Ronai and Ronai
AMERIKAI

Lopakodó megszorításokra készül a kormány 2011. február 1. kedd 16:27 | AN

  • Hozzászólások(4)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

Budapest – A Lehet Más Politika szerint a kormánytagoknak és a minisztériumi tisztségviselőknek a reformok kapcsán nem tétován ötletelni kell, hanem például tanulmányozni a párt tavaly ősszel bemutatott költségvetési ajánlásait. A tervezett intézkedésekről korábban szó se volt és sok értelmük sincsen.

A legújabb lapértesülések szerint a kormány újabb lopakodó járulék- és adóemelésekre készül. Ezekről sem a választási, sem kormányprogramjukban nem volt szó. A Fidesz szemmel láthatóan nem tud mit kezdeni azzal a hiánnyal, amit az egykulcsos adó bevezetése miatt keletkezett a költségvetésben.

A bevezetésre tervezett új adók és az egészségügyi hozzájárulás visszaállítása minden, csak nem munkahelyteremtést célzó intézkedések. A különböző kasszák kiadásainak felülvizsgálata se kecsegtet sok eredménnyel; milliárdokba kerülő ellenőrzésekkel járnak majd és néhány tíz milliárd forintot fognak megtakarítani.

“Az LMP üdvözli a bevezetni tervezett zöld adókat, bár az ötletelgetés helyett javasoljuk, hogy nézzenek bele a párt programjába és költségvetési javaslatába. Ezekben már részletesen kidolgoztuk a több százmilliárd forintnyi bevételt eredményező ökológiai adóreformot.”

Az LMP szerint ideje, hogy a kormány a 21. század kihívásaira adjon választ és a megszorítások politikája helyett a zöld gazdaság fejlesztésére és ehhez kapcsolódóan valódi ökológiai adóreform bevezetésére törekedjen.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +2 ( 2 szavazatból)
Lopakodó megszorításokra készül a kormány, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(4)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

4 Reader’s Comments

  1. Orbán András Lajos

    A fityisz számára amit nem ők találtak ki a rossz, elvetendő, a szocik sugallták, meg NINCS IS SEMMILYEN ÉPKÉZLÁB ELKÉPZELÉSÜK A SZÜKSÉGES TENNIVALÓKRÓL, AZONKÍVÜL, HOGY A ZSEBEIKET DEGESZRE TÖMJÉK…………..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  2. Régi szép, daliás idők! Mert én biza’ olvastam füstadóról, kapuadóról, gyermektelenségi adóról is…
    Nem akarnék ötleteket adni a csipet csapat zsenijeinek, de… maholnap hatóságilag taxamétert szerelnek a nemiszervünkre és “arányos” adózást találnak bevezetni e téren is…
    ;-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  3. Gugyerák, ne adj ötleteket, lécci! Napóleonok nem nőnek nagyra :) Mit gondolsz, mért kompenzálnak annyira???
    Sok adót nem fizetnének…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  4. Pillanatnyilag hazánknak 60-70 Mrd Euró NETTÓ államadóssága van. Ezt a becsületes (~50 %) vállalkozó adóbefizetéséből soha sem lehet visszafizetni. Vége a privatizációnak, elfogyott a dobra verhető családi ezüst, hitelt sem kapunk, mert nincs miből visszafizetni. Közben égig ér a simli, mutyi, a naplopás, pazarlás és az iparszerű adóelkerülés! Az út végére értünk; a kígyó bekapta a farkát és a lakmározásban már a fejénél tart! Az állami szférában foglalkoztatottak tömege elképesztő, hatékonysága szinte értékelhetetlen. Így “vigadunk” húsz éve, aminek most vége! Sokkal több embernek, sokkal többet kell dolgozni még vagy 15-20 évig, akkor talán egyenesbe jutunk! Persze közben a biológiai óránk ketyeg; ezt nem árt szem előtt tartani!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Orbán küldöttsége Észak-Koreában 2014. április 9. szerda

Szép álmokat, Magyarország! 2014. április 8. kedd

Magyarország túszul ejtette magát 2014. április 7. hétfő

Mesterházy: biztos, hogy lesz csalás 2014. április 5. szombat

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos