Ronai and Ronai
AMERIKAI

Nem minden fideszesnek tetszik az internetadó 2012. április 21. szombat 20:49 Forrás: AN, MTI

  • Hozzászólások(28)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Nem minden fideszesnek tetszik az internetadó

Budapest – Nagy vihart kavart az Origo jóvoltából napvilágra került telefonos- és internetadó terve. Bár a kormány hivatalosan nem kommentálta az elképzelést, a sokakat felháborító ötlet mégsem teljesen légből kapott.

Beszédes, hogy az ilyen alkalmakkor teljes szellemi kapacitását latba vető Szijjártó Péter ezúttal nem mondta, hogy bulvárkacsa lenne a felvetés. Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő viszont rossz ötletnek tartaná egy ilyen adó bevezetését – a Facebookon megjelent közleménye szerint a Fidesz nem támogatna egy ilyen kezdeményezést.

“Biztos vagyok benne: internetadó nem lesz” – közölte Facebook-oldalán szombaton Nyitrai Zsolt fideszes országgyűlési képviselő, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium volt infokommunikációért felelős államtitkára.

A 2011. szeptemberétől már a Miniszterelnökség miniszterelnöki biztosaként dolgozó Nyitrai Zsolt cáfolatának előzménye, hogy az Origo hírportál minisztériumi forrásokra hivatkozva pénteken arról írt: a Nemzetgazdasági Minisztérium azt javasolja a kormánynak, hogy minden vezetékes és mobiltelefonálást, valamint internetforgalmat adóztasson meg, a tárca szerint az ebből származó bevétel elérheti a 40-50 milliárd forintot.

A bevezetni kívánt internetadó érintene minden netező polgárt, továbbá a magyarországi szolgáltatókat és minden informatikával foglalkozó céget. A mai Magyarországon digitális szakadék van, a bevezetni kívánt internetadó ezt a szakadékot mélyítené, ezért azt támogatni nem fogjuk, eltörlésére módosító javaslatot nyújtunk be.”

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (6 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +5 ( 7 szavazatból)
Nem minden fideszesnek tetszik az internetadó, 4.8 out of 5 based on 6 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(28)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

28 Reader’s Comments

  1. A mobil adót Nyitrai nem említette! :(((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  2. Kedves AN! Kit érdekelnek az eretnekek? Ki lesznek rúgva!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  3. Így lesz az internettóból interbruttó. Mindez egy sör alátéten…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  4. “”Fölszólítjuk a mai napon a magyar kormányt, hogy vonja vissza az internetadó bevezetésének gondolatát (…) módosító javaslatot is készítettünk, ami eltörli az internetadót” – szögezte le a Fidesz politikusa. A harcias kiállás a Fidesz honlapjára feltett videón is megtekinthető.

    Oké, aki a linkre kattint, az kiszúrja a turpisságot, hogy mindezt Nyitrai szinte napra pontosan négy éve nyilatkozta, mikor az MSZP-SZDSZ koalíció kacérkodott az internetadó gondolatával.”
    http://hirszerzo.hu/nyuzsi/2012/4/20/Nyitrai_Zsolt_kiakadt_a_kormanyon_YY5TU7

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  5. Internetadó, miért ne?
    El akarnak szakadni a Nyuagttól, a kutúrált világtól, ez egy lépés abba az irányba.
    Jön majd a rovásírás is, egy másik lépés arrafelé.
    Mit keresnek ezek Európában? Kölözzenek Irán mellé, oda tartoznak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  6. Hogy mi nem lesz ? A vezérlőlámpás megmondta , és aki ezt kétségbe vonja akárki is legyen az nem tudja hogy a lámpás azt mondja hogy szar jöjjön a szájukból az jön , jó példa rá szarhányópéter , osztjónapot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  7. Internetadó -érdekes felvetés. Hogyan fogják behajtani? Ezentúl ingyenes WIFI hozzáféréseken fogok lógni, oszt’ jónapot. Szomszédok összeállnak, és kiépítenek egy hálózatot.
    Egyik legsóvárabb vágyam az, hogy berakni Orbánt és Matolcsit egy szobába, adni nekik papírt, ceruzát, kenyeret és vizet -és csak akkor jöhetnek ki, ha levezetik, hogy hogyan is tette tönkre kishazánkat a többkulcsos adó. Tavaly ősszel olvastam egy cikkben, hogy az USÁban a nagy világválság idején 12 (tizenkét!) sávos jövedelemadót vezettek be.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  8. KÉRDÉS:
    Én nem tudom elérni a DK portálját. Ti eléritek?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  9. #
    Báthory Ödönke
    Kenyeret és vizet nem kéne adni. Hisz az ő jóvoltukból nagyon sok embernek az se nagyon jut.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  10. ten
    Ugyanmá! Legyünk nagyvonalúbbak, mint ők!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  11. Ugyan minek nekünk az internet, meg a telefon?Csukjuk be a kapukat az éterben, majd a papok megmondják hogy mi újság van, ha kíváncsiskodunk.
    Ezek a marhák kihagyták a legbiztosabb adónemeket, amik komoly pénzeket hozhatnának a konyhára.
    Internet, sőt telefon sincs mindenkinek.
    Ezzel szemben mindenki hazajár valahová. Vezessenek be kapu, meg ajtónyitási adót, az mindenkit érintene,így dagadna a büdzsé.
    Az a hülye magyar csak akkor kapna észbe,és menne tüntetni. Talán…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  12. bumburi,

    nem gondolsz a hajléktalanokra, pedig egyre többen vannak, lesznek. Mobiltelefon viszont náluk is van többnyire.
    Sőt, némelyikük többszörös cégtulajdonos is volt már, a Fidesznek köszönhetően.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  13. yoda,
    Én el tudom érni a DK honlapot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  14. kekec 2012. április 21. szombat 21:57
    Bizony mást tartottak 4 éve jó és rossz gondolatnak, mint most. Örülök, hogy ezt a gyöngyszemet megtaláltad.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  15. 2 forgalmi adó 1 terméken. Gratula fidesz. A fideszes ellenzőknek: nem akkor kell sipákolni amikor a tatot is ellepi a víz, ezt a hajót önök fúrták meg , a neve : Magyarország.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  16. @Báthory Ödönke
    - “Hogyan fogják behajtani?”
    - Igen egyszerűen. Idő vagy adatforgalom alapján a szolgáltató számláz, beszed, befizet. Szolgáltatói véleményeket máris olvastam arról, hogy az adatforgalmi módszer lenne “igazságosabb”, mert akinek kisebb a sávszélessége, az ugyanannyi adatot hosszabb idő alatt tud le- és feltölteni.
    - “Ezentúl ingyenes WIFI hozzáféréseken fogok lógni”
    - Azt is üzemelteti valaki. Akkor az fizet. Aztán kiderül, meddig bírja.
    -”Szomszédok összeállnak, és kiépítenek egy hálózatot.”
    - Ez ilyen egyszerű lenne? Kérem a módszert közkinccsé tenni! Máris nekilátunk és lemondjuk az előfizetést.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  17. A szellemileg impotens kormány kapkod össze-vissza, mert nem látja át a gazdaságot. Ha emelem az árakat akkor fogyasztás fog csökkenni ami maga után vonja, hogy kevesebb munkához kevesebb ember kell, mert a NÉP már nem bírja a sanyargatást és egymás után meg fogja szüntetni a szolgáltatásokat.
    Így dübörög a magyar puma !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Szerintem a beígért 2 millió munkahely az nem teremtés, hanem megszüntetés lesz, mert vitya a felolvasáskor rosszul lapozott!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  18. Ha valóban a pénz miatt tennék, saját házuk táján kéne körülnézni, magukon spórolva meg néhány milliárdot (na jó, ez volt a vicc), de mivel a csatlós média miatt az elégedetlenség utolsó fóruma maradt az internet, meg kell akadályozni, hogy az utcára vigye a tömegeket illetve hogy valódi ellenzéki erőt hozzon létre.

    Irán rövidre zárta ezt a problémát, teljesen lekapcsolva állampolgárait a világról. Vajon Orbán Viktor mikor fogja majd meghatározni, hogy kinek mit szabad nézni, és mikor lesz Pannon Tűzfal a kommunista kínai példát követve?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  19. Kuksi
    Természetesen nem úgy gondoltam, hogy létrehozunk valami alternatív hálózatot az internet helyett. Hanem úgy, hogy többen összeállnak, fizetnek egyet, és szétosztják. És közben természetesen roppantul szégyenlik magukat, hiszen ez jogellenes ugyebár. Kb úgy, mint többszáz éve a kapuadó miatt csinálták, hogy több háznak építettek egy darab kaput.
    megj: Van egy ismerősöm, az már most is ezt csinálja. Egy lakótelepen lakik, és csak egy TP-LINK vevőegysége van. Ha internetezni akar, akkor körülnéz, hogy van-e a környéken fogható és jelszóval nem védett hálózat, és felcsatlakozik. És mindig talál, gyakran még válogathat is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  20. Igen, valóban be kell valahogyan stoppolni az egykulcsos által vert lukat. Lennének még ötleteim! Az autósoknak van útadó, nekünk gyalogosoknak semmi? Pedig a járdát is meg kell javítani néha és a járdát mindenki használja, még az autósok is. Hátha van még rajtuk egy felesleges bőr, amit le lehetne róluk nyúzni. Gyalogosoknál pedig a járdaadóhoz elég lenne csupán a legfrissebb népszámlálási adatokat felhasználni. Más! Fel kéne venni önkéntes közlekedési rendőröket ,/mószerolókat/ akik kihelyezhetőek lennének a forgalom bizonyos helyeire és fotóznának, gyártanák a feljelentéseket, mások a számlákat. Amennyiben túl leszünk a stadionok építésein, máris ott a következő projekt, -mely szintén költséges,de hasznos lenne a művészetnek- megmintázandó lenne a kedves vezető és minden ezer fő feletti településen fel kéne állítani a szobrát.
    Hiába csak így épülhet következetesen és gyorsan Orbánisztán!
    Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  21. #
    Báthory Ödönke
    2012. április 22. vasárnap
    11:14
    Szia!
    Kíváncsivá tettél ezzel a kommenteddel. Nekem volt múltkor afférom a szolgáltatómmal. Nem jött be a net. Kérdeztem, hogy tudja-e valaki lopni. Először letagadta az ügyfélszolgálatos, hogy nem lehet ilyen. Utána kiderült, hogy mégiscsak lehetséges. Az informatikus mondta, hogy változtassam meg a jelszavamat, mert más használja valszeg, azért nem tudok belépni. Most jön az érdekes gondolatom, az internet adóval kapcsolatban. Ki garantálja, hogy az én tényleges adatforgalmam után fizetném és, nem egy pl. egy kalóz seedel az én jelszavammal?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  22. Ahá! Így már értem, Báthory Ödönke.
    Látom, bubu64 már részben rá is tapintott ennek a módszernek a gyengeségére. Minél többen használják ugyanazt a sávszélességet, annál lassabb lesz a kapcsolat. Hát még ha hozzájönnének az ACTA-féle egyéb korlátozó elképzelések is, pl. a “túl nagy” adatforgalom esetén a sávszélesség korlátozása…
    Na de ez most csak egy mellékes szál.
    Teljesen nyilvánvaló, hogy itt kétségbeesett pénzbehajtásról van szó. Naponta röppennek fel az ötletek a radikális adócsökkentés kormányától az újabbnál újabb adókról, és ha mégsem jönne be annyi pénz, legalább ezt az “internet izét” korlátozták. Az is tiszta haszon.
    Ötleteket meg ne nagyon adjatok nekik, mert itt már minden elképzelhető, még az elképzelhetetlen is. Ezen a téren úgyis igen kreatívak a fijugg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  23. Súlyadót kell kivetni a zemberekre. Úgyis annyian vagyunk elhízottak. Dőlne a pénz a budgetbe, meg még talán az egészségi állapotunk is javulna.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  24. Na és az ivóvíz adóhoz mit szóltok, fejenkénti minimum 1,5 liter/nap? :((((((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  25. Az internetizé (klasszikustól plagizáltam – dr. Orbántól) adóját először próbálják ki a választóikon, mind a 2,7 millión és a kettős állampolgárokon – ha már annyira szeretnének helyettünk dönteni, próbálják ki miről is van szó – aztán ha beválik, akkor majd kiterjeszthetik a többiekre is!
    Komolyabban:
    Az sms-adóval meg az internetadóval rengeteg fiatalkorú szavazót fognak veszíteni!
    2 éve csak ötletelnek,hát így járt a birka szavazó, mert nem igényelte a kormányfői vitát és arra sem volt kíváncsi, hogy a mindent visszacsinálunk programot mégis hogyan fogják és miből finanszírozni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  26. Tisztelt Báthory Ödönke és Barátaim
    Sajnos nincs jó hirem, de van egy rossz!
    Ugyanis az Internet-et nem úgy veszed igénybe, mint a rádióhallgatást.
    Az Internetre a szerződésben rögzitettek szerint léphetsz be a
    szolgáltatódon keresztül. A szerződésben közösen vállalt feltételek vannak
    rögzitve. Nem tartom valószinűnek, hogy ezeket minden felhasználó ismeri
    - teljes részletességében -, a szerződésben csak hivatkozásként
    emlitettekkel együtt.
    A használatért fizetett dijak általában Dijszabásban rögzitettek.
    -vezetékes hálózaton keresztűl vagy
    -vezeték nélküli összeköttetéssel, mely lehet
    ..műholdon át
    ..mobil összeköttetés szerűen mely megint lehet
    ….közvetlenűl a mobil telefonnal
    ….USB csatlakozón, vagy hasonló kártyás szerkentyűvel
    Jelenleg a szerződő fél egy természetes, vagy egy jogi személy
    és a szolgáltató jogait és kötelességeit rögziti.
    A használat során felmerült dijakat számolhatják sebesség alapján
    le és feltöltött mennyiség alapján, vagy a kettőt vegyitve.
    Az eddig felsoroltak kizárólag csupán a használat és a forgalom
    költségei, tehát a szolgáltatónak fizetendők.
    Ha valaki “fizetős” tartalmat akar letölteni annak költségei az adott
    tartalmat szolgáltató által meghatározott módon – külön – kell fizetni.
    .
    Részletekbe való bemenet nélkül azt hiszem ennyit mindnyájan tudunk.
    Egyéb probléma
    -a leszerződött felhasználó miként osztja szét lehetőségeit saját
    LAN-ján, az az ő jogkörébe és dijfizetési körébe tartozik.
    -Jelenleg az adott feltételekkel használjuk az internetet, a Dijszabás
    megváltoztatása a szolgáltató jogkörébe tartozik. A jelenlegi tarifák
    nettó HUF értékek, melyek jelenleg is ÁFA kötelesek. Tehát a számla
    bruttó értéket tartalmaz jelenleg is.
    .
    Ha a – hirek szerinti – tervezett adózási mód érvénybe lépne, az
    valamilyen formában azt érvényes dijszabási tételek módositásával
    történhet. A változáskor – jelenleg – a felhasználónak kell nyilatkozni,
    elfogadja-e az újat, vagy felmondja a szolgáltatás igénybevételét.
    .
    Mindezek triplán hatnak a lakosság zsebére, hiszen saját használatunk
    után jelenleg is ÁFÁ-zunk. Ehhez hozzájön a saját használatunkból
    eredő plusz (kérdés ezután is ÁFÁ-zunk). Harmadikként hozzájön az
    a plusz árnövekedés amit a vásárolt árú és szolgáltatás növekedése
    okoz.
    .
    Ideje lenne ezt a görgetett hülyeséget beszüntetni. Meddig birjuk még?
    T Orbánék: Menjetek dinasztiátokkal oda ahol anyukátok vár!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  27. Tisztelt Báthory Ödönke és Barátaim
    Eddig csak az információáramlási adóról irtam..
    Némi kiegészitett pontositás:
    Ha valaki “fizetős” tartalmat akar letölteni annak költségei az adott
    tartalmat szolgáltató által meghatározott módon – külön – kell fizetni.
    .
    NE FELEDD. Ez a fizetés is számládról történik, tehát pénzmozgási
    (sárga csekk) adóként, azúj szabály szerint, ezért is adózni kell.
    Vagyis egy ilyen – Net-en – történő műveletet N+1-szer érint a
    tervbe vett új szabályozás. Természetesen ez még + ÁFA-köteles.
    Mindez belülről új elbujtatott MEGSZORITÁS, hogy nem is tudod
    EZ VALÓBAN ADÓ, csak nem annak látszik, hiszen CSAK a
    szolgáltató fizeti be, a számládon csak forgalmi dijban szerepel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  28. NÉPRÁDIÓT a magyarnak wazze !
    Micsoda marhaság ez ?
    Szörfölni ?
    Szörfögetni ??
    Kossúth , Petőfi és Máriarádó oszt gyónapot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

A DK nem bojkottálja a Fideszt 2014. április 29. kedd | AN

Ismét kétharmada lett a Fidesznek 2014. április 12. szombat

A határon túlról a Fideszre szavaztak 2014. április 11. péntek

Orbán küldöttsége Észak-Koreában 2014. április 9. szerda

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos