Ronai and Ronai
AMERIKAI

Most éppen Linzben báncsák (sic!) a magyart 2013. október 4. péntek 10:03 Forrás: AN, MTI

  • Hozzászólások(30)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Most éppen Linzben báncsák (sic!) a magyart

Budapest, Linz, Nagyvilág – Nem mindig öröm magyar nagykövetnek lenni. Számtalan előnnyel jár ugyan, sok pénzzel és mindenféle színvonalas szolgáltatással, de vannak hátulütői is. Időnként például olvasói levelekben kell megvédeni a magyar kormány amúgy védhetetlen álláspontját, fényezni a Kedves Vezetőt és az ő politikáját. Nem is ritkán, merthogy a nagykövetek munkájának értékelésekor fontos szempont, hány olvasói levelet tettek közzé a célállomás országának újságjaiban, és milyen vehemenciával művelték mindezt.

Szalay-Bobrovniczky Vince osztrák nagykövet az éltanulók közé tartozik, számára nem kötelesség, hanem késztetés, hogy olvasói levelekben védje meg Magyarországot. Akkor is, ha nem a magyarokat, hanem csupán a kormányt és annak intézkedéseit kritizálják.

Most itt a legújabb csemege, Magyarország bécsi nagykövete az osztrák államfőnek és Linz város vezetésének írt levélben tiltakozott egy tervezett plakátkiállítás miatt. Szalay-Bobrovniczky úr Magyarország-ellenesnek és rasszistának tartja a tárlatot. Élvezzék a veretes sorokat, gyönyörködjenek a magvas gondolatokban.

A Julius Stieber kulturális igazgatónak küldött levelében Szalay-Bobrovniczky Vince úgy vélekedett, hogy az október 7-én a Régi Városházán nyíló kiállítás “ócska provokáció, nyíltan rasszista és Magyarország-ellenes, vét az európai értékek és a kisebbségek, elsősorban a romák méltósága ellen”.

Mint írta, tiltakozása főként a “nyíltan diszkrimináló” kiállítás ellen irányul. Emellett érthetetlennek és nyílt sértésnek nevezte a helyszínválasztást, felidézve, hogy Magyarország jó kapcsolatokat kezdeményezett Linz-cel és néhány hónapja magyar turisztikai fesztivált is rendeztek a városban.

A nagykövet az ügyben levelet intézett Heinz Fischer osztrák elnökhöz is, arra kérve, hogy ő is utasítsa el a kiállítást. Ezen kívül tiltakozását eljuttatta az osztrák külügy-, belügy- és kulturális miniszternek, továbbá Felső-Ausztria tartományfőnökének.

Az igazgató a levél kapcsán azt mondta: nézetük szerint a kiállítás nem magyarellenes és nem is rasszista, hanem politikai művészet, amely a karikatúra és a szatíra eszközeivel él. A képeket nem “egy az egyben” kell felfogni, azok a művészi túlzás eszközeit használják – mondta.

Stieber közölte: A gondolat szabad – Művészeti alkotások a romák európai diszkriminációjáról című kiállításon nem csak Magyarországra, hanem egész Európára és más európai országokra is utaló alkotások láthatóak. Legitim művészeti eszközöket használó kiállításról van szó, amely “nem Magyarország, hanem egy olyan politika ellen irányul, amelyet a művész rossznak talál” – jelentette ki. Mint mondta, a mintegy 30 képből legfeljebb haton található utalás Magyarországra. Hozzátette: más országok részéről nem érkezett tiltakozás.

Szalay-Bobrovniczky Vince szerint ugyanakkor egyértelmű a kiállítás magyar- és romaellenes éle, ezért nem is csoda, hogy mások nem tiltakoztak. Mint elmondta, az egyik legkirívóbb, romaellenes plakát a cigánypecsenye kapcsán űz gúnyt a romákból. Hozzátette: véleményét osztja Rudolf Sarkozi, az ausztriai roma szervezetek vezetője, akivel telefonon egyeztetett. Szalay-Bobrovniczky úgy látja, egyértelmű, hogy a “szocialista linzi városvezetés” a művész politikai-ideológiai kötődései miatt nem hátrál ki a “súlyos ferdítésekkel és diszkriminációval teli” projekt mögül, pedig ezek “az alkotások nem Magyarországra, hanem az azokat bemutatókra hoznak szégyent”.

Az igazgató kijelentette, a Régi Városházán tartandó kiállítás megrendezésével a szabad véleménynyilvánítást és a kisebbségek jogait kívánják támogatni. Egy tévedés révén az előző kiállítást a rendőrség eltávolította, a városháza azonban jelezni akarja, hogy nem fogadja el a képek eltávolítását.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (20 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +27 ( 29 szavazatból)
Most éppen Linzben báncsák (sic!) a magyart, 5.0 out of 5 based on 20 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(30)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

30 Reader’s Comments

  1. Ezek még külhonban is rácsok közé akarják szorítani a gondolat szabadságát.
    Az alábbi megállapítás inkább jellemző a magyar bíróságokra, akik megbélyegzik a romákat, és inkább az agyar gárdának adnak igazat: “ócska provokáció, nyíltan rasszista és Magyarország-ellenes, vét az európai értékek és a kisebbségek, elsősorban a romák méltósága ellen”.
    És ezek magyaráznak? Akarják az utat mutatni, a magyar példával?
    A világsajtó itt van, és az internet korában nevetségesnek tetsző indoklással akar pressziót gyakorolni egy másik országra ez a Felkapaszkodott kurafi?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (27 szavazatból)
  2. akkor lássunk a plakátokból egyet:
    http://pusztaranger.files.wordpress.com/2013/10/ciganykultura4.jpg?w=447&h=533

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (10 szavazatból)
  3. A művészet szabad Magyarországon ? Csak azoknak akik orbánt és tsait dícsőitik. Ha Bécsben lesz kiállításom engem is betílt majd a magyar nagykövet? . .

    http://www.istenkeramikusa.eu

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (10 szavazatból)
  4. Ha nem tiltakoznak, talán nem is tudom meg, hogy ilyen kiállítás van. Köszönöm Szalay úr!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  5. Na, többek között ezért sem jön a Burgtheater….és nem fogadta Kötelest Barbara Stamm.
    Lassan még a térképről is leiratkoznak…..nem kellene védekezni, ha normális politikát folytatnának!
    Ez a nagykövet nem követi a narancspolitikát – amiről nem beszélnek az nincs, ő folyton tiltakozik – így aztán foglalkoznak velünk!))))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  6. “…hol van Lit?…”
    .
    - Gondolom, rövid, de velős itt szereplés után jobb létre szenderült, és éppen a “békemenetre” készül.
    .
    Ezek mind abban a szemétgyűjtőben kötnek ki.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (8 szavazatból)
  7. Egyébként lássátok tik eztet?
    .
    - Még a baráti Ausztriában is a magyartot báncsák, szóval, a hülye is láthatja, hogy ott is tele van zellenséggel az egész.
    .
    Komolyra fordítva:
    .
    - Várom, az orkbánisztáni maffiakormány mikor teszi szóvá, hogy mernek az osztrák bankok tömegesen magyarországi magyarok számára ottani bankszámlákat nyitni.
    Tudjátok, ahová a nyugat- orkbánisztániak, de főleg a határmentiek egy csomóan menekítik a pénzüket. És az orKbáni logika szerint ez mán beleavatkozás, mi több, TÁMADÁS a Zország ellen!
    .
    Már a zosztrák bankok is báncsák a magyart, hiába, hát azok is olyan tőkés bülbülbankárok (WTF????)…
    .
    Úristen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (20 szavazatból)
  8. Ilyenek az osztrákok, már csak úgy spontán anélkül, hogy a Kedves vezértől engedélyt kérnének, mindenféle kiállításokat nyitnak a hazájukban, mintha az legalábbis az ő magántulajdonuk lenne. Micsoda fegyelmezetlenség.gondolom ezt látja a Kedves vezér is, és észreveszi, hogy cselekedni kell, ha nem akarja, hogy más országok is kedvet kapjanak eme renitens viselkedéshez.
    .
    Na mindegy , örüljenek az osztrákok, hogy ez alkalommal megúszták egy figyelmeztetéssel Szalay-Bobrovniczky Vincétől mert rosszabb is lehetett volna.
    Legközelebb Orbán személyesen fog közbelépni a befáslizott sérült lábával és nagyon le lesznek kokizva az osztrákok, lesz miért fájjon a fejük.
    .
    Orbán ne hagyd magad, végül is te vagy a Kedves vezér vagy nem?? Utazz azonnal Linzbe, ( közben ne felejts el felvenni egy két autóstopost) és kokizd le őket de nagyon durván, és rúgd is meg őket a frissen műtött lábaddal de úgy hogy nagyon fájjon nekik. Ne hagyd, hogy az osztrákok ilyen sunyi kerülő módon beleszóljanak a belügyeinkbe, a vége az lesz, hogy gyarmatosítanak minket.
    .
    Hajrá Orbán, hajrá Magyarország.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  9. Eagle:
    .
    - OrKbán egyszer meghülyül az alapjáratnál is jobban, és hadat üzen valamelyik szomszéd zországnak, figyeld meg… :)))
    .
    Felsorakoztatja majd mind az 5000, harcoló állományban lévő katonát (40 éves felszereléssel), ezek fele is alulképzett, motiválatlan, éhbérét szenvedő emberke, Aztán uccu neki!
    .
    Néha ezen komolyan elgondolkozok, meg azon is, mi lenne ebből… tömeges dezertálás, természetesen.
    .
    Sebaj, Hajráf magyaropk, reszkess, Ausztria!!!
    .
    Bár, arra a grazi elmegyógyintézetre vigyáznia kellene a Vezérnek… még kellhet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (18 szavazatból)
  10. Eldrad
    2013. október 4. péntek
    14:13

    Ez amit írtál, nem is olyan ironikus vagy lehetetlen, hiszen pár hónapja sincs, hogy Orbán személyesen megfenyegette Barrosot, hogy küldi Brüsszelbe a hírhedt békemenetét.
    .
    Graz tehetetlen, mer a pszichopatáknak a pszichikai és mentális elváltozásait lehet gyógyszeresen kezelni, de ami az alaptermészete ami ő maga, az nem változtatható semmilyen kezeléssel, illetve csak műtéti beavatkozással amit régen szorgalmazok, a lobotómia.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (10 szavazatból)
  11. Aszongya ez a drága ember, hogy “ezek az alkotások nem Magyarországra, hanem az azokat bemutatókra hoznak szégyent”. Hát akkor meg mit veri magát? Úgy kell a labancoknak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (16 szavazatból)
  12. Még egy nagykövet, aki úgy ítéli meg, hogy bántanak bennünket.
    Az, hogy a magyar kormány a kenyeret adó kézbe hányszor beleharapott, hogyaszongya nem lészünk gyarmat, de itt a “szegény kancellárasszony”- esete, akinek dunsztom sincs kicsoda még levelet is írt, a szégyentelenje!
    -
    http://www.hirado.hu/Hirek/2013/10/04/13/Magyar_nagykovet_Horvatorszag_kampanyt_folytat_a_Mol_ellen.aspx

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  13. Egy képzelt levél:
    -
    http://hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20131003_Jose_ne_hagyj_el#rss

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  14. Mijafene.
    Elfoglaltuk Ausztriát már ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  15. Eldrad !
    A láthatja helyesen: láthassa !!! Tanulj meg new-magyarul !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  16. Én ezt a kiállítást Graz-ba helyeztetném át, hogy a gyakran arra látogató Vezérünk is megtekinthesse.
    Megézném a képét, amikor jópofáskodva kijelenti, hogy ” értem a viccet, csak nem szeretem”, mely mondatot Hofi Géza talán épp róla mintázta meg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  17. Kiváncsi lennék Kövérre, amikor . g u l a s c h t . lefetyel. Mit csinál a bajuszával ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  18. Érdemes megnézni annak is, aki nem beszél németül:
    http://www.pusztaranger.wordpress.com/2013/10/02/4131/
    A képekből jobban megérthető, mitől szökött fel Orbán vérnyomása: a magyar gulyásfasizmus hiteles bemutatásától. Remélem, otthon már összetört minden tükröt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  19. A szatíra egyik legsiralmasabb következménye az, ha nagyon buta emberek, akik semmiféle humorérzékkel nem rendelkeznek, szó szerint értelmezik a szatírában foglaltakat. Amikor Jonathan Swift az Írországi éhinég megoldására a gyerekek megevését ajánlotta, (Modest Proposal), a bugyuta olvasók egy része “felháborodott”. A “Romaszalámira’ adott válaszok szerint a bugyuták most is köztünk vannak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  20. Olyan ez mint amikor egy prosti szégyelli hogy ő kurva .
    ( Mondjuk a kettőt nem lehet összehasonlítani , mert a könnyűvérű lányok nagyon is hogy fontosak a társadalom szempontjából.
    Nade a nácik ??? )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  21. Ezek a Pasmagok le vannak ragadva úgy az 1930-as esztendőkben, meg a korábbiakban.
    Az igaz ugyan, hogy Ausztria az Ansluss után nácibb volt Németországnál, de osztán kigyógyult belőle. … Majdnem annyira, mint Németország.

    Évtizedekkel korábbi vicc: “Miért az osztrákok a legügyesebbek a világon? … Mert sikeresen elhitették, hogy a bonni születésű Beethoven ‘osztrák’, a braunaui – tehát osztrák – születésű Hitler/Schickelgruber pedig ‘német’ volt!”.

    Ez a két … khm … grrhmm … politikus, illetve diplomata pedig nyomja a sódert, … a mi számlánkra!
    HogyazajóbüdösQA …!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  22. Bocsika: “Anschluss”!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  23. Csacsicska Tamás

    Mindig mondtam: létre kell hozni a Magyar-Osztrák Monarchiát!
    .
    Visszafoglaljuk a trónt a Habsburgoktól, megkoronázzuk Orbán Viktort magyar királlyá és osztrák császárrá. És ha már, akkor legyen Szlovákia is betagosítva. Közvetlen kisvasúti járat az összes fővárosunkba, Felcsútról. Megtakarítunk legalább 2 nagyköveti állást és szélütött művészeti alkancellárunk intézkedhetne a vérlázító kiállítások betiltása miatt is. A Burgtheater boldogan – hű, de milyen boldogan! – fogadná Vidnyánszkyt. Hollá!
    .
    Ráadásul a horvátoknak végre leesne a tantusz: hová is tartozik Horvátország – ha nem a Monarchiába, ugye. Egy sima népszavazással elintéznénk az ügyet. Persze nem a horvátok népszavaznának – ennél biztosabbra kell menni – hanem a regisztrált Fidesz szimpatizánsok, Azerbajdzsán bíróságának törvényességi felügyelete mellett (alatt).
    .
    És megint lenne TENGERÜNK (!!!), amit lovon felszentelhetne Semjén Zsolt és ellentengernagy lehetne Hende Csaba, megkülönböztetett jelzéssel. A horvátoknak pedig kötelezően át kellene venniük a még eladatlan géppisztolyainkat.
    .
    Rózsika nagysága államosítaná a Monarchia összes iskoláját és kötelező lenne a magyar nyelvből felsőfokú vizsgát tenni minden 85 év alatti lakosnak. Aki erre képtelen, az közmunka keretében Zuglóban építené Papcsák úr kastélyait.
    .
    Dr. Kövér és Schmitt Mária felavathatnák egy Schickelgruber nevű, echte magyar szülőházán az emléktáblát – a Jobbikosok pedig azonnal megkoszorúznák azt.
    .
    Boldog békeévek kezdődnének, kivéve, ha Erdély nem adja meg magát feltétel nélkül, azonnal. A román kisebbség mehetne Európába dolgozni, csak a fizetésüket kellene hazaadni a Fidesz pénztárába.
    .
    Na, kisköcsögök! Akartok még kiállítást rendezni Viktor-címkés szalámival?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  24. Hungarian citizen

    Bizony-bizony, ne menjen a napra, akinek vaj van a fejen, ugyebar ostoba, tanulatlan, durung tusko orban-kovet uram? Kellemetlen am, hogy a 30-as IQ fele kell valahogy erolkodni, hogy ertsuk a dolgokat…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  25. Magyarorszagon minden poziciohoz alapkovetelmeny lett a sulyos pszihologiai betegsegrol szolo okirat, valamint a gerinctelen seggnyalas a fuhrer hatsojanal……..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  26. Micsoda buta pofája van ennek a szerencsétlennek……..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  27. Kötéllaca Lengyelországban nyilatkozott: lassan vége a forradalomnak!
    -
    Ja, ami nem volt annak nem is lehet vége – ők voltak, vannak, így nekik végük is lehet. Most már teljes a zavar, volt-e forradalom….
    -
    http://www.168ora.hu/itthon/kover-szerint-a-fidesz-forradalma-a-vegehez-kozeledik-119164.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  28. Szalay-Bobrovniczky Vince NEM osztrák nagykövet
    , hanem magyar nagykövet Bécsben.

    Kicsit más :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  29. A nagykövet úr a kiállitást nem is látta. A salzburgi magyar szélsöjobbosok- nagyrészben Erdélyböl származó magyarok -hisztiztek elöször, majd dr Eva Maria Bárki közismert szélsöjobbos bécsi ügyvédnöt “riadoztatták”. Ekkor – áprilisban- szedte le az osztrák rendörség Mariak Schmitt bécsi müvésznö plakátjait. Késöbb a rendörség bocsáantot kért a Linzi önkormányzattól.
    Dr. Bárki Éva ezek után biztatta Szalay Bobrivniczky Vincét.
    Ez a derék fidesznyik pártkatona pedig ujabb levelét megirta :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

„Valakinek Iránban meg kell fizetnie az árat” 2011. október 13. csütörtök | RR

Kairó visszahívja izraeli nagykövetét 2011. augusztus 20. szombat | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos