Ronai and Ronai
AMERIKAI

Új nagykövetek mennek Kínába, Izraelbe 2011. március 10. csütörtök 11:03 | AN Forrás: Reuters

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Új nagykövetek mennek Kínába, Izraelbe

Washington – Gary Locke jelenlegi kereskedelmi miniszter váltja Pekingben Huntsmant, a tel-avivi tengerparti erődítménybe Daniel Shapiro főtanácsadó megy James Cunningham helyére.

Gary Locke személyében az első kínai-amerikai utazhat rövidesen a Kínai Népköztársaság fővárosába, ahonnét hamarosan hazatér az elnökjelöltség gondolatával foglalkozó Jon Huntsman. Locke kereskedelmi miniszterként éppen a kínai viszonylatban végzett kitűnő munkát: amióta hivatalban van, a Kínába irányuló amerikai export megduplázódott. Obama ennek a folyamatnak a folytatását várja tőle.

Locke nagyapja egy évszázaddal ezelőtt vándorolt be Amerikába, később azonban házasság és családalapítás céljából hazautazott. Locke később édesanyjával emigrált Washington államba, ami jó választás volt, mert Locke-ot kétszer is kormányzóvá választották.

Daniel Shapiro személyében a sokadik amerikai zsidó megy nagykövetnek az amerikai diplomácia számára talán a legtöbb kihívást tartalmazó Tel-Avivba. A tanácsadó részt vett a mostani közel-keleti nyugtalanságra való amerikai reagálás kialakításában. 2008-ban Obama kampánystábjában dolgozott. A Nemzetbiztonsági Tanácsban a Közel-Kelet és Észak-Afrika szekció igazgatója.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, , , , ,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kapcsolódó cikkek

Amerikai magyarok határolódjanak el Orbántól 2012. december 4. kedd | Lázár György

Huntsman kiszáll a versengésből 2012. január 16. hétfő | RR

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos