Ronai and Ronai
AMERIKAI

Bartus László: Török Gábor vak vagy a Fidesz? 2011. január 5. szerda 6:14

  • Hozzászólások(46)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Bartus László: Török Gábor vak vagy a Fidesz?

Már alig van olyan világlap, vezető politikus, aki ne tette volna nyilvánvalóvá azt a véleményét, hogy Magyarországon tekintélyelvű diktatúra kialakítása folyik. Nem véletlenül ragaszkodnak a sajtószabadságot megszüntető médiatörvényhez, a fékek és ellensúlyok rendszerének tudatos és szisztematikus kiiktatásához. Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak.

Ki a vak? A Fidesz vagy a politológus, akinek heti elemzéseit valami érthetetlen oknál fogva rendszeresen idézi a magyarországi demokratikus sajtó. Török Gábor szerint “a fiatal fideszes politikusok zömére komoly hatással lesz a médiatörvény nemzetközi visszhangja”. Először is, nem lehet tudni, Török Gábor mikor látott utoljára fiatal fideszes politikust, de az Rogán Antal volt tizenöt évvel ezelőtt utoljára. Hogy a fideszes politikusokra milyen mély hatást gyakorol a médiatörvény nemzetközi visszhangja, azt nem kell találgatni, elég meghallgatni a pökhendi, kioktató, lekezelő nyilatkozataikat (amelyekben egyébként semmi újdonság nincs, ezek a nyilatkozatok húsz éve ugyanilyenek).

Török Gábor egy álmaiban létező Fideszről beszél, amikor azt mondja: “a többség egyre rosszabbul érzi magát”, látva az “elszabadult hajóágyúkat, amelyek a magyar jobboldal legrosszabb hagyományait hozzák vissza, és olyan irányba lökik a Fidesz politikáját, amellyel – meggyőződésem – a legtöbb mostani jobboldali döntéshozó amúgy soha nem azonosulna”.

Minden tiszteletünk Török Gáboré érdemtelenül is, de mondjon Orbán Viktoron kívül egyetlen jobboldali döntéshozót, akinek saját önálló szava, döntése lehet. Egyetlen jobboldali döntéshozó van, akit Orbán Viktornak hívnak, és aki maga az elszabadult hajóágyú. Egyébként nem nagyon látom, hogy a Fideszben bárki is rosszul érezné magát. Még az emberarcúnak nevezett Navracsics Tibor is, akibe a legtöbb demokratikus érzék szorult, főnöke utasítására úgy hazudik naponta, mint a vízfolyás. Nem világos, milyen más hajóágyúkról beszél Török Gábor, akik szegény ártatlan Fidesz politikáját a magyar jobboldal legrosszabb hagyományai felé lökik. A Fidesz maga a magyar jobboldal legrosszabb hagyományainak megtestesítője. Innen még hova van más irány? Miért tesz úgy Török Gábor, mintha ez a párt tehetetlenül sodródna, amikor senki nem korlátozza abban, hogy bármi mást tegyen. Semmiféle korlát nincs, ami akadályozná, hogy demokráciát és ne diktatúrát építsen. Ez az ő személyes elhatározásuk (mármint Orbáné, mert mint a Napkirály, ő maga a Párt). Végezetül nem látok senkit, aki ezzel a borzalmas politikával “amúgy soha nem azonosulna”. Soha nem azonosulna? Egyet tessék mutatni, aki nem azonosul.

A politológus úgy véli, “a kormánypárt megdöbbenése a heves reakciókon őszinte és valós: a Fidesz nem hitte volna, hogy ebből ekkora „baj” lehet, hiszen nem nagyon akart mást, mint kétharmados többségével élve „alkotni”, „rendet tenni” ezen a téren.”

A médiatörvényről beszélünk. Komoly és mértékadó politológus meri azt mondani, hogy ez a törvény azért született, mert “alkotni” akartak és “rendet tenni” ezen a téren. Ezt a “rendet” úgy ábrázolta a világsajtó, hogy szájkosarat tesznek a sajtó szájára. Megfélemlítik, korlátozzák, fenyegetik, büntetik. Ez volna Török Gábor szerint a “rend”? Azt mondja Török Gábor, hogy a törvény “elvileg politikai célokra is használható” lenne. Szerinte csak elvileg. “Ha ekkor van belátás a Fideszben, komolyabb érdeksérelem nélkül módosítható lett volna a törvényjavaslat, megelőzve ezzel a nemzetközi tiltakozást, az egyre kellemetlenebb politikai klímát” – mondja a politológus.

Kedves Török Gábor, ön szerint valóban a belátás hiányzott? Szó sincs róla. Ők így akarják. Azt mondta Szijjártó, hogy úgy jó, ahogy van.

A legviccesebb az, amikor Török Gábor annak fejtegetésébe kezd, hogy ha esetleg Schmitt Pál nem írta volna alá, ”ha mer önállóan gondolkozni és dönteni” (haha), “de éppen a sok éves gyakorlat, az egyszerre lépés rutinja akadályozta meg, hogy a kormány kijöhessen ebből a kényelmetlenül szűk zsákutcából.” Ez még viccnek is rossz. Schmitt Pál, az önálló gondolkodó, akit az egyszerre lépés rutinja akadályozott meg? Miféle rutinról beszélünk? Itt parancsok vannak, életre-halálra, nem rutin. Jól értem? Zsákutcában van a Fidesz? Ne már. Ezek sugárutakon trappolnak.

És most jön a csattanó: “továbbra is állítom, hogy mindez “csak” politikai vakság és önsorsrontó politika, nem pedig a diktatúra építésének fontos állomása”.

Hogy a Fidesz (pontosabban körülírva: Orbán Viktor) nem vak, arra Török Gábor mérget vehet. Pontosan tudja, mit akar és mit tesz. Ha ebben a történetben van valaki, aki politikailag vak, akkor azt Török Gábornak hívják. Ebben csak az a kellemetlen, hogy a szakmája politológus: egy politikai vakságban szenvedő embernek nem túl szerencsés pályaválasztás.

De ha Török Gábor csak “vak”, az a jobbik eset. Nem szeretnék magam is vakságba esni, ezért hadd mondjam el a gyanúmat: Török Gábor éppen úgy nem vak, mint Orbán és a Fidesz sem az, akiket ő elvtelenül védelmez. Sokkal inkább arra gyanakszom, hogy Török Gábor a hosszú évtizedekre készülő Fidesz-uralomra rendezkedik be. Miből él egy politológus? Megrendelésekből, megbízásokból. Semmi mást nem kell tennie, csak ilyen hazug és demoralizáló cikkeket írnia. Őfelsége kedvenc politológusa lehet, aki bejáratos az ellenség köreibe is, és aki bizton számíthat arra, hogy cége vagy ő maga megfelelő megbízásokhoz, megrendelésekhez jut. Vak, aki nem látja.

De idáig ez Török Gábor dolga. Egyetlen centet nem irigylek tőle, amit ezzel a munkával keres.

Hanem, amikor Török Gábor azt mondja, hogy: “ezért is vallom, hogy a  szándékokra vonatkozó külföldi bírálatok egy része valóban túlzás, félreértés vagy pánikkeltés”, az már átmegy egy határon. Amikor üres címlapokkal jelennek meg a magyar újságok, amikor kollégák szabadságharcot vívnak, egzisztenciájukban, létükben, szakmai tisztességükben veszélyeztetettek, amikor a demokratikus világ a New York Times-tól a Guardian-an át a Die Welt-ig felemeli a szavát, szolidáris és tiltakozik, akkor ezt a mondatot leírni, enyhén szólva arcátlanság. Szemen köpése a teljes magyar sajtónak, kollégáknak, kiváló tollforgatóknak, becsületes, egyenes embereknek.

És ha ez még nem volt elég, jön a kegyelemdöfés: azt mondja Török Gábor, megsajnálva szegény ártatlan Fideszt, hogy “olyan veszteségeket szenvedett és szenved el a kormány az amúgy a fontos ügyekhez képest huszadrangú médiatörvény miatt, amelyeket egyáltalán nem kellett volna”. Török Gábor a kormány veszteségeit fájlalja, nem az üldözöttekét, az elnyomottakét. Arról nem beszélve, hogy huszadrangúnak nevezi a médiatörvényt. Nem tudom, mihez képest. De ha egy politológusnak a sajtószabadság felszámolása, ami a demokrácia alfája és ómegája, huszadrangú kérdés, akkor adja vissza a diplomáját annak, akitől kapta, és kérjen bocsánatot mindenkitől, hogy eddig fertőzte áltudományával a levegőt.

Az utolsó idézetet kollégáimnak küldöm: azt mondja Török, “ha a Fidesz engedi, hogy ebben a helyzetben a „szemben a világgal” heroizmusa hassa át és terelje a politikai irracionalizmus irányába a működését, akkor sorsa nem nagyon lehet más, mint a biztos bukás. Lehetetlen, hogy ez megérje.”

Ez a mondat, amelyben a heroikus Fidesz bukását jövendöli, ne tévesszen meg bennünket. Emiatt nem kellene még őt a demokraták nyilvánosságában szerepeltetni, írásait hetente idézni, mintha egyenesen a delphoi jósdából küldték volna a csalhatatlan látomásokat. Ez az ember függetlennek próbálja magát mutatni, de nem az. Ő aggódik a Fidesz bukása miatt, amit egy igazi demokrata csak óhajthat.

Tisztességesebb lenne megmondani: megrendelésekre számítok, túl akarom élni ezeket az éveket, keresni akarok egy kis pénzt. Családja van, megértjük. Vagy mondja azt, hogy én hiszek egy Orbánban, hiszek egy hazában, Magyarország feltámadásában, és akkor az is rendben van, csak akkor legyen kedves beállni Szijjártó mellé szóvivőnek vagy a Magyar Nemzetbe kolumnistának. De nem kéne váteszként fideszes propagandát folytatni azok között az újságírók között, akiknek a nyakára ezek éppen most tették rá a mocskos lábukat.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.2/5 (62 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +73 ( 97 szavazatból)
Bartus László: Török Gábor vak vagy a Fidesz?, 4.2 out of 5 based on 62 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(46)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

46 Reader’s Comments

  1. Nagyon kedveltem Török Gábort, mielőtt megélhetésileg a fideszhez (Sólyomhoz) szegődött. Kár érte. Ugyanezt tudom mondani Kumin Ferencről is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (30 szavazatból)
  2. Alapos és tényekre fókuszált munka, köszönet érte. Ilyesmire számíthat egy elvileg hivatalból független politológus, ha (párt)politikai kufárként viselkedik. Nem lehet hosszabb távon “értékrendnek” eladni a bármennyire burkoltan előadott, minden jogi és erkölcsi csúfságot barátilag elnéző pártszimpátiát. Súlyosbító körülmény, hogy a Fidesz eddig bemutatott, emberileg és politikailag egyaránt gyalázatos “értékrendjével” egyre nehezebb azonosulni.

    TG-nek a további véleményformáláskor ideje lenne – bepörgés helyett – letenni a garast, és szakmai megfontolásból is keményen behatárolni a politikai szerepazonosulás mértékét. (Meg kármentés céljából is.)

    TG elfogultságtól nem mentes elemzéseinek – párhuzamot vonó – vesézése itt is (+ a hozzászólásokban):

    http://oriblog.blog.hu/2010/12/11/torok_gabor_elemez_1938_hitler_jo_lepese

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  3. Kedves Bartus László! Köszönöm, hogy megtisztelt a figyelmével és kitüntetett a véleményével. Továbbra sem értem, hogy miért nem elegendő azt mondani, hogy rossz, hibás, káros stb., miért kell állandóan felsőfokot használni (értsd: elhasználni), üldözöttekről és diktatúráról beszélni. De értem, hogy ez a harc nem az értelmezésről szól, itt nincs helye mérlegelésnek és méltányosságnak, mert csak fekete és fehér létezik. További sok sikert kívánok Önnek ebben a küzdelemben. Üdvözlettel, Török Gábor

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -21 (85 szavazatból)
  4. Bartus Lászlónak teljes mértékben igaza van ! Az írása önmagáért beszél kommentálni úgy érzem szükségtelen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (40 szavazatból)
  5. Bartus úrnak igaza van, ujra és ujra bebizonyitja magáról a fidesz hogy bosszuálló, durcás mucsai csapat, tele kisebbrendüségi komplexussal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (35 szavazatból)
  6. Kedves Török Gábor,

    nagyon köszönöm, hogy nem éppen kedves hangvételű írásomra reagált. Természetesen nem az volt a célom, hogy megbántsam, hanem egy erőteljes jelzést kívántam adni az Ön munkásságát illetően. Nem a véleményével van probléma, az mindenkinek lehet. De Ön mostanában manipulál. Nem arról van szó, hogy nincs helye mérlegelésnek és méltányosságnak, hanem arról, hogy Ön megváltoztatja, átértelmezi a valóságot. Amit ír, az nem igaz. Ha ön megváltoztatja a tényeket, letagadja az igazságot, az nem méltányosság. Szerencsére most nem olyan könnyű futóbolondnak beállítani azokat, akik egyenesen, őszintén beszélnek, és igazat mondanak. A nemzetközi érdeklődésnek köszönhetően most van egy külső mérőzsinór is. Most nem olyan könnyű lehülyézni, szalonképtelennek bélyegezni azokat, akik kimondják az igazságot. Ma a világsajtó, a világ vezető politikusai használják ugyanazokat a kifejezéseket, jelzőket, értékítéleteket, amelyekért Magyarországon általában csak lehülyézik vagy kigúnyolják azokat, akik így gondolkodnak. A kis belterjes magyar valóságot most nem lehet eldugni. Ha eddig is ennyire szem előtt lettünk volna, Magyarország talán nem süllyedhetett volna idáig. Ön egy pártot és egy kormányt védelmez, méghozzá megváltoztatva a tényeket, a valóságot, amit megtehet, csak nem a független politológus ítész székéből. Legyen világos az Ön szerepe. Amit leírtam önmagáért beszél. Akkora csúsztatásokat mond, úgy félremagyaráz, hogy az már gyanús. És ahogyan az önt egyébként szakmailag és egzisztenciálisan is életben tartó sajtóhoz, sajtó szabadságához, és a benne dolgozó kollégákhoz viszonyul, pánikkeltésnek nevezve kétségbeesett önvédelmi reflexeiket, ez több mint méltánytalanság. Ön a szabadság ellen támadókkal, a demokrácia intézményeit lerombolókkal szemben követel méltányosságot, de ezt a méltányosságot elvitatja azoktól, akik ellen ez irányul. Ön huszadrangú kérdésnek nevezi a sajtószabadság ügyét, amely választóvonala a demokráciának és a diktatúrának. Ha Ön ezt a Magyar Hírlap újságírójaként teszi, szóba se hozom, csak a dolgát végzi. De ön egyelőre szakmája hiteles képviselőjeként tart számot a közfigyelemre, és ezzel a szakmai háttérrel hitelesíti a bújtatott pártpropagandát. Ez nem tisztességes. Önnek el kell döntenie, hogy politológus marad vagy Orbán Viktor szurkoló. Én ízekre szedtem az Ön szövegét, még méltányos is voltam. Aki tud olvasni, annak már nem lehet eladni ezeket a szövegeket, hogy mi végső harcunkat vívjuk, leginkább a bennünk levő félelmek démonaival. Fekete-fehéren látjuk a világot, de ön majd megmutatja nekünk benne a színeket. Olvassa el a világsajtót. ez az ügy fehéren feketén áll előttünk. És Ön pillanatnyilag a fekete oldalon áll. Erre szerettem volna felhívni a figyelmét önnek is, és azoknak is, akik ezeket az írásokat mint szakmai dolgozatokat terjesztik. Ezek nem azok. Más szakma, Szabó István filmjei jutnak eszembe azt a karaktert illetően, akit most ön játszik.
    Reménykedve jobb időkben, üdvözli Bartus László

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +60 (80 szavazatból)
  7. Kedves Török Gábor Úr!

    Talán csak az a baj az elemzésével, hogy “nem megy át” az olvasói felé az érdemi mondanivalója úgy, ahogyan Ön azt valójában szeretné.

    Vagy Öné lett ördög ügyvédje szerepe?

    Mi a valós szándéka?

    Félreérthetik-e Önt az olvasói, vagy pontosan jól értik az írásait, mint Bartus László?

    Egyszerűbben, mert néha igenis állást kell foglalni:

    Ön ki mellett áll? Médiatörvény ellenzői vs. Orbán-FIDESZ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (21 szavazatból)
  8. Török Gábor 2011. január 5. szerda 13:32

    Azért azt ugye nem hiszi, hogy megfelelően mennek a dolgok? Abban igaza van, hogy nem kéne a legmagasabb fokot használni. Véleményem szerint ez akkor állná meg a helyét, ha párbeszéd lenne a két oldal között. Ez ugye nincs meg (mikor is volt?) és továbbra is megy a maga útján a gépezet, amelyet a vezér irányít.

    Sajnálom, hogy a volt Németországbeli helyzethez kell viszonyítanom a mai helyzetünket, de úgy vélem magam is, hogy szükséges a magas fok. Miért is? Mert a kormány csak azt ismeri. Lejjebb sosem adta. Meg sem hallja. Még ezt a hangnemet sem igazán. Olyan mint egy akaratos kamasz, akit félreneveltek és most puska van a kezében. Gondoljon csak az USA beli iskolai esetekre. Tehát egy ilyen helyzetben, ha nem is lövik le a kamaszt, mindenesetre akkora pofonnal kellene kizökkenteni a nagyratartott helyzetéből, hogy vissza se merjen oda vágyódni, amely helyzetben előtte volt. És a német példa. Ha hagyjuk magunkat tovább, félrefordítjuk a fejünk, csak mert most a szegények, cigányok ellen történik valami, akkor megismételjük azt az esetet, ami a zsidókkal történt. Gyilkosok közt cinkos aki néma! Láttuk hová fajult a dolog! Kiabáljunk inkább!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (25 szavazatból)
  9. Kedves Török Gábor!

    Én is azok közé tartozok, akik nagy érdeklődéssel nézték az m1-en a három kiváló politológus (TG, LZ, DJ) tartalmas éjszakai vitáit a demokráciáról, és sok-minden másról. Sajnos az a műsor már régen megszűnt. Azt olvastam, hogy a nézettség rém alacsony volt, pedig lehet, hogy csak rém nem tetszett valakiknek, (főleg Debreceni József felfogásában) az ott elhangzott kritika. Önök különböző nézőpontból, az igazságot próbálták körüljárni. Sokszor persze elúsztak, de azért az értelmes érvek hatottak (szerintem) a táborokon kívüli nézőre is.
    Nos, úgy látom ennek vége. Talán lehet, hogy az asszony megkérdezte: te Gábor az objektivitást milyen valutában lehet beváltani, és mit kapok érte a boltban. Kérem ne válaszoljon. Végül is értem, csak meg nem értem.

    Hogy miről is beszélünk?
    Akinek szeme is van és füle is van, és élt a “kommenista” puha diktatúrában az látja és hallja, hogy itt egy (nem puha) kőkemény pártállami rendszer intézményrendszere és törvénykezési, “alkotmányos” háttere épül ki. Hagy ne soroljam Ön ezt pontosan tudja, látja és próbálja lágyítani, de hát az asszony… Ha nem akar Philip TV intendáns szintjére jutni kérem keressen valami más utat. Tudom ehhez ért, (mármint a politológuság). De hát gerinc nélkül mit ér az egész.
    Egy kis vidéki adalék mi folyik itt.
    Az előző szép év végén “csendben” szólt nekem egy új párttitkár(persze most nem így hívják ám), hogy fogjam be a … mert ….. Hát én az előző rendszerben sem tojtam be, ha az igazamat éreztem. Arról volt szó, hogy egy vidéki városban az év végén felszámolták a Civilek Házát (több tucat civil szervezetet érint), holmi pénztelenségre hivatkozva. Aztán azt is mondták hogy majd kiadják bérbe az épületet. Megtudtam, hogy egy kormányközeli bérlő a jelölt, aki bérbe adja majd az új állampártnak, mivel most szűkösen vannak, kell az új pártház.
    Nap mint nap vannak ilyenek, és még durvábbak is (nekem is szólt már az asszony). Nyissa már ki a szemét és a fülét kedves TG és akkor lehet látni és hallani hol van a szemét.

    Bartusnak gratulálok, remek a cikk!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (34 szavazatból)
  10. Tiszteltem TG-t, mert egy tanult és higgadt politikai elemzőnek tartom. Az Ő munkája nem állásfoglalás, hanem az általa vélt összefüggések, árnyalatok bemutatása. Vannak posztjai, amelyek bírálják a kormány munkáját. Egyoldalú elfogultsággal azonban, eddig nem vádoltam. Ez a bejegyzés nagyon rosszul sikerült, de bízom abban, hogy a mai események, amikor a Kormányunk- minősíthetetlen módon- egy megvágott törvény fordítását küldte Brüsszelnek, talán észhez térítik. Ha ettől sem, akkor semmitől sem fog leesni a tantusz.
    Ezt a sumákságot, amit már a Kormány egyszer eljátszott a különadóval kapcsolatban (kisbetűs rész, és Dr. Kopits György sajnálatos bukása), nem hittem volna, hogy még egyszer elsüti. Brüsszelt akarja átvágni? Így?
    Gyalázatos! Az egész ország (megmaradt) renoméját is lerombolja.
    Miért alszik az ország? Miért nincsenek ezrek az utcákon, hogy álljon már meg a menet!? Elvehetik a nyugdíjam, emeljék a terheim áttételesen, fizettessenek meg a hibáikból származó árfolyamveszteséggel gazdagon, legyenek büszkék arra, hogy program nélkül 2/3-ot szereztek, de ne tapossák sárba az ország maradék hitelességét!
    Ébredjünk fel, Magyarország!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (23 szavazatból)
  11. TG nem FIDESZ-fan. Ugyanis elemzéseiben mindig benne van a kormány erős kritikája is. Az nem várható el tőle, hogy érzelmileg elragadtatva értékeljen. Neki figyelembe kell vennie, hogy a jobboldali olvasói se forduljanak el tőle, hiszen akkor semmilyen hatást nem tud elérni. “Érzéklésem” szerint inkább a “fontolva terelgetés” módszerét alkalmazza a jobboldal viszonylatában.

    Senkinek sem hasznos, ha egyébként jó szándékú megszólalásokat ilyen hevesen támad az AN. Lehet kritizálni, lehet elemezni a másként értelmezett részeket. De indulatot kelteni egyértelműen a jobboldal sajátja. Nem lenne jó, ha a baloldal is ebbe a hibába esne.

    Én sem értek egyet az elemzés néhány mondatával (“…nem politkai cenzúra…eltúlzott nyugati reagálás…”), ám maga az elemzés összességében valós képet mutat, és nem hiszem, hogy bárki azt olvashatja ki belőle, hogy a legkisebb mértékben is azonosulna a kormány úthenger-poltikájával. Tehát kéretik úriemberek módjára kritizálni, és nem “kocsmai ordítozás” szintjén kommunikálni. Ne arra lőjünk, aki csak “hűteni” akar, még ha “indulatilag” ez nekünk kevésnek is tűnhet!

    ———————————————-

    Amúgy örülök a AN megjelenésének, és szívesen olvasom. Sok sikert!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -7 (17 szavazatból)
  12. Bartus úr cikkének minden szavával egyetértek.
    A politológusok saját véleményüket, hülyeségüket mondják, már meg sem hallgatom. Úgy gondolom az az ő véleménye, az enyém pedig merőbben más.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (11 szavazatból)
  13. Egy hiteles politológus független. Török Gábor elemzései pontosan attól jók, hogy egyik oldalt sem elégítik ki. Ha jól ismeri valaki T.G. elemzéseit, és régóta olvasója, tud a sorok között olvasni….Bartus és Török is tulajdonképp ugyanazt mondja….kicsit nyugodjunk meg, nem kell ellenségnek tekinteni azt, aki pontosan a felhergelt indulatokat igyekszik visszafogott megfogalmazásával csillapítani. Magam is elég sokat hőbörögtem a napokban, és kicsit most úgy érzem, értelmetlenül…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (21 szavazatból)
  14. Köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat, különösen azokét, akik megérteni és nem megbélyegezni kívántak. Eddig csak jobbról hazaárulóztak és kommunistáztak, most kezdek hozzászokni ahhoz, hogy balról kapom meg az ehhez hasonló színvonalú mondatokat. Csak annyit ígérhetek, hogy a jövőben is igyekszem önállóan, legjobb tudásom szerint véleményt mondani: a célom pedig továbbra sem a politikai harc lesz, hanem a megértés és az értelmezés. Egyben jelzem, hogy semmilyen politikai megbízással nem rendelkezem, és nem is tervezem, hogy ilyesmit elfogadjak. Ha rossznak, elfogadhatatlannak stb. tartják, amit írok, azért kizárólag én vagyok és leszek a felelős; bármennyire furcsa és szokatlan esetleg valakinek, azért írom, mert így gondolom…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (36 szavazatból)
  15. Érdekes, Török Gábor elmúlt néhány elemzését olvasva bennem is valami hasonló csapódott le, mint Bartus Lászlóban. Talán ennyire sarkosan nem fogalmaztam még magamban sem, de a következtetéseim nagyon egybecsengenek a cikk írójáéval.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (16 szavazatból)
  16. Azt hiszem a baj ott van, hogy az elmúlt nyolc évben mi is kicsit hozzáhülyültünk a fideszhez. Mármint a stílushoz. Úgy értem, hogy a politikát nem szabad érzelmileg megközelíteni, és ami még nem történt meg, azt jobb, ha nem úgy kezeljük, mintha már megtörtént volna. Mert most egy kicsit így érzem. Attól, hogy az elmúlt több, mint fél évben a fidesz baromságokat csinált, még nem érzem az országom vesztét. Tény, hogy nem tesz jót a hangulatnak az sem, hogy a lakosság többsége megélte a szocializmust, rémképek térnek vissza, és a félelem miatt túlzásokba esünk. De az is igaz, hogy ma politikai szinten nem működik ellenzék, szerepüket nekünk kell betöltenünk. Ebben pedig a nem jobboldali szimpatizánsoknak sajnos nincs gyakorlata…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (9 szavazatból)
  17. # Myledon 2011. január 5. szerda 20:58

    A törvényeket, amelyeket megszavaztak nem tudom annak minősíteni, hogy nem történt valami meg. Az ember alapvetően gondolkodó fajta. Mégpedig előre kell gondolkodni, nem hátrafelé.

    Vilgáosan látszik, hogy nem az ellenzék hiánya okozza ezeket a problémákat. Ha most nem magyar lennék, hanem külföldi, akkor is azt látnám, nagy gond van. Nem a lehetősége van meg, hanem már az van. Ehhez sajnos a tapasztalat is párosul, de itt nem az előző húsz évet értem alatta, hanem az előző kormányzásukat. Van tapasztalatom benne, láttam mit csinálnak a színfalak mögött. Ne legyen kétsége senkinek sem arról, hogy mi a cél.

    Mint minden közösségben, ott is vannak jó és rossz emberek. A tendenciát tekintve sajnos azt lehet leszögezni, hogy az értelmesek nem maradnak meg abban a pártban.

    Más lapon írtam már, személyes ismerőseim is voltak abban a pártban. Mind ugyanazt mondta, amikor kiléptek ilyen-olyan okok miatt. A gondolkodásmódot tekintve nincs változás az 1991-es évekhez képest. Az eszközökben és az emberanyagban viszont jelentős.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  18. reftno! Természetesen vevő vagyok minden építő gondolatnak, így az Önére is. Így rakjuk össze egy egésszé a lényeget. Egyet viszont mindenképp rossznak tartok, az ellenzék munkáját. Európa most inkább mellettünk van, mint saját országunkban bárki. Persze, hiteltelenné váltak sokan, de hiányolom a mi nagy demokráciánk melletti kiállást politikai szinten. Azért, hogy ide jutott az ország minden politikai erő felelős. Most kellene egy harsányabb, de intelligens kiállás, de valahogy nem történik semmi…A gondolkodásmód pedig sajnos változott, kaméleon módjára, ahogy épp a helyzet megkívánta…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  19. # Myledon 2011. január 5. szerda 21:50

    “Egyet viszont mindenképp rossznak tartok, az ellenzék munkáját.”.
    Az alig hallható, bár néztem az LMP szónokát a médiatörvény elfogadása előtt. Körbeállták a kormánypártiak mint a gúnyoros keselyűk. No párbeszéd, csak süketelés és nevetgélés a másikon.

    ” Európa most inkább mellettünk van”
    Igen, ez így van. Remélem nem lépik meg még egyszer 1956 hibáját.

    “, mint saját országunkban bárki. ”
    Ezt nem tartom igaznak. Inkább azt, hogy nem úgy mozdulnak az emberek, mint Európa nyugati felén. Bár ott is inkább a fiatalok mennek az utcára és adnak véleményt erőteljesen. Magyarországon a fidesz bázisa a fiatalság. Azért köztük is volt már kisebb akció, de korántsem nevezhető észrevehetőnek. Azt hiszem az látszik, hogy az előző rendszer arra szoktatta az embereket, hogy fülüket behúzva várjanak. Különösen erős lehet ez az érzés akkor, amikor a kezdeti lelkesedés után a kiábrándulás korszaka jött és a bizalom elveszett. A társadalmi csoportoknak idő kell, míg újraszerveződnek, életre kelnek. Ha hagyják őket. A folymat nem lesz gyors, mert a tömeg tehetetlensége nagy akár mentálisan akár fizikailag :o). A politikai elit/krém/maffia – ki hogy nevezi, nem kívánt törlendő – pedig ezt használja ki.

    Összefoglalóan sajnos az a véleményem, hogy a társadalom érettségének fokát használják ki sokan mindannyiunk kárára.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  20. T. TG!
    Többször is néztem olyan műsorokat, ahol Őn is kifejtette véleményét. Kialakult bennem egy kép Önről – anélkül, hogy bárkinek az Önről alkotott véleményét hallottam volna . Úgy éreztem , amikor hallgattam az Ön megnyilvánulásait, hogy erősen jobboldal-, ezen belül is kifejezetten FIDESZ párti. Szinte mindig azt éreztem, hogy vehemensen védi a FIDESZ-t, mégpedig finoman kritizálva védi. Többször úgy éreztem, hogy rettentő kínban van, hogy úgy fogalmazzon, hogy védje is őket, de közben ne lehessen Önre fogni a pártosságot, de a FIDESZ-ből se lehessen “ellenségként” tekinteni. Hát igen, nehéz is ennek a két kritériumnak megfelelni. Én nem megyek el odáig, mint a fenti cikk írója, nem állítom, hogy “megélhetési” okai lennének ezen törekvéseinek, de azt merem mondani, hogy minimum szimpatizál velük. Szerintem már ennyi is elég , hogy ne hallgassam elemzéseit, mert meglátásom szerint egy elemzőnek pártszimpátia nélkül kell dolgoznia, csak akkor hiteles!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  21. Gratulálok Bartus László “Török G. vak vagy a Fidesz” cikkéhez.Egyetértek. Török G. és még sokan , az a fajta “kollaboráns” aki a “méltányosság” . “legyünk igazságosak”és hasonlók leple alatt védi a védhetetlent.Egy mondattal nem értek egyet..nevezetesen hogy Navracsics Tibor “emberarcú..” lenne..akibe a legtöbb demokratikus érzék szorult…Én úgy látom, Navracsics T. maga a Lucifer..ne tévesszen meg senkit sima, jó modora, hogy színvonalasan fogalmaz..Ő egy gátlástalan, cinikus fehérgalléros gengszter.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (23 szavazatból)
  22. Ha moderatióra szorul a véleményem, kérem törölni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  23. Bár Török Gábor gyakran próbálja mentegetni a fideszt és Orbánt, ez az egyik leginkább szűklátókörű bejegyzése, ami már-már megalázza szerzőjét. Azt gondolom, hogy a médiatörvényt nem lehet és a kritizálók nem is fogják kiragadni abból a politikai környezetből, amit Orbán teremtett. A médiatörvényt olyan politikai kurzus hozta létre, amelyik egy 8.1 millió szavazóval rendelkező országban 2.7 millió szavazói támogatás birtokában minden gátat igyekszik elmozdítani totális hatalomépítése útjából. Korlátozta az Alkotmánybíróságot, feltétlen végrahajtó kegyenceket ültetett a Számvevőszéktől kezdve Főügyszségig minden vezető pozícióba 9 évre bebetonozva. A médiahatóság élére egy volt pornóújság főszerkesztőt (Szalai szerint csak erotikus újság volt) ültetett szintén kilenc évre úgy, hogy a testületnek egyetlen nem-fideszes tagja sincs. Ám a fidesz legrémisztőbb és leggaládabb tette a visszamenőleges törvénykezés bevezetése, amit kb. az 1600-as évek óta civilizált államban soha nem tettek meg. Ettől kezdve a jogbiztonságtól megfosztott országban a „fortélyos félelem” igazgat. Megvan az eszköz bárkinek és bárminek az ellehetetlenítésére, ami a hatalom útjában áll. Ez az a környezet, amelyben a médiatörvényt létrehozták. Mindezekkel kapcsolatban Török azt sugallja, hogy lehet bízni a farkasban, mert ott járt a tanyán és a kecskesajthoz hozzá sem nyúlt. Azt, hogy eközben az összes jószágot legyilkolták Török Gábor nem említi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (20 szavazatból)
  24. Török Gábor blogjával szembeállítva nagyon tanulságos, amit Elek István vállaltan jobboldali közíró írt Martonyi Jánosnak nyílt levélben a médiatörvénynyel kapcsolatban:

    Néhány idézet:

    Kedves János!
    “… a koalíció sorban fölrúgja a médiavilág szabályozásával, felügyeletével, a közszolgálati média irányításával kapcsolatban az elmúlt húsz évben létezett közös normákat, és az önkorlátozásnak, illetve az ellenzékkel szembeni méltányosságnak a látszatára se adva rendeli maga alá a közszolgálati intézményeket, minden korábbi elődjénél kíméletlenebb következetességgel tűzdelve tele azokat a maga pártosságukat bizonyított embereivel. Megágyazva mindezzel a médiaháború újabb pusztító fejezetének.

    Lehet persze most magyarázkodni, hogy akik tiltakoznak, valójában még nem is ismerik a törvények pontos szövegét. Önérzetesen visszautasítani az alaptalan és méltatlan vádakat. Próbálkozhattok azzal, hogy az ellenzékre hárítsátok a felelősséget. Mondván, hogy mindent megragadnak, amivel a figyelmet felhívhatják magukra. Ők fűtik a nemzetközi felháborodást. Meg azzal, hogy nyílván az európai színtéren megmutatkozó pártpolitikai szembenállás is benne van ebben a fogadtatásban. Jól jön az európai szocialistáknak, hogy egy néppárti pártszövetséghez tartozó kormányfőt, kormánypártot apríthatnak. Hogy nyilván benne van a bosszúja különféle európai gazdasági érdekköröknek, amelyeket hátrányosan érintettek a magyar adópolitikai lépések, a válságadó stb.
    Te azonban sokkal jobb diplomata vagy annál, hogy ne tudnád, mindez csakugyan nem sok haszonnal járó magyarázkodás. A felelősség a Tiétek. Ti hoztátok magatokat és az országot ebbe a kellemetlen helyzetbe. Mégpedig tökéletesen fölöslegesen.
    Mi értelme volt létrehozni – méghozzá épp az uniós elnökség átvételének napjára időzítve életbe léptetve – egy olyan médiairányítási és szabályozási rendszert, amely olyan mértékű, korlátlan kormánypárti akaratérvényesítésnek teremti meg a lehetőségét, aminél sokkal kevesebbért is tiltakoztatok, tiltakoztunk egykor, ellenzékben? A közmédia arcátlan kisajátítását, a sajtószabadság felszámolását kiáltva világgá?”
    2011. január 06

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (22 szavazatból)
  25. Gratula Bartus L-nak! Ha értenék hozzá, pont ezeket és így fogalmaztam volna meg.
    Amennyiben Török Gábor tényleg megpróbál középről objektíven(higgyünk neki) írni, akkor valamit elronthat, hogy sokan pártosnak érzik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (10 szavazatból)
  26. Fontana
    Kezdik is gyapálni rendesen ezért. A jobberek a változásnak csak egy irányát tudják elfogadni a komcsiból jobbos. Visszafelé ez halálos bűn.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  27. Kedves Török Gábor Úr és a többiek!

    Sajnálom, ha az elevenébe találtam, nem állt szándékomban megsérteni. Biztos lehet benne, hogy én nem neveztem Önt hazaárulónak, lévén, hogy a nagyapámat ezért anno 56-ban majdnem kivégezték. Értem, hogy szeretne független maradni, kérdés, meddig lehetséges ez.

    Őszintén remélem, hogy Ön nem fog az alábbi helyzetbe kerülni az írásaival, posztjaival sohasem. Kérem olvassa el alant, hogy mi történt nemrég egy általam kedvelt bloggerrel, Giulio-val.

    A poszt megtalálható még ezen a linken:

    http://giulio.freeblog.hu/page/2/

    PONT A KÖZEPÉBE
    10-12-30 15:27:01 – írta Giulio
    19 komment
    “Tisztelt Blogger!

    Panasz érkezett a blogjában található alábbi bejegyzésekre:
    2010. december 11-én, 12-én és 14-én megjelent

    (http://giulio.freeblog.hu/archives/2010/12/12/AKKOR_JARJUNK_UTANABUNCSELEKMENY/;

    http://giulio.freeblog.hu/archives/2010/12/12/DRINFO_BIZTOS_HOGY_LEGALIS/

    http://giulio.freeblog.hu/archives/2010/12/14/X/)

    Felhasználási feltételeink alapján:

    ” A blogon nem jelentethetsz meg

    * másokat sértő
    * társadalomra veszélyes
    * hatályos magyar jogszabályba ütköző, vagy egyébként jó erkölcsbe ütköző
    * szolgáltató érdekeit sértő

    szöveget, képet, ábrát vagy egyéb formájú információt.”

    http://admin.freeblog.hu/tos

    Így ezeket kénytelenek voltunk egyelőre piszkozatolni. Amennyiben vállalja a jogi felelősséget a bejegyzések közlésével kapcsolatban, melyet írásba ad számunkra, akkor a bejegyzések moderálásáról nem mi fogunk dönteni.
    Ezzel kapcsolatban mi legkorábban hétfőn tudunk majd bővebb tájékoztatást adni. Addig kérjük hagyja piszkozatolva a fenti három bejegyzést.

    Elnézést a kellemetlenségért.

    Üdvözlettel
    Ügyfélszolgálat”

    ———————————————————————————-

    Hát ezek szerint az adatkereskedelem mégis jó üzlet lehet. Magam részéről nyugodtan várom az AVB véleményét. Majd utána visszatesszük a postot.

    Úgy látszik, a DRinfo, vagy a doktorinfo, (azt nem tudom melyik sipákolt), valamiért találva érezhette magát.

    Legközelebb persze fordulhatnak direktben hozzám is. Nem harapok.

    A dolog pedig szerintem nem nekem kellemetlen, nem kell elnézést kérni.:-)

    Azért azt nem ártana tudni, ki, és mit sérelmez konkrétan?

    Így ugyanis most én vagyok az, aki nem tudom, hogy miért blokkolják a fenti írásokat.

    Január előszelét érzem lengedezni.:-)

    Eddig a blogbejegyzés, ha bárki elolvasná a kommentekkel együtt, már ezt is törölték. Az AVB az adatvédelmi biztost jelenti. A történet arról szól, hogy valakik, akikről Giulio írt, általa vélhetően megtévesztik az orvosokat, és olyan adatokat gyűjtenek a betegekről, amikhez nem lenne semmi közük. Ő ezt leírta, megjelentette. Majd később ki tudja kinek a panaszára, ezt a bejegyzést blokkolták. Ő erre az adatvédelmi biztoshoz fordult, hogy az illető cégnek van-e egyáltalán joga az adatgyűjtéshez. Amennyiben nincs, – és Giulio szerint vélhetően nincs, akkor a posztot teljesen feleslegesen blokkolták. Kérdés, miért? Ha Giulio-nak igaza van, és jogsértés történt, akkor mi lesz a betegek adataival, mire használták azokat jogszerűtlenül? Kiknek adják el?

    Kedves Török Úr! Ezek után még egyszer csak azt tudom kívánni Önnek, hogy az Ön által függetlennek vélt blogposztjai ne végezzék így. A fent említett blogger, Giulio nem tett mást, mint szarkasztikusan bár, de bőven a tűréshatáron belül felhívta a figyelmet egy általa törvénytelenségnek vélt dologra. A következmény látható, illetve immár nem látható. A freeblog – magyarázat nélkül -, nem engedte, hogy a fenti írás mindenki számára olvasható legyen. Ám ha Giulio-nak van igaza, akkor az csupán azt jelenti, hogy amíg valaki feltételezhetően bűncselekményt követ el, és erre egy blogger felhívja a figyelmet, akkor a blogger írását teszik elérhetetlenné. A blog tartalmát sérelmező meg űzheti tovább feltételezett jogsértő tevékenységét. Azaz, fogja be a száját az, aki erre felhívja a figyelmet.
    Ön szerint ez nem lehet a médiatörvény hatása? Giulio ennél különbeket is írt, hagyták is megjelenni. Aztán egyszer csak ez történt. Blokkolás. Szerintem lehetséges, hogy a freeblog jogosan félve a “mellékhatásoktól”, inkább blokkolt egy olyan bejegyzést, amelyből neki is baja származhat. Ez az az öncenzúra, amitől minden külföldi újságíró féltette a magyarokat. Szerintem a szájkosártörvény szele jelen esetben elérte, amire született!

    Ha nincs igazam, előre is elnézést kérek minden érintettől. Még Öntől is.

    Számomra egyértelmű, hogy így válik okafogyottá az oknyomozó újságírás is Magyarországon. Lehet, hogy engedik, hogy bárki bármit kommenteljen a jövőben. Csak épp nem lesz mit, mert az érdekeiket sértő, vagy oknyomozó cikkeket nem engedik megjelentetni.

    Bocsásson meg a saját véleményemért, de lehet, hogy innentől kezdve csak a kiváltságosok írhatnak meg majd bizonyos, engedélyezett dolgokat, és lehet, hogy Giulio nem tartozik közéjük, hiszen tavaly ő volt az egyik blogger aki nekiment az Omnivestnek. Meg még jó pár embernek szálka a szemében, mert kissé sajátságosan bár, de felhívja a figyelmet az egészségügy hátrányos helyzetére. Lehet őt utálni, lehet szeretni, sőt, még egyet sem kell vele érteni. Mindenkinek szíve joga. Elnémítani azonban felesleges arcoskodás, hatalommal való visszaélés. Ami vele történt, nekem bőven példázza azt, hogy mi történhet – akár egy egyszerű bloggerrel is – a jövőben. Indoklás nincs, csak a piszkozatolás, letiltás, blokkolás. Felsőbb utasításra vagy félelelemből? Aztán megérhetjük, hogy az állampolgár olyan hatalmas ügyeket kommentelhet, minthogy jól áll-e Barbie-nak a rózsaszín ruha. Persze szigorúan politikamentesen!

    Őszintén sajnálom, ha Ön szerint ma, amikor a médiatörvény mindenkit érint, minden otthon élőt, akkor Ön úgy gondolja, semleges maradhat. Kíváncsi lennék, ha ez a letiltás Önnel történik meg – nem kívánom -, akkor is ennyire kiegyensúlyozott, független politikai elemző marad, és nem lesz hirtelen egyszerű állampolgár, aki kiabálni kezd majd az elvesztett sajtószabadságért.

    Remélem, hogy Önnel együtt érhetem meg, ahogy a törvény sajtószabadságot sértő rendelkezéseit eltörlik!

    Tesa

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  28. nagyon jo a cikk! Gratulalok

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  29. Bartus Úr egy tisztán látó ember.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  30. Csak Ő sem meri használni, pedig ott szabadság van, a fasiszta és a nyilaskeresztes szavakat!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  31. Érdekes írás, ha Török Gábor elfogult és Fidesz párti, akkor Bartus Lászlót nem tudom minek nevezni. Török Gábor szerintem nem manipulál, ellenben Bartussal: tudatosan csúsztat írásában pl. a sajtószabadság huszadrangúságát illetően. Török az írásában direkt meg is magyarázza, hogy nem a sajtószabadság huszadrangú, hanem a médiatörvény szükségessége.
    A másik pedig az, hogy megint összetéveszti a politikai elemzést a demokrácia védelmével: Török Gábort nem azért olvassuk, hogy kifejtse, mennyire nem demokratikus a médiatörvény vagy az AB korlátozása, a legfőbb ügyész-választás, a magánnyugdíjpénztárak államosítása (biztos vagyok benne, hogy ezzel ő is tisztában van, mert ezek valóban a jogállamiságot veszélyeztetik), hanem politikai elemzéseiért, ő azt írja le, hogy milyen politikai haszna vagy éppen kára lehet ebből a Fidesznek. Ő politikai elemző nem pedig valamelyik pártsajtó (Népszava, Magyar Nemzet stb.) ún. közírója, tőle nem markáns véleményt várunk politikai kérdésekben (hanem elemzést), arra ott van Bayer Zsolt, Debreczeni József stb.
    Talán a Népszava is hitelesebben tudná védeni a demokráciát, ha nem a Jobbik stílusában tenné, hanem higgadt maradna és objektív .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -8 (26 szavazatból)
  32. Azt azért nem lehet kihagyni szerintem, hogy Bartus cikkének igaza akkor lesz igazán igaz, amikor itt (persze ha minden igaz) maga Török Gábor próbálja megcáfolni, vagyis jobban mondva megmagyarázni a bizonyítványt.
    Ez volt a lehető legrosszabb amit tehetett. Mármint Török Gábor. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  33. Azt hiszem, hogy egy pro/kontra hozzászólással csak még unalmasabb lenne ez az egész.
    Inkább megosztom mindenkivel (bár lehet, hogy sokan látták is) azt a térdremegtető élményemet, amit tegnap este Kerényi Imre (valamikori nagyon tehetséges színházi rendező) adott elő az ATV Civil a pályán című műsorában.
    Azért jutott eszembe, mert az eddigi vita a médiatörvény körül pontosan erről szól. Csak éppen ennyire plasztikusan megjelenve még nem volt látható.
    Az amúgy szerintem nem is ostoba ember teljes mellszélességgel állt ki a törvény mellett, mondván “túlságosan szabad a sajtó” (mintha lenne kicsi szabadság, meg nagy szabadság!), s váltig állította, hogy a nagy felhatalmazással megválasztott kormánynak nem csupán joga, hanem kötelessége is formálni a közízlést, felemelni az embereket (hova?), megnyirbálni a torzulásokat és egyszercsak olyat mondott, hogy egy fundementalista iiszlámistának is becsületére válhatott volna. NEVEZETESEN AZT, HOGY NÉZZÉK CSAK MEG A PLÁZÁKBAN AZT A SOK SZÉP NŐT, AKIK KURVÁKNAK VANNAK ÖLTÖZVE, AHELYETT, HOGY ÍZLÉSES RUHÁKBA JÁRNÁNAK!!!! Azt hittem, hogy rosszul hallok, hirtelen eszembe jutott szegény anyám, akit azért hurcoltak meg stupid kolleganői az ötvenes években, mert kilakkozta a körmét. Mert azt tudni kell mindenkinek, hogy a farkas elsőre csak az egyik lábát dugja be az ajtón, aztán már hopp bent van és hamm bekap.
    Egyébként pedig a frász jön rám, hogy az én ízlésemet esetleg Semjén Zsolt akarja majd befolyásolni. Vagy az a figura (nevét nem tudom) aki az Egyenes beszédben arról papolt, hogy mennyire nem családbarát a Való világ. Annyira érdekes, hogy azok beszélnek ezekről a műsorokról egészen részletesen, akik tüzet okádnak. Mint az oviban….fúj dizsnok, ahogyan ezt a jelenséget szegény Weöres Sándor leírta…Én ugyan egyetlen képkockáját sem láttam ennek a műsornak, de az átkozodokról valahogyan mindig a kukkolók jutnak az eszembe. Az álszent emberek, (ide kívánkozik emlékeztetőül az összes pap, akik gyerekeket rontottak, rontanak meg, s közben szemforgatva utasítják el a homoszexulaitást…) Tényleg kiabálni kéne, hogy ELÉG!!!!!! Ha nem tesszük, akkor előbb-utóbb csadorba is öltöztetnek bennünket Kerényi Imre javaslatára. A többi szankcióról nem is beszélve.
    Egyébként ki védte meg Alföldi Róbertet a szakmából? Egyedül Csákányi Eszter volt ott, ha jól emlékszem, a többiek pedig sunyítottak. Ki véd itt meg bárki is bárkit? Ki hiszi el, hogy előbb-utóbb mindenkire sor kerül????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  34. Szerintem is igaza Bartus Lászlónak és erről nagyon sokan így gondolkodnak, azonban Ők egzisztenciális okok miatt . . . hallgatnak !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  35. Elolvasva a fentieket szeretnék egy újabb színt megmutatni ebben a körben. Valójában T.G. történésznek is tanult. A legtöbb cikkében “objektivitása”?alapján nem politikai,hanem történészi vélemény van. Azt jól tudjuk, hogy Napóleon tábornok-császárnak is voltak történetírói, akik a legnagyobb elismerés hangján írták meg véleményüket, igaz, hogy ők jóval a történések után- távlatból- fogalmaztak. Persze a bibi ezzel az, hogy óhatatlanul egy szintre állítjuk a magyar miniszterelnököt a történelem nagy géniuszával, akinek természetesen rengeteg “gaztette” is volt, melyek a történelem részei.
    Ezzel szemben sajnos az igazság, hogy O.V. nem zseni, hanem csak egy
    most éppen a jobboldalon álló- nagy variációs arzenállal rendelkező-politikus. Vagyis végül kiderül, hogy nem történelmet kellene írnia Török Úrnak, hanem profi politológusként elemeznie, ami sajnos nála sok esetben hiánycikk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  36. Bartus úrnak igaza van.
    Aki folyamatosan olvassa Török Gábor “elemzéseit”, már régóta tisztában lehet a “független” politológus képességeivel, aczélos véleményével. Azt hiszem éppen alábukik és kibekkel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  37. Itt egy újabb írás, amely a “magyar politológiát” elemzően taglalja!
    Hátha T. G. ezen elgondolkodik cseppet.

    http://szuveren.hu/tarsadalom/kis-magyar-politologia-avagy-a-kritika-halala

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  38. Bizony vannak, akik azt hiszik, hogy egy valódi demokráciában Török úréhoz hasonló magatartást rehabilitálni, túlélni lehet. Szeretném, ha a legjobban tájékozott politológus urak tudnák, ezt a rendszert már csak valódi demokrácia követheti, vagy ennek a rendszernek az ellenkezője. Az ilyen “szolgálatkész” politológusnak egyik sem fog kedvezni. Az egyik kevésbé mint a másik!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  39. Úgy látom, hogy ma kis hazánkban mindenképp úgy ítélnek meg embereket, hogy ki mit mond, mit ír a jelenlegi kormányról…olyan, hogy valaki függetlenül nézné mindkét oldal tevékenységét, már nem létezik. Fehér és fekete van, pedig ennél sokkal színesebb és árnyaltabb az egész történet. Ugyanúgy kritika illeti az ellenzék munkáját, és az elmúlt években véghezvitt hülyeségeit, mint a jelenlegi kormány áldásos antidemokratikus munkáját. A filozófia, politológia, egyéb társadalomtudományok képviselői nem tudnak jót tenni, jót írni, mert munkájukat csak úgy tudják végezni, ha minden oldalról megvizsgálják az eseményeket, folyamatokat. Úgy látom, ma kétféle társadalomtudós létezhet: jobb és baloldali. Utóbbi nem sokáig, ha egyáltalán meg akar élni…Ennyit a demokráciáról, és a szabad véleménynyilvánításról…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  40. Ami azt illeti Török Gábor sokkal jobb arca aFIDESZNEk mint Fitz Tamás vagy Kern. Kedves bájos szimpatikus. Csak ne láttam volna gazsulálni az előző kormány prominenseinek.Az Ő lelkiismerte kinek merre és mennyire hajlik a gerince. A rendszerváltás óta megnőtt a politológusok száma.Ha nem tévedek feladatuk lenne a társadalmi folyamatok elemzése, és a józan kritika megfogalmazása. A pártpropaganda az egy másik műfaj. Értem én hogy enni kell meg jól élni. Nincs is baj ezzel csak kéretik nem a politológus szerepében tetszelegni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  41. Az alábbiak nem nevezik magukat politológusnak. Heller , Ormos ,TGM, Ferge stb.
    Ők mindig és minden körülmények között vállalták véleményüket,személyes példát mutatva a társadalomnak.Az ő elemzéseik megalapozottak és nem nélkülözték az előző kormány kritikáját sem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  42. TAKECARE január 5.
    „Ébredjünk fel, Magyarország!”
    Felébredtünk, csak valamiért még nem merünk felkelni.:))))))) Avagy ébren vagyok, vagy csak álmodom?
    FONTANA január 6.
    „Ám a fidesz legrémisztőbb és leggaládabb tette a visszamenőleges törvénykezés bevezetése, amit kb. az 1600-as évek óta civilizált államban soha nem tettek meg.”
    Ez tényleg ismeretlen fogalom volt eddig. Az első nagy hökkenetem az indoklás nélküli felmondás volt, mert az okot megtudni természetesen joga (lenne) a szerencsétlennek. Azóta persze kiderült, hogy mi minden nem jog, és kinek van joga egyáltalán.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  43. http://pocakosgondok.blogspot.com/2011/01/mediatorveny-la-carte.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  44. 1 én törökpárti vagyok
    2 látom, egyirányult az itt olvasók-írók sora
    3 örülök, hogy a mérleget megbillenthetem, szerintem mindenkinek érdemes lenne keresztbe olvasni
    4 török gábor pontosan és sokszor elmondta mennyiben független és mentes-e szimpátiáktól – ezért is szeretem olvasni
    5 jól értem? itt az axióma az, hogy mindenki bértollnok (a másik oldalé)
    6 ellátogatok ide máskor is

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  45. Én korábban nagyon szerettem Török Gábor elemzéseit. De már legalább fél éve nem olvasom. Úgy vélem, hogy egy olyan média-politológusnak mint ő véleményformáló ereje van, és ebből következően nagy felelősége. Ezzel a felelőséggel abszolút nincs tisztában. Megnyilatkozásaiban egy pillanatra sem érződik olyan fajta szenvedélyesség, ami minden a haza sorsával törődő személyt politikai meggyőződéstől függetlenül egyaránt jellemez. Olyan mintha nem ebben az országban élne, az ő életére semmilyen hatással nem lennének azok a dolgok, amik Magyarország sorsát hosszú időre meghatározzák. Én azt gondolom, hogy egyfelől tudatosan választja ezt higgadt tárgyilagos elemző alapállást, másfelől pedig képtelen átérezni azoknak a problémáit, akik függnek az államtól, akiknek puszta létkérdés, hogy egy politikai kurzus éppen jó vagy rossz irányba halad. Aki ma-holnap nem tud enni adni a gyermekének, mert a kormány inkább a gazdagokat támogatja, az kurva gyorsan átértékeli a dolgokat, nem képes a szürke árnyalatokat elkülöníteni, a világot fekete-fehérben látja. Török Gábornak nyilvánvalóan megadatott a kiváltság, hogy ne kelljen fekete-fehérben gondolkodni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  46. Bartus Lászlónak mindenbe igaza van.Török G.egy köpönyeg forgató akit levegőnek kell nézni.Egy senki.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Minden fideszes Ádert szeretné 2012. április 24. kedd

Budapestnek nem kell új Kossuth tér 2012. április 22. vasárnap | AN

Jól jövedelmez a Fidesznek a kormányzás 2012. április 22. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos