Ronai and Ronai
AMERIKAI

Vizsgálódik a rendőrség a Szálasi emlékmű ügyében 2011. március 14. hétfő 19:43 | FH

  • Hozzászólások(16)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Vizsgálódik a rendőrség a Szálasi emlékmű ügyében

Mezőkövesd – Vizsgálódik a rendőrség a Mezőkövesden, szombaton felállított Szálasi emlékoszlop ügyében. Azt kell kideríteniük, hogy megvalósult-e a tiltott önkényuralmi jelkép használata, illetve annak minősített esete: a tiltott önkényuralmi jelkép nagy nyilvánosság előtti bemutatása, propagálása.

Szombaton, Mezőkövesden egy hungarista férfi házának udvarán – azaz magánterületen – állítottak fel Szálasi Ferenc emlékművet. Az egykori “nemzetvezető” halálának évfordulóján a Hungarista mozgalom jelképével ellátott emlékoszlopot állítottak neki. Az avatáson részt vettek a Pax Hungarica Mozgalom, a Lelkiismeret ‘88, a borsodi Gárda és a Hatvannégy Vármegye ifjúsági mozgalom képviselői.

Gaskó Bertalan, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn a Független Hírügynökség kérdésére elmondta, hogy a rendőrségnek tudomására jutott az eset. Emiatt megkezdték annak kivizsgálását, hogy megvalósult-e a tiltott önkényuralmi jelkép használata, vagy annak minősített esete, mikor a tiltott jelképeket nyilvánosan propagálják. Az önkényuralmi jelkép használata egyébként vétség és az eset súlyától függően 75 ezer és 108 millió forint közötti pénzbüntetést szabhat ki érte a bíróság, ha valakit elítélnek ezért.

Szálasi Ferenc a második világháború előtti időszakban alapította meg a hungarista mozgalmat. A háború utolsó szakaszában, 1944 novemberétől “nemzetvezetőként” irányította az országot. Uralmának idejét jelképük, a nyilaskereszt, illetve az akkor történtek miatt a nyilas terror időszakának is nevezik. A háború után emberiség elleni és háborús bűnökért a népbíróság elítélte és 1946. március 12-én felakasztották.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.0/5 (4 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 1 szavazás)
Vizsgálódik a rendőrség a Szálasi emlékmű ügyében , 4.0 out of 5 based on 4 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(16)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

16 Reader’s Comments

  1. A tiltott önkényuralmi jelkép használata megvalósult, mivel a domborművön látható egy nyilaskereszt. A minősített eset is megvalósult, mivel hungarista, szélső jobbos internetes oldalak úgy propagálják, hogy ez az első, és lesz még több is az országban.
    Kérem a 200 Ft-os kérdést!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (19 szavazatból)
  2. Valoban ezen mit kell vizsgalni? Emlekmuvet ledozerolni aki ott voltak azokat eloallitani es magasovadek fejben engedni csaki ki! Vagy esetelg azt vizsgaljak hogyan lehetne mindezt elsikalni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (19 szavazatból)
  3. A képen látható egyenruhás újnyilas csoport a Pax Hungarica Mozgalomhoz (korábban: Vér és Becsület, Magyar Nemzetiszocialista Akciócsoport) tartozik.
    A tiltott önkényuralmi jelkép használata megvalósult – nekem is az a kérdésem, hogy mi van ezen vizsgálódni való? – Ez az újnyilas csoport Budapesten, a XIII. kerületben folyamatosan (havonta) rendezi meg az ún. Szálasi Ferenc Népfőiskolát, melyről százak-ezrek rendelkeznek megfelelő információkkal, kivéve talán a Nemzetbiztonsági Hivatalt…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  4. Hol van a KÖZTÁRSASÁG ?
    Mit csinál a rendőrség ?
    És az ügyészség ?
    A békeszerződés passzusai kire vonatkoznak ?
    Ki az aki szerint ez már nem a NYÍLT fasizmus ?
    Európa (meg a világ) meg csak néz , kik ezek, mik ezek ? Ezeket
    támogatjuk a holland virágtermelő pénzéből ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  5. Igazság!
    A kedvedért lefordítom magyarra a híradás lényegét, mert mintha gondjaid lennének a fidesz nyelv értelmezésével.
    Tehát: A rendőrség ismeretlen tettesek ellen indított nyomozást, mert akik a fényképen láthatók, azokról később bebizonyosodhat, hogy velük szemben a rendőrök megállapításait semmisséggel hatályon kívül kell helyezni. Az eset nagyon kényes körültekintést igényel: mert előfordulhat, hogy valamilyen filmforgatás részletét használja ki a szoci bagázs arra, hogy félrevezesse az egész világot, a jelenlegi kormány elleni támadásával.
    A nyomozás részleteiről egyelőre nem árulható el több, de teljesen nyilvánvalónak látszik az eddigiekből, hogy Budai Gyuláék jó nyomon járnak, hiszen az egész akció Gyurcsányék érdekeit szolgálják.
    … Hát ezért nem lehet azonnal ledózerolni, a tetteseket bekasztlizni, úgy elvenni a kedvüket, hogy ihaj.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  6. “Lógni fogtok mint a Szálasi”
    Hétköznapi csalódások

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  7. És orbánviktor a szemünkbe mondja,hogy nem paktál le a szélsőjobbal! Ez a hallgatás,hosszú,kimerítő “vizsgálódás”,az időhúzás szerinte micsoda?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  8. Kis adalék az egyik résztvevőhöz: a Becsúlet’88 nevében a 88 az ABC 8. betűjére – H – utal, mint Heil Hitler!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  9. rigli!
    Te ezt komolyan gondolod?
    Szétnéztél a neten csak egy kicsit is ez ügyben?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  10. Orbán András Lajos

    A rend csináló Sintér sofőr most miért burkolózik mély hallgatásba, végre rendet kellene tenni az országba, de egyenlőre csak a pénzcsapon lógnak, mint csecsemő az anyja mellén, de már kinőtt a foguk és komolyan harapdálnak is, el kell választani őket az emlőről………..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  11. A párizsi békeszerződés vonatkozó paragrafusát idézem:

    ‎”Magyarország, amely a Fegyverszüneti Egyezmény értelmében intézkedett
    magyar területen minden fasiszta jellegû politikai, katonai vagy
    katonai színezetû szervezetnek, valamint minden olyan szervezetnek
    feloszlatása iránt, amely az Egyesült Nemzetekkel szemben ellenséges
    propagandát, ideértve a revizionista propagandát fejt ki, a jövõben
    nem engedi meg olyan effajta szervezeteknek fennállását és mûködését,
    amelyeknek célja az, hogy megfossza a népet demokratikus jogaitól.”

    http://www.hunsor.se/dosszie/1947parizsibeke.pdf – 4. cikk

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  12. …. és, ha valakinek kellene a vérnyomását emelni, akkor érdemes ebbe beleolvasni! Vérlázító!!!!

    http://kitartas.mozgalom.org/hirek/felavattak-magyarorszag-elso-szalasi-emlekmuvet

    Nem szoktam ilyent olvasni, én is kaptam.
    Gondoltam, kéne hozzászólást írni, de nem volt hozzá erőm, hogy egy ilyen lapban, egy ilyen társasághoz szóljak….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  13. azért tessék már gondolkodni! ezt a színtiszta nyilaspropagandát is csak azért lehetett a közvéleménynek tudomására hozni, mert valaki (végre ) nyilvánosságra akarta hozni. de ne csodálkozzon senki, hisz az előzményeket, évek óta, senki nem szankcionálja, bünteti. ugye, l.mf.: sz.f. népfőiskola, keresztúron az emlékmű, turulszobor, stb. mellékesen megjegyzem, hogy március15-öt is a nagymagyarország emlékműnél ünnepli már több éve keresztúron , sokszáz kisdiák. tudathasadás? agymosás? nevelés? ez persze nem a politika. ez csak az emberek akarata. frászt! ez a politika! mit tett a mostani hatalom a szélsőjobb visszaszorítására? megengedték, hogy a baloldali gyűléseken rendőri védelem mellett (természetesen azokat védve) megjelenhessenek, nyilaskereszttel, horogkereszttel a homlokon, a fejtetőn az ss-t éltető tetoválással. minden héten gyűlések, gyakorlatozások, fegyverismereti oktatás, nyilas/fasiszta ideológiai csevegés katolikus papok vezetésével, jelenlétével. és mindezt nagyon is láthatóan csak a belső hírszerzés nem vesz részt ezeken. hahahah! ők az előadók! l

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  14. Az a torveny hogy kozteruleten nagy nyilvánosság előtti bemutatása tilos. Ezek a sajat hazuk udvaran csinaltak, ezert nem egyszeru a dolog.Ha megnezitek meg a kerites is olyan hogy nemlehet atlatni rajta. De elertek amit akartak mert mindenut bekerult a hirekbe.Hogy meglehet az embereket manipulalni :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  15. Ez azért ennyire nem egyszerű, vagyis igen, nagyon is. Mert, bár magánterületen van, hiszen én is kirakhatok a polcomra
    bármilyen szobrot, képet, de szervetten nem koszórúzhatom, nem hozhatom nyilvánosságra. Amíg magánúgy, addig nincs törvény, ami megakadályozza, de ez már nem magánügy, hiszen nyíltan és szervezetten állították, ha még magánterületre, akkor is.
    Ezen nincs mit vitatkozni, azonkívül, hogy törvénytelen, még gusztustalan is.
    A legfontosabbat ne felejtsük! :az üzenetet, hogy a kezdet… ki tudja mi és mikor lesz a folytatás.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  16. Nem ok hoztak nyilvanossagra hanem a media. Egy magan haznal zart ajtok kozott tortent a media meghivasa nelkul. semmi fele horogkereszt vagy naci zaszlo nincs a kepen.Felre ne ertsed en nem oket vedem csak a torveny tisztelje a magan teruletet, fokent a sajat othonat az embereknek.A torveny mindenkire vonatkozik.Ha felalitok egy lenin szobrot az udvaromon akkor en is bunt kovetek el?
    Akkor viszont mindenki bunt kovet el aki a koronat mutatja. Ne feledjuk el a korona az a kiralysagot jelkepezi, ami az elsoszamu onkenyuralom volt. Ezert nem is volt korona a kossuth cimeren. Egy koztarsasagba nincs szukseg a kiralyi cimerre, hadjuk bent a muzeumba mert oda valo.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

A körút réme 18 ezret fizetett 2011. május 12. csütörtök

Hét hétig várta férjét az erdőben 2011. május 8. vasárnap

Fémtolvaj gyermek 2011. május 5. csütörtök

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos