Ronai and Ronai
AMERIKAI

Kézzelfogható közelségben a START 2010. december 21. kedd 11:41 | AN

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kézzelfogható közelségben a START

Washington D. C. – A demokraták elegendő szavazattal bírnak a Szenátusban ahhoz, hogy legyőzzék a republikánus obstrukciót az újabb START fegyverzet-ellenőrzési megállapodás kapcsán, nem biztos azonban, hogy meg is kapják a ratifikáláshoz szükséges hatvanhét voksot.

Legalább öt republikánus jelezte, hogy támogatni kívánja az amerikai-orosz szerződést, de legalábbis hajlik erre; közülük ketten a vita gyors lezárását célzó határozati javaslatra fognak szavazni. Amennyiben a demokraták ötvennyolc tagú frakciója megmarad egy tábornak a szavazás idejére, valószínű, hogy meglesz a vita lezárásához minimálisan szükséges hatvan szavazat.

Harry Reid demokrata szenátor (Nevada), a Szenátus többségi vezetője javaslatot nyújtott be, melynek értelmében a végső ratifikációs, szerdán kerülne sor. Véleménye szerint a kérdés egyszerű: meg kívánják-e akadályozni, hogy terroristák atomfegyverre tegyenek szert, vagy nem. Chuck Schumer demokrata szenátor (New York) úgy véli, legalább kilenc-tíz republikánus hajlandó átszavazni a ratifikálásra, s konkrétan megnevezte mississippi republikánus kollégáját, Thad Cochrant.

Ugyancsak „igen” szavazatot ígért a republikánusoktól Dick Lugar (Indiana) és Olympia Snowe (Maine), aki szerint párttársainak aktív előterjesztésekkel is erősíteniük kellene a javaslatot; „hajlik” az igen szavazatra Bob Bennett (Utah). Nem támogatja viszont a SALT-ot Mitch McConnell (Kentucky), aki a CNN-nek úgy nyilatkozott, a ratifikáció aláásná az amerikai rakétavédelmi rendszert. Ezt az érvet Barack Obama elnök és a demokraták elutasítják.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, , , , ,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kapcsolódó cikkek

Szép álmokat, Magyarország! 2014. április 8. kedd

Már az MTI sem fotózhatja Orbánt 2014. április 6. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos