Ronai and Ronai
AMERIKAI

Döntetlen az Arsenal-Man. City-n, kikapott a Chelsea 2011. január 5. szerda 23:19 | GZ

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
 Döntetlen az Arsenal-Man. City-n, kikapott a Chelsea

London – Nem született találat az Arsenal – Manchester City derbin az angol labdarúgó-bajnokság (Premier League) 22. fordulójának szerdai játéknapján. A címvédő Chelsea a sereghajtó otthonában kapott ki, szintén alulmaradt a Tottenham Hotspur és a Liverpool is, így a forduló abszolút győztese a Manchester United.

A harmadik helyezett Arsenal az Emirates stadionban fogadta a második helyezett Manchester Cityt, utóbbi alakulat Edin Dzeko érkezése mellett – a bosnyák támadó 27 millió font ellenében hagyta el a német Wolfsburg gárdáját – a pontmentésnek is örülhetett, játékban ugyanis keveset mutatott.

Hazai rohamokkal indult a találkozó, Robin van Persie távoli lövése a kapufáról vágódott vissza a mezőnyben, majd Cesc Fabregas zörgette meg a felsőlécet, a kipattanóból Walcott szintén a kapufáig jutott. A hazaiak a folytatásban sem vettek vissza, rendre eljutottak a City tizenhatosáig, gólt azonban nem sikerült szerezniük az egyre masszívabban védekező kékmezesek ellen.

Roberto Mancini együttese a szünet előtt előbb megúszott egy tizenegyest – Kompany kezezett a tizenhatoson belül –, majd Tevez éles lövése szállt a kapu fölé, de több említésre méltó momentumot nem lehetett feljegyezni a vendégcsapat neve mellett.

A második játékrészben visszaesett az iram, már ami a helyzeteket illeti. Az „Ágyúsok” ugyan kézben tartották a találkozót, de a City védelme is stabilan állt a lábán. Ez kellően meghatározta a hátralévő játékidő forgatókönyvét, az Arsenal ment előre, s támadott, a vendégek leginkább az eredmény megtartására törekedtek.

Az utolsó tíz percben már a hazaiak sem bíztak a sikerben – vagy nem bírták erővel –; a legnagyobb eseményt Bacary Sagna és Pablo Zabaleta kiállítása okozta, a két szélsővédő egy kakaskodás után mehetett zuhanyozni.

Az eredmény a lefújásig már nem változott, a pontosztozkodásból pedig a listavezető Manchester United profitált.

Gulácsi Péter a kispadról nézte végig csapata, a Liverpool 3-1-es vereségét a Blackburn Rovers vendégeként. A hazaiak első gólját Martin Olsson szerezte egy remek kiugratás után, majd Benjani Mwaruwari duplázott. A zimbabwei csatár előbb tíz méterről bombázott Pepe Reina kapujába, a második félidőben pedig közelről volt eredményes. A „vörösök” Steven Gerrard révén szépítettek a hajrában, majd tizenegyeshez jutottak, a kapitány azonban az égbe lőtt, elpuskázva ezzel a pontszerzés minimális esélyét is.

Szintén kikapott a bajnoki címvédő Chelsea, nem is akárhol, a forduló előtt még ligautolsó Wolverhampton otthonában. A hazaiak találata José Bosingwa öngóljából született, s bár Salomon Kalou és Didier Drogba is közel járt az egyenlítéshez, az 1-0-ás végeredmény így is bőven elég az újabb blamához.

Korai góllal kezdődött az Everton – Tottenham találkozó, a hazaiak Louis Saha távoli lövésével már a 3. percben felavatták Gomes kapust. A vendégek a szezon előtt igazolt – és azóta is remekül teljesítő – Rafael Van der Vaart révén egyenlítettek, aki a 11. percben bólintott közelről a hálóba. A fordulás után visszavette előnyét az Everton, egyszersmind a győzelmet is begyűjtötte, Seamus Coleman találatával ugyanis 2-1-es liverpooli siker született.

Maximálisan kiszolgálta közönségét a Newcastle United: a „Szarkák” meg sem álltak öt gólig a West Ham United elleni találkozón. A gólgyártást Leon Best kezdte meg egy gyors duplával, majd még ugyanebben a játékrészben Kevin Nolan vitte lejjebb Alan Pardew menedzser pulzusát. A második félidő ezek után már csak formaságnak tűnt, ennek ellenére Best mesterhármasig jutott, az 5-0-ás végeredményt pedig Peter Lövenkrands állította be.

A 69. perctől emberhátrányban játszó Aston Villa hazai pályán kapott ki a 1-0-ra a Sunderland csapatától. A mindent eldöntő találatot Philip Bardsley szerezte meg a 80. percben, fontos győzelemhez segítve a vendég együttest.

Megosztoztak a pontokon a felek a Bolton – Wigan Athletic találkozón, ahol a gólnélküli első félidő után 1-1-re végeztek az együttesek. A hazaiak gólját Rodri szerezte az 53. percben, míg az egyenlítőtalálat Stam nevéhez fűződik.

A keddi játéknap összefoglalója ide kattintva nézhető meg

Premier League, 22. forduló

1. Manchester United 44
2. Manchester City 42
3. Arsenal 40
4. Tottenham 36
5. Chelsea 35
6. Sunderland 33
7. Bolton 30
8. Newcastle 28
9. Blackburn 28
10. Stoke City 27
11. Everton 25
12. Liverpool 25
13. Blackpool 25
14. Fulham 22
15. Birmingham 22
16. West Bromwich 22
17. Wolverhampton 21
18. Aston Villa 21
19. Wigan 21
20. West Ham 20
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, , , ,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kapcsolódó cikkek

Román-magyar: csak a szégyen 2013. szeptember 9. hétfő

Orbán bekebelezte a Vasast is 2012. december 6. csütörtök | AN

Csődtömeg maradt a magyar futball 2012. szeptember 12. szerda | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos