Ronai and Ronai
AMERIKAI

Budapestnek nem kell új Kossuth tér 2012. április 22. vasárnap 16:30 | AN Forrás: Policy Solutions

  • Hozzászólások(16)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Budapestnek nem kell új Kossuth tér
Budapest – Az egyre inkább állampártként viselkedő Fidesz szimbolikus lépéseivel az érintettek zöme nem ért egyet, derül ki a Policy Solutions kutatásaiból. Különösen a szoborbolygatások váltanak ki jelentős ellenszenvet, de a járások bevezetése is népszerűtlen, az ingatlanadóról már nem is beszélve.
.
Komoly ellenérzéssel fogadják a fővárosiak a Kossuth tér átépítése miatti szoboráthelyezéseket. József Attila szobrának eltávolításával a fővárosiak 70 százaléka, Károlyi Mihály szobrának Siófokra költöztetésével 59 százalék nem ért egyet. A József Attila szobor tekintetében az áthelyezés ellenzői minden párt táborában többségben vannak, még a diktatúra szimpatizánsainak 55 és a nácik 66 százaléka is elutasítja a kormánypárti tervet.
.
Károlyi Mihály emlékművének esetében a jobboldali támogatás valamivel erősebb: a fideszesek relatív többsége (49 százaléka) helyesli az áthelyezést, a jobbikosok fele azonban ezzel a döntéssel sem ért egyet. Mindössze 18 százalék azok aránya, akik mindkét szobor eltávolításával egyetértenek, szemben a mindkét áthelyezést elutasítók 58 százalékával. Az MSZP-szavazók 81, az LMP-támogatók 75 százaléka utasítja el mindkét esetet.
.
A Fidesz szimbolikus intézkedéseit már tavaly is rosszul fogadták Budapesten: a Policy Solutions 2011. tavaszi felmérése szerint Moszkva tér átnevezésével mindössze a fővárosiak 35 százaléka értett egyet és a többi közterület-átnevezési kezdeményezés esetében is többségben voltak az ellenzők.
.
Az utóbbi időszakban a budapestieket érintő fő intézkedések közül a több kerületben is bevezetett ingatlanadó ütközik a legnagyobb ellenállásba. Szinte egyöntetű a választók elutasítása (89 százalék), a fővárosi ingatlanok megadóztatásával még a kormánypárti szavazók 82 százaléka sem ért egyet.
.
Szintén erősen népszerűtlen a járások bevezetésének koncepciója: mindössze 15 százaléknyi támogató mellett a fővárosiak 69 százaléka – egyben a fideszesek többsége is – ellenzi Budapest igazgatási rendszerének megbolygatását.
.
A Policy Solutions kutatása szerint a dugódíj bevezetésének gyakran felmerülő ötlete továbbra is a fővárosiak ellenállásába ütközik. 34 százalék támogatja (egy évvel ezelőtt 37 százalék értett volna ezzel egyet), 63 százalék ellenzi a behajtási díjat. Érdekesség, hogy a belvárosiak forgalomcsillapítás miatt elviekben kedvezően érintett belvárosiak többsége is elutasító állásponton van, csakúgy mint témát egyébként a legerőteljesebben képviselő LMP szavazóinak közel kétharmada is.
.
Nem számítanak ugyanakkor jelentős változásra a fővárosiak az oktatási intézmények államosításától. A relatív többség (44 százalék) szerint nem változik a fővárosi oktatás színvonala attól, hogy az állam átveszi a kerületektől az oktatási intézményeket, és közel ugyanannyian számítanak minőségjavulásra (19 százalék), mint romlásra (24 százalék). A javulásban bízók egyetlen párt táborában sincsenek többségben.
.
A legpozitívabban a dohányzás zárt vendéglátóhelyen 2012. január 1-jétől érvényes betiltását látják a budapestiek. Az intézkedéssel 63 százalék egyetért, fogadtatása minden korosztályban, és politikai oldaltól függetlenül kedvezőnek mondható. A dohányzási tilalom a diplomások és a 60 évnél idősebbek között az átlagosnál is népszerűbbnek számít.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (4 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +6 ( 10 szavazatból)
Budapestnek nem kell új Kossuth tér, 5.0 out of 5 based on 4 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(16)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

16 Reader’s Comments

  1. “Budapestnek nem kell új Kossuth tér”
    Annál rosszabb lesz Budapestnek.
    .
    Ami itt folyik, az leginkább egy repülőgép-eltérítésre emlékeztet. Mindenki hány és sikoltozik, tenni senki nem tesz semmit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (35 szavazatból)
  2. admin csináljatok valamit a bloggal!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  3. És akkor mi van?Mindenki szarik bele mindenbe!Vagy azért mert fél,vagy azért mert közömbös,vagy azért mert nem érzi még a bőrén,amit ez a csürhe művel!Mindegy hogy miért,a végeredmény ugyanaz! Ebbe beledöglünk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (27 szavazatból)
  4. “Nem számítanak ugyanakkor jelentős változásra a fővárosiak az oktatási intézmények államosításától.”
    Ez erős eufemizmus.
    A szövegből kiderül, hogy javulásra nem számítanak.
    Arról is megkérdeztél az alanyokat, hogy romlásra számítanak-e? Mert pl. én jelentős romlásra számítok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  5. Aki minuszol is beledöglik,csak még nem tudja!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (27 szavazatból)
  6. A nimnulla minuszolók is tudják mi van és érzik a bőrükön a Fidesz áldásos tevékenyéségét, de ők most erre szerződtek! 2006-ban a rombolásra, most a fórumok minuszolására, odahaza általában még hozzászólásokat is írnak és provokálnak!
    Nekik a vekkeres azt mondta a lócitrom az négercsók ők pedig bizonygatják, hogy mennyire finom!
    A tudomány világából: Egy fehérje miatt okosabb az ember az egérnél….
    Hofi pedig: Haver te ne menjél sehova, ennyi ésszel rád itthon van szükség!
    Ezeket nem az evolúció, hanem a gravitáció hozta le a fáról.
    Szánalmas meló – lelkük rajta!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (18 szavazatból)
  7. “a fővárosi ingatlanok megadóztatásával még a kormánypárti szavazók 82 százaléka sem ért egyet”
    Ja ha a húsunkba vágnak az fáj? Naná, hogy ezt sem ígérték, csak ennél könnyű észrevenni, hogy nem jó.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  8. Láthatóan nagy a baj Pesten. Szerencse, Hogy nálunk a Kossuth térrel
    eddig még semmigond nincsen. De ki tudja mit hoz elő nálunk is a múltból
    a jövő. Nem hiszem, hogy a Pesti tér “jelenlegi” állapota és a projektben
    lévő “régi-új” állapota tetszene a többségnek. Pont válság alatt kell ez?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  9. Tök mindegy, hogy hány százalék nem ért egyet, akkor is megcsinálják, mert ezek csak erőből tudnak vezetni. Itt semmi sem számít, csak az amit a vezér vagy valamelyik csatlósa megálmodott.
    Ép eszű ember, nem fog neki olyan munkának, ami nem a gazdaságot hozza mozgásba. Ennyi pénzből, és itt értem az elmúlt 2 év alatt elszórt átnevezésekre költötteket is, lehetett volna valamit kezdeni az építőiparral, vagy a mezőgazdasággal, hogy legyen húzó erő. Folyamatos megszorítások, bocsika nem úgy híjják… mindegy, folyamatos átszervezések miatt az embereknek már nincs pénzük még a megélhetésre sem, nem hogy másra, ami a gazdaságot lendületbe hozná. Fújjolunk oda, ahonnan a pénzt, a tőkét, a beruházásokat várjuk, közben az IMF-fel meg összerúgjuk a port. Lassan kiírjuk magunkat az EU-ból, de ha nem elég gyorsan rúgnak ki, akkor majd mi kilépünk. Mikor Orbán a debreceni TV-ben azt nyilatkozza, hogy az EU írta elő nekünk, hogy sárga csekk adót vezessünk be, akkor egyértelmű, hogy a nép haragját akarta felkorbácsolni az EU ellen. Ha majd a jobbik népszavazást kezdeményezne, (nem a Fidesz, mert ők aztán nem, majd elvégzi a piszkos munkát az a csúnya náci párt!) akkor biztos legyen, hogy már nagyon sokaknak elegük legyen a csúnya, minket kizsákmányolni akaró EU-ból.
    Undorító!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  10. Tibor!
    Üdvözöllek!
    Nem úgy néz ki!
    .
    “Kormánypárti képviselő nyerte az időközi önkormányzati képviselő-választást Budapest II. kerületében; a pesthidegkúti 13-as számú egyéni választókerületben a Fidesz-KDNP jelöltje, Makra Krisztina a szavazatok 57,06 százalékát (744 voks) szerezte meg a vasárnap esti, egyelőre nem hivatalos eredmény szerint.”
    http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=542757&referer_id=friss
    .
    Na, ellenzéki pártok, mozgalmak, szakszervezetek, szerintem a duma ideje lejárt!
    A főcsapás iránya, komoly, ismétlem komoly összefogás a kormányváltás érdekébe.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  11. “Bohém 2012. április 22. vasárnap 22:10″
    -Összefogás?
    Ez Magyarország!
    Mennyit fizetsz érte?!
    Akkor menne a dolog!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  12. Nem lebeg a szemetek előtt a Nemzeti Színház erővel történő új helyszínének kiválasztása,majd annak megtervezésére kiirt pályázat nyertesének mellőzését és sorolhatnánk a többi erőből végrehajtott intézkedésüket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  13. Tisztelt Kommentelők!
    Kevés volt az eltelt két év annak feismerésére, hogy nem az számít, hogy valamit hány százalék nem akar, csak az számít, hogy a Kedves Vezető mit akar? Megteszik a mamelukok amit a Kedves Vezető parancsol, a nép meg tűri. Ha mindez négy évvel korábban történik, akkor is ilyen rezignált lett volna az intézkedések fogadtatása?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  14. Szóval én ezzel a diktatúra terminológiával nem igen értek egyet. Az autoriter , azaz egyeduralmi törekvéssel már annál inkább. Orbán még a sajátjaival sem osztja meg minden esetben az elképzelését és tudjuk, hogy apártja is felszólításra parancsra szavaz. Amit mi annak idején diktatúra ként kellett megéljünk az ehhez képest egy álom volt. Nem véletlewnül neveztek minket a legvidámabb baraknak. Ma a világon már nincs senki aki Magyarországot , de főként annak kormányát ne ítélné el teljes mértékben . Orbán Viktor fülkeforradalma kizárólag az ő hatalom megszilárdításának forradalma, nem szól semmi másról. Ép ez a szép az egészben, hogy nagyon sokan szavaztak rá olyanok akik azt hitték majd visszahozza nekik Kádár János lájtos diktatúráját. Mára már rájöttek, mennyire is tévedtek. Ami Budapest helyzetét illeti, köszönheti a lakosságának, hogy a Fidesz pöcegödröt fog csinálni a világ egyik legszebb városából.Miért mit vártak? Maga a miniszterelnök sosem fogja magáénak érezni ezt a várost, így nem is igen érdekli annak sorsa. Ez naponta észre vehető, hogy nem tud igazán konszenzusra jutni a Főpolgármesterrel, hiába ígérte a támogatását, ebből mára már vajmi kevés látszik. Ami pedig a tiltakozók %-os arányát illeti, az csak úgy lenne legalizálható, ha ezek a jó emberek úgy együtt mind kivonulnának az utcákra, mondjuk a Parlament elé legalább tüntetni a városuk érdekében. Ez eddig még nem történt meg és hogy őszinte legyek nem tudom mire várnak. Kisebb településeken egy iskola igazgató leváltásából is ügyet csinálnak, ha kell éhség sztrájkot folytatnak, vagy csak simán demonstrálnak. A budapestiek miért nem tesznek saját érdekükben valamit? Mire várnak? Számomra ez teljesen érthetetlen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  15. Budapestiek,nem sokáig fogtok elégedetlenkedni a fővárost sujtó kormány intézkedései ellen,mert készül a terv.Magyarország fővárosa FELCSÚT!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  16. Nem értitek még most sem hogy Orbán csak ellenszélben érzi jól magát! Neki a sok tiltakozás adja az erőt. Ha pl. mindenki üdvözölné a Kossuth tér átépítését, biztos elgondolkozna meg-kell-e azt csinálni.Én inkább azt szeretném tudni mivel tudja azt a sok Fidestes mamlukort levenni a lábáról hogy sokszor maguk ellen is szavaznak. Netán Orbán = Marió a varázsló?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

A DK nem bojkottálja a Fideszt 2014. április 29. kedd | AN

Ismét kétharmada lett a Fidesznek 2014. április 12. szombat

A határon túlról a Fideszre szavaztak 2014. április 11. péntek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos