Ronai and Ronai
AMERIKAI

Razziák helyett a biztonságos szórakozóhelyek kialakítását sürgeti az LMP 2011. február 2. szerda 12:52 Forrás: MTI

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Razziák helyett a biztonságos szórakozóhelyek kialakítását sürgeti az LMP

Budapest – A tavaszi parlamenti ciklus kezdetén az LMP javaslatcsomagot nyújt be annak érdekében, hogy biztonságosabbá váljanak a szórakozóhelyek – jelentette be szerdai budapesti, Cake Olivio VI. kerületi önkormányzati képviselővel közösen tartott sajtótájékoztatóján Vágó Gábor.

A parlamenti képviselő azt mondta, el akarják érni, hogy törvény előírja, milyen létszámú és képzettségű biztonsági őrségnek kell felügyelnie az egyes szórakozóhelyek biztonságát. Emellett azt szeretnék, ha a jövőben a hatóságok felelősségét is vizsgálni lehetne, ha azok nem teszik meg a megfelelő intézkedéseket.
A politikus szerint a probléma gyökere oda nyúlik vissza, hogy sem a jelenlegi, sem az előző kormányzatok nem foglalkoztak az ifjúsággal. Az államnak és az önkormányzatoknak minél több erőforrást kellene fordítania olyan közösségi terek megteremtésére, ahol a fiatalok biztonságban és kulturált körülmények között szórakozhatnak – értékelte.
Vágó Gábor kitért arra is, hogy a szerdai kormányülésen születik döntés a szórakozóhelyek biztonságáról szóló kormányhatározatról. Kijelentette, hogy az eddig kiszivárgott híreket értékelve,  az LMP nem találja elégségesnek a tervezett lépéseket. Megjegyezte, hogy véleményük szerint azok nem is a probléma gyökereit igyekeznek megtalálni.
Cake Olivio közölte, az eddigi intézkedések alapján az látszik, hogy meg akarják növelni a razziák számát, de az LMP úgy gondolja, hogy “a biztonságos szórakozás megteremtése nem a razziákon és a fiatalok vegzálásán múlik, hanem a biztonságos szórakozóhelyek kialakításán”.
Kijelentette, hogy a tömegrendezvények átfogó szabályozására,  rendszeres szakhatósági ellenőrzésekre van szükség, miközben meg kell teremteni a lehetőséget, hogy az önkormányzatok hatékonyabban tudjanak fellépni a rendeletet megszegő szórakozóhelyekkel szemben.
Hozzátette, hogy emellett Szabó Máté országgyűlési biztos ajánlását figyelembe véve meg kell vizsgálni a belső kerületeket érintő csendrendeletet, mert az visszaélésekre adhat alkalmat.
Hangsúlyozta, azzal, hogy a szórakozóhelyeken a razziák folyamán “a fiatalokat potenciális gyanúsítottként kezelik”, nem oldódik meg a biztonság kérdése. Megjegyezte, hogy ezeket az intézkedéseket esetlegesen drogprevencióra lehet használni, de arra sem a legalkalmasabbak, mert a razziák során elsősorban a fogyasztókat és nem a terjesztőket kapják el.
Megjegyezte, hogy támogatják az olyan civil kezdeményezéseket, mint például a tizenévesek szülei által létrehozott “Budapesti szülők riadólánca”.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kapcsolódó cikkek

Magyarország túszul ejtette magát 2014. április 7. hétfő

Kétharmaddal győz a Fidesz 2014. március 6. csütörtök

Nem vizsgálják a trafikmutyi fideszes szálait 2014. január 2. csütörtök

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos