Ronai and Ronai
AMERIKAI

A nácik szabadon zaklathatják a cigányokat 2011. március 12. szombat 7:17 | AN

  • Hozzászólások(41)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A nácik szabadon zaklathatják a cigányokat

Gyöngyöspata – A Jobbik legutóbbi megfélemlítő demonstrációja után feluszított helyi nácik, a betiltott Magyar Gárdából alakult Szebb Jövőért Polgárőrség tagjai, zavartalanul  zaklathatják a faluban élő cigányokat. A Jobbik minden jel szerint véres összeütközést akar kiprovokálni. A cigányok panaszai alapján az LMP felszólította a magyar nyilas pártot, hogy vessen véget a békés kisebbség zaklatásának. A Jobbik erre úgy válaszolt, hogy költözzenek le Gyöngyöspatára néhány hétre. A képviselők nem költöznek, mert a cigányokkal még csak meglennének, de az őket zaklató náciktól tartanak. Felszólították a rendőrséget, hogy védje meg a polgárokat a fajgyűlölők provokációjától és előzze meg az önbíráskodást vagy az újabb gyilkosságokat. A Fidesz egyelőre szabadon hagyja a nácik terrorját.

A Jobbik szerint az LMP pénteki közleményével ismét bebizonyította, hogy a szélsőségesen liberális, a “magyarok ellen uszító gyűlöletpolitika” még mindig nem veszett ki a hazai politikából. Azt javasolják az LMP képviselőinek, hogy “költözzenek le a gyöngyöspatai cigánysor közepére néhány hétre”, hogy belássák, miért van szükség a Szebb Jövőért Polgárőrség munkájára.

A náci párt arra reagált, hogy az LMP arra szólította fel az országos és megyei rendőri vezetést, hogy megfelelő eréllyel, valamint a törvény szigorával lépjen fel a gyöngyöspatai lakosok védelmében és előzze meg az önbíráskodás minden formáját. Szabó Tímea, a párt országgyűlési képviselője közleményében hangsúlyozza: a Heves megyei település roma és nem roma lakosaitól az elmúlt 24 órában több kétségbeesett, a közbiztonság tarthatatlan helyzetére utaló segélykérés érkezett az LMP-hez és a helyi roma közösséggel foglalkozó lelkipásztorhoz.

Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője az MTI-hez eljuttatott közleményében hangsúlyozza, hogy az LMP – amelyet  ”SZDSZ 2.0″-nak nevez – a törvénytisztelő és védtelen magyar családok helyett “az őket terror alatt tartó bűnözőket” védi és – ahogy a múlt vasárnap a gyöngyöspatai látogatásán is tette – alattomos módon hergeli a magyarok ellen, régi SZDSZ-es módon “kioktatva” őket jogaikból.

“A vidéken mérhetetlen támogatottságú, a kistelepülések problémáit hírből sem ismerő belvárosi rétegpárt képviselőinek azt javasoljuk, ne csak egyszer, néhány órára mozduljanak ki Budapest közigazgatási területéről, hanem költözzenek le a gyöngyöspatai cigánysor közepére néhány hétre. Akkor ők is be fogják látni, miért van szükség a Szebb Jövőért Polgárőrség munkájára, akik tegnap fatolvaj cigányokat juttattak a rendőrök kezére, bár utóbbiak csak kutyáik segítségével tudták megfékezni a falu lakosságát terrorizáló bűnözőket és családtagjaikat” – olvasható a magyar Klu-Klux Klan közleményében.

A Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjai március eleje óta járőröznek a 2800 lakosú Gyöngyöspatán, állításuk szerint a megszaporodott bűncselekmények miatt. A Jobbik helyi vezetője Juhász Oszkár, az MTI-nek korábban azt mondta: azért járőröznek, mert sok bejelentést kaptak vagyon elleni bűncselekményekről, garázdaságról, zaklatásról és a bűncselekményekkel a helyi cigányokat vádolják. Feltételezik.

A Jobbik március 6-án – a rendőrség becslése szerint – mintegy ezer ember részvételével megfélemlítő demonstrációt tartott a településen. Vona, a párt elnöke ez alkalomból úgy fogalmazott, hogy “magyarpárti tüntetést” tartottak a községben. Az LMP négy országgyűlési képviselője, Szabó Tímea, Szabó Rebeka, Dorosz Dávid és Szilágyi Péter március 6-án szintén Gyöngyöspatán járt, és találkozott a település polgármesterével és roma vezetőkkel.

Az Orbán-kormány több szempontból is mulasztást követ el. Egyrészt hagyja, hogy a jogerősen betiltott Magyar Gárda tagjai új maskarába öltözve tovább folytassák tevékenységüket, “polgárőr” egyenruhájukon is viselve a náci párt jelvényeit. Másrészt nem védi meg egy magyar kisebbség tagjait a faji alapon történő zaklatástől, és engedi, hogy az állami erőszakszervezeteken kívül mások is erőszakot alkalmazzanak. Olyanokkal szemben, akikről a magyar bíróságok nem hoztak jogerős ítéletet.

Mindaz alapján, amit a náci hordák Gyöngyöspatán tesznek, a Jobbik nevű fajgyűlölő párt betiltását kellene kezdeményezni. A rendőrséget és személyesen Pintér Sándor belügyminisztert terheli minden felelősség, ha a Jobbik meg tudja valósítani célját, és véres összetűzésre kerül sor a magyar Klu-Klux-Klán tagjai és a faluban zaklatott cigányok között.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (9 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +10 ( 10 szavazatból)
A nácik szabadon zaklathatják a cigányokat, 5.0 out of 5 based on 9 ratings

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(41)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

41 Reader’s Comments

  1. A rendőrséget, és a törvényességet kéne erősíteni!
    Ehelyett az alkotmányos jogok csorbítása, valamint új, jobbikos, és fideszes “véderők” létrehozása folyik – közpénzeken.
    Magam is jártam olyan helyeken, ahol nagy számú roma lakosság él. Vannak példák, és ellenpéldák. Hallottam romától lecigányozni azt, akit maga is elítélt.
    (nem kisebbségi vélemény)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  2. A cigányok meg a védtelen és kiszolgáltatott, védekezésre, magánvagyonukat megvédeni képtelen bármilyen nemzetiségűeket, Olaszországtól Franciaországig Magyarországon át mindenütt. A különbség csak annyi, hogy másutt pár ezrelék a jelenlétük, itt meg egytizednél is több.
    Zaklatásból kifolyólag ezek szerint egál.
    A törvény oldaláról megközelítve azonban még mindig ők vezetnek utcahosszal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (10 szavazatból)
  3. Rendőrség..Saját tapasztalat,inkább lerázzák magukról a problémákat,aztán megbüntetnek,ha átbiciklizel a vasúti átjárón 30 ezerre,mert nem szálltál le róla.40 ezren felül van a számuk,nagy részük naplopó.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  4. A cigányt meg rühellik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  5. Az LMP-től is védjenek meg! Meg a cigányoktól !
    Érdekes, egyetlen gárdista sem akart megverni, kirabolni.
    Ha kiszállok a kocsiból, ahol gárdisták vannak, nyugodtan otthagyom
    nyitva is. a cigányok közelébe ki sem szálok a kocsiból.
    Miért? Mert rásszista disznó vagyok ! :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (21 szavazatból)
  6. Huha!Ugy tünik az AN ezen cikke nem nyerte el az egyébként inkább baloldali,általában Fidesz ellenes törzskommentelők tetszését.A magyarországi cigánykérdést ugyanis nem lehet New Yorkból megitélni,ehhez ide kell Borsodba,Hevesbe stb.költözni.Azt már többen,többször leirtuk,hogy az amerikai fekete népesség és az európai cigányság problémái egymással össze nem mérhetőek ,mások a releváns gazdasági,politikai,kulturális vonatkozásai,igy a lehetséges megoldási lehetőségek is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (13 szavazatból)
  7. Gonoszka: “Érdekes, egyetlen gárdista sem akart megverni, kirabolni.” Azert, mert egyelore a ciganyokat zaklatjak. De ha elegge nyeregbe erzik magukat, fogjak azokat is, akik nem ugy gondolkodnak, ahogy ok .

    “…először a kommunistákért jöttek – nem szóltam, hisz nem vagyok kommunista.

    Majd a zsidókat vitték el – nem szóltam,

    hiszen nem vagyok zsidó.

    Aztán a munkásokat, szakszervezeti tagokat szedték össze – én nem voltam szakszervezeti tag.

    Később a katolikusok kerültek sorra – nem mondtam semmit, én protestáns vagyok.

    Végül eljöttek értem, de akkor már nem maradt senki, aki szóljon.”
    /Martin Niemöller evangélikus lelkésztől/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (17 szavazatból)
  8. Aki túlélték a 2. világháborút azután az 56-os ellenforradalmat,azoktól tanultunk lapítani,túlélni.
    Most mesteri szinten lapítunk, de úgyse fogjuk I.Orbán türannosz rendszerét se túlélni se megszokni.Se a cigányok se a magyarok

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  9. Pogacsa! Igaz! Elobb a vedteleneket, majd aztan a neki nem tetszoket es utoljara mindenkit aki nem ugy nez, vagy lepked!

    Szerintem a ciganysagban van annyi osszetarto ero, hogy ha egyszer valoban megindulnak a sajat vedelmukert akkor nagy bajban lesz az orszag, mert egy-ket csoportocska nem er fel a ciganysag letszamaval es osszefogasaval.
    Most meg hallgatnak es elviselik, de a felelem visszafele is fordulhat es akkor jaj!

    A cigany is ember!!!!! a Zsido is!!!! es a kereszteny is!!!! bennem meg van mindharom, az elet ugy hozta dedszuleim, nagyszuleim altal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (17 szavazatból)
  10. Ennyi “embert” mozgatni,szállítani nem egyszerű dolog és igen sokba kerül.
    Ugyan kik pénzelik ezeket a szarháziakat?
    Érdemes lenne utána járni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  11. Nem rég dédanyám sírját kerestem, egy olyan faluban, ahol a népesség 80%-a roma (most már). Mivel idegen fehér ember került a templom környékére, gyorsan le is szólított egy roma, hogy honnan keveredtem oda. Mondtam, hogy a fővárosból, és az őseim sírját keresem. Egyből felajánlotta, hogy ha ilyen messziről jöttem, akkor elszalad a templom gondnokáért, hogy kinyittassa vele a templomot, legalább belülről is láthatnám. Nem volt probléma neki az a 10 perc kitérő, amíg a gondnokért ment. Semmit nem várt cserébe, csak örült a fővárosinak.
    Más kérdés, hogy van cigány bűnözés – igen, van. De mint említettem a roma is lecigányozza azt aki arra érdemes.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  12. Keremszepen nem kellett volna evtizedekig nyomorba es kitaszitva tartani a ciganyokat! Nem kellene minden baj forrasanak megnevezni oket, es a zsidokat! A sotstseg teljesen eluralkodott kelet-europan es az eberek fejeben zavar van, sulyos zavar! A nyugat is most szembesul ezekkel a problemakkal ugyan is korabban nem volt ciganykerdes annal is inkabb mert nyugaton a vandorlo embereket hivtak ciganynak, de javareszt etnikailag nem sok kozuk volt a ciganyokhoz! Aztan lehet csodalkozni ha ez a megnyomoritott, nyomorban tartott nemzet emberei kozott tobb a bunelkoveto szamaranyaihoz merten mint a tobbsegnel? Erdekes modon a zenesz ciganysagnal joval kevesebb a bunelkoveto szamaranyaiban mint a tobbsegnel, ez hogy van? Pedig a nazik szerint genetikailag bunoznek de akkor a zenesz ciganyoknal mi van a genetikaval? Szegyen, gyalazat amikor ilyen neonazi sopredek csoportok masirozhatnak szabadon es se a rendorseg se a politika nem iteli el, nem hatarolodik el az ilyenektol!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (11 szavazatból)
  13. Orbán András Lajos

    Amit ez az eszement vona konda csinál azt ,CSAK MAGYARORSZÁGON TEHETIK MEG, MÁSHOL AZ ELSŐ ÓRÁBA BELEDÖNGÖLTÉK VOLNA ŐKET A RENDŐRÖK A FÖLDBE!!!!!!!!!!!!!!!HOL VAN A SOFŐRBŐL LETT BM. A KÉT HÉT ALATT REND LESZ, KIJELENTŐJE!!!!!!!!!!!!!!!Fel kellene állnia a bársonyszékből, ÉRDEMTELEN, ALKALMATLAN RÁ!!!!!!!!!!!!!!Nem védem a romákat, de NEM LEHET ÁLTALÁNOSÍTANI, KÖZTÜK IS VAN ILYEN IS ,MEG OLYAN IS!!!!!!!!!!A háttérben v.színüleg a fityisz áll, mert nekik érdekük hogy polgárháborús állapotok alakuljanak ki országban, mert így lehet jó sok pénzt kisíbolni a kasszából az ellenőrzés nélkül!!!!!!!!!!!!!Meg aztán a kondás a csuti szemölcs tenyeréből eszik, csak műbalhék amit előadnak egymás ellen!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  14. akit még nem álltak körbe a cigányok, és nem verték meg néhány forintért, egy mobiltelefonért, cipőért, stb., az mindig pártolja fogja őket. Az én apámat Pesten félholtra verték, és a rendőrség érdekes módon nem találta meg őket. Azóta apám rasszista, és én megértem. A 17 éves lányomat és a 16 éves fiamat minden nap féltem, amikor elmennek iskolába, hogy vajon hazaérnek egyáltalán épen és egészségesen. Aki pártolja és szereti a cigányokat az költözzön Heves, Borsod, Hajdú vagy Szabolcs megyébe és éljen közöttük. De ne számítson hosszú, boldog és gondtalan életre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (13 szavazatból)
  15. Kedves Bori!

    Ha a kedves edesapadat magyarok verik meg /etnikailag nem ciganyok/ akkor meg utalna teged is meg minden magyart? Ezert irtam, hogy oriasi bajok vannak a fejekben a civilizacios gondolkodasnak nyoma sincs. A sotetseg hatarozza meg az emberek gondolkodas modjat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (9 szavazatból)
  16. Lehet minuszolni, de érvek nélkül nincs igazság!
    Bár sokan tagadni akarják, a cigány-probléma bizony létezik. És egészen addig, amíg tisztességes helyzetelemzés nem történhet, létezni is fog. Mindennemű helyzetelemzésnek pedig az a lényege, hogy a valóságot kell feltárnia.
    Nem rassisztázni kell, hanem statisztikát készíteni az iskolakerülésekről, születési számok alakulásáról, szakképzettségről, börtönviseltségről, származás szerinti bűnelkövetési módokról, stb, stb. Életvitelről, szokásokról, hagyományokról, stb, stb. Arról, hogy mekkora piaci értékük van bármelyik utcában azoknak a házaknak, ahova még nem költöztek cigányok, és mennyit veszítenek értékükből, ha már odaköltöztek. Mely utcákban szűnik meg a baromfitartás, a veteményezés, és miért. Elgondolkozni azon, hogy miért nem képesek kezelni Olaszországban, Franciaországban, Kanadában, Szlovákiában sem a nálunk is kezelhetetlen helyzeteket. Én például szlovén származású vagyok, de semmi kifogásom az ellen, ha az én népcsoportomat vizsgálják meg statisztikailag. A cigányok miért sértődnének meg? Ha segély kell kérni, akkor cigányoknak tartják magukat, ha börtönbe kell bevonulni, akkor meg nem…
    De leginkább azon elgondolkozni, hogy akik hosszú évek óta testközeli tapasztalataik vannak cigányokkal azonos településen élésből, azok közül alig akad olyan hozzászóló, aki nem lenne lerassisztázva. Ellenben azok, akiik még fényképről se láttak cigány családot, azoknak hű de nagy a szájuk a megoldásokat illetően.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  17. Kedves Igazság!
    Megmondanád, hogy kik tartják nyomorban a cigányokat? Ki tehet arról, hogy nem hajlandók már az általánost se elvégezni, nem is említve a szakképesítésüket. Ötven éve kötelező elvégezni a nyolc osztályt. Tiltja valaki nekik, hogy tanuljanak? Miért csinálnak annyi gyereket, akiknek az eltartásáról az adóbefizetőknek kell gondoskodniuk?Ma a beiskolázásokat figyelembe véve, kábé 50-50 százalék a cigány és a nem cigány származású nebuló. Az unokám harminc éves, még nem mert szülni, mert anyagilag nem bírná eltartani a gyermekét. Nemrég osztálytalálkozójuk volt, Egykori cigány barátnője hatot szült, és már kétszeres nagymama három unokája is van. Még egy percet nem dolgozott munkahelyen. Semmilyen végzettsége nincs a hat általánoson kívül.
    Segítenél kideríteni, mekkora értéket tett le eddig társadalmunk asztalára?
    Szerinted kik tartják el ennek az egykori barátnőnek az eddigi kilenc leszármazottját és őt?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (11 szavazatból)
  18. en is felek a ciganysagtol, videken nem, legfeljebb a belso keruletek lepusztult reszen/ de nem ok tehetnek rola hogy igy szocializalodtak
    amerikaban a feketek vannak hasonlo helyzetben, ott felnek a feketektol
    minden orszagban ki van rekesztve egy nacio, akik ha a normalis elethez megkapnak a felteteleket, nem kulonboznenek bubozesi hajlamukban a tobbi naciohoz kepest

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  19. Könnyebben szót érthetnénk, sőt közösen meg is oldhatnának a problémát. Csak az kellene hozzá, hogy azok beszéljék meg, akik tudják is, hogy miről beszélnek.
    http://www.mno.hu/portal/620145
    Ez például megtenné vitaindítónak. Egyáltalán nem kellene félni a származások szerinti összehasonlításoktól, ha tényleg nem a probléma elkenése a cél, hanem a megoldás.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  20. rigli!

    Pont az ilyen gondolkodasu emberek miatt tart ott Magyarorszag ahol tart! Mondasz nem letezo peldakat olyan torteneteket adtok elo sajat szemszogbol amik masokkal tortentek meg /ha tortentek/ mar az hazugsag, hogy a beiskolazasi arany 50-50%! Ez fizikalilag lehetetlen! Persze elofordulhat olyan regio ahol meg van ez az arany de orszagosan kozel sincs fele cigany gyerek! Cigany csaladonkent 6-7 6 eves gyerekre lenne szukseg, hogy adott evben kozelitsen az arany a beiskolazsanal 50-50% ra orszagosan! Nem fogadjatok be oket sehol az iskolaban elkezdodik az utalkozas iranyukba, akkor meg is ki mit var? A vilagon mindenhol “problema” van a latszo kisebbsegekkel, es Magyarorszag tortenelme folytan hagyomanyosan nazi beallitottsagu, gondolkodasu nemzet! A II. vilaghaboruban tobb 10 ezer cigany es zsidot deprotaltak nem neztek milyen embereket csak aszarmazast! Es soha nem tortent meg a szembenezes sot meg mindig jellemezo a nazi, nyilas eszmek engesztelese! A munkarol annyit nezd meg statisztikailag hany ado fizeto polgar, gyerek, nyugdijas el abban az orszagban es mennyien fizetnek adot! Majd rajossz, hogy nem egy dolgos nep a magyar sem, mert rengeteg a munkanelkuli! Arrol nem beszelve hova tettek azt a rengeteg penzt amit 20 even keresztul kapott Magyarorszag es a tobbi kelet-europai allam a felzarkoztatsra? Mas! Ha magyaroszagra megyek miert akarnak mar a repteren a taxisok sulyos ezrekkel atvagni? Miert kell feltenem a felesegem aki nem beszel magyarul attol, hogy egyedul elmenjen egy etterembe es tobbszor atvagjak? Miert van az, hogy magyarorszagon rengeteg a kozalkalmazott akiknek a munkajukra semmi szukseg? Kenyelmes irodakban naphosszat a gepen jatszanak stb. olyan munkahelyeken ahol kellene angolul beszelni meg csak gagyognak na persze sogor, barat kell oda nem pedig hozzaerto ember! Mi megy jol magyarorszagon? SEMMI! Azt gondoljatok a ciganyokkal van csak baj, de ez nem igy van, csak oket veszitek eszre. Megoldas kellene es mind a ket oldalnak valtozni kellene de ehhez az eloiteleteket es a rasszista megnyilvanulasokat azonnal be kellene fejezni

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  21. Fiuk!!!! Lanyok!!!!!!
    Hagyjuk most a ciganyokat, zsidokat, szenteskedoket, es melegeket!

    - annyi meg a rossz, pl.:
    rendetlen, piszkos, hazug, megbizhatatlan, alkoholista,
    hazassagaban megcsalo, ketszinu, pletykas, rosszlehelletu,
    szotyimagot-kopkodo, orrturo, ize-kotoszohasznalo, piszkoskormu,
    gyerekvero, es meg sorolhatnam kinek mi ami ellenszenves, tehat sosem lesz vege!
    ne ezzel foglalkozzunk, tekintetunket emeljuk a politikara!!!! mert most ettol fugg a jovonk

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  22. Látszat mögé néző

    “Aki tud, előre menekül, próbál segíteni a rászorulókon. Ezt tette volna a szentesi polgármester, Szirbik Imre is, aki munkát, biztos jövedelmet ajánlott a korábbi közmunkásoknak a Hungeritnél, de hatvanegyből csak négyen jelentkeztek a baromfi-feldolgozó cégnél. Azoknak, akik eddig támogatásból, segélyből éltek, tudomásul kell venniük: már nem fog a sült galamb a szájukba repülni. Ahhoz előbb vállalniuk kell a munkát – például a Hungerit (több évtizedes múltú magyar baromfi-feldolgozó, tinédzserként nyári munkán magam is dolgoztam ott pár hónapot, jól fizettek) új, modern kacsadarabolójában.”

    Na, ennyi. Ennyire akarnak dolgozni a cigányok Magyarországon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  23. Látszat mögé néző

    Hiába. Vannak, akik közel élnek a cigányokhoz és évek óta látják, hogy baj van – és lesz, egyre nagyobb -, és vannak a külföldön élők, akiknek az a legnagyobb baja, hogy ha hazajön, átvágják a taxisok és a pincérek.
    Igazsag, kedves, valószínűleg lerí rólatok az, hogy gazdag külföldiek vagytok. Egy ember kilétéről már a stílusa is árulkodik – hogyan öltözik, hogyan viselkedik stb. Sajnos a legtöbb nyugaton élőnek van egy sajátos “úri” aurája, amivel körülvéve mintegy védetten, kívülről szemlél mindent, ami körülötte van. Nekem is van több külföldi ismerősöm. Aranyosak, kedvesek, de ha idejönnek, mindig körüllengi őket valami “oké, minden szar, megértelek, de nagyon nem merülök bele, mert ÉN úgyis nemsokára visszamegyek a burokba”. Ez az itt élőket sérti, irritálja, bántja, mentalitástól függően. Talán ha a feleséged úgy öltözne, mint egy átlag magyar, nem villogna azzal, hogy ő bizony külföldi szóval “kívülálló”, nem vágná meg senki.
    Tudod, barátom nővére nyugatra ment férjhez. Van négy házuk, Ázsiában kettő, Amerikában és Európában. Van két gyerekük, mindkettőnek van lakása Európában és Amerikában. Kétévente megveszi magának és a felségének a legújabb Mercedes egyterű modellt, aminek az ára cirka 30 milla.
    Mindketten sima vállalkozók, semmivel nem dolgoznak többet (sőt) mint a magyar vállalkozók, köztük a barátom. Csak amíg ő éjszakába nyúlóan gürizik és számos stresszbetegsége (szívbetegség, pánikbetegség stb.) van, addig a nyugati rokon ki van akadva, hogy a háromtagú család nem tud megélni két keresetből, és egy hétéves Toyotával járnak. A gyerek menne főiskolára, egyelőre fogalmuk sincs, miből fogják finanszírozni. Nem csal adót, nem feketézik, becsületes. A magyar vállalkozónak munka mellett megjelent két könyve és számos video- és DVD-filmje. A rokon csak annyit mondott: te, ebből Amerikában milliomos lehetnél, a kisujjadat sem kellene megmozdítani. Különbség: az egyik olyan helyen él, ahol a munkának becsülete van és meg is lehet élni belőle, míg a másik egy olyan helyen, ahol aki becsületesen dolgozik, alig kap valamivel többet (vagy még annyit sem a különböző járulékok befizetése után), mint aki segélyen él.

    És sorry, de azt kikérem magamnak, hogy a magyar ember nem szeret dolgozni. A MAGYAR szeret-ne, ha lenne hol.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  24. Látszat mögé néző

    Ja, még egy adalék: az említett magyar vállalkozó kőgazdag, külföldön élő családja egyetlen petákkal sem segíti a magyar rokont és családját. Inkább eggyel többször mennek világkörüli hajóútra. Na, ettől tudnék én hányni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  25. latszat moge bujva!

    Ezt a tenyt kifelejtetted

    “Eddig 37 embert idéztünk be a hivatalba – mondta lapunknak Szirbik Imre polgármester. – Hetükről kiderült, időközben máshol találtak állást, öten-hatan orvosi igazolást mutattak be, hogy alkalmatlanok a munkavégzésre. Heten egyszerűen nem jelentek meg a városházán. Az ő szociális ellátásukat automatikusan megszüntettük. Kilenc vizsgálat még nem zárult le – sorolta a politikus.”

    A felesegem nem beszel “magyarul” ezen mi az irritalo? Mondd mar el miert nem lehet normalis hetkoznapi oltozekben ugy megjelenni az orszagodban, hogy az ne legyen kihivo? A munkarol csak annyit talan eloszor mentalitasban kellene megvaltozni Magyarorszagon is es ez igaz mindenkire kicsitol a nagyig, ciganytol a magyarig es majd idovel jon az ahitott nyugati ber! En sajnalom a legjobban az ott elo embereket, de arrol nem en es nem az ott elo kisebbsegek tehetnek, hogy rengeteg ember adot csal es kibuvokat keres mindenhol. Azt meg nekem ne meseld be, hogy a MAGYAR szeret dolgozni mas meg nem szeret. Minden nepcsoportban vannak akik szeretnek dolgozni es vannak akik nem aztan vannak akik csak alibi munkat csinalnak stb. Attol meg nem kell hanyni mert valaki sikeresebb az eletbe ha ez irrital akkor meg kell probalni ugyan olyan sikeresnek lenni nem pedig hanyni toluk. Ez is egy nem jo mentalitas! Es tudod mindenki azt segit akit akar, mert mindenkinek megadatik, hogy jobb eletet eljen. Az orok siras a mindig masban hiba kereses, az utalkozas nem vezet jora! Fel kellene ebredni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (4 szavazatból)
  26. Igazság!
    Sajnálom, amiért homokba dugjátok a fejeteket, hogy ne lássátok a problémát.
    Egyébként kettőnknek a másikról alkotott véleménye tekintetében egy:egy az állás. Mert pont az olyan gondolkodásúak miatt tartunk itt, mint ahogyan te gondolkodsz. Az én példáim valóságosak, mert a saját környezetemben élem át azok hatásait. Harminc éven át rendszeresen családlátogatásokon győződtem meg arról, amiket megosztok veletek. Nekem ne akard bebeszélni, hogy előítéletes vagyok. Nálunk már jóval magasabb a beiskolázást tekintve a cigányok aránya, mint az 50-50. Itt már inkább egyházi iskolába viszik a szülők a gyerekeiket, mert csak így képesek szellemileg nem leszakadni attól a szinttől, ami nélkül nincs lehetőség tovább tanulni.
    Te tényleg azt hiszed, hogy akadályozzák a cigányok iskolába járását? Kiverik kezükből azt a munkaeszközt, amivel hozzáértésük alapján hasznos munkát lennének képesek végezni? Olyan érzésem van, hogy te közelről nem láttál még átlagos cigány családot.
    Költözz egész pereputtyoddal olyan környékre, ahol hemzsegnek a cigányok, saját gyerekeidet járasd olyan osztályokba, ahol éppen a cigány túlkorosok miatt szó se lehet előrehaladásról.
    És majd utána ossz észt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  27. Kedves “igazság”!
    Igazad van, amikor ezt írod:
    “Azt meg nekem ne meseld be, hogy a MAGYAR szeret dolgozni mas meg nem szeret. Minden nepcsoportban vannak akik szeretnek dolgozni es vannak akik nem aztan vannak akik csak alibi munkat csinalnak stb”
    Valóban vannak minden népcsoportban olyanok is. Elvétve, mert ha más nem, a kényszer ráviszi őket a munkálkodásra…
    De!
    Kérlek, kezdd már sorolni azokat a népcsoportokat, akiknél szintén ekkora tömegben vannak még, mint a cigányoknál olyanok, akik
    - már tizenöt éves korukban gyerekeket hoznak a világra, és után szinte évente újabbat és újabbat, ám soha sehol még nem álltak munkába
    - zömükbenben semmilyen szakképesítést nem szereznek egész életükben
    - Akiknek a saját portájuk olyan állapotban van, mint a cigányoké
    - akiknek semmilyen legális tevékenységük nincs, ám mégis terepjáróik vannak, plazmatévéik, HIFI, meg a többi

    Ismét iderakom: http://www.mno.hu/portal/620145
    Talán olvasd el, mielőtt válaszolnál, köszönöm a figyelmedet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  28. Látszat mögé néző

    Kedves Igazság!

    Pontokban…

    “Mondd mar el miert nem lehet normalis hetkoznapi oltozekben ugy megjelenni az orszagodban, hogy az ne legyen kihivo?’

    Ami Amerikában vagy egy nyugati országban “normális hétköznapi viselet”, az itt a felső tízezer kivételével elérhetetlen. Vagy netán ti is a kínai boltokból és piacról vagy turkálóból öltöztök? Ha igen, bocs…

    “Azt meg nekem ne meseld be, hogy a MAGYAR szeret dolgozni mas meg nem szeret.”

    A magyar (igen szigorúak a feltételek) embert nagyon jó munkaerőnek ismerik el a pl. a japán munkáltatók, pedig azok nem is alkalmaznak akárkit. Tudod, miért? Mert a magyar ember szorgalmas, ha emberszámba veszik. Ha nem? Én belerokkantam a munkába, és mindenki sz…-ik rám? Én akartam? Igen, mert imádtam a munkámat és ezt a végsőkéig ki is használták a nagyon magyar eü-s munkaadóim. Vannak, akik időben észbe kapnak, mert családjuk van és nem akarnak 45 évesen özvegyet és gyerekeket hagyni maguk után. Sz… pénz, kicsi munka. Tudod mit? Igazuk van.

    “Attol meg nem kell hanyni mert valaki sikeresebb az eletbe ha ez irrital akkor meg kell probalni ugyan olyan sikeresnek lenni nem pedig hanyni toluk.”

    Ja… És 55 évesen hogy is csinálja? Fogjon egy bőröndöt a család és vonuljon el külföldre? Beteg, az állapota minden pillanatban hajszálon függ. Nem tudom, mit lehet nem érteni azon, hogy ő több munkával sem vitte semmire, nemhogy vagyona legyen. Tudod, én író lennék. Elismerten jó, hozzáértők szerint. Ha 30 évvel korábban születek, most egy sorban lennék Vavyan Fable-lel, Leslie L. Lawrence-szel. Később születtem. Nem vagyok gyengébb, csak most éppen nem a tehetség számít, hanem az, hogy tudsz-e fizetni a kiadónak. Tudsz-e fizetni bármiért? Életmentő műtétért, sikerért, bármiért. Nem attól hányok, hogy valaki sikeres! Attól hányok, hogy egy testvér, akinek milliárdokban mérhető vagyona van, nem segít a tisztességes, beteg, egyre lejjebb csúszó testvérén és családján! Figyelj, 1000 dollár nekik annyi, mint egy átlag magyarnak 1000 forint. Ha ennyit adna havonta a testvérének, már nem kellene hónap végén a parizerre is spórolni. (Mindkét felnőtt dolgozik, adóznak, nem “alibiznek”, a lányuk most menne főiskolára.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  29. Látszat mögé néző

    Ehhez még egy gondolat:

    “Nem tudom, mit lehet nem érteni azon, hogy ő több munkával sem vitte semmire, nemhogy vagyona legyen.”

    Nos, diplomával téeszben dolgozott, fizikai munkát. Súlyos, inzulinos cukorbetegként. Mert azt megfizették. Jött Torgyán, szétverte a mezőgazdaságot, előbb fele fizetésért hivatalosan 4 órát dolgozott (mindenki más is, kivéve a főnököket), persze gyakorlatban ez 8 vagy 10 óra volt naponta. Fél év után elájult, elvitte a mentő. Nyaki érelzáródás. Visszament. Újabb pár hónap után újabb roham: agyérgörcs. Dönthetett: folytatja és koporsó, vagy 48 ezer Ft-os rokkantnyugdíj. A lánya akkor volt 4 éves. Vállalkozásba kezdett, ami ment is, a felesége fizetésével és az ő jövedelméből szépen, luxusmentesen megéltek. Két évvel ezelőttig, amikor a válság először begyűrűzött. Mára az össze megtakarított pénzüket felélték, az egyetlen aki segít nekik anyagilag, az a 78 éves, beteg nagymama (!), miközben a testvére biztonságos távolból és kényelemből szemléli…

    Mondd, ki a bűnös?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  30. Látszat mögé néző

    “Hetükről kiderült, időközben máshol találtak állást” – megnézném, amint éppen dolgoznak, vagy csak vettek igazolást? -, “öten-hatan orvosi igazolást mutattak be, hogy alkalmatlanok a munkavégzésre” – hát ja. Gondolom, mind hirtelen beteg lett, szegény… Ilyen munkára kizárólag immunhiányos, allergiás kórkép, illetve krónikus bőrbetegség tesz alkalmatlanná. Na meg a krónikus munkaundor… (Ne felejtsd el, én is dolgoztam ott, tudom, mik az eü. követelmények…)
    “Heten egyszerűen nem jelentek meg a városházán. Az ő szociális ellátásukat automatikusan megszüntettük.” – Na, ez legalább hihető.
    “Kilenc vizsgálat még nem zárult le.”

    És a többi 24 ember? Azokat meg elvitték az ufók?

    Magyarul: 61-ből 4 volt hajlandó elmenni dolgozni a nem is rossz fizetésért. Plusz juttatások, kedvezményes húsvásárlási lehetőség, TB.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  31. Az a legnagyobb baj, hogy amikor érvekkel találkoznak itt egyesek, akkor úgy eltűnnek, mint kutyaürülék a lapu alatt. Kíváncsi lennék nagyon, “igazság” honnan veszi a tapasztalatait.
    Mert egyébként mások végtagjával könnyű csalánt csapkodni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  32. Tibor, 2011. március 12. szombat 07:43
    “A rendőrséget, és a törvényességet kéne erősíteni!” – ezeket nagyszerűen erősítik a fasiszták és szélsőjobbosok, már hosszú évek óta. Csak egy pléda: a rendőrség kötelékében zavartalanul működik évek óta a szélsőjobbos Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete: http://www.origo.hu/itthon/20100925-szakitott-a-jobbikkal-a-tettrekesz-magyar-rendorseg-szakszervezete.html
    És ha a rendőrség, a törvényesség ezt engedte, engedi, az nem jelenthet mást, mint hogy a rendőrség támogatja a szélsőjobbos eszméket, antiszemitizmussal, rasszizmussal, homofóbiával és társaival egyetemben.
    A 8 éves ballibes kormányzás pedig volt olyan gyenge, nemtörődöm, zártkörű, hogy nem tett semmit ez ellen. Se.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  33. “A Fidesz egyelőre szabadon hagyja a nácik terrorját.” – Naná, hogy. Hiszen sokkal tartozik nekik, amiért e teljhatalomba segítették a 8 éves kemény (és mocskos) munkájukkal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  34. Látszat mögé néző

    Kérdés:

    szerintetek az alábbi kérdések értelmezéséhez milyen iskolai végzettség szükséges?

    1. Vannak, akik azt javasolják, hogy az új magyar alkotmánynak korlátoznia, kell az állam mindenkori eladósodásának mértékét, ezzel is felelősséget vállalva a jövő nemzedékért. Mások szerint az alkotmánynak nem kell ilyen garanciát tartalmaznia.

    9. Vannak, akik azt gondolják, hogy Magyarország új alkotmánya védje a Kárpát-medence természeti sokféleségét (sic!), a csak itt honos állat- és növényfajokat, a hungarikumokat.

    12. Vannak, akik azt javasolják, hogy Magyarország új alkotmánya büntetés terhe mellett tegye kötelezővé a megjelenést annak, akinek az Országgyűlés valamelyik vizsgálóbizottsága meghallgatásra idézést küld.

    Kíváncsi vagyok. Nekem egyéb bajaim is vannak, egyelőre arra vagyok kíváncsi, ki szerint tudja ezt Juliska néni vagy egy átlagos magyar funkcionális analfabéta értelmezni…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  35. Látszat mögé néző

    Kolibri, nem ez van? A cigányokat, akárhová próbáltak “menekülni”, mindenhonnan visszatoloncolták vagy kiutálták. A rendkívül toleráns Amerika és Európa egyaránt. Mi meg még szeressük is őket, és legyünk boldogok, hogy eltarthatjuk őket, aztán lassan már az utcára is félünk kimenni miattuk… Van egy ötletem, komolyan nem rasszista! Minden cigányért, akit befogadnak valahol, jöhet tíz homoszexuális/arab/kínai/fekete! Na? A jelentkezőket az “Élhető Magyarország” jeligére várjuk. Kérem, ennyire ne tolongjanak :-S

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  36. rigli!

    Boven eleg ha a ciganygyerekek olyan kozegbe kell jarjanak ahol olyan szemelyekkel talalkoznak mint Te. Nem megserteni akarlak de nezz utana legyszives mit jelent az “eloitelet” szo. Azt meg se merem kerdezni milyen munkat vegeztel a csaladlatogatasok alkalmaval! Tudod amiota olvastam a Szegedi tanarok ugyet akik cigany gyerekek felzarokoztatasaval foglalkoztak kozben “ork” “csotany” stb jelzokkel illettek oket! ja es ok sem voltak eloiteletesek…

    Mondjuk a ciganyok szemszogebol nezve esetleg Te is megprobalhatnal, ciganykent ugy elmenni iskolaba vagy munkaban ahol egesz nap azt hallgatod a ciganyok ilyenek olyanak stb. ahol csunyan es ferde szemmel utalalttal neznek rad csak azert mert ciganynak szulettel! Ha majd ezeken atmesz utana oszthatod az eszt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  37. kolibri

    Ha jol tudom a parlamentbe egyetlen olyan part van a /jobbik/ ahol szakmunkas villanyszerelo vegzettseggel ulnek egyesek havi tobb 100k fizetesert! De tuti jo a munkamoral a kerekedelembe ahol az eladok telefonalnak, beszelgetnek mikozben vasarolni szeretnel, es a vegen meg neked kell elnezest kerni, hogy be mertel menni. A tobbi hasonlo dologrol nem is beszelek. Amiket felsoroltal meg nem tudom mennyire jellemzo minden ciganyra lehet van koztuk aki 15 evesen szul, meg a tobbi de hat ott talalunk hibat ahol keresunk es azokba latjuk rosszat akibe latni akarjuk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
  38. latszat moge nezo!

    Ne haragudj de miert kell azert “leutalni” valakit mert tobbet engedhet meg maganak? Es miert kell rogton lehuzni? Latod ezt ugy hivjak irigyseg es tipikus magyar betegseg mint a “dogoljon meg a szomszed tehene” stb egyebkent mit jelent a “magyar szigoruan a feltetelek szerint” jelzo? Mitol lesz valaki magyar? Ha jot tesz vagy sikers akkor “magyar” mint Te ha meg baj van vele akkor “zsido, cigany” ertem en…a Japanokat nem tudom mennyire keresnek Japanba magyar munkavallalokat de majd utana nezek. A magyar szarmazasu amerikai milliardos nem segit a csaladjan ez szomoru de ettol nem kell hanyni. Egyebkent a tobbi amit irtal. Ha jol tudom bizony mindenfele munkakorben mas az egeszsegugyi megfelelesi kovetelmeny. Lehet, hogy alkalmas vagy papirt hajtogatni de a munkaorvos sok esetben alkalmatlanak mondja a munkavallalot. De hat te magad is irod, hogy rokkantnyugdijas vagy cukor beteg stb. nezz utana ilyen feltetelekkel hany orvos alkalmazna kulonbozo teruleten. Ketsegbevonod az orvosi igazolast de ha igaz lenne, hogy megvettek az kinek a hobaja? Az orvos nem hibas ha korrumpalhato? Vagy megint csak azokat vesszuk eszre akiket akarunk, hogy rosszat tesznek? En ugy latom nagyon fusztralt a tarsadalom ott es talalt maganak egy bunbakot akire razudithatja minden gondjat bajat…ez hova vezet?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  39. Látszat mögé néző
    2011. március 13. vasárnap
    14:43

    Ez nem igaz europba es amerikaba se menekultek viganyok ugyan is EU olgarkent nem adhtnak be menekult kerelmet. Akik oda mentek a Romania nyomortelepekrol veluk voltak gondok europaba, az USAba megint csak nem erkeztek cigany menekultek egyebkent itt kozel 2 millioan elnek es nincs koztuk aranyokban semmivel se tobb bunozo mint mas nazioknal. Canadaba menekutlek sokan ott meg vagy megkapjak a staust vagy nem. Akik mar ott elnek az elso generation nehezen illeszkedik be de a gyerekeik mar teljesen be tudnak illeszkedni. Csak ugye kerdes hol hogyan viszonyulnak az emberekhez. Sajnos Magyarorszag soha nem lesz multiculturalis orszag. Tudod miert? mert a lathato mgebeleygezheto kisebbsegetket mindig ki fogjak szoritani a tarsadalombol

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  40. Látszat mögé néző

    Igazság, egy ellenpélda arra, hogy nincs igazad…

    Máshol már leírtam, hogy eü-ben anno jött egy cigány kolléganő. Nagyon cigány, külsőre. Nos, szakmunkás bizonyítvánnyal jött, állami gondozásból. Szóval a nulláról. Pokróc modor, de olyan szorgalom, amit még magyar embernél is ritkán látni (nem is véletlen, hogy az eü-ben nem hemzsegnek a romák). Nos, ő vért izzadt, hogy beilleszkedjen. Olyannyira sikerült neki, hogy munka mellett (3 műszak, ortopédsebészet) előbb elvégezte estin a gimnáziumot, aztán a főiskolát. Munka mellett!
    Nos, senki nem cigányozta. Mindenki szeretett vele dolgozni, a munkáját elismerték. Kérdem én, a többi cigányt ki akadályozza meg abban, hogy egy ilyen utat bejárjon? Hogy gürizzen, tanuljon? Ennek a nőnek meg kellett küzdenie azzal, hogy állami gondozott; azzal, hogy roma, és emellett dolgozni-tanulni. Sikerült neki, mert akarta, és mert miután láttuk, hogy igyekszik, mindenki segített neki.
    Másik példa…
    Nem sokkal később érkezett egy 18 éves kis cigány lányka, ránézésre amolyan dél-amerikai szappanopera-hősnő, szépen kifestve, lakkozott hosszú körmökkel stb. Az első kolléganő mintáján kedvesek voltunk vele, ugye, szakképzetlen, egyszerű munkákat kapott, pl. ágyak áthúzása, éjjeliszekrények törölgetése (ha valamelyikünknek ezt kellett csinálni, buzgón imádkoztunk, mert nyaralás volt a többihez képest). A nyolc órás műszak végére a lányka kiborult, hogy ő ide többet nem jön, itt halálra kell magát dolgozni, ő nem erre számított. Mint kiderült, ő azt hitte, hogy ő olyasvalaki lesz, aki ül a betegek ágyánál, és beszélget velük… Mint a filmekben. Szó szerint így mondta. Másnap már tényleg nem jött.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  41. Látszat mögé néző

    Igazság, kicsit összemosódott, bocs.
    “egyebkent mit jelent a “magyar szigoruan a feltetelek szerint” jelzo?”
    Azt akartam írni, hogy ha egy keleti cég idetelepül, a magyar munkásokat nagyon szigorú alkalmassági alapján válogatják és tartják meg. Van nagyon jó ismerősöm, aki több japán autómárkát forgalmazó autószalonja van, szervizzel. A japánok évente eljönnek, ellenőriznek, körülnéznek. Ők mesélték, hogy a japán cégek, akiknek Magyarországon van leányvállalatuk (szórakoztató elektronika-gyártás, gépjárműgyártás stb.), szeretnek magyar alkalmazottakat felvenni, mert amint megszokják a munkamorált, fegyelmet, nagyon precízen és hatékonyan dolgoznak. Persze, mert kapnak is cserébe valamit: elismerést és nem mellékesen úgy megfizetik őket, ahogyan egyetlen más munkahelyen sem. Úgyhogy ez nem kamu.

    Tudod, miért szeret a magyar ember dolgozni? Mert a feleslegesség gyilkos dolog. Ha van munkád, és elismernek, azon túl, hogy meg tudsz élni, lehet önbecsülésed: ezt tettem én, ebben vagyok jó. Egy hasznos téglája vagyok egy társadalomnak. Inspiráló, hogy az ember egyre többet hozzon ki magából, és jövőképet ad. Jövőkép nélkül az ember alkoholista vagy öngyilkos lesz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Tomboló fasizmus Gyöngyöspatán 2011. március 13. vasárnap | AN

Rárepült Orbán rokonságára a Jobbik 2011. március 11. péntek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos