Ronai and Ronai
AMERIKAI

A vártnál kevésbé nőtt a foglalkoztatottak száma 2011. január 7. péntek 16:34 | MTI

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

Washington – Az Egyesült Államokban a vártnál kisebb mértékben nőtt a mezőgazdasági ágazaton kívül foglalkoztatottak száma decemberben – derül ki az amerikai kereskedelmi minisztérium pénteken közzétett adataiból.

A várt 150 ezer helyett 103 ezerrel bővült a foglalkoztatottság, a munkanélküliségi ráta  viszont 9,8 százalékról 9,4 százalékra csökkent, rácáfolva az elemzők 9,7 százalékos várakozására.

Kedvező fejlemény, hogy a munkanélküliségi ráta 2009 május óta a legalacsonyabb volt decemberben, ami azt jelenti, hogy enyhülnek a feszültségek a munkaerőpiacon, és így növekedhet a gazdaságot eleddig igencsak bénító fogyasztási hajlandóság az amerikaiak körében.

A legnagyobb mértékben a magánszektorban nőtt a foglalkoztatottak száma decemberben, 115 ezerrel a novemberi 84 ezer fős bővülés után.

A tavalyi év egészében 1,1 millióval nőtt a munkahelyek száma a több mint 300 millió fős Egyesült Államokban, ami havi átlagban 94 ezer fős bővülést jelent.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, ,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kapcsolódó cikkek

Egyre kevesebben dolgoznak Magyarországon 2014. február 21. péntek

Terrorfenyegetés Magyarországról 2014. február 12. szerda | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos