Ronai and Ronai
AMERIKAI

Nincs pardon a Zöld Pardonnak 2011. augusztus 17. szerda 15:50 Forrás: T.M.

  • Hozzászólások(3)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Nincs pardon a Zöld Pardonnak

Budapest – Hiába minden, Újbuda önkormányzata nem hosszabbítja meg a Zöld Pardon (ZP) és a Rio közterület-használati szerződését. A közleményben a környéken élők érdekeivel indokolták a kérés elutasítását. A ZP tudomása szerint 2008 óta nem érkezett olyan lakossági panasz az önkormányzathoz, amely alapján vizsgálat indulhatott volna.

Fellélegezhetnek azok a vaskalaposabb típusú szülők, akik eleve szemöldökráncolással  néztek bizonyos budapesti szórakozóhelyeket. Igaz, eddig tudhatták, hol van a gyerekük, de nyilván rendnek kell lenni, vagy mi. A Zöld Pardonba mindenesetre már nem fognak járkálni a kamaszok – igaz, akkor majd járkálnak máshová. Az egész országot nem lehet bezárni, bár kísérletek kétségkívül vannak rá.

Kedden a Zöld Pardon Művészeti és Marketing Iroda (ZP iroda) szintén közleményt adott ki; ebben azt írták, tovább kívánják működtetni a Petőfi híd budai hídfőjénél álló szórakozóhelyet. Korábban a XI. kerület október végéig engedélyezte a működését.
A ZP iroda a kérést azzal indokolta, hogy tudomásuk szerint 2008 óta nem érkezett olyan lakossági panasz az önkormányzathoz, amely alapján vizsgálat indulhatott volna.

Újbuda hivatala azonban azt közölte: az önkormányzathoz több száz lakossági panasz érkezett és érkezik folyamatosan a ZP és a Rio működésével, “a zajjal és a szétdobált szeméttel kapcsolatban”. Hozzátették: ezek a bejelentések nem teszik szükségessé külön vizsgálat lefolytatását, ugyanakkor jól mutatják, hogy a környéken élők türelme elfogyott. Újbuda önkormányzata azt hangoztatta: döntésük hátterében kizárólag a környéken élő, kerületi lakosok érdekeinek, életminőségének védelme áll.

Kitértek arra is, hogy az önkormányzat elismeri és nagyra értékeli mindazt, amit a ZP a fiatalok biztonságos szórakozása érdekében tett az elmúlt években, de kötelessége megvédeni a kerületben, illetve a szórakozóhelyek környezetében lakók életminőségét, pihenéshez való jogát. Igaz, hogy a csendrendelet értelmében 22.00 után légy sem pisszenhet a fővárosban, nyilván tömeges igény volt az amúgy teljesen kihalt és csendes Petőfi híd környékén az este hat órakor kezdődő éjszakai alvásra…

A hivatal egyetért azzal, hogy hasonló kulturális és szórakozóhelyeknek van létjogosultságuk, ezért ha a ZP üzemeltetői a kerületen belül javasolnak új, a lakosság életét kevésbé zavaró helyszínt, az önkormányzat készséggel áll a további egyeztetések elé.

Ötlet nyilván rengeteg lesz, hiszen Újbuda jelentős területet tudhat magáénak – kérdés persze, hogy ha kilakoltatják a fiatalokat valamelyik erdő mélyére vagy szántóföldre, megoldódik-e bármi is.

Részletek a Zöld Pardon házirendjéből:

14 éven aluli személyek csak szülői kísérettel léphetnek be. 14 és 18 év között belépés kizárólag szülői kísérettel, vagy Zöldkártyával.  22 óra után kizárólag 18 éven felüliek léphetnek be a Zöld Pardon területére.
Szeszes itallal és dohányáruval 18 év alatti személy nem szolgálható ki. Ennek érvényre jutása érdekében a belépésnél minden 18 év alatti személy pecsétet kap a kezére, mely a pultoknál való kiszolgálásnál ellenőrizhető. A pultoknál való kiszolgálás során Ön az életkorának hitelt érdemlő okmánnyal történő igazolására hívható fel. (2005. évi CLXIV tv 5. §, 7. pont)

A Zöld Pardon területére történő belépésben megakadályozható az a személy, aki:
a.) a szükséges biztonsági átvizsgálásnak nem veti magát alá;
b.) személyi igazolványával vagy más hitelt érdemlő okmánnyal, életkorát igazolni nem tudja
c.) korábban a Zöld Pardon területéről eltávolításra került;
d.) az 5. pontban írottak alá esik.

A Zöld Pardon területére nem lehet bevinni, onnan el kell távolítani a(z):
a.) olyan tárgyakat, amelyeknek birtoklása jogellenes,
b.) amelyek a Zöld Pardon területén tartózkodó személyek biztonságára nézve egyébként veszélyt jelentenek;
c.) nem a Zöld Pardon területén – üzemeltető által – forgalmazott italokat, élelmiszereket;
d.) grafitizésre alkalmas eszközöket, festékszóró sprayt és filctollakat;
e.) üzemeltető engedélye nélkül hang- és képrögzítő berendezéseket.


VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(3)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

3 Reader’s Comments

  1. Majd az Országzászló tövében lehet énekelni esténként, ….hogy hej te bunkócska te drága…..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  2. Eddig az országzászló miatt, most a helyi lakosok nyugalma érdekében kell bezárni a ZP-t.Akkor is az lesz amit ez a fideszes bagázs akar. Lesz@rnak mindent és mindenkit!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  3. http://www.zp.hu/

    A Zépé csipi a kerületi FideSS szemét. Nem FideSS-es szellemiségű hely, a jövő nemzedéke ne járjon oda.
    A ZéPé egyébként a Goldmann György téren van és a Tarlós úr még nem csapott le rá. Micsoda mulasztás.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

A DK nem bojkottálja a Fideszt 2014. április 29. kedd | AN

Ismét kétharmada lett a Fidesznek 2014. április 12. szombat

A határon túlról a Fideszre szavaztak 2014. április 11. péntek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos