Ronai and Ronai
AMERIKAI

Lemondott a devizahitelesekről a kormány 2014. március 12. szerda 10:45 Forrás: PM, AN

  • Hozzászólások(17)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Lemondott a devizahitelesekről a kormány

Budapest – Senkit nem hagyunk az út szélén. Ez volt a Fidesz mézesmadzagja a devizahiteleseknek, ám a legtöbb nehéz helyzetben lévőnek csalódnia kellett. Az ígéretből ugyanis mindössze annyi valósult meg, hogy sokakat belerúgtak az árokba. Hiába vezetett be a kormány kvótarendszert, a devizahitelesnek készített mentőcsomag egyáltalán nem működik.

A Magyar Nemzeti Bank pénzügyi felügyeletének legfrissebb adatai szerint 2014 első negyedévében összesen 4800 lakóingatlant jelöltek ki értékesítésére. Ez a szám drasztikusan magasabb minden korábbinál, négy év alatt hatról 15 százalék fölé emelkedett azok aránya, akiknek problémát jelent a hiteltörlesztés. Amíg a Bajnai-kormány alatt összesen hatvanezer devizahiteles volt bajban, addig ez a szám mára 220 ezerre nőtt.

A helyzet okairól az MNB is “elszólta magát”, amikor egy nyáron publikált tanulmányban gyakorlatilag beismerték, hogy a devizahitelesek valódi problémái az Orbán-kormány alatt kezdődtek.

Szabó Tímea, a Párbeszéd Magyarország társelnöke szerint, ha kormányra kerülnek, akkor intézkedéseik nyomán erősebb lesz a forint, aminek következtében csökkennek a kamatok és a törlesztőrészletek. Az új kormány új megállapodást fog kötni a pénzintézetekkel, hogy a banki különadó a bajba jutott devizahiteleseken segítsen. Aki elveszíti a munkáját, annak törlesztőrészlete két évig maximum tízezer forint lesz majd.

Eközben átalakítják a Nemzeti Eszközkezelő Zrt-t is, hogy a nem fizető devizahitelesek kedvezményes áron bérelhessék vissza otthonaikat. Végül közölte, hogy minden településen elérhető lesz az adósságkezelési támogatáshoz való hozzáférés.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (11 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +12 ( 12 szavazatból)
Lemondott a devizahitelesekről a kormány , 5.0 out of 5 based on 11 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(17)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

17 Reader’s Comments

  1. Lényeg, hogy a gazdagok rögzített árfolyamon, egy összegben kifizethették a tartozásukat, amit felelőtlenül, devizában vettek fel, de még a devizában eladósodott önkormikat is megsegítették, melyek narancsban vannak!
    -
    A Bogaras kijelentése után, melyet a vezír helyett mondott ki, hogy igenis, 3 milliónyit az út szélén kel, hagyni, nincs min csodálkozni!
    Ezt a 4 éves tervet már túl is teljesítették – már több, mint 4 milliónyian vannak az út szélén!
    Egyébként is, akit és amit megvédtek, abban nem volt köszönet!
    Végre már magukat is megvédhetnék!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  2. Ha én leszek a diktátor, a forint olyan erős lesz, hogy a svájciak forintban fognak eladósodni. És ráadásul mindenki kap egy zsebakváriumot. Akinek nem lesz munkája, az kettőt. Ki mond nagyobbat? Szavazzatok arra!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  3. Van erre megoldás, csak egyik oldal sem meri meglépni.
    (Igaz, én igen könnyen pofázok, egy kanyi adósságom sincs.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  4. Lehet majd érte engem bántani, de a véleményem az alábbi:

    Ha Bajnai a 9 hónapja alatt bevezeti az eurót, akkor egyrészt a gazdaság mélyrepülés kisebb ivű lett volna, a devizahitelesek élete is könnyebb lett volna.
    (Jugó-szerbia is hosszú -hosszú évekig DEM-ben működött)
    Éves szinten a chf-euro ingadozása 1,22-1,30 között mozgott.

    Ja és a fidesz nagy dumája is behalt volna a heti 3-4 devizahitel mentés helyett.

    Amit itt leirtam saját vélemény, nem okvetlenül kell vele egyetérteni.

    topi MaCKó

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  5. Akinek nincs semmi adóssága az annyit is ér oszt jó napot : mondta az elejét a párt demagógusa Lézer Jani és a végét a Fényestekintetű.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  6. Ha Simont feltételezések alapján előzetesbe lehet helyezni akkor ezért a közpénzherdálásért és saját zsebekbe vándoroltatásért felelősök tucatjait lehetne/kellene nap mint nap láncon vezetgetni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  7. Van valaki, akit ez meglepetésként ért?
    Az utóbbi 4 év nem arról szólt, hogy a bajba jutottakat segítsük, hanem a saját kutyák kölykeiről,akiket elhalmoztak a lojalitásukért minden jóval.
    Kaptak földet, trafikot, takarékot, gáz milliárdokat,a polgimesterek mentesültek a felelőtlen eladósodásuk következményeitől.
    Mi kell ettől több még?
    Így jártunk. Ellenzék meg sehol.Nem kapott munkaköri leírást biztosan, ráadásul amnéziásak lettek mindahányan, mert elfelejtették, hogy mire esküdtek fel.
    Így könnyű tejelni a saját kutya kölyköknek.Mint kés a vajban, úgy ment előre a felcsúti a megsegítésben, és megoldódtak a fideszes eladósodottak mind egy szálig.Úgy a pártban, mint a tagoknál.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  8. @Bumburi!

    Tökéletesen igazad van, és ezek mindösszesen( plusz a bálványimádó birka nép
    néhány %-a)adják a biztos pártválasztók 36%-t akik a Fideszre szavaznak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  9. 1. hány devizahiteles fog a fideszre “szavazni” április 6-án?
    2. hány devizahiteles fog a fideszt rejtetten vagy olykor nyíltan támogató “összefogás/kormányváltás” pártjaira “szavazni” április 6-án?
    3. hány devizahiteles értette meg, hogy a választási részvétellel maguk is hozzájárulnak magyarország további tönkretételéhez és saját sorsuk további romlásához és ezért hányan döntenek közülük úgy, hogy távolmaradásukkal tiltakoznak a jogállam és a demokrácia felszámolásáért, magyarország elszegényítéséért felelös politikai elittel szemben?
    4. hány nem devizahiteles fog résztvenni a “parlamenti válsztáson” és fogja ezáltal orbán új, alkotmányos puccsal létrehozott rendszerét legitimálni április 6-án ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  10. A Fidesz nem lemondott a devizahitelesekről, mert soha nem érezte őket a magáénak, csupán felhasználta őket a bankok ellen vezetett
    Nagy Nemzeti Háborújában.
    .
    A mór megtette kötelességét, a mór mehet.
    .
    De ha csak általuk lehet egy-két nekik kellő bankot megszerezni, majd leakasztja őket a szegről. Addig csak füstölődjenek. Vannak elegen.
    .
    És sokan fognak közülük is a Fideszre szavazni, mert a hülyeség
    nem deviza-hitel-függő és még ott van az elmúlt-nyolc-év, amiből jól meg lehet élni sokáig.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  11. Besúgót csinált a Fidesz a közös képviselőkből
    http://hvg.hu/itthon/20140312_Itt_a_rezsihaboru_folytatasa

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  12. Nekd5
    Narancséknak az internet a haláluk, nem csak a kövér tábornokok!
    -
    http://hu.wikiquote.org/wiki/Orb%C3%A1n_Viktor
    -
    Orbán összes – 25 év handabandázása a lebutított csápolóknak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  13. Neked5
    2014. március 12. szerda 14:41

    És ez még csak az előjáték!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  14. tényleg nem fülkeforradalom volt, hanem puccs

    Bezanne: sajnos 0, azaz nulla
    Hány orvos, tanár, nyugdíjas, rendőr, szakszervezeti tag, szülő !!!, stb értette meg?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  15. Kedves Szabó Tímea, elég lenne csak betartatni a törvényeket a bankokkal, és már nem is lennének bajban a devizahitelesek. Semmi mást nem kéne csinálni.
    http://hitelsikerek.hu/
    Azt meg higgyétek el végre, hogy Viktor nem bankellenes, csak pávatáncol. Viktor az OTP-t védi Csányi miatt és sz@rik a pórnépre. Írtam már régebben is, hogy ez az egész bankellenesség színjáték. Cserébe azért, hogy a kormány nehezíti a pereket és elhallgatja, hogy érvénytelenek a szerződések, a bankok benyelik a bankadót, mert még így is simán megéri nekik. (OTP tavalyi nyereségére tippeljetek)
    Darákné (vajon miért pont ő a bíró ebben az ügyben), törvénytelenül napolja el harmadszor az OTP elleni közérdekű pert, amit a PITEE indított, pedig a főügyésznek és a PSZÁF-nek kellett volna hivatalból perelnie. Ugyanis az összes szerződés ütközik többek között a hitelintézeti törvény 213. §-ába, de erről mélyen hallgat a média. “Véletlenül” a Kúria decemberi sajtóközleményéből is kimaradt az erről szóló 2 bekezdés. (Különben ugrana a reklámbevétel) Kálmán Olga is ezért csinált pl. Obersovszky díjas riportot az OTP-s jogásszal: http://pitee.wordpress.com/2013/10/15/nyilt-level-kalman-olganak/
    Érdemes az újságírók és mindahány oldali politikusok félrebeszélése helyett ebben a témában inkább a valódi érdekvédelmi szervezetektől valamint jogerős bírósági ítéletek indoklásaiból tájékozódni.
    Úgyhogy kedves Szabó Tímea, ne maszatoljunk tovább, ha kérhetem, a fő probléma nem az, hogy mennyi a svájci frank, hanem hogy a banknak a vonatkozó törvény szerint NINCS JOGA ÚGY hiteldíjat módosítani, ahogy tette. És azért beszéltek mellé, kedves politikusok, mert ezeket az időzített bombákat a forinthitelekbe is beletették, és ha erről a nagy nyilvánosság is értesül, hogy a Citibank kivételével az összes bank törvénytelen szerződésekkel veszélyeztette a betétesek pénzét,akkor a Postabank sztori semmi nem volt ahhoz képest, ami itt lesz. Kő kövön nem marad.
    http://pitee.wordpress.com/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  16. Én mindenesetre már nem tartok bankban egy fillért sem, utálnék az utcán órákig sorban állni, mikor beindul a dominó :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Az AN üdvözli McCain szenátor kijelentését 2014. december 4. csütörtök | Bartus László

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

Rendkívül feszült a viszony a sógorokkal 2014. április 13. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos