Ronai and Ronai
AMERIKAI

Huntsman kiszáll a versengésből 2012. január 16. hétfő 14:22 | RR Forrás: AN

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Huntsman kiszáll a versengésből

Myrtle Beach, Dél-Karolina – Kampánystábjának egy tagja szerint ma bejelenti az elnökjelöltségért folytatott küzdelem feladását Jon Huntsman. A volt pekingi nagykövet, korábban Utah kormányzója a továbbiakban Mitt Romney jelöltségét támogatja.

A politikus szóvivője útján közölte, hogy büszke a versenyben eddig elért eredményeire. Maga Huntsman a mai nap folyamán jelenti be hivatalosan, hogy kiszáll a versenyből, azaz az újabb, dél-karolinai előválasztási fordulón már nem vesz részt, és arra fogja kérni az állam republikánusait, hogy a New Hampshire-ben fölényes, előtte Iowában épp hogy győzelmet arató Mitt Romneyra adják voksukat. Ő maga „nem kíván annak a személynek az útjában állni, akinek a legtöbb esélye nyílik arra, hogy Obama elnököt legyőzze”, fogalmazott munkatársa.

A mérsékelt republikánusként számon tartott Huntsman a nagyon erős New Hampshire-i kampánya ellenére is csak a harmadik helyen végzett a legutóbbi fordulóban, a felmérések pedig legfeljebb négy százalékot jósoltak neki Dél-Karolinában, vagyis azt, hogy még a szatirikus műsorvezető Stephen Colbert is meg fogja előzni.

Huntsman két terminuson át volt Utah kormányzója; George W. Bush adminisztrációjában kereskedelmi miniszterhelyettesként szolgált. 2008-ban John McCaint támogatta a választási küzdelemben, nem pedig mormon hittársát, Romneyt.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 1 szavazás)

Címkék:, , ,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kapcsolódó cikkek

A második csörte már Obamáé volt 2012. október 17. szerda

Portman: Romney Ohio nélkül is nyerhet 2012. október 15. hétfő | AN

CNN: Romney nyerte az első vitát 2012. október 4. csütörtök | AN

Romney: Amerika újabb konfliktusba keveredhet 2012. október 3. szerda | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos