Ronai and Ronai
AMERIKAI

Londonban is a Fidesznek lejt a magyar pálya 2014. február 15. szombat 7:54 Forrás: AN, TASZ

  • Hozzászólások(23)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Londonban is a Fidesznek lejt a magyar pálya

Budapest, London – Ismét megtévesztette az Orbán-kormány a külföldön élő magyar választókat, ezúttal a több mint százezer magyar által lakott Londonban küldenék őket rossz címre szavazni. Korábban az Amerikában  élő magyaroknak a szavazás időpontját adták meg rosszul. Csalnak, lopnak, hazudnak.

A Fidesz biztosra megy, neki a már meglévő, a törvények biztosította előnyök sem elegendők. Hiába a jelentős média-túlsúly, a hirdetési felületek kisajátítása, a közpénzből fizetett kormányzati hazugságok lehetősége, a Kubatov-lista által biztosított mozgósítás, a választókerületek számukra kedvező átrajzolása, mindemellett még kicsinyes és olcsó trükkökkel is próbálkoznak.

A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) felszólította a Nemzeti Választási Irodát (NVI) a tájékoztatási hibák megelőzésére miután rosszul jelölték meg a londoni szavazóhelyiség címét – olvasható a szervezet honlapján.

Azért tartották fontosnak a figyelmeztetést, mert korábban az amerikai kontinensen szavazók egy részét a szavazás időpontjáról tájékoztatták félre, a hibák pedig akár meg is hiúsíthatják a külföldön szavazók voksolását – írta a TASZ.

A TASZ arról értesült, hogy számos, a 2014-es országgyűlési választásokon szavazatát Londonban leadni szándékozó választópolgár hibás értesítést kapott az illetékes helyi választási irodától a szavazás helyszínéről. A külképviseleti névjegyzékbe felvett polgároknak küldött értesítésben ugyanis „35 Eaton Place, London SW1X 8BY”-t jelölték meg a szavazás helyszínének, holott a londoni szavazás helyszíne „River Room and Paint Gallery, Millbank Tower, 21-24 Millbank SW1P 4QP, London”.

Az előbbi az Magyarország londoni nagykövetségének címe, a külképviselet azonban nem ott, hanem egy távolabbi külső helyszínen rendezi meg a külképviseleti szavazást.

A hibát egyes esetekben korrigálták, más esetekben viszont a hibás tájékoztatást nem követte helyesbítés – ismertették.

A TASZ hangsúlyozza, hogy ennek az az egyik lehetséges következménye, hogy a félretájékoztatott választópolgár szándéka ellenére nem tud részt venni a választásokon.

Mivel az Egyesült Királyságban London az egyetlen külképviseleti választási helyszín, a választásokon részt venni kívánó magyar állampolgároknak már eleve jelentős időt és anyagi erőforrásokat kell fordítaniuk arra, hogy a szavazás helyszínére utazzanak, és ezt csak tetézi a félretájékoztatás.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (45 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +62 ( 74 szavazatból)
Londonban is a Fidesznek lejt a magyar pálya, 4.7 out of 5 based on 45 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(23)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

23 Reader’s Comments

  1. Hogy micsoda véletlenek vannak, és mindegyik a nyugati választók irányába lejt.
    Szinte sugárzik a jóindulat és tisztesség belőlük.
    .
    Azért kíváncsi lennék, hogy hány ellenzéki szervezet fordult már az OVB-hez, és az idő hiányára hivatkozva egyúttal az UNIO-hoz is.
    .
    Tudom, tohonya szervezet, de valahol már írtam, a szemétségeket felszínen tartani, és lebegtetni, lebegtetni, lebegtetni.
    Ha alámerült már nem bűzlik.
    .
    Ha már ellehetetlenítettek egy bojkottot, legalább a választás hitelességének és tisztaságának a valóságtartalmát megmutatni szíveskedjenek.
    Most ennyit lehet és kell megtenni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +48 (52 szavazatból)
  2. Az utóbbi hetek történései alátámasztják azoknak az állítását, akik azt vallják, hogy Magyarországon 2014. április 6-án nem lesznek szabad választások. Azt is láthatjuk, hogy már most megkezdődött és gőzerővel folyik egyes társadalmi csoportok kirekesztése a választásokból.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +62 (66 szavazatból)
  3. Mit kell egy billentyű félreütésből ekkora ügyet csinálni!? Ki az, ki nem ütött még mellé egyszer-egyszer?
    Ja? Hogy egy címen belül csak a London stimmel? Mond már! 30-40 félreütés sem a világ…
    (ironizáltam)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +32 (38 szavazatból)
  4. Tök nyilvánvaló, hogy a külföldi szavazatokkal játszani fognak. Mindegyik szavazat érvényes lesz, aki regisztrált (vagy nem), ha nem érkezne be az NVB-be, majd ott pótolják a megfelelő számú szavazatot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (32 szavazatból)
  5. A fityeszre szavazók menjenek a helyesen megadott címre szavazni, a baloldalra szavazók a rosszul megadott címre.
    Legalábbis így gondolták volna?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (29 szavazatból)
  6. "tisztelthölgyeimésuraim"

    ˙
    ˙
    A SZEMÉT CSALÓK
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (30 szavazatból)
  7. Menjen szavazni a fekete fene…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -11 (29 szavazatból)
  8. Mit szól ehhez Merkel kancellár? Orbán nagy barátja, a nagy demokrata… mert szerintem Orbán minden lépését egyezteti a német kancellárral. Különben nem lenne ennyire bátor.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (18 szavazatból)
  9. ha az összefogásnak esze lenne megszervezné kint akár buszokkal is, hogy elvigyék szavazni az embereket, sokkal nagyobb esélye lenne a részvételnek, mint ha egyedül kell elvergődniük a szavazóhelyekig

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  10. Tisztelt Honfitársaim! Egy kéréssel és kérdéssel fordulok Hozzátok, van e rá jogi lehetőség, hogy egy a 2010-ben a Fidesz álltal elcsalt választást a Nyílvánosság és a Bírósg elé vigyünk? Minden bizonyítékom meg van, amik alátámasztják a csalást és a minden szinten megvalósított korrupciót! Sajnos nekem és családomnak nem maradt más alternatíva, csak Németország. Töbkre tettek, megaláztak, lehetetlenné tettek, munkát nem kaptam…nem sorolom. Ebben a pillanatban aláaknázható a Fidesz folyamatos csalása a választások során, mindenkor..kezben tartják az összes a Jogállamban működő és Igazságot szolgáltató Intézményeket, én minden fórumot megjártam, elzavartak, lefújták a bizonyítékaimat velem együtt az asztalról! Jogilag az ügy nem évűlt el! Lehet tenni alamit? Mert most is valami hasonló fog jönni mint a VÖRÖS ISZAP!! elterelni a figyelmet a sorozatos csalásoktól!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (24 szavazatból)
  11. Hajaj,lesznek is csalások a külföldről levvélben leadott szavazotok esetében is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (16 szavazatból)
  12. Azért egy apró technikai kérdésre még kíváncsi lennék. Hogyan oldják meg magát a szavazást? Azt tudjuk, hogy Angliában több mint 200.000 magyar él és dolgozik. Szavazni akar mondjuk a hazai arányokhoz mérten, kb 40 %. Ez annyit jelent, hogy 80.000 !!!!! ember szavaz le reggel 6-tól este 7 -ig egy helyen!!! Tehát óránként valamivel több mint 6.000 ember!!!
    Ez megoldható?
    Minden ilyen jellegű megmozdulásnál a maximumra kell számítani, tehát elméletileg 200.000 fő szavazási lehetőségét kellene biztosítani. Erre elég az a helyiség amit kijelöltek?
    Egy fő az okmányok bemutatásától a szavazat leadásán keresztül a helyiség elhagyásáig 4-6 percet tölt el a helyiségben. Vagyis minimum 800.000 percen keresztül tartózkodik valaki a szobában. Ez 13.333 órát jelent. Tegyük fel, hogy a szoba /terem/ elég nagy, és egyszerre – folyamatos rotáció mellett – 100 fő tartózkodik bent. Ekkor – az optimális esetben, vagyis senkivel sincs gond, nem lesz rosszul, stb – 133 óra elegendő a szavazásra. Ez 5.5 napot jelent.
    Hááááááát! Bele kell húzni!
    Most nem 2010-t írunk, hanem egy Fidesz-kori népvándorlás szavazását kellene lebonyolítani!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (28 szavazatból)
  13. “a londoni szavazás helyszíne „River Room and Paint Gallery, Millbank Tower, 21-24 Millbank SW1P 4QP, London”.”
    .
    Ez a cím nem a Hyde Park, ugye? Ha nem, az összes londoni sajtótermék szerkesztőségét értesíteni kell előre, hogy óránként fotózzák a tömeget. Ha még nem láttak hatalmas embertorlaszt London útjain vagy utcáiban, április 6.-án lencsvégre kaphatják.
    Már az botrány lesz, hányan nem jutnak be a szavazóhelyiségbe, mert százezer ember képtelen egy helyen, adott intervallumban, szavazatot leadni. Még tízezret sem képesek az adminisztrációs idővel együtt ellátni.
    Nem véletlen, hogy a a világon mindenütt a kisebb városokat is szavazókörökre és több szavazóhelyiségre osztják fel, a sorban állás miatt dühöngő tömeg elkerülése végett.
    .
    A londoni választás példa lesz rá, milyen az unortodox magyar voksvircsaft. Már csak a nyugati sajtót kell teleszórni a háborgó tömeg reakcióival és fotóival. A magyar választás megóvása gyerekjáték lesz utána.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (27 szavazatból)
  14. Ez mar nem hir ! Hir az lenne ha tisztessegesen csinalnanak vmit ezek a csalo gazemberek

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  15. Mi is cikk címe? „Londonban is a Fidesznek lejt a magyar pálya” Milyen pálya? Hiszen nincs is pálya! Hogy némi kavarodás támadt a szavazóhelység címe körül, nem véletlen. Hiszen akik Londonban – vagy Európában bárhol másutt – élnek, dolgoznak feltehetően nem Fidesz fanok. Sokan közülük valószínűleg a világ megismerésének, önmaguk kipróbálásának a szándékával kerestek élhető helyet a világban, de a legtöbbjük tényleg gazdasági menekült. Tőlük biztosan nem várható, hogy Orbánt akarják további négy évre. Akkor viszont el kell lehetetleníteni a szavazásukat, biztos, ami sicher. De ez nem is számít igazán. A Fidesz így is úgy is megnyeri a „választást.” Miért? Gondoljatok bele. A választás estéjén „izgatottan” figyeljük az exit poll-os jelentéseket. Itt ennyi, amott annyi szavazat, másnapra már csaknem 100%-os eredményt lehet(ne) tudni. Mondom, lehetne. Mert ugye még nem zárult le a szavazás. De nem ám! Mondjuk a Fidesz és az ellenzék a hazai térfélen valami csoda folytán fej-fej mellet, végez, ámde akkor ott vannak még a határon túli (értsd az erdélyi) szavazatok. Amik ugyebár levélben érkeznek (mert ők magyarabb állampolgárok, mint mi, nekik lehet levélben is). A levelek feldolgozása pedig egy hét. Majd akkor lesz végleges eredmény. Innentől a dolog rém egyszerű. Annyit kell csak megnézni, hogy a már ismert eredményeket figyelembe véve hány szavazat +1 kell a Fidesznek a teljes és biztos győzelemhez. És annyi fog onnan érkezni. Megkérdőjelezni nem lehet semmit, mert ezek a szavazatok sem ellenőrizhetők, azokat (is) titkosan kell kezelni, bemondásra elhinni. Nemzetközi megfigyelők. Nos, azok csak a legitimizáció miatt kellhetnek (mint púp a hátra), sok ellenőrizni valójuk nem lehet, mert nem telepedhetnek be egy-egy szavazóhelységbe (pláne mindbe), nem beszélhetnek a szavazókkal, tájékoztatást csak a szavazókörzetek vezetőitől kaphatnak. Vajh milyet fognak kapni? Egyszóval drága feleim, leányok és fiúk. A dolgok mai állása szerint lesz még négy „jó” Fidesz-es évünk. Mármint szerintem. Egy dolog segítene talán (ami azért feltűnést keltene a még oly tohonya EU-ban is), a már Bartus László által oly sokszor forszírozott bojkott. Amire megint csak nem lehet számítani, hiszen az ellenzék is legitimnek fogata el a választási (új) rendszert (szent együgyűség), következésképp voksolásra buzdítanak. Hja kérem, azért az a pár reménybeli bejutó nagyon ácsingózik a parlamenti patkó melegére (meg a képviselői juttatásokra, kiváltságokra). Ha lenne merszük, a választás előtt két nappal bejelenthetnék, hogy egységesen visszalépnek a választásoktól, akkor a Fidesznek sem maradna ideje sitty-sutty „ál ellenzéki pártokat” gründolni, „győzhetnének” egyedül, mint anno a Népfront. Persze rögtön jönnének „mérvadóék,” hogy hát akkor dejszen nem lenne senki, aki képviselne minket. Nyugalom. Így sem lesz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  16. Milyen demokratikus pártokról beszélünk?
    Akik ráhagyták a fideszre a választási törvény átírását, kirekesztve a magyarországi magyarokat a törvényes, szabad választásból?
    Akik belementek, hogy levélben szavazhasson az a határon kívüli,anyagi javakért honosított magyar nyelven beszélő bárki?
    Akiknek nem számít ha nem lehet óvást benyújtani a választási csalás végett?
    Akiknek úgy néz ki mindegy, hogy a választások után két hétre gyártják le az elegendő szavazatokat hogy biztos legyen a fidesznek a nyerés?
    Akik beleegyeztek abba, hogy jogorvoslat ne legyen a választási csalást felfedezőknek?
    Ébredjünk már fel!

    Ilyen körülmények között választani sem volna szabad, mert ez nem szabad választás!
    Ez egy csaló rohadt rendszer, amivel a fidesz bebiztosította magának a következő akárhány évet!
    Az ellenzék ezért átnevezte a választást népszavazásnak, mert így azt hiszik,hogy a hülye választó nem teszi őket felelőssé a tutyimutyiságukért!
    Bármi lesz az eredmény, itt mi leszünk a vesztesek!És ezzel tisztában vannak az ellenzéki pártok vezetői is.
    Ez nem más, mint pótcselekvés, az elmúlt 4 év kihagyott magas labdáinak a leütésének a hiányát hivatott elfedni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (13 szavazatból)
  17. T. buff !
    2014. február 15. szombat
    17:28
    .
    A levezetese “matematikailag” akar stimmelhet is, de a “CSONT” – szerintem – nem itt van !
    Nem tartok meg attol sem nagyon, hogy sorok allnak a kovetsegek elott (sajnos).
    .
    A kulfoldon elo magyar allampolgarsaggal rendelkezo szemelyeket KET csoportra kell osztani:
    1. csoport: Az “UJ magyarok” – akik az elmult evekben szereztek allampolgarsagot, barhol is eltek a vilagban. Ez a hivatalos adatok szerint elkerulte az 500.000 fot.
    Ezeknek a valasztasra nem kell elmenniuk, szavazhatnak levelben is. (Nem veletlen, hogy ez a szavazas nem ellenorizhato nemzetkozi megfigyelok altal.) Ez azt jelenti, hogy azok helyett, akik “elfelejtettek” szavazni, a fidesz a rendelkezesere allo lista alapjan kitolti helyettuk a szavazolapot. Vajon mi lesz az eredmeny? 99%-a fidesz X.
    .
    2. csoprt: Azok a magyar allampolgarok, akik az utobbi nehany evben hagytak el munkavallalas celjabol az orszagot – kb. 600.000-700.000 fo.
    Ezeknek 99.9%-ban VAN magyarorszagi bejelentett lakcime, nem jelentkeztek ki az orszagbol. Ezert ok a magyar lakcimukre kapjak meg az ertesitest a szavazasra, azaz CSAK otthon SZAVAZHATNANAK. Ahhoz, hogy a kulfoldi orszag nagykovetsegen szavazhassanak. kervenyezni kell. ami hosszas procedura. koltseg. Azt hiszem, nem tevedek, ha ugy saccolom, hogy 1 %-uk sem vallalkozik erre. Ez pedig 2 lehetoseget eredmenyez:
    Egyik: Hazamennek a szavazas napjara es leszavaznak a lakohelyuk szerint (Vemenyem szerint ez 1 % alatt lesz)
    Masik: Hagyjak a fenebe az egeszet. (99%)
    Kovetkezmeny: Ez a 7-800.000 fo “hivatalosan” nem fog szavazni. viszont a fidesznek van lehetosege ezek szavazatat is leadni, ha szukseguk van ra. Es senkinek NE LEGYEN KETSEGE, elnek a lehetoseggel !
    .
    Azaz az ossze kulfoldon elo-dolgozo magyar szavazatanak eredmenye: 500.000 “uj magyar” fidesz szavazo
    7-800.000 elveszett szavazat (nagy resze az ellenzek reszerol)
    .
    Osszessegeben 1.3 – 1.400.000 biztos szavazatveszteseg az ellenzeknek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  18. T. OKI!
    Sajnos igaza lehet! Egy választáson azonban – amelynek nem tudjuk a végeredményét – minden eshetőségre számítani kellene. Tehát arra is, hogy az Angliában élő magyarok veszik a fáradságot és időt pénzt nem sajnálva elintézik a formaságokat, vagyis Londonban szavaznak.
    Ha a kijelölt címen valamilyen 6×6-os helység van a szavazásra, akkor a csalás és a kiszámított végeredmény borítékolva van. Érdemes lenne a sajtónak erre is figyelni.
    Mindettől függetlenül elég a Romániából levélben érkező szavazatokat manipulálni, és kész a végeredmény.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  19. Olvasom a hozzászólásokat és úgy látom a legtöbben nincsenek tisztában a magyar választási törvények és nemcsak az,meghozatalának menetéről,teljesen mindegy mit tett volna szóvá az ellenzék a parlamentben ,Orbán kétharmados parlamenti többsége mindent keresztül nyomott a torkunkon.A magyarok nem világjárásra mentek ki külföldre,hanem egy jobb és biztonságosabb megélhetésért.
    De ahhoz,hogy a kinti magyarok ne tévcímekre menjenek el szavazni azon ti ,akik kint éltek,nagyban tudtok segíteni,nem beszélve ezen oldal szerkesztőiről,akik angolszász területen ezeket az információkat a testvér oldalakkal is megosztanák.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  20. Szóljatok Brüsszelnek és Strasbourgnak, hogy államilag szervezett választási csalás lesz április 6-án Budapesten-Londonban-Washingtonban-Sydneyben-Berlinben és mindenütt máshol is. Mert az utólagos nyavalygás nem segít!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  21. És az ellenzék még mindig nem bojkottálja a választást (hangosan, világraszólóan)….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  22. A 2010-es fülke-ellenforradalom végzetszerű esemény volt, megpecsételte az ország sorsát. Itt már jó forgatókönyv nem képzelhető el. Beleragadtunk a sárba és kész. Az mindenesetre mélyen meghat, hogy a TASZ ennyire elkezdett aggódni a magyar demokráciáért, és mostanság nem a szemkilövető rendőrök elleni harcban merül ki a tevékenysége.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  23. Kanadaban is ugy van, hogy nekem, mint szuletett magyarnak, sot jelenleg is magyar allampolgar vagyok, ot orat kell vezetnem Ottawaba, hogy szavazhassak es ot orat vissza…viszont a frissen allampolgarsaghoz jutott hatarontuliaknak igy sutyiban “ideiglenesen” nyitnak irodat par hetre Torontoban hivatalos papirjaik intezesere….errol, nekunk magyaroknak abszolute nincs tudomasunk, veletlenul tudtuk meg egy hatarontulitol, hogy oktoberben lehetett ugyintezni Torontoban, feltehetoen a szavazas is valahogy igy lesz szervezve…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Ismét kétharmada lett a Fidesznek 2014. április 12. szombat

Felmondott az MTI fotórovatának vezetője 2014. április 11. péntek

A határon túlról a Fideszre szavaztak 2014. április 11. péntek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos