Ronai and Ronai
AMERIKAI

A kormány fellépését sürgeti Gyöngyöspatán a Charta 2011. március 15. kedd 8:03 | FH

  • Hozzászólások(5)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

Budapest – A törvényes rend haladéktalan helyreállítására szólította fel a kormányt Gyöngyöspatán a Magyar Demokratikus Charta.

Közleményében azt követeli, hogy a kabinet érje el a törvénytelenül működő félkatonai szervezet távozását a Heves megyei településről és vegye elejét annak, hogy másutt sor kerüljön hasonló, törvénysértő akciókra. A Magyar Demokratikus Charta követeli, hogy a kormány ne a közjogi méltóságok és a kormány tagjainak védelmére költsön újabb százmilliókat, hanem tegyen meg minden szükséges lépést védtelen és kiszolgáltatott polgártársaink védelmében.

A törvények mindenkire vonatkoznak – áll a Bauer Tamás, Márton László és Vitányi Iván szóvivők aláírásával kiadott közleményben -, nemcsak azokra, akik mások tulajdona ellen követnek el bűncselekményt, hanem azokra is, akik – önjelölt szabadcsapatként – rettegésben tartanak másokat.

A közleményben azt írják, hogy Gyöngyöspatán immár két hete tartják rettegésben a falu roma lakosait a Jobbik nyílt támogatását élvező polgárőr- és csendőrruhába bújt gárdisták. A helyzet odáig fajult, hogy a romák nem mernek kimenni az utcára, gyermekeiket nem engedik iskolába, saját házaikban sem érzik biztonságban magukat, a rend fenntartására hivatott rendőrség pedig, ahelyett, hogy ezt már az első napon megakadályozta volna, némán asszisztál ahhoz, hogy egy agresszív szervezet a demokratikus jogállam alapvető normáin átgázolva önkényesen lépjen fel a roma kisebbség tagjaival szemben – szól a Magyar Demokratikus Charta közleménye.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(5)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

5 Reader’s Comments

  1. Ha ezt a levelet még akkor írták volna meg, amikor a gárdának még híre hamva se volt, érezném részükről az őszinte aggódást. Most, hogy csak az okozatkor próbálnak tenni valamit, abban vagyok egyre biztosabb, hogy beszűkült csőlátásuk miatt jutottunk ebbe a méltatlan helyzetbe.
    Egyébként ne leveleket fogalmazgassanak, menjenek le a helyszínre, személyesen intézkedjenek ott.
    Ami Gyöngyöspatán van, az – sajnos – kényszerpálya lett. A legkevesebb kárt azzal lehetne most okozni, ha kiegyezést érnének el.
    Ha a cigányok felvállalják, hogy ők is szakítanak azzal a viselkedéssel, amivel kivívták a helyiek rettegésben tartását, szentesítsék aláírásukkal kötelezettségüket a változásra. Innentől nincs semmi indoka a gárdának maradni.
    Amint kivonulnak, azonnal rendőri erővel feloszlatni őket, és onnantól minden törvénysértéskor a legteljesebb szigorral fellépni. Mindkét oldalon.
    Ha most mennek neki fegyveresen a gárdának, az beláthatatlan következménnyel jár. Mártírt csinálnának belőlük.
    Márpedig bűnözőkből nem szerencsés hősöket láttatni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (3 szavazatból)
  2. Bűnözőket csak nagyon kifacsart ízléssel lehet összekeverni a mártírokkal! Igenis kemény, határozott fellépés kell ellenük: másból ugyanis nem értenek. Olyanok,mint a harci kutyáik: csak kemény kézzel lehet őket fogni. Minden gyengeséget ugyanis félelemnek vesznek és egyre jobban támadnak.
    Pont a csírájában kell és lehet az ilyesmit elfojtani!
    Egyébként nem értem Orbánt. Teljesen elment a maradék józan politikusi esze?
    Ő is tudja, hogy a szervezetlen és gyenge balról egyelőre nem számíthat értékelhető támadásra: az jobbról fog jönni!? Ez a fasisztoid mozgolódás (a Szálasi emlékoszlop már csak hab a tortán) sokkal könnyebben egységesíti a baloldalt, mint bármi más! Bár: én baloldaliként ennek csak örülhetek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  3. Egyébként meg rigli, legalább gondolkozhatnál! Egyrészt a papír türelmes, és aki azt hiszi, hogy bármiféle (akár “Nemzeti együttműködési”) nyilatkozat aláírásától bármi is változik, az szegénységi igazolást állít ki az IQ szintjéről.
    Másrészt többszáz cigányt 4-5 család magatartásáért felelőssé tenni ugyanolyan, mintha tőled, magyarként az osztrák üzletekbe való belépés előtt elvárnának egy “én nem fogok lopni” nyilatkozat aláírását. Ugyanis sok helyen függ a “Magyar ne lopj” tábla! Én nagyon zokon venném, ha néhány honfitársam miatt a magyarokat nációként tolvajnak minősítenék!
    Ezt egyébként összefoglaló néven “empátiának” hívják, nézz utána a Wiki-n!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  4. Ha azt hiszitek, hogy azok, akik évekig rettegtek a cigányok “megélhetési bűnözései” miatt, azok az őket egyedül megvédeni képes alakulatot bűnözőknek tartja, nagyon tévedtek! Jelenleg vidéken sem a rendőrségre, sem a hivatalokra, sem a bíróságokra nem számíthatnak azok, akiknek rendre kirabolják a kamráikat, ellopják terményeiket. Ők – bármennyire is nem veszitek tudomásul -, a gárdára mentsvárként tekintenek. Ők juttatták be szavazataikkal a parlamentbe Vonáékat.Ők most a védelmezőiket látják a gárdában. A törvényi előírások tartják a gárdát bűnözőknek, nagyon helyesen. Mert valóban ők is azok.Mint ahogy azok a cigányok is azok, akik rettegésben tartják a jó ideje falut.
    Nem tudom, mit értetek a kemény fellépésen, de szerintem az most ebben a kiélezett helyzetben olaj lenne a tűzre.
    A gárda pedig eleve azt ígérte, hogy ha garantálják a településen a “cigánybűnözések” elfojtását, akkor kivonulnak.
    Túl naivitás elvárni, hogy mindkét törvénysértést egyszerre szüntessék meg?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  5. Gyöngyöspatáról beszélek, ahol jó két hete fekete maskarába bújt neonáci-újnyilas banditák (“betyárok”) terrorizálják a településnek – s nem túlzás: az országnak! – nem “csupán” cigány lakosságát, hanem minden demokratikus gondolkodású, érzelmű lakóját.

    Tehetik a rendőrség szeme láttára, az államhatalom tudtával. Az állam kivonult Gyöngyöspatáról, terroristákra hagyva polgárainak egy részét.

    De minden eddigi hatalmi önkénynél fenyegetőbb, aljasabb az, ahogy az állam a gyöngyöspatai eseményeket “kezeli”. Ahogy tétlenségével gyakorlatilag saját szabadcsapataivá fogadja a fekete maskarás terroristákat.

    http://karancs.nolblog.hu/archives/2011/03/16/Allam_osztonozte_terror/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Betiltották, mégis tüntet 2011. március 21. hétfő

Eltűntek a gárdisták Gyöngyöspatáról 2011. március 17. csütörtök

Tomboló fasizmus Gyöngyöspatán 2011. március 13. vasárnap | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos