Ronai and Ronai
AMERIKAI

A Népszabadság az Alkotmánybírósághoz fordult a médiatörvény miatt 2011. február 9. szerda 4:53 | MTI

  • Hozzászólások(2)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A Népszabadság az Alkotmánybírósághoz fordult a médiatörvény miatt

Budapest – Az Alkotmánybírósághoz fordult a Népszabadság dolgozói egyesülete a médiatörvény és a médiaalkotmány írott sajtót hátrányosan érintő rendelkezései miatt.

A Népszabadság már december 2-án kilátásba helyezte, hogy ha a sajtószabadságot súlyosan fenyegető rendelkezések változatlanul hagyásával fogadja el az Országgyűlés a médiatörvényt, úgy az Alkotmánybíróságnál fogja kérni az alkotmányos alapjogokat legkirívóbban korlátozó rendelkezéseinek megsemmisítését.
A lap beadványa egyebek között a törvény írott sajtóra kiterjedő személyi hatályára, a sajtótermékek bizonytalan törvényi definíciójára, a médiahatósági hatáskörök, eljárási jogosultságok és bírságok alkotmányellenességére hivatkozik, mivel ezek együttesen alkalmasak a sajtószabadság és a szabad véleménynyilvánítás alkotmányos alapjogának szükségtelen és aránytalan korlátozására.
A lap ismerteti, hogy az indítványban az alaptörvénnyel ellentétes rendelkezések sorában tér ki a média- és hírközlési biztos hatásköreire is, hiszen a biztos eljárása során nem jogsértéseket, hanem csupán érdeksérelmeket vizsgálhat. Ez a lap szerint nyilvánvalóan ellentétes a jogállamiság alkotmányos alapelvével, mert jogszerű magatartás miatt helyez kilátásba kvázi hatósági eljárást.
A médiatörvény kihirdetése és hatálybalépése között kirívóan rövid idő, egyetlen nap telt el, így a törvény hatályba léptető rendelkezése ellentétes a jogállamiság alkotmányos alapelvével, nem biztosít elegendő felkészülési időt – írja a napilap, amely egy teljes oldalon közli a beadvány részleteit.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +2 ( 2 szavazatból)

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(2)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

2 Reader’s Comments

  1. Mégis mit vár a Népszabadság dolgozói egyesülete ettől az AB-tól?
    Az az elvtelenség ami megmutatkozik a testületben,nem igazán biztató a jövőre nézve!
    Talán nem tűnt volna fel hogy fideszes kötődésűek a bácsik? Talán nem tűnt fel, hogy amikor egy politológust delegáltak a testületbe,senki nem emelt vétót? Az sem tűnt fel, hogy az AB odázza az állásfoglalását a manyup esetében?
    Még az sem tűnt fel, dehogy mernek ők ellentmondani a kormány fejének aki előre megmondja hogy mit dönthetnek,és passz?
    Ébredjünk már fel, és lássuk annak a valóságot, amivé tették!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  2. Akár honnan nézem de az az emberke az AB tagjai között KAKUKKTOJÁS !
    A feladata az,hogy az AB tagjait ellássa tanácsokkal arra nézvést,hogyan kell viselkedniük ha a pozíciójukat meg akarják tartani.
    Nyugodtan írjuk a le ezt a hatalmi ellensúlyt,mert már régen nem az!
    SŐT!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Hoppál portré a Népszabadságban 2014. január 4. szombat | AN

Bebetonozza alkotmánybíróit a Fidesz 2013. november 2. szombat

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos