Ronai and Ronai
AMERIKAI

Fiatalok lógnak be az üres pécsi Magasházba 2011. január 20. csütörtök 10:31 | AN

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Fiatalok lógnak be az üres pécsi Magasházba

Pécs – Rendszeresen lógnak be fiatalok a Közép-Európa legmagasabb üresen álló épületeként is ismert, huszonöt emeletes pécsi Magasházba – adta hírül az Új Dunántúli Napló csütörtökön.

A baranyai lap közlése szerint az 1989 óta üresen álló, 84 méter magas, huszonöt emeletes Magasház 1974-1976 között épült, alapterülete 18 500 négyzetméter, a házban összen 250 egy-, illetve másfélszobás lakást alakítottak ki. Egykor kilencszázan laktak benne, köztük volt Kulka János és Lang Györgyi színművész is.

A 25 szintes panelház bekerült a Guinness Rekordok könyvébe is Közép-Európa legmagasabb lakatlan épületeként.

Az egyik közösségi portál Magasház-oldalának szerkesztője, Katona Tamás úgy tudja, hogy eddig legalább ötvenen voltak az egyébként elkerített és őrzött épületben. A belógás célja élvezni az épület tetejéről nyíló pazar kilátást, amelyért megéri kockáztatni. A fiatalok rést keresnek a kerítésen, kijátsszák az őröket, és belógnak. Tudják, hogy elkaphatják őket, de még nem volt ilyen, és úgy gondolják, ha megtörténik, akkor sem csinálhatnak velük semmit.

Közösségi oldalakon folyamatosan frissülő képgalériák láthatók a Magasházról, és egyre több az olyan bejegyzés, amely azt fejtegeti, hogyan lehet bejutni oda.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Halálba kergették a hazafelé tartó fiatalt 2011. szeptember 18. vasárnap | AN

Nincs pardon a Zöld Pardonnak 2011. augusztus 17. szerda

Kollektív öngyilkosság Németországban 2011. augusztus 17. szerda | AN

Öngyilkos barátnők 2011. július 4. hétfő | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos