Ronai and Ronai
AMERIKAI

Kétharmaddal győz a Fidesz 2014. március 6. csütörtök 21:11 Forrás: MTI

  • Hozzászólások(55)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kétharmaddal győz a Fidesz

Budapest – A Medián és az Ipsos is arra számít a jelenlegi adatok alapján, hogy a Fidesz-KDNP nagyarányú többséget szerez az új Országgyűlésben – ez derült ki a Politikatörténeti Alapítványnak a parlamenti választásokról és a politikai előrejelzésekről szóló tudományos-szakmai konferenciáján. Semmi sem biztos persze, ilyen sokan még soha sem tagadták meg a közvélemény-kutatóknak a válaszadást.

Hann Endre, a Medián vezetője azt mondta, hogy “a mai számok alapján tuti” a Fidesz-KDNP kétharmada. Závecz Tibor, az Ipsos véleménykutatási igazgatója közölte: ha a listás szavazatoknál 10 százalékpontnál nagyobb a Fidesz előnye – márpedig a februári mérések szerint a Fidesz-KDNP-nek legalább 9 százalékpontos előnye van a baloldali összefogással szemben – akkor kétharmados Fidesz-győzelem várható áprilisban.

Február eleji felmérésük szerint a legaktívabbak a Fidesz-KDNP támogatói (63 százalék), a baloldalon 53 százalék, a Jobbiknál 52 százalék a biztosan szavazók száma. A biztos szavazók között 51 százalék szavazna a Fidesz-KDNP-re, 33 százalék “a kormányváltó baloldalra”, 13 százalék a Jobbikra és 2 százalék az LMP-re. Ebben az esetben 36 százalékos lenne a részvétel a választáson.

Ha azokat is figyelembe veszik tényleges voksolóként az egyes pártok táborából, akik még nem mondják biztosra a részvételüket a választáson, akkor a részvételi arány már 61 százalékra megy fel, a pártok között pedig 47-35-14-2 százalék lenne a szavazati arány.

A rejtőzködő szavazókkal kapcsolatban arról beszélt, hogy míg négy évvel ezelőtt 2500-3000 ember felkeresésére volt szükség, hogy legalább ezren válaszoljanak, ma 4000-4500 embert kell megkeresniük, de ugyanez a helyzet a telefonos kutatásnál is, 5-6 ezer felhívottból válaszol ezer, míg korábban 3,5-4 ezerből válaszoltak ezren.

Závecz Tibor a határon túliak preferenciáinak felmérésével kapcsolatban azt mondta, körülbelül két mandátumot befolyásolnak a levélben leadott szavaztok, “ezt most virtuálisan odaadhatjuk a Fidesznek és 0,1 részben a Jobbiknak”, de nem végeznek méréseket, mert – mint mondta – nem éri meg a befektetett energiát.

Hann Endre azzal kapcsolatban, hogy mérésük szerint 57 százalék a biztos szavazó, azt mondta, ez kimondottan magas ennyi idővel a választás előtt, és visszaidézte, hogy ebben a ciklusban ez végig alacsony volt, és két-három hónapja “megy felfelé”.

Mint mondta, mérésük szerint a Fidesz támogatottsága 36 százalék a teljes népesség körében, 39 százalékról “esett vissza”, és ez az arányú csökkenés nem intézhető el egy kézlegyintéssel. A baloldali összefogás listája 23 százalékon áll, a Jobbiké 10-ről 14 százalékra emelkedett.

Az LMP-vel kapcsolatban azt mondta, a legkockázatosabb dolog lenne nyilatkozni arról, bejutnak-e a parlamentbe, mivel tartósan az 5 százalékos küszöb alatt vannak, de – mint fogalmazott – nem merné kijelenteni, hogy nincs esélye a pártnak a bejutásra.

Arról is beszélt, hogy januárról februárra nőtt azok aránya, akik szerint jobb lenne a kormányváltás, a kormányváltást óhajtók 26 százaléka jobbikos, 53 százaléka a baloldali ellenzékre szavazna. Mint mondta, felmérésük szerint az ellenzéki összefogás tényének nincs hatása az ellenzéki pártpreferenciákra.
Hann Endre kiemelte: a közvélemény-kutatások szempontjából kifejezetten kontraproduktívnak tartja, hogy Mesterházy Attila, az MSZP elnöke azt üzente a híveinek, mondják azt a közvélemény-kutatók megkereséseire, hogy Fidesz-szavazók, a szavazófülkében pedig szavazzanak az összefogásra. Milyen morális alapon áll az, aki felszólítja a híveit, hogy hazudjanak? – tette fel a kérdést.

A Tárki képviseletében Sík Endre vezető kutató arról beszélt: felmérésük szerint, akik úgy érzik, az elmúlt négy év során jobb lett az anyagi helyzetük, jobban élnek és a jövő is „nekik áll”, azok a többiekhez képest nagyobb arányban mennének el szavazni, és nagyobb arányban mennének el szavazni azok is, akik szerint nem kell kormányváltás.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (8 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +12 ( 14 szavazatból)
Kétharmaddal győz a Fidesz, 5.0 out of 5 based on 8 ratings

Címkék:, , , , , ,

  • Hozzászólások(55)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

55 Reader’s Comments

  1. No az aztán gyönyörű lenne, teljes erővel folytatódhatna a dúlás és az ország magáncélra történő szétlopása.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +37 (49 szavazatból)
  2. Valasztast kell nyerni. nem kozvelemenykutatast.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +46 (54 szavazatból)
  3. Szamunkra a valodi kerdes most mar csupan az, hogy nekunk mi a kisebbik rossz…
    Nekem -a gyerekeim miatt- a egyeni erdekem most az, hogy minel kesobb lepjunk ki az EU-bol, hogy finanszirozasi okok miatt, ok minel tovabb lehessenek eu-s diakok…
    Megfelelo diplomaval a tarsolyukban mar konnyebben menekulnek barhova… pedig nem igy terveztem!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (34 szavazatból)
  4. Kétharmaddal nyer a Fidesz……..Menjen a francba ,aki ilyet leír és ez teljesen független attól ,hogy ez lehetséges vagy nem . Én ezt akkor se írnám le ,ha szerintem 8/3-al nyernének!
    ” De egy se bírta mondani ,Hogy : éljen Eduárd” Ebben az egészben nagyon ludas a mi oldalunk is az örökös károgással és rinyálással. És ez négy éve tart ,ez az “ellenzéki beájulás ezektől a zombiktól!!!! Meg is érdemeljük.
    Apropó ,ezt a 2/3 megmagyarázná valaki érvekkel ,számokkal???
    Egyetlen időközin se tudták elérni még a 15%-ot se!!! A mi oldalunk meg önként és dalolva elvégzi azt ,amit a századvég és a nézőpont még milliárdokért se tudna.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (43 szavazatból)
  5. vikmeki!
    Eduard-ot BOJKOTTaltak!!!
    A Viktor-t pedig nem…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (19 szavazatból)
  6. Az Összefogás – Kormányváltás- nagy humbug. A történelem ismétli önmagát. A jobbik fog megerősödni, de nagyon, és a “sötét ló” akit próbálnak eltitkolni a Kasler féle “A haza nem eladó” párt és mozgalom lesz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -7 (35 szavazatból)
  7. uzbence!
    Ne komolytalankodjon már. Az a devizahiteles, aki elhiszi, hogy egy most alakult társaság fogja megmenteni, az vagy ostoba vagy nem tud gondolkodni. Ez a legfeljebb a a fő devizásnak segít megoldani a problémáját Lehet, ezt hiszi. Az állami sok-sok millióból csak csurran neki is.
    Én olvastam számomra kicsit reálisabbnak tűnő elemzéseket a közvéleményről:
    http://jovaros.blog.hu/ -on van több is.
    Korrekció
    fingunk_nincs
    http://jovaros.blog.hu/2014/03/03/nyugi_591 és egy korábbi a fóti időközi utánról
    Nekem elég logikus levezetések.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (11 szavazatból)
  8. Ez meg hogy jön össze, amit a fejünkben kutató agyturkászok mondanak?
    A választók több mint fele kormányváltást szeretne, a teljes lakosság körében a támogatása fidesz tánogatása 36 %, de mégis tuti nekik a kétharmad.
    Nem egymást kizáró állítások ezek?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (18 szavazatból)
  9. Ha ez így mégis igaz lenne, akkor Bartus Lászlónak van igaza, ha olyanok a szabályok, hogy egyszerúen nem nyerhet az ellenzék, akkor az nem választás, az egy nagy átverés vagy még ennél is rosszabb.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (32 szavazatból)
  10. Magyarország az ősposztkommunista Fidesznyikek gyors bukásában érdekelt .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (26 szavazatból)
  11. Magyarország többet érdemel mint egy ilyen ócska Horthy fasiszta posztkommunista szélkakas Fidesznyik hordát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (36 szavazatból)
  12. Ha a Fidesz szavazói a teljes lakosság körében kb 38 % ,akkor az ,hogy lehet ,hogy az időköziken csak 11-14 5-ot érnek el , az más kérdés ,hogy ezzel is nyernek ,mert általában még a 30%-ot se éri el a részvételi arány ? Az is hogy lehet ,hogy 52% akar kormányváltást és csak 36 % szeretné ,hogy a zombik maradjanak? . Az is hétszentség ,hogy az emberek félnek ,hát ki az a hülye aki megmondja ,hogy ő a fidesz ellen szavazna, én biztosan nem mondanám meg ,már csak azért sem ,hogy segítsek ápdétolni a Kubatov listát. Én nem hiszem ,hogy ez olyan lefutott,sima ügy . DE!!!!! ha igen ,az sem baj . PUSZTULJON A FÉRGESE!! Csak az evolúció végzi a dolgát!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (22 szavazatból)
  13. Ez is jellegzetes. Hadoválnak össze-vissza, hogy ennyi meg annyi a támogatás, meg szavazásra hajlandóság stb. Egyik sem akarja látni, hogy mi a lényeg: az emberek túlnyomó része retteg, vagy nem nyilatkozik, vagy szimplán hazudik a voksolást illetően.

    De mindegy is, mert már készülnek/készen vannak a senki által nem látott “megfelelően kitöltött” szavazóívek, amelyek majd a fideszt hozzák ki egyértelmű győztesnek. Majd gumicsontként odadobnak egy-egy szavazatszámlálást olyan körzetekben, ahol erős a jobbik és majd nagyon pampog a veresége miatt, de a lényegen, a fasiszta diktatúra komoly megszilárdulásán ez nem változtat, ill. legfeljebb sietteti.

    Jellemző, hogy a 2 elvesztett választás után a fidesz csalásról óbégatott, hiszen számukra nem is kétséges, hogy a legpiszkosabb eszközök is helyénvalóak, így ezt tételezik fel másokról is. Most eljött számukra az idő, hogy kedvükre elcsalják a választást.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (26 szavazatból)
  14. Azért a Mandinert talán ne vegyük már egy pillanatra se komolyan…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  15. Azt mond a közvélemény kutató amit akar, a fidesznek teljesen mindegy hogy csalja el a választást,el fogja csalni!
    Csak a fidesz!
    Az ellenzék is rendesen rájátszik a fidesz győzelmére.
    Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!
    Ha ez kell, megkapjátok!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (23 szavazatból)
  16. A magyarok azt érdemlik, amit kapnak a választásokon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (24 szavazatból)
  17. Kedves bozse!
    Én nem komolytalankodom. Az átlag választópolgár olyan hülye mint a s..g. Azért választották meg orbánt 2/3-dal.
    - A fidessnek megvan a szavazóbázisa. FIX 1.
    - A “kormányváltás” az = “0″ Az mszp-re nem akarnak szavazni az emberek, mert az agyukba beégett az “emút 8 év” és a “gyurcsány a hibás”.
    - bizonytalanok és a vidék – jobbikra szavaznak, mert oltári nagy a probléma vidéken és a két párt már megmutatta mit tud. Kell nekik egy harmadik párt amelyik egyszerűen az ö nyelvükön fogalmazza meg a mindennapi problémákat és ígéri meg hogy rendet tesz (amit majd természetesen nem tart be)
    - A haza nem eladó – megnem valósítható ígérgetés, de jön Csaba királyfi a csillagösvényen és megmenti a Magyarokat. Ha egy kicsit felpörgetik magukat, több szavazatuk lesz mint az “összefogásnak” Az embereknek kell a csoda és ezt szerintük most csak a jobbik és a haza nem eladó valósíthatja meg. Miután bekerülnek a parlamentbe mi lesz velük ez már egy másik kérdés.
    A sok okoska értelmiségi meg elemezheti, hogy mi történt, amíg be nem vagonírozzák őket is egy marhavagonba, vagy okosabb módszerrel lassú éhhalálra nem ítélik őket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (17 szavazatból)
  18. Tamas Csacsicska

    Amikor egy választás alapvetően csaláson alapul, akkor a közvélemény-kutatók jelentéseinek sem értelme, sem súlya nincs. A végeredményt nem a hamis felmérések sugallta választói viselkedés fogja befolyásolni, hanem a választások lebonyolításának és a szavazatszámlálás módja, valamint az eredmény „kalkulálása”.
    .
    Csak abban reménykedem, hogy a Jobbik alaposan lerabolja a Fideszt, amelyik így önállóan nem tud kormányt alakítani – szüksége lesz a Jobbik külső, vagy belső támogatására. Az ország erősen jobbra tolódása vezet el majd ahhoz a ponthoz, amikor a nép világosan megérti a folyamatok kimenetelét és felméri a saját erejét, tettrekészségét. Ehhez persze kell a „baloldal” most már abszolút, megsemmisítő erejű veresége, nehogy a Fidesz-Jobbik rezsim bukása után előkerüljenek a semmiből és a bukott hatalom helyére akarjanak lépni, megváltóként.
    .
    „Új Magyarország” – erre lesz szükség, ami a mai teljes politikai elit végleges bukását feltételezi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (11 szavazatból)
  19. Sok minden történhet az utolsó pillanatban, a magyar indulatos nép, a szívével gondolkozik, bármikor változhat bármi.
    .
    De!!!!!!!!! A választási csalás az már biztos, mint ahogy Markó leírta
    .
    http://nepszava.com/2014/03/velemeny/marko-bea-hogyan-csaljuk-el-a-valasztast/comment-page-1#comment-359851
    .
    már meg is történt.
    ————
    Bartus, ha jól emlékszem több mint egy éve figyelmeztet, és javasolta, a választás bojkottját.
    .
    Voltak ellenvélemények és viták, hogy az nem a legjobb, de legalább Bartus figyelmeztetett és ajánlott valamit.
    .
    Senki nem tett semmit.
    .
    Sem az ellenzék, senki.
    .
    Megértem, hogy nem mindenki ért egyet a bojkottal. Szervezetlen eredménytelen formában, pasaszív távolmaradásban én sem. Egy demokrata ne vegyen részt elcsalt választásban de ne is érje be a passzív távolmaradással hanem próbáljon tenni valamit, mert a választási csalás az már megtörtént.
    .
    Az ellenzék a PEM és az összes többi érdekelt párt és szervezet csak áll és nézi az eseményeket, pedig nemzetközi megfigyelők és szervezetek ajánlották tapasztalataikat és részvételüket a választáson.
    .
    A Markó cikkben leírtak után megkérdezem, mért nem tesz senki semmit a nyilvánvaló, már megtörtént választási csalások felgöngyölítésére, a választás és az alkotmány érvénytelenítésére már szavazás megkezdése előtt.
    .
    Markó és Bartus elég ehhez a feladathoz?? Ők vegyék át az ellenzék munkáját és vigyék győzelemre őket, ők felügyeljék ketten az országos választást?? Van valaki aki esetleg érdekelt ebben a legalább a választáson indulók és a polgári szervezetek közül?
    .
    Elég ehhez Markó, Bartus és a mi kommentjeink???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (14 szavazatból)
  20. A kormányváltók esélyeihez, egy kis Zuschlag riport..
    http://www.napigazdasag.hu/cikk/6850

    Ez a magyar politikai elit. A fidess még összezár, és addig nem tudják kikezdeni. Ha a jobbik megerősödik akkor elsöprik ezt a két pártot. Na akkor kezdődik meg majd igazán a szabad rablás.
    Semmi jelét nem látom, hogy elindulna ez az ország a kilábalás, netán a demokratizálódás felé.
    Ebbe bekavarhat az Ukrán válság is, de az már egy másik téma, mert akkor lehet a sok idióta íjjal meg parittyával akar harcolni a lézerfegyverek ellen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  21. Olyan érzésem van, mintha az ökör negatív kampány dacára Mesterházyék nem is akarnának győzni… Bajnai – Gyurcsány haloványan és takarékon ég, szinte nem látni és hallani őket, a Fidesz cinikus és – joggal!!! – röhög a markába.
    30 nappal a Választások előtt tanácstalan és elkeseredett vagyok – ilyen még nem volt… Itt már csak a Jó Isten segíthet – szeretném, ha rajta múlna Orbánék végleges elhelyezése a magyar történelem legszürkébb lapjai közé, de véglegesen !!! Oszt’ a Baloldal sült galambja vagy megérkezik – VAGY NEM !!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  22. Azért ez a “közvéleménykutatás” sem egy valid adat. Sok mindentől függ.Milyen népcsoportból,milyen lakhelyen,milyen életkorból…stb…stb választják ki azon keveseket akik itt reprezentálják a magyar társadalmat.Nem hiszek ezekben az un. felmérésekben és az általuk képviselt adatokban.Dobálózás a számokkal,szavakkal…stb…stb. Pl:A mély szegénységben élőket fogadok senki nem kérdezte.Na arra a közvéleményre már jobban odafigyelnének sz emberek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  23. Amit még a közvéleményt katató sem tagadhat le:
    .
    a választ adók nagy többsége kormányváltást akar!
    Ha emlékezetem nem csal: Fidesz kormány van!
    -
    A sok, kis csicska párt, mind “vadi újak és tiszták” bekerülnek a Parlamentbe, a nagy pártok kimaradnak – sokak örömére – és ezekkel a tisztákkal lesz Parlamentünk, a Jobbik pedig ott lesz, hogy amit a kormány nem mondhat ki, Vonaték majd továbbra is kimondják és dobálják ki és égetik az EU-s zászlókat!
    (A májusi EP-s szavazáskor remélem egy képviselőjük nem jut be!)
    -
    A 2/3-s győzelmet valamivel előre magyarázni kell, Balog páter pl. nem is akarja, hogy 100%-s legyen a győzelem, mert akkor kilóg a lóláb!
    -
    A tragédia az, hogy mindehhez a választási csűr-csavarhoz a külföldi megfigyelők és azok szagemberei annyit tudnak kinyögni, hogy jobbra lejt a pálya!
    A külföldön dolgozók és a kettős állampolgárok kétféle választási lehetőségéről egyáltalán nincs is véleményük, finom szólva, ez elég érdekes!
    -
    Tehát: szabad választás lesz csak éppen nem lesz fair, magyarul, nem tiszta és nem becsületes! Ezt el lehet fogadni?!
    Akkor most ez úgy néz ki, hogy vergődhetünk még egy ideig ebben a külföld által elfogadott demokráciában!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  24. A tragédia nem az a jogi csűrcsavar amit a külföldi megfigyelők megállapítottak, hogy jobbra lejt a pálya!
    A tragédia az, hogy az összefogás, most kormányváltásként futó pártok gyávák, hazugok, és elárulták az országot, benne az állampolgárokat!
    ne mindig mást hibáztassunk már!
    A probléma gyökere az ellenzéki pártok kollaborációjával van!
    Vegyük már végre tudomásul, hogy a gesztenyét nem fogja kikaparni nekünk senki! Az összefogó ellenzéki pártok is el leszek hajtva egy idő után (ha felébred a hülye magyar) és nézhetnek maguk köré, hogy miért ritkult meg a levegő a környezetükben!
    Gyurcsány meg szégyellje magát, mert nagyon jól látja a helyzetet, ki is mondta ennek a rendszernek mi a rákfenéje, DE TENNI NEM TESZ ELLENE SEMMIT!!!
    A legnagyobb kollaboráns, mert a felépített új pártjában a hívei vakon hisznek neki,és Ő ezt kihasználva viszi bele az ellenzéket ebbe a hazaáruló választásba!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (12 szavazatból)
  25. “A sok, kis csicska párt, mind “vadi újak és tiszták” ))))) ezek bekerülnek a Parlamentbe, a nagy pártok kimaradnak – sokak örömére – és ezekkel a tisztákkal lesz Parlamentünk,” – ezekkel fogják az országot kormányozni!
    -
    Több száz millióba kerülnek – és ez mind megéri a Fidesznek, hiszen a kutyát nem érdekli, hogy mi a programjuk, csak ott legyen a listán, nehogy már ki tudjanak a választópolgárok igazodni közöttük!
    Oszd meg és uralkodj – oszt jó napot!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  26. Oszt jónapot!
    Hallgassuk ezt az igaz embert, aki ugyan elmondja a valót, de nem tesz ellene semmit!
    Tudja hogy diktatúra van, de MOST hallgat!
    http://www.youtube.com/watch?v=zTCoDelcaLs
    Tapssal jutalmazták, de elfelejtették megkérdezni, hogy hogyan fog az orbáni diktatúra ellen harcolni?
    Ennek fényében csak annyit lehet mondani, hogy jó színészi alakítás volt, az eljövendő választás megalapozásához!
    A tragikus az, hogy mind ilyen nagyszerű szemfényvesztőkkel vagyunk körülvéve,de egyet sem találni aki ugyan nem színészkedik, de harcol a diktatúra ellen nem a saját, hanem az ország érdekében.
    Az ellenzék biztatása arról szól, hogy menjen a magyar fejjel a falnak,oszt jónapot!
    Még véletlenül sem arról szól,hogy megvédje az állampolgárokat a további dagonyázástól a pocsolyában.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (12 szavazatból)
  27. A közhangukatot befolyásoló közvéleménykutatók most is FIDESZ győzelméért dolgotnak, ahogy ezt 2010-ben tették.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  28. Magyarországon a rendszerváltás akkor fejeződik be amikor az ősfidesznyikeket az MSZMP 25 évvel ezelőtt még kádertartalékait a hatalommal való visszaélés és más bűncselekmények miatt felelősségre vonják.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  29. KisalCHI
    ” Bajnai – Gyurcsány haloványan és takarékon ég, szinte nem látni és hallani őket”
    Igazságtalan vagy. Az, hogy az országos médiában nem hallani róluk semmit, az nem jelenti azt, hogy semmit nem csinálnak. Szinte csak ők kampányolnak, járják az országot, teltházakkal, még a folyosóra, előtérbe is jutnak érdeklődök, mert a lefoglalt terembe nem férnek be.
    Ezekről szinte csak az interneten láthatsz tudósításokat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  30. Valasztok felnek csak nem tudom miertt ? En megmodom ,hogy utalom a felcsuti gengszert csak engem senki nem akar megkerdezni ! Statiszika tudomany csak nem magyarorszagon !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  31. Fidesz győzelem,valamit jobbik erősödése esetén csomagolok és megyek.Nincs tovább .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  32. Én ha egy terméket menedzser-ni akarok / eladni, piacra juttatni/ akkor abban a termékben bíznom kell, ha nem bízom benne akkor sikertelen leszek. A politikai is valamilyen szinten hasonló, ha én mint fogyasztó /választó/ nekem az a feladatom ha nincs kellő ismeretem vagy nem igazodok el a politika világába, akkor rá bízom magam aki ebben a tárgykörben jártassággal rendelkezik, az nem választói magatartás, hogy a szavazástól távol maradok. Nekem 2012. 04. 06.-án a kormányváltásra kell szavazni, de nem egy új nyilaspárt képződményre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  33. akiket az elmúlt 4 év vagy az elmúlt ½-1 évben tartott idöközi választások leplezetlen, otromba csalásai nem gyöztek meg arról, hogy az április 6-ai “választás” már most el van csalva azok majd megvilágosodhatnak április 7-én. egy olyan országban, ahol minden a csalásról, a szabályok be nem tartásáról szól hogyan lehet abban reménykedni, hogy a maffiózók további sorsát eldöntö, élet-halál kérdésröl szóló “választás” tiszta és fair lesz? de ne legyünk igazságtalanok, mert azért még is van egy szabály, egy alapelv, amit még orbanisztánban is következetesen betartanak, azt hogy ti az erösebb kutya baszik. a kiszámíthatóság nagyjából itt véget is ér. valami speciális szelekció folytán rosszarcú, vidéki suttyók basztatják és fosztogatják az országot 4 éve. és ezt a magyar ugar népe 2/3-dal lájkolja. hasonlítsuk össze ezeket az állapotokat egy szabadelvü, demokratikus, polgári magyarországgal. de kár álmodozni és be kell látni, hogy nem lehet gyöngyöt szórni a disznók elé. szomorúan konstatálhatjuk, hogy az ország, ahol születtünk nem alkalmas egy nyugati típusú polgári demokrácia létrehozására. akik úgy gondolják, hogy majd az “összefogás” az áprilisi választásokon “gyöz” és helyreállítja a demokráciát, azok orbanisztán müködésének lényegét nem értik. a fidesz éppen olyan arányban fog nyerni, amit a vezetés megfelelönek tart. az arány kizárólag rajtuk múlik. a választáson résztvevök legitimálják orbánt és magukra nézve elfogadják az ö “demokratikus” játékszabályait. aki ehhez nem akarja adni a nevét, tiszta akar maradni az nem vesz részt orbán elöre lezsírozott választásán. ezek a nem választók képezhetik orbán új ellenzékét. kevés esélyük lesz. az ország száguld észak-korea irányába.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  34. bezanne
    Tökéletesen igazad van!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  35. bumburi
    kár, hogy kevesen gondoljuk így. nem itt az AN-en, hanem az ugaron:-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  36. Nem bízok a közvélemény kutatókban, mert közvetve, vagy közvetlenül a kormány tányérjából esznek. A választó polgárok sem mondják meg az igazat.
    A 2/3 előrevetítése nem realitás.
    Én azt írtam itt egyszer, hogy lelkiismereti okokból nem szavazok. Azóta még egyszer átgondoltam a helyzetet. Inkább “csalókra” szavazok, semmint, hogy fasiszta és náci képződmények tovább erősödjenek. Ha nem is nyer a baloldali ellenzék, ahhoz elég erős lesz, hogy a nácik előrenyomulását megfékezze, illetve visszaszorítsa.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (9 szavazatból)
  37. Ha bebizonyosodik a fenti közvéleménykutatási mutató,akkor nagy lesz a szégyen a baloldalnak.Látni fogják mennyire elbagatelizálták a választásra való felkészülésüket.Még nagyobb szégyene lesz ez a magyar választók számára,akik birka modon viselkedve adták le szavazatukat.Sajnos, attol tartok,hogy beigazolodik a kövéleménykutatási mutató.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  38. 2013. évi XXXVI. törvény a választási eljárásról

    20. § (1) A Nemzeti Választási Bizottság hét tagját és három póttagját a köztársasági elnök javaslatára az Országgyűlés az előző Nemzeti Választási Bizottság választott tagjai megbízatásának lejártát megelőző kilencven napon belül választja kilenc évre.
    (2) A Nemzeti Választási Bizottság tagjának és póttagjának megválasztásához a jelen lévő országgyűlési képviselők kétharmadának szavazata szükséges.
    .
    22. § Az országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottság három tagját és legalább két póttagot az országgyűlési egyéni választókerület székhelye szerinti település képviselő-testülete az országgyűlési képviselők általános választásának kitűzését követően, legkésőbb a szavazás napja előtti negyvenkettedik napon választja meg; személyükre az országgyűlési egyéni választókerületi választási iroda vezetője tesz indítványt.
    .
    24. § (1) A szavazatszámláló bizottság három tagját és szükséges számban póttagokat a települési önkormányzat képviselő-testülete az országgyűlési képviselők általános választásának kitűzését követően, legkésőbb a szavazás napja előtti huszadik napon választja meg; személyükre a helyi választási iroda vezetője tesz indítványt. A szavazatszámláló bizottság tagjait és a póttagokat települési szinten kell megválasztani.
    (2) Az egy szavazókörrel rendelkező településen nem kell szavazatszámláló bizottságot választani.
    .
    26. § Ha a választási bizottság tagjainak megválasztására határidőben nem kerül sor,
    a) a szavazatszámláló bizottság tagjait a helyi választási iroda vezetőjének indítványára az országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottság,
    b) a helyi választási bizottság tagjait a helyi választási iroda vezetőjének indítványára a területi választási bizottság,
    c) az országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottság tagjait az országgyűlési egyéni választókerületi választási iroda vezetőjének, a területi választási bizottság tagjait a területi választási iroda vezetőjének indítványára a Nemzeti Választási Bizottság
    - jegyzőkönyvbe foglalt döntéssel – haladéktalanul megbízza.

    .
    Ha valaki nem értené, próbálom megmagyarázni. A 2/3-os többséggel visszaélő (szerntük felhatalmazott) fidesz országgyűlés, és önkormányzatok határozza meg, hogy kik felügyeljék a választások tisztaságát, hogy kik számolják a szavazatokat.
    És még van ember aki elhiszi, hogy bármelyik ellenzéki párt, vagy akár összefogás győzhet?
    Ezek a senkiháziak olyan szavazólappal várják a hiszékenyeket, amin annyi párt lesz felsorolva, mint még soha. Annyi felé fognak eloszlani a szavazatok, hogy senkinek nem fog feltűnni, ha kicsit kozmetikáznak a végeredményen. 1-2 %-nyi fidesz szavazatot akárhol be tudnak dobni a kalapba, és máris nyernek (már ha bukóra álltak volna az adott helyen).
    Mondjátok csak, hogy károgok, adjatok bátran néhány minuszt! Aztán majd meghallgatom a választási eredmények kihirdetése után: “ki gondolta volna?”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (4 szavazatból)
  39. Kedves “Én” 2014. március 7. péntek 07:49
    A mélyszegénységben élők tán el sem jutnak a választásokra. De véleményem szerint, alapozva az előbbi kommentemben leírtakra, mindegy is volna, ha eljutnának.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  40. bumburi,
    De kevesen látják azt, amit Te!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  41. Orban a keresztapa es magyarorszag leggazdagabb embere foggal korommel ragaszkodok a csalassal megnyert hatalmahoz ! Kubatov , Habony dolgozik a hatterben de hiaba ha mindenki elmegy akkor mehetnek a levesbe remelhetoleg orokre! Orban kormanyzasa egy remalom volt mind ket alkalommal ! Maradi parszt es uninteligens! Ja boccs es mukakerulo tolvaj !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  42. Tibor
    Meg is köveznek érte rendesen még itt is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  43. Loptatok már eleget had lopjon már más is, most a Jobbik következik a lopásban aztán jöhet az országot felemelő nyugodt erő Gyurcsánnyal az élen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (5 szavazatból)
  44. bumburi,
    Akkor most mit tegyünk? Gyakorlatilag most mást nem látok, csak azt, hogy tiszta szívvel mondhatjuk majd, hogy “na ugye”. Ettől még nyakig vagyunk, és leszünk a matériában.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  45. Az mszp elveszett, zuschlag visszafizeti feritől el/meg kapott poénokat! Helló?? Igaza van? De még mennyire! Ferike ott lapított mindenhol, hogy a korruptul megszerzett vagyonát mentse, simon negyed milliárdja sem egyedi eset, vegyük górcső alá az összes mszp-st…és viktorunk hős csapatát…és vona barátunkat…az elmúlt 24 év összes tolvaj hazug és népnyomorító emberét! Van aki/akik álva maradnának? Egy sem , barátaim, mert mind lopot, salt és hazudott az elmúlt évtizedekben! A Magyart meg mint sz@rt a palánkon, úgy átvágták..persze köszönje magának! Zuschlag amit tesz, jól teszi, adja vissza amit kapott, kétszeresen…így, a jobbik nagyobb hatalmat kap majd a fidess-el, így teljes az anarchia és önkény az országban! Ezt tették a magyarok, ezt tépték, szagolják!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (3 szavazatból)
  46. Elmeselek egy a napokban hallott tortenetet.
    Egy alkalmi ismerosom/64.eves lady/ orommel meselte, hogy az iden O is resztvehet a mo-i parlamenti valasztasokon!
    A holgy ukrajnaban elt mindaddig amig megnem kapta a magyarallampolgarsagot!
    Azutan rogton atkoltozott Mo-ra, majd rovididovel elintezte, hogy az ukrannyugdijatamely kb 60ezer forint volt.
    A magyar-nyugdij 114ezer lett!
    Termeszetesen egy percet sem dolgozott es adozott magyarorszagon.
    Mivel, hogy maar volt magyar utlevele is, igenyelhette O is az ESTA-t /usa tur.vizum erv.3honapig/!
    Nagy meglepetesere es oromere a keet felnott fia is meg kapta azt az engedelyt, amelyet ukrajnabol ukrajnai papirokkal az usa tobbszor is elutasitott!
    Csaladostol kiutazott az usa-ba! Termeszetesen 3honap utan sem mentek vissza az ujhazaba, mert talaltak meeg ujabbat!
    A magyar nyugdijat mindenhonapban megkapja, az usaban illegaliskent heti 600 dollar keres! Nagyon boldog hogy sorsa a fidesz segitsegevel jobbra fordult!
    Termeszetesen csipobol szidja Gyurcsanyt, mert 2004-ben nem szavaztak meg a……
    Probaltam ecsetelni neki,nem etikus, hogy egy olyan parlamenti valasztason akar resztvenni, amely orszagban meg adot sem fizetett, csupan ugrodeszkanak hasznalta a kialakult helyzetet.
    Azt felelte, hogy O ezzel most nem foglalkozik, nagyon varja az imigrations reformot, mert az amerikai szocialis-segelyrendszer sokkal kedvezobb, mint a magyar!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  47. Na, akkor lehet Amerikában aggódni!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  48. A három gazember akik a tatárok a törökök és Horthy mellett a legtöbb kárt okozták Magyarországnak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  49. Háj-háj Szása! Bay-bay Szása!
    https://www.youtube.com/watch?v=TB6vXiktQWM

    Ruszkik haza! Ruszki vissza? Mi van?
    Kell a taps és a Paks+
    Az oroszok már megint a spájzban vannak!?
    A nagyseggű csüngőhasú segedelmével Magyarországot eltapsolják és elpaksolják

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  50. Az összefüggések sejtetése végett:

    http://www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/364478_ft_gazt_kerunk_az_egyesult_allamoktol

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Gyurcsány a gyülekezési jogot sértette volna 2014. december 30. kedd | Bartus László

A DK nem bojkottálja a Fideszt 2014. április 29. kedd | AN

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos