Ronai and Ronai
AMERIKAI

Bebetonozza alkotmánybíróit a Fidesz 2013. november 2. szombat 0:34 Forrás: AN, MTI

  • Hozzászólások(29)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Bebetonozza alkotmánybíróit a Fidesz

Budapest – Eltörölné a kormány azt a szabályt, amely szerint automatikusan megszűnik a 70 éves korukat betöltő alkotmánybírák mandátuma. Sunyi módon, a nyilvánosság megkerülésével, minden előzetes vita nélkül, Mindenszentek napja előtti estén kerül fel a módosítás a parlament honlapjára.

Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter csütörtök este terjesztette a parlament elé az ötödik alkotmánymódosítással összefüggő törvénymódosító javaslatcsomagját. Ennek része az Alkotmánybíróságról szóló törvény megváltoztatása is, amelyre a hvg.hu hívta fel a figyelmet péntek délután.

A hatályos szabályok szerint az Ab tagjainak megbízatási ideje tizenkét év, de ha betöltik a 70 éves kort, automatikusan megszűnik a testületben betöltött tagságuk.

Az Ab-törvényt módosító kormányzati előterjesztés utóbbi korlátozást helyezné hatályon kívül, mégpedig úgy, hogy azt már a megbízatásukat töltő alkotmánybírákra is alkalmazná, azaz nekik nem kellene 70 évesen leköszönniük.

Ezzel párhuzamosan a feltételek között szerepeltetnék, hogy alkotmánybíróvá választásakor a jelölt nem lehet 70 évesnél idősebb.

Eddig az MTI híre. A hírügynökségnek nevezett propaganda központ nem tekintette feladatának, hogy a szakmai minimumnak eleget téve, megmagyarázza a most visszamenőlegesen alkotott törvény hátterét. Pedig, ha csak egy kis szakmai tisztesség is szorult volna az elvtársakba, akkor azt is közölték volna, hogy ezzel a Fidesz 2022-ig bebetonozta saját alkotmánybíráit. Azt az öt embert, akiket már a Fidesz által kétharmaddal uralt parlament delegált a taláros testületbe.

Lehetett volna szólni arról is, hogy a párt nem volt mindig ennyire kényes a 70 éves korhatárra. Emlékezetes, hogy a bírók ügyében még az Európai Bizottsággal szemben is vállalta a harcot, akkor még azt is elviselte a Fidesz, hogy nemzetközi szinten megalázzák és antidemokratikusnak bélyegezzék. Most hirtelen valamiért nagyon fontossá vált, hogy az alkotmánybíráknak ne kelljen hetvenévesen távozniuk a hivatalukból.

A sunyiságra jellemző, hogy indoklást nem fűztek a változtatáshoz. Nehéz is lett volna mivel magyarázni, azt mégsem írhatták, hogy a Fidesz minden eszközzel ragaszkodik a hatalomhoz.  Ráadásul cinikus módon mindezt akkor tették „közzé”, amikor a háromnapos ünnepen az ország nagy része halottaira emlékezik. A Fidesz a halottakra való emlékezés helyett a saját élőit hozta ezzel helyzetbe sunyi, és alávaló eszközeivel betonozza be magát kormányzásba.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (20 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +27 ( 31 szavazatból)
Bebetonozza alkotmánybíróit a Fidesz, 4.8 out of 5 based on 20 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(29)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

29 Reader’s Comments

  1. nemzeti szagú lócitrom

    fideSS-esekkel nem tárgyalunk
    mert az agresszor, 1/2 ázsiai dakotákkal európai, emberi módon nem lehet
    azok az idők elmúltak, tán sose vótak
    az ember nem szokott vadállatokkal egy asztalhoz ülni
    választhatnak, börtön és börtön között
    megy a slepp is, az utolsó trafikoligarcháig bezárólag
    ha külföldre menekülnének, vissza kell őket hozni és itt elítélni az összeset
    de a legjobb lenne nekik, meg nekünk is, ha Guantanamóra vinnék az egész illegitim fideSSnyik juntát

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (32 szavazatból)
  2. Csacsicska Tamás

    Az Alkotmánybíróság halott, főként ha egyetlen tagja sem nyitja ki most a száját. Meg egyébként is az. Az alkotmánybírák a modern Magyarország szégyenei. Amikor Orbánt forradalom fogja elsöpörni, valamennyien mennek a lecsóba. Nyugdíj és bármiféle megbecsülés nélkül. Örök mementójaként a magyar jogrendszernek, alkotmánybíróktól az ügyvédekig bezárólag.

    Gyalázat, ami Magyarországon nap, mint nap történik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (29 szavazatból)
  3. Az alkotmánybíróság ugyan abba a helyzetben van, mint az ország. Kiüresítették a tevékenységi körét, megfizetik az idomulását,feltöltötték fidesz rajongókkal.
    Mi kell még ezen kívül?
    Ha egy alkotmánybíróság csendben nézi egy kormány ámokfutását a demokrácia elsöprésekor,akkor megérdemli jutalmául a bebetonozást.A pénz bőven kárpótolja a gerinctelenségüket.
    Orbán nem hálátlan!
    Láthatták a járások létrehozásakor, a trafik, föld, és takarék mutyiknál. Édes Istenem! Tanultak belőle!
    .
    Volt ki szót emeljen ellene? Na ugye?
    És Magyarország csendes. Szokás szerint….
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (22 szavazatból)
  4. Erre a még mindig Alkotmánybíróságnak nevezett társaságra hosszútávon számít a FIDESZ. Úgy látszik 2014-ben már nem 2/3-os győzelemre számítanak, 2018-ban pedig vereségre. Ezért gondolják úgy, hogy a pártkatonákat be kell betonozni, hogy 2006 és 2010 közötti ténykedésükhöz hasonló módon legyenek képesek meggátolni a fülkeforradalom törvényeinek megváltoztatását.
    Ez a javaslat is azt mutatja, hogy azok klátják jól a mai helyzetet, aki szerint nem szabad legitimnek tekinteni az egypárti alkotmányt és az abban bebetonozott FIDESZ pártérdeket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  5. Jogállam és jogbiztonság, most itt csak a hosszú nyelv és a koleszos tagság jelent jogbiztonságot, mutyik terén és mindenütt, ahol lehet betonozni!
    A törvényeket úgy cserélik, fazonírozzák, ahogyan arra éppen szükség van!
    Ehhez pedig mindig meg vannak a végrehajtók……és ez a maga a dráma!
    Mert nincs határ!
    http://nepszava.hu/cikk/1002055-nincs-hatar

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  6. tényleg nem fülkeforradalom volt, hanem puccs

    Legalább megnevezték őket név szerint.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  7. Azt szeretem bennük hogy ennyire következetesek. Jeligéjük: “Kivéve a gyevi bírót!”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  8. A magyar nép egy valamit tanult meg, de azt nagyon.
    Ez pedig a túlélés és alkalmazkodás technikája.
    .
    Orbán Viktor betonba is öntheti a Nagy Magyar Törvénykönyvet ( melynek minden lapja lassan a LEX paragrafusok gyűjteménye lesz), de egy valami biztos, a történelem őt fogja túlélni.
    .

    Az egy másik kérdés, hogy itt egyes személyeknek mikor lesz nagyobb igénye a demokráciára egyéni ambícióiknál. A tömegeknek meg nincs rá igénye, esetleg nem is értik hogy miről szól.
    .

    Ismeretségi köröm egy részénél a demokrácia fogalma addig terjed, hogy éppen most kit szavazunk be lopni. Ami nem is csoda, hiszen a törvénykezés hitelességét sem ismerjük. A demokráciáról nagy többségben még azt sem tudják, hogy “eszik-e vagy megisszák”, mert nem igazán volt alkalmunk megtapasztalni, bár már-már a közelébe kerültünk.
    .

    Orbán Viktort akkor engedtük újra a hatalomba, amikor a kordonbontogatás bocsánatos bűnnek bizonyult. Megtanulta, hogy nyilvánosan, maga mögött sok sok emberrel mindent megtehet.
    Ezért van a birkacsoport. Ezért lett a kettős állampolgárság. Ezért szerepelt maga mögött hadsereggel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  9. ezekről a pofákról nem a jogvédelem jut eszembe, hanem ha este szembejönnének velem az utcán rendőrért kéne kiáltanom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  10. Ott lesz a helyük, ahol a fidesznyikeknek!
    A történelem szemétdombján.
    A fidesz mer kettős mércéről pofázni állandóan, miközben a bíróknak és mindenkinek 62 évesen takarodniuk kell nyugdíjba, ezek, az alkotmányos rend árulói maradhatnak életük végéig.
    Hazaárulás!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  11. "tisztelhölgyeimésuraim"

    .
    .
    Csacsika Tamás !
    .
    Ne félj ! Majd elárasztják az Alkotmánybíróságot kamu, az új törvénynek már megfelelő,+ kitalált ügyekkel, hogy fenntartsák a de mokrácia látszatát. A tiszteletbeli testület pedig el-elücsörög a mű problémák fölött évekig, hogy fenntartsa a sajátmagába vetett fontossága látszatát.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  12. "tisztelhölgyeimésuraim"

    Csipcsirip !
    .
    Orbán Viktor már 1987-ben úgy nyilatkozott a . j o g r ó l , hogy az ” nem más, mint bármikor megváltoztatható parancsok halmaza…”
    .
    Na, így kell majd komolyan venni az általa és a fid SS által kutyfuttában “alkotott” jogszabályokat is…
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  13. "tisztelhölgyeimésuraim"

    .
    .
    Bocsánat Csipcsirip, neked címeztem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  14. Joghézagviktorék az egyetemen nem a jogot, hanem a kiskapukat tanulták ki, az oszt jó napot párt jobban illene rájuk, ja és a ne mi nyerjük a legtöbbet!
    Magyarországon 2,7 milliónyinak ezek a sikeres, országért, népért, hazáért dolgozók – pedig a koleszosok által már inkább Köz(gép)társaság vagyunk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  15. Nincs az az erős beton amit fel ne lehetne törni! Csak nagyobb erő kell hozzá!
    Hát erre koncentráljunk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  16. Kedves “tisztelhölgyeimésuraim”
    2013. november 2. szombat 11:40

    Lesz is itt még nagy törvényalkotási dömping.
    .

    Főleg a Századvég felmérései alapján a választások előtt és talán alatt és után is (de még az eredmények nyilvánosságra hozatala előtt).

    A Századvég felméréseinek ugyanis szerintem két eredménye van. A publikus nyilvánosságnak szánt, és a titkos mely alapján alakulnak törvényeink folyamatosan, ha kell visszamenőleges hatállyal.
    .

    Viszont amíg a kollégiumi csapat van hatalmon, az ő törvényeik szerint élünk halunk, temetkezünk.

    A hatalmon létük viszont TŐLÜNK függ. Csak ezt a többségnek fel kellene fogni, és átlátni a trükkjeiken és együtt egyet akarni. Valamint tenni is érte.
    És ez nem színpadkép kérdése, annál sokkal több!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  17. Csipcsirip+++++++++++++++++++++++++++++++
    ” A Századvég felméréseinek ugyanis szerintem két eredménye van. A publikus nyilvánosságnak szánt, és a titkos mely alapján alakulnak törvényeink folyamatosan, ha kell visszamenőleges hatállyal.”
    -
    AZER van, hogy hetente módosítanak a “nagy sikerhez”, a biztos nyeréshez így igazítják a választási törvényt!
    Szerintem ezt még az EU-ban sem fogják fel – csak elhiszik, hogy a hülye magyaroknak megfelel a kontár, a 3xbóvlis, akkor rendben van, örömködjenek benne!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  18. Velejéig rothadt, aljas rendszerben élünk, amelyet erkölcstelen banditák, és züllött gazemberek működtetnek.
    És ezeknek ezután még van arcuk tiltakozni az ellen, hogy néhány bátor ember időnként felemlíti itt – ott, hogy Magyarországot egy konkrétan megnevezhető, mindenki által ismert személyekből álló maffia vezeti.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  19. “Bebetonozza alkotmánybíróit a Fidesz”

    Meg is érdemlik, csak rossz a módszer.
    Ha már annyi egyedi megoldást átvettek a maffiától, talán a “bebetonozás” technikáját is alkalmazniuk kellene, az összes következményével együtt…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  20. Báthory Ödönke

    Ez a bebetonozás tényleg jó ötletnek tűnik. Csak nem ezzel a mókusőrssel kéne kezdeni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  21. Az alkotmánybíróság helyettesíti nálunk a felsőházat, amely máshol gondoskodik a jogbiztonságról. Tagjainak jelentős része idős, komoly szakmai múlttal rendelkező, jómódú honfitárs. Nem érzik, hogy milyen mocskos játékban vállalnak cinkosságot? Semmi önbecsület?!? Nem érdekli őket, mit szólnak a barátok, az egykori tanítványok, a család, nem számít a demokratikus közvélemény megvetése?!?
    Legalább a nem egyértelműen pártkatonák felállhatnának végre.
    Ünnepelné őket a nép és az utókor!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  22. alaptörvénybíróság?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  23. Csacsicska Tamás

    Orbánnak nem a 2014-es választásokkal, hanem az egyre terjedő szegénységgel kell szembenéznie, méghozzá már ma és nem is holnap! A szegénység, a nélkülözés minden törvényt felülír! Szó szerint. 1956-ban is így történt ez: ma a különbség az, hogy Orbán mögött nem áll semmiféle külső erő, külső támasz. Egy gyenge, bohócokká kiképzett, alig ezer fős TEK, a fasiszta Kövért védő Parlamenti Őrség és Pintér vörös-sapkás bandája van a kezükben. Ennyi. Ezek az első napon el fognak iszkolni.
    .
    Az Orbánnal szemben álló erőknek nem a 2014-es választásokra kellene koncentrálnia, hanem a lassan 5 milliós lélekszámot elérő szegénység felé kellene fordulnia, őket kell megszólítani, harcba hívni!
    .
    Semmilyen konvenció nem tiltja azt, hogy a többség – és az ötmillió, ma már számszerű többség pragmatikusan többség – ha kell, akkor erőszakkal (és nem elcsalt választásokon) elzavarja a diktátort és sürgősen rendet tegyen a törvényhozásban, az államigazgatásban és az igazságszolgáltatásban. Magyarországon kialakult a jogászbűnözés (copyright by AN kommentelő) – az Országgyűléstől az Alkotmánybíróságon, a törvényi „előkészítést” realizáló államigazgatáson át a bíróságokig.
    .
    Én a legkeményebb polgári ellenállást javaslom az országnak – egyetlen fontos kitétellel: az emberek ne engedjék magukat megvezetni EGYETLEN funkcionáló párt által se, ne engedjék, hogy bármelyik párt „felkapja” a többség ügyét és annak képviseletében tetszelegjen. Erre a képviseletre eddig egyetlen párt sem volt alkalmas, mindannyian cserbenhagyták a népet. Loptak, csaltak, bűnöztek – az egyszerű emberektől elszedett adókból kiválóan megéltek a családjaikkal és barátaikkal.
    .
    Akik részesei voltak az elkövetett bűnöknek, azokat kő keményen meg kell büntetni! Ők ugyanis pontosan tudták-tudják, hogy mit tesznek – nemcsak vállalniuk, de el is kell tűrniük a felelősségre vonást! És nem szabad őket bármilyen humanitárius meggondolásból futni hagyni – nem szolgálna jó példaként a jövő nemzedéke számára. Az új világ nem a régiből átváltozó kompromisszumokból épülhet fel, hanem kizárólag a gyökeres szakításból! Mocsárra nem lehet házat építeni: az építkezést az alapokkal kell kezdeni.
    .
    Nem kell félni: A demokrácia elve magában foglalja a korlátlan ellenállás és felkelés jogát a demokráciát leromboló diktatúrával szemben!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  24. Nehéz az agyhalott bólogató alkotmány bírók újra gyártása ezért amíg nincs kész egy ujj a réginél jobb és plebejusabb érzelmű addig maradni kell a sok vén hülyének…………………………………………………….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  25. bruckenbacker kapitány

    sittre velük!

    Mind illegitim , annak van igaza aki az egypárti dolgokat eleve annak látja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  26. bruckenbacker kapitány

    Csacsicska Tamás
    2013. november 2. szombat
    18:33

    Jó meglátás.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  27. Ebben a cikkben megtalálhatók a lex-törvények, nagyon érdekes, hogy ennyi fazonra igazított törvény megszavazásra kerülhetett – tudom, a létharmat – akik nem látják, a különbséget, hogy eddig ilyenre még egy kormány sem vetemedett, azoknak ezt érdemes elolvasniuk! 2006-s események megítélése nélkül is észbontó ami ebben az országban megtörtént!
    http://nepszava.hu/cikk/1002060-korhatartalan-birak

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  28. Valaki mást várt ettől a mocsok, gyalázatos rendszertől, amit Orbán fémjelez?
    Ez az Orbán egy lókupec, eddig terjed az inteligenciája és az összes meztelencsiga hozzájuk igazodik. Ennyi. Ez a mai Magyarország.Remélem az alkotmánybírók a ” tisztesség kedvéért” a nyugdijukról lemondanak arra az időre amikor AZ ALKOTMÁNYBÍRÓI JAVADALMAZÁSUKAT MEGKAPJÁK, DE EZEKNEK A TISZTESSÉG NEM SZÁMÍT, EZÉRT MEGSZOLGÁLT HŰBÉRI JUTALMAT bezsebelik, lemondásról fideszes körökben szó sem lehet. A semmiségi törvény volt az ára az alkotmánybírósági tagságnak. Ugye tudjuk kiről szól a sok elágazású történet?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  29. Lehet, hogy rosszul emlékszem, de a bíróknál 62 év volt a korhatár, amit aztán az EU nyomására eltöröltek. De a szerepét betöltötte a törvény így is, mert a fontos bírósági vezetői posztokon a szükséges tisztogatást már elvégezte.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

A DK nem bojkottálja a Fideszt 2014. április 29. kedd | AN

Ismét kétharmada lett a Fidesznek 2014. április 12. szombat

A határon túlról a Fideszre szavaztak 2014. április 11. péntek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos