazatból)
  9. Agyament és elmeháborodott….mint ahogy az utóbbi 30(40-50-60….????)év…
    Én otthon lakom(ráadásul borsodban) és a helyzet a leginkább aggasztó, innen belülről…miért kell megfelelni akarni mindig mindenkinek?Miért kell mindig azt lesni hogy kinek mi nem tetszik?Nem tanultunk az unióból… meg lehet nézni mennyit segített és kinek…akinek volt,még több lett,aki meg csóró az belerohadt a sárba…
    Érdemes lenne ennek az “úriembernek” elolvasnia figyelmesen a bibliát,és Jézus szavait a bálványimádásrol….(a templomok és egyebek építésröl már nem is beszélek)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  10. zseniális! :) csak az a baj, hogy Bakk Úr úgy tűnik, komolyan gondolja

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  11. En meg javasolom a Vatikant koltoztessek Mo.-ra

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  12. 1) Az elôzô rezsimben reméltük, hogy nem fognak arra kényszeriteni, hogy eldobjuk a lelkünket… Most remélem nem fognak arra kényszeriteni, hogy vasàrnaponként templomba jàrjak és kötelezôvé vàljon az ima (mint az amerikai hadseregben Bush alatt).

    2) A Szabadsàg-szobor a felszabadulàs emlékmûve 1947-bôl, egy szép szimbolum és több, mint hatvan éves. Ha leromboljàk, abban semmi “a régitôl elszakadàs” nincs. Gondoljuk el, hogy lerombolnàk a Diadalivet Pàrizsban vagy a new-yorki Sabadsàg-szobrot, mert szakitani akarnak a mùlttal…

    Nekem nem olyan érzésem van, hogy ùjjat akarnak behozni, hanem hogy a feudalizmust szeretnék visszaàllitani. Mirôl beszélnek ezek itt ???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  13. Szánalmas, hogy ilyen dolgokkal foglalkozik manapság az “ELIT”, és az egyház ,miközben elképesztő méreteket ölt a szegénység,a kórházakból hiányoznak a gépek,a nyugdíjasaink lassan “koldulnak” a gyermekeink nagy része éhezik!!!!!!Szégyen!!!!Mikor lesz megvilágosodás,emberek?????Ezt akartátok???,Gratulálok!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  14. Én most durva akarok lenni de az is leszek ! Az egyháznak a templomban a helye és semmi de semmi köze sincs az emlékművünkhöz ! Semmilyen beleszólást nem enged az egyház a hitéletbe , mert az így helyes de ne szóljon olyan dolgainkba mely nem rá tartozik ! Az én fővárosomban ne legyen egy olyan jelkép mely arra kényszerítene sok embert , hogy utálattal nézzen fel arra a szoborra ! Ne vezesse félre az idelátogató idegent , hogy mily nagy hatással van a katolikusegyház a polgárainkra ! Ezt csak olyan elvetemült nagy arcú semmirekellő állíthat ilyent mint Semjén ” Tömjén ” Zsolt

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  15. Nagyon egyszerű. Állítsuk a helyére Schmitt Pál hatalmas szobrát, amint a feje felett egy kardot tart, amelyen Orbán Viktor egyensúlyozik, nehogy a mélybe zuhanjon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  16. Nem vagyok vallásos, de a szobroknak mindig örülök. A Szabadság szobrunk eltüntetését gyorsan el kellene vetnie az egyháznak, mert azzal még forradalmat is előidézhetnének Magyarországon. Hogy képzelik? A mai belpolitikai helyzetben a Szabadság szobrát? Ezt csak megpróbálni lehetne! Végrehajtani nem.
    A Citadella feljárójánál, a Búsuló juhász vendéglővel szemben, a keresztútnál elférne egy szép Mária szobor, mondhatnám, hogy hiányzik onnan valami. Építsék oda, ha van rá pénzük. Egészen jól nézne ki. A katolikusok virágot helyezhetnének el stb. Miért ne?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  17. Egyetértek! Az egyetlen megoldás: meg kell nyitni újra a Sárga Házat; alsó- és felsőházzal meg házelnökkel! (Erre még futná talán az adónkból, meg ami mindent einstandoltak tőlünk…)Péva

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  18. Csak fogom a fejem, és nem tudok napirendre térni ennek a Bakknak a rettenetes tudatlanságán és pimaszságán! Ez a pasas tényleg nem érzi, hogy a Gellérthegy nem más az itt élők számára, mint épp a szabadság jelképe?
    Mindig! Már az őskor óta az! Közismert, hogy már a kelták is ide jártak vissza a római foglalás után, hogy saját főistenüknek Teutannak hódoljanak. A mai napig arról híres a Gellért hegy, hogy a lázadó magyarok a Vata-féle felkelés idején megöltek itt egy püspököt. A legendák szerint itt találkoztak a boszorkányok, th. nyilvánvalóan ez a hely maradt a régi barbár kultuszok titkos központja. A Citadellát, “a gellérthegyi Bastille”-t azért építették meg 5 évvel a szabadságharc leverése után, hogy a magyarokat az ágyúlövésekkel megfélemlítsék, megalázzák. Ma már elfogadtuk ezt az építményt, mert győztünk, miénk a Citadella. Elfogadtuk, magunkénak érezzük Kisfaludi Strobl nagyszerű alkotását is, mert már valóban szabadok vagyunk. Hogy merészeli ez az őrült a magyarok szabadságszimbólumát piszkálni! Hogy lehet egy pap ekkora tuskó? Ennyire sekély lelkű. Ekkora barmot!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Schmitt beletekeredett a magyar nyelvbe 2011. március 1. kedd | Sherlock

Aláírta az államfő a költségvetést 2010. december 30. csütörtök | MTI

A Himnusz se megy helyesírási hiba nélkül 2010. december 23. csütörtök | Sherlock

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos