Ronai and Ronai
AMERIKAI

Súlyos magyar vereség a címvédő ellen 2011. január 22. szombat 23:28 | AN

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Súlyos magyar vereség a címvédő ellen

Jönköping – A magyar férfi kézilabda-válogatott 37-24-es vereséget szenvedett el szombaton a címvédő, olimpiai és Európa-bajnok francia válogatott ellen a svédországi olimpiai kvalifikációs világbajnokság középdöntős nyitányán. Mocsai Lajos együttese 20 percet bírt, a többi a franciákról szólt.

Bátor játékkal kezdték a magyarok a találkozót, amelynek első tíz percében fej-fej mellett haladtak a csapatok, sőt, a 11. percben 8-6 volt ide. A mieinknél Császár Gábor, Ilyés Ferenc és Mocsai Tamás diktálta az iramot, utóbbi egészen pazar teljesítményt bemutatva, öt lövésből négyszer talált az ellenfél kapujába. A 21. percig minden rendben ment – ekkor Császár válaszolt Fernandez találatára (11-11) -, majd nagyobb fokozatra kapcsolt az ellenfél. Mikler Rolandot Fazekas Nándor váltotta a kapuban, akit rögtön felavattak három gyors góllal a franciák, a szünetben pedig már öt találat volt a különbség a javukra (13-18).

A második félidőt emberhátrányban kezdte a magyar válogatott, amit az ellenfél újabb három góllal használt ki (14-21). A mérkőzés innentől vált nagyon egyoldalúvá, a Karabatic vezette támadósor átlövésből, ziccerből, lefordulásból, betörésből egyaránt betalált, ráadásul a cserekapus, Daouda Karabouré is majdhogynem áthatolhatatlan volt – jól mutatja mindezt a húsz perc alatt dobott hat magyar gól (19-31). Az utolsó tíz perc már senkinek sem hiányzott, a franciák a cseresorral is több gólt dobtak mint a mieink, a vége kiábrándító, 24-37-es vereség lett.

“Húsz percig játszottunk jól, majd főleg a védekezésben elmaradt a csapat attól, amit vártam”, kezdte értékelését Mocsai Lajos, a válogatott szövetségi kapitánya. “A szünet előtt két-három kisebb sérülés történt, ezek miatt cserélni kellett, és ekkor már olyan hátrányba kerültünk, amelyről nem hittük el, hogy ledolgozható. Később több poszton cseréltem, igyekeztem mindenkinek bizonyítási lehetőséget adni. A franciák nagy iramot diktáltak, sokat hibáztunk ilyen tempó mellett. A németek legyőzték Izlandot, látszott, hatalmas a küzdőképességük, és remek fizikai állapotban vannak. Óriási fegyvertény lenne győzni ellenük. Segítségünkre lesz Perez Carlos is.”

I. csoport (Jönköping), 1. forduló:
Franciaország-Magyarország 37-24 (18-13)

gól: Karabatic 7, Accambray 6, Fernandez 5, Abalo 4, Roine 4, Gille 4, Honrubia 2, Guigou 1, Sorhaindo 1, Junillon 1, Joli 1, Bingo 1, illetve Mocsai 7, Ilyés 4, Császár 3, Nagy 2, Katzirz 2, Harsányi 2, Gál 1, Iváncsik G. 1, Törő 1, Lékai 1

Az állás:
1. Franciaország 5 pont (95-75)
2. Spanyolország 5 (86-79)
3. Izland 4
4. Németország 2 (74-80)
5. Magyarország 2 (76-92)
6. Norvégia 0

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, , ,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kapcsolódó cikkek

Csődtömeg maradt a magyar futball 2012. szeptember 12. szerda | AN

Berki Krisztián aranyérmes a tornavébén 2011. október 15. szombat

A svéd sajtó vigyázó szeme Magyarországon 2011. október 9. vasárnap | Dragos Erzsébet, Stockholm

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos