Ronai and Ronai
AMERIKAI

Bajnai: Orbánra is az vár, ami Janukovicsra 2014. március 8. szombat 19:38 Forrás: MTI

  • Hozzászólások(49)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Bajnai: Orbánra is az vár, ami Janukovicsra

Budapest – Aki tud olvasni a sorok között, kihallja a közmunka értelmetlenségét a választási kampányból. Ezt ígéri a baloldal. Bajnai Gordon pártja egyéves születésnapján, szombaton Budapesten azt mondta: olyan országot szeretnének, ahol nem az állam erős a polgáraival szemben, hanem a polgárok erősek, a középosztály az erős, amelyhez a törekvő emberek felzárkózhatnak.

Ígéreteik közül kiemelte: negyedmillió új, versenypiaci munkahelyet hoznának létre egy kormányzati ciklus alatt, mert ez a feltétele a gazdasági növekedésnek és annak, hogy hazatérjenek az elmúlt években elvándorolt fiatalok.

Megszüntetnék a Klebelsberg Intézményfenntartó Központot, újra az önkormányzatok és a helyi közösségek kezébe adnák az iskolákat érintő döntéseket, anyagi és erkölcsi megbecsülést biztosítanának a tanároknak, hogy valódi karrier legyen a pedagógusi pálya, és kinyitnák a felsőoktatás kapuit minden tehetséges és szorgalmas fiatal előtt.

Emellett olyan igazságos, kétkulcsos adórendszert ígért, amellyel a minimálbértől kezdve mindenki jól jár, és amely csak a felső 8-9 százaléktól követel csekély mértékű többletterhet.

Az Együtt-PM vezetője arról is beszélt: egy ország vezetője, egy bizonyos Viktor elment Oroszországba, hogy hatalma megőrzése érdekében átmenetileg olcsóbbá tegye a gázt. Az oroszok ebbe beleegyeztek, azzal, hogy cserébe ők is kérnek egy szívességet. Az ország lakói pedig azt látták, egyre több és egyre nagyobb szívességet kell tenni. És ezt megelégelték. Úgy érezték, Viktor már nem az ő emberük, hanem valaki másé. Fellázadtak, utcára vonultak, Viktor pedig a népe ellen fordult: bevetette a rendőrséget, vér folyt és könnyek. Aztán ennek a bizonyos Viktornak menekülnie kellett a hazájából, az országot pedig a szétszakadás fenyegeti. És persze a gáz árát is felemelték – mondta Bajnai Gordon, hozzátéve: ez egyelőre Ukrajna története, Viktor Janukovicsról szól.

De ha Magyarország tovább megy az orbáni úton, akkor úgy járhat, mint Ukrajna – mondta.
Szerinte a paksi atomerőmű tervezett bővítésével kidőlt a kormányzás három pillére: a rezsicsökkentés – az áram ugyanis drágulni fog a beruházás miatt -, az államadósság-csökkentés, hiszen a kormány 3000 milliárd forint hitelt vesz fel Oroszországtól és a szabadságharc, mert az országot az fenyegeti, hogy az új vasfüggöny keleti oldalára kerül.

Április 6-án eldől, hogy Magyarország az EU keleti végvára vagy a szovjet utódállami szövetség, a Putyin-unió előretolt helyőrsége lesz.

Az Együtt-PM azt javasolja, hogy a baloldali összefogás még a választások előtt hirdessen intézkedési tervet a tiszta közélet megteremtéséért, és ennek legyen része egy korrupció elleni jogszabály, valamint egy új média- és ügynöktörvény, amelyeket a kormányváltás után azonnal elfogad az új parlament.

Bajnai Gordon pártja (amely azóta Együtt – a Korszakváltók Pártja néven működik) tavaly március 8-án alakult meg, és egyúttal választási szövetséget kötött az LMP szétválásával létrejött Párbeszéd Magyarországért (PM) párttal.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 3.8/5 (21 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +15 ( 31 szavazatból)
Bajnai: Orbánra is az vár, ami Janukovicsra, 3.8 out of 5 based on 21 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(49)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

49 Reader’s Comments

  1. Elmeselek egy tortenetet.
    Egy alkalmi ismerosom/64.eves holgy/ orommel meselte, hogy az iden O is resztvehet a mo-i parlamenti valasztasokon!
    A holgy ukrajnaban elt mindaddig amig megnem kapta a magyarallampolgarsagot!
    Azutan rogton atkoltozott Mo-ra, majd rovididovel elintezte, hogy az ukrannyugdijatamely kb 60ezer forint volt.
    A magyar-nyugdij 114ezer lett!
    Termeszetesen egy percet sem dolgozott es adozott magyarorszagon.
    Mivel, hogy maar volt magyar utlevele is, igenyelhette O is az ESTA-t /usa tur.vizum erv.3honapig/!
    Nagy meglepetesere es oromere a keet felnott fia is meg kapta azt az engedelyt, amelyet ukrajnabol ukrajnai papirokkal az usa tobbszor is elutasitott!
    Csaladostol kiutazott az usa-ba! Termeszetesen 3honap utan sem mentek vissza az ujhazaba, mert talaltak meeg ujabbat!
    A magyar nyugdijat minden honapban megkapja, az usaban illegaliskent heti 600 dollar keres! Nagyon boldog hogy sorsa a fidesz segitsegevel jobbra fordult!
    Termeszetesen csipobol szidja Gyurcsanyt, mert 2004-ben nem szavaztak meg a……
    Probaltam ecsetelni neki,nem etikus, hogy egy olyan parlamenti valasztason akar resztvenni, amely orszagban meg adot sem fizetett, csupan ugrodeszkanak hasznalta a kialakult helyzetet.
    Azt felelte, hogy O ezzel a dilemmaval most nem foglalkozik, nagyon varja az imigrations reformot, mert az amerikai szocialis-segelyrendszer sokkal kedvezobb, mint a magyar!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +60 (76 szavazatból)
  2. Meghallgattam, néztem Bajnai Gordon az Együtt-PM választási gyűlésén mondott beszédét, melyet az ATV közvetített 2014. 03. 08.-án. (A beszéd választásra felhívó, szokványos volt, tartalmazta Orbán rosszaságait és azt, hogy milyen jó lesz nekünk, ha leváltjuk őket.)

    Érdekes és meglepő a befejezés volt: (szóhív közlés)
    „Isten éltesse a hazát!
    Isten éltesse a haladást!
    Isten óvja és teremtse újra a szolidaritást Magyarországon!
    Isten éltesse a sajtószabadságot!
    Isten óvja az Együtt pártot!
    Isten legyen veletek és győzünk ápr. 6-án!”

    (Nagyon helytelenül, szerintem, nem mondta a végén: ÁMEN)

    Se köpni, se nyelni nem tudtam, mint ateista és materialista!

    Rendben, hogy Orbán keresztény Magyarországának nem lehetek tagja (mert mindig rárontok a nemzetre!), de miért kell az ellenzék prominens képviselőjének Orbán szerint beszélnie, és ha igen, miért nem turulozik, Trianonozik egy kicsit?

    Tudatom Bajnaival, hogy „Isten a történelem ura!” (mondta Orbán, és most már vallja Bajnai is) választunk, nem választunk, mindegy, vagy Orbán Istene győz, vagy Bajnaié.

    („Isten nevét hiába szádra ne vedd!” ezt a tízparancsolat mondja.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (61 szavazatból)
  3. Isten éltessen sokáig – mondja az ateista is, születésnapon.
    Isten áldd meg a magyart – énekli a himnuszt hívő és nem hívő egyaránt
    God save the Queen – énekli az angol, akár hívő, akár nem
    God bless America – mondja a hazáját szerető amerikai, akár hisz istenben akár nem.
    Szerintem nincs ezzel semmi baj, kizártnak tartom hogy Bajnai bármilyen vallást, keresztény ideológiát akarna ráerőltetni barkire. Ellenkezőleg: a vallás szabad és mindenkinek a magánügye, az államot szét kell választani az egyháztól – én ilyeneket hallottam tőlük.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +44 (52 szavazatból)
  4. “Bajnai: Orbánra is az vár, ami Janukovicsra ”

    Az is hülye, aki ebben bízik…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -5 (27 szavazatból)
  5. Yorki, nagyon sok most újonnan magyar állampolgárságot kapott nem Magyarországon élő ember akart azért magyar állampolgár lenni, hogy magyar útlevéllel könnyebben távozhassan az EU-ba vagy még messzebb, mert saját hazájából nem tudott. De ha nem is akar kivándorolni a hazájából, legalább munkát vállalni könnyebben tud magyar útlevéllel, mint a saját országáéval. Ismerek magam is ilyen embert. (Ő nem lelkesedik ov-ért, de az állampolgárságot megszerezte.)
    Hogy kire szavaznak majd ezek az új állampolgárok, nem lehet tudni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (29 szavazatból)
  6. Háj-háj Szása! Bay-bay Szása!

    https://www.youtube.com/watch?v=TB6vXiktQWM

    Ruszkik haza! Ruszki vissza? Mi van?
    Az oroszok már megint a spájzban vannak!.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (30 szavazatból)
  7. Néztem én is a tv-ben Bajnait. Először kicsit halványnak éreztem, hiszen nem egy kemény szónok típus, de ahogy figyeltem, egyre jobban lekötött. Lehet érte megvetni, de nekem tetszett. Tetszett a higgadtsága, az összeszedettsége, és az, hogy volt mondanivalója. nem csak a levegőbe beszélt. Ahogy hallgattam, azt éreztem, hogy olyan országot akarok, amit Ő vizionált. A fájó az, hogy nagyon kicsi rá az esély.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +46 (52 szavazatból)
  8. Sok-sok ígéret (az ígéret szép szó, ha betartják, ha nem), de az országot gatyába rázni rohadt sok pénzbe kerül. Az pedig csak az állam bevételeiből, azaz a mi adóinkból csinálható meg. Inkább azt kellene tudatosítani a választókban, hogy:
    .
    - a most teljesen értelmetlenül gründolt párhuzamos intézetekre, semmit nem érő hivatalokra, államtitkárságokra, politikai “látványpékségekre” (Kerényi féle agymenések és hasonlók) többet egy fillért nem adunk. Amit eddig ezekre költöttek nagyon erős revízió alá vesszük és minden egyes ellopott forintot (mert a nagy része biztosan az) ezerszeresen vesszük vissza.
    .
    - a néhány hónapja összedobott kamupártokra elherdált sok száz milliókat minden egyes “választási párton” számonkérjük és ha nem tudják igazolni a párt mivoltukat (ugyan mivel is tudnák igazolni, se szavazóbázis, se program, csak a zavarkeltés), akár teljes vagyonelkobzással, de visszavesszük azt ami az országé.
    .
    - a TAO pénzeket azonnal megszüntetjük, mert az elsősorban is nem adomány, hanem az államnak járó adó. Az állam feladata és nem a vállalkozásoké, hogy az ilyen pénzek helyét megtalálja, azok felhasználásáról döntsön.
    .
    - leállítunk minden stadionépítést. Ha egy futballklub nem tudja saját erejéből fenntartani magát (mert olyan pocsék a játéka), az államnak nem kötelessége a tehetségtelenséget finanszírozni. Nyugodtan vegyük példának a németeket, olaszokat, spanyolokat. angolokat. Ott biztosan szétszednék az államot, ha stadiont építtetne a kormány akármelyik jól szereplő klubnak (hát még a magyar színvonalú falábúaknak).
    .
    - igenis elszámoltatjuk Orbán Viktorral az élen a teljes eddigi vezető garnitúrát és klientúráját, mert a látható jövedelmeik ordítóan nincsenek arányban gyarapodásukkal. Nem bosszúállást akarunk, hanem tényszerű vizsgálatokat, következményeket (egyszer végre az életben)
    .
    - és, és és ….
    .
    Mindenki tegye hozzá a magáét. a trafiktól a földeken át az egészségügyig. Ebből talán értene a nép.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +33 (37 szavazatból)
  9. Fasiszta (szimpatizáns) önkényurak ma már nem tudnak elbújni a szabad világban a felelősségre vonás elől.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (27 szavazatból)
  10. Azért egy moszkvai menedékjog még bejátszhat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (27 szavazatból)
  11. Ha sok patkány egyszer elinalni kényszerülne, mondjuk cár atyuska oltalmába, annyian lesznek, hogy – a New York-i China Town mintájára – majd Moszkvában is lesz egy Венгерский город. Ott aztán ehetik egymást.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (25 szavazatból)
  12. A legjobb az lenne, ha orbáncra ugyanaz várna, mint a Kárpátok Géniuszára!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (35 szavazatból)
  13. @Szomjankórász

    Nem lenne jó, mert azonnal mártírt faragnának belőle és az még további évtizedekre tolná ki a modernizációt.

    Nem, maradjon csak életben, számoltassák el a fasiszta diktatúra gründölésétől az összes maffiarablásig, szégyenüljön meg, lássa a rendszere teljes összeomlását és töltse teljes hátralevő életét börtönben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (32 szavazatból)
  14. Eközben:

    http://index.hu/kultur/zene/2014/03/08/cenzura_miatt_visszalepett_11_eloado_a_marcius_15-i_pilvakerrol/

    Most még csak korlátozták őket…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  15. Szomjankórász!
    .
    Valahol érthető az indulatod, néha magam is vadásznék egy jót, de gondolj bele A „Kárpátok Géniusza” korában mi – már jó pár év fórral – sokkal jobban éltünk, mint román szomszédaink (az osztrákok meg nálunk jobban). A havasi medvéken edződött román bányászoknál akkor csúnyán elszakadt a cérna, ők is jobban szerettek volna élni. Lett is belőle némi vérfürdő. Na ezt nem kívánom magunknak, mert ahol egyet lőnek, valahonnan vissza is fognak lőni (ugyebár a hatás-ellenhatás törvénye).
    .
    Amúgy nekem – mint Deathstick kollégának is – az a véleményem, hogy rendes (értsd vértelen) eljárásokban kellene felelősségre vonni mostani megnyomorítóinknak. A bajság csak az ezzel, hogy az okozott károkat mindig a politikai tevékenység velejárójának tekintik, ami a mai állás szerint nem büntethető (nálunk). Pedig szerintem nem így van, de ha mégis, akkor nem helyes.
    .
    Mondok egy egyszerű példát. Jön a tavasz, az ezzel járó nagytakarítás, esetleg festés, mázolás. Fogod hát a pemzlit, föstéket és kenceficélsz. Elérsz az ablakhoz, és hogy könnyebb legyen a dolgod, leakasztanád. De a dög ablakszárny kicsúszik a kezedből, kiesik az utcára és agyonüt egy embert. Jön üstöllést a nénó, meg az áristom és végül egy szigorú, ámde igazságos ember megmér vagy öt évre. Szánod bánod vétkedet, dehogy akartál te embert ölni, te csak egy vidám művészi aktusra készültél, ám végül is gondatlanságból elkövetett emberölés lett a vége.
    .
    Politikusainknál hasonló a helyzet azzal a picinyke különbséggel, hogy nekik minden esélyük meg van a gondosságra. Hatalmas apparátus a hátuk mögött, amit vagy használnak, vagy nem (az eredményeket tekintve többnyire nem). Elegendő idő az intézkedések, törvénytervezetek parlamenti megvitatására. Az elmúlt négy év azt mutatja, ezt sem használták ki.
    .
    Neked lehet mentséged, hogy gyenge vagy, nem bírtad el az ablakot, nem volt segítséged. Nekik nem lehet ilyen kifogásuk, nem lehet a mentelmi jog mögé bujni.
    .
    Igenis felelniük kellene tízmillió ember életének alakulásáért. Felelniük kell több tízezer egzisztencia szándékos tönkretételéért (trafik, játékgép üzemeltetők). Az állattartók, földművesek kisemmizéséért. A rokkantnyugdíjasokért, mindazokért, akik miattuk kényszerültek családot hátrahagyva külföldön keresni munkát. Felelniük kellene, hogy már megint kvázi vasfüggöny mögé kényszerült egy egész ország, mert a magyarokat – kormányuk miatt – már lassan mindenhol páriának tekintik, vezetőinkkel már jóformán sehol sem állnak szóba. Hogy tudnának így minket képviselni? Felelniük kell azért, hogy egyetlen szomszédos országgal sem jó a viszonyunk, minden szomszédunkat kioktatják, az ott élő magyarokra hivatkozva ellentéteket szítanak, ottani híveiket a mi pénzünkből stafírozzák ki. Felelősek azért, mert a „polgári körökből” hagytak kinőni egy náci csürhét és képtelenek (mert nem is akarják) annak útját állni. Felelősek, hogy emberek tömege egzisztenciális okokból félelemben él, mert megalázzák őket azzal, hogy nem a munkájuk, a teljesítményük, hanem a pártszimpátiájuk számít. Felelniük kell …. végtelenre nőhetne a felsorolás.
    .
    A szomorú az, hogy a csillagok mai állása szerint erre most – és a következő években – nem sok esély látszik. Gondolom vagyunk itt még jó páran, akik éltek már a Kádári Magyarországon. Nem volt az sem jó, de annyira borzasztó sem (fiatalok voltunk na, kibírtuk), majd ezt is kibekkeljük. Ha nekünk nehéz is, legalább a most felnövő nemzedék talán tud majd javítani. Bár … Sándor György (a humoralista) mondta egyszer szomorú rezignáltsággal:
    .
    „Fiatalok! Tiétek a jövő! Valamikor úgy volt, hogy a miénk lesz.”
    .
    Nem lett.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (26 szavazatból)
  16. Egy szocialista politikus szerint (nem találom, valahol az Origo-n vagy hvg-n volt egy cikk) Bajnai minden ígéretet többször végigszámoltatott, és volt olyan pont, amelyet visszautasított, mert nem megvalósítható. A szocik próbálták győzködni, hogy a kampányban nem árt egy kis túlzás, de nem ment bele.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (17 szavazatból)
  17. http://www.lengyelnet.hu/lengyelrolunkirjak/orban-mas-diktaturakkal-is-egyuttmukodik-124412.html
    -
    A lengyel sajtóból egy cikk, tudom, ez csak egy vélemény, az EU csúcs előtt!
    -
    Más:
    HÍR24-ben nagy cím: Gyurcsány meg van kattanva!
    -
    Akiről most- mint pávatáncos miniszterelnök-arról nem szólnak, hogy valóban meg van kattanva, hiszen a nyelvét nem tudja a szájában tartani, de már nem tart órákig felolvasást sem, mert az már nem megy neki, de még ilyen állapotban is továbbra is miniszterelnök akar maradni!
    Aztán, egy vélemény ebből a riportból, hogy Orbán jól beszél – na ettől a kijelentéstől kezdve lett elegem!
    Most nem hoznám ide a legutolsó évértékelőjéből az összes zagyvaságot, de abban már a csigaevésről, a szökőkútról, és a kínaiakról hordott össze hetet-havat, mint évértékelés és erről az izéről nyilatkozni azt, hogy jól beszél?!
    -
    Már a hasba rúgós Habony Árpi sem írhat hosszas évértékelőt – mert a főnöke nyelve önálló életet él és ez nem most kezdődött!
    Szóval, hogy ki van megzakkanva – azt csak a vakegerek nem látják és, hogy kinek a beszéde értelmes, azt az agyhalottak nem hallják!
    A HÍR24-t is azt gondolom, hogy befejeztem – olyanok, mint a Dávid Ibolya, csapnak ide is és oda is – csak sokkal elfogultabban, hogy a választások utánra nyitva legyen nekik az a bizonyos kapu, most már tisztázták számomra, hogy valóban nincs tisztességes média!
    Hajrá Nagy Navarró András és társai!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  18. Az lehet, hogy az ukrajnai Viktor hasonló a magyar Viktorhoz, de ahhoz, hogy a magyar Viktor is ugyanúgy járjon, a magyar népnek is hasonlónak kellene lenni az ukrajnai néphez.. Ezt kifelejtette a mondanivalójából.
    .
    De a magyar nép nem olyan, csak a balszerencséje lesz ugyanakkora mint az ukrajnainak, de a balszerencséje ellen sose fog annyit tenni mint ők.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  19. @steve roby, @Eagle:

    Illetve még egy párhuzam, amit azelőbb kifelejtettem: ha orbán is úgy jár, mint janukovics, akkor nagy valószínűséggel mi is úgy járunk mint az ukránok, tehát fegyveres harcok, valamennyi vérontás, de minimum teljes gazdasági összeomlás. Sajna, ez utóbbi lehet éppen a kiváltója is esetleges harcoknak. Úgyhogy orbán és klikkje felelőségre vonásában elkerüllhetetlen elem lesz, mint vádpont, a polgárháborús uszítás és/vagy tömeggyilkosságra való összeesküvés, esetleg részvétel (utóbbit leginkább kövérről tudom elképzelni).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  20. 1942-es !
    ˙
    Azért a szónoklat az más lapra tartozik, mint a nyilatkozat… Ha mindig csak racionális dolgokat mond, akkor rém unalmassá válik a beszéd… A hallgatóság elalszik.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  21. Gondolom Bajnai úgy értette a Janukovics párhuzamot:
    - amikor már csődben az ország,
    - a nép kezdi felszedni az utcakövet
    -akkor Orbán lelép Moszkvába, és behívja az oroszokat….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  22. Deatshtick 0,05!
    ˙
    Nem csoda. Ezt már tudni lehetett akkor is amikor egy fidSS március, 15. napján Petőfi Sándor . n e m z e t i . költőnk valamamely költeményét . m e g v á g v a . adatták elő a . N e m z e t i . Múzeum lépcsőjén.
    Jah kérem, hát éppen ezt nevezzük diktatúrának.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  23. Betty !
    Ha majd egyszer újra lesz Alkotmányunk, abban egyértelműen le kell szögezni, hogy melyek azok az ügyek – nem körülírva, hanem pontosan leírva – amelyek titoknak minősülnek s melyek azok, amelyeket tilos a titok kategóriába sorolni, a “Titkok kamrájába” zárni…
    Addig meg, éppen a titokká minősítés végtelen lehetősége akadályozza meg a demokratikus Alkotmány visszatértét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  24. steve roby!
    ˙
    Békítő hangvételű kommented szándéka elismerésre méltó, ám reményzelenséget is sugall.
    Kérdem én, mi az, hogy “kibírtuk” – ti. a Kádár-rendszert ? Ha most azt mondanám, hogy bár a mai ifjúságnak jutna osztályrészül az a “kibírható” légkör, amit akkor el kellett “szenvednünk”, akkor demagógiával vádolhatnál. Pedig abban a néhány évtizedben ha nem is kimondva – mert föl sem vetődött az ellenkezője – a létbiztonság (!!!) volt az alapérzés, még akkor is ha ezt, mint Sándor György is megpróbálta kétségbe vonni…
    …És azt is elfelejtetted megjegyezni, hogy Sándor György – aki magát humoralistának becézi – a Kádár rendszer “bátor” kritikusa, ma igencsak a FidSS propagandagépezetének a humorharold szakosztályát képviseli, és esze ágában sincs oly kritikusan szemlélni Orbanini diktatúráját, mint ahogy anno arra a rendszerre tekintett… Persze és természetesen ezek mindjárt ki is tüntették valami sz@rdemrenddel…
    ˙
    Tudod Hofi Géza, az igen, az nem nem nevezte magát semmi becenéven, de volt neki humora, és amilyen kegyetlenül tudta kritzálni azt a rendszert, ugyanúgy folytatta következetesen a rendszerváltást követően … – Ezekkel szemben is(!), mert Ő igazi művész egyéniség volt… Nem véletlen, hogy I. Orbanisztán kormányzata, nemhogy kitüntetést nem “adományozott” a valóban zseniális humoristának, de még a temetésére sem delegálta egyetlen képvislőjét sem.
    Viszont megmaradt nekünk SGy humor-allistának… De “meccsoda különbség” [az utóbbi a néhai Benedek Tibor - Zacsek úr - humorista színművész szlogenje].
    Summa summarum,az egykori FidSS plakát szlogenjével élve:
    “Lehet választani.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  25. Olyan mértékben felháborítanak az események az Orbán-csoporttal, újabban meg Putyinnal kapcsolatban, hogy hála az AN adta lehetőségnek nem bírom és nem is akarom “tisztességes emberként” én se (!) magamban tartani “szerény” véleményem! 1. Putyin a jelenlegi események szerint háborút akar!!! Hagyományos fegyverekkel talán nincs igazi esélye a NATÓ-val szemben; párhuzamos hidegháborúban sincs esélye… Úgy néz ki, szerencsénkre nem olyan okos, mint gondolnánk. Ha az lenne, hagyná Ukrajnát a maga útján… Múlt századi “elvekkel” ma már nem lehet sokra menni, ti. “az orosz nagyság”, stb… Ha elég esze lenne nem “jönne” jelöletlen sokezres katonasággal meg rendszám nélküli járművekkel! Ennek nincs értelme. Ezek jelek! A Krimben vagy Ukrajna más területein bizonyosan vereséget fog szenvedni a NATÓ-val szemben (ez a beteg…)! A legfontosabb, hogy ne terjedjen ki a konfliktus! A NATO ezt nem hagyhatja! 2. Itt “jön be” Orbán, aki Putyin miatt már most megbukott (gázügy, stb…)! De mert keresi a bajt, minimum a látszat mögött valójában nem fog eléggé együttműködni a Szövetségesekkel… Ezért nem szabad megnyernie a választásokat! Mert valójában minden bizonnyal Putyinnak kedvezne ahol tud! Ismert a “sokszínűsége”… Másrész az EU-ellenességeként nem szabad kilépnie belőle… Tulajdonképpen mindkét Szövetség hiteltelenné vált szereplője az Orbán-csoport! Ukrajna egysége fontos, fontos a vele szomszédos Magyarország valódi “státusza” is (nem a színlelt). Ez van? Ez

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  26. http://static.168ora.hu/db/09/C9/holdudvar-d0001C9C941f53d89690d.jpg
    -
    Pénz nem számít, a megvezetettek nem sajnálják, hogy a tőlük is elszedett pénzzel fizeti ki a nyalókáit!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  27. Később az ellenzéknek is mennie kell! Az ukrán válság ki fogja kényszeríteni!… A kérdés az, hogy kik jöhetnek majd szóba helyettük.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  28. Miért kell itt az AN-en ezeknek a népbutítását leközölni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (6 szavazatból)
  29. Hogy ki is butítja a népet?!
    -
    https://www.youtube.com/watch?v=_hQh4262aDc

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  30. Az AN TUDJA MIT CSINÁL!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  31. Kedves olvtársaim, Deathstick és steve roby, nem vagyok egy vadista szandál, bánom is én, maradjon életben orbánc, csak zárják be jól! Természetesen előbb tegye vissza a közösbe az ebül szerzett pénzt-jószágot (miután az országot szipolyozva az adófizetők csecsén hízott jó Kövérre, brrr!).
    Az a baj a küldetéstudatos és hiperaktív pszichopatákkal, hogy megGyőződésük: a hont CSAKIS ők képesek előre mozdítani, ha belegebedünk is. Tehát orbáncot a fáraói trónusából kirobbantani lehet csak (demokratikusan eltávollítani szinte lehetetlen: gondoljunk a tragikomikus dacreakciókra a 2002-es kiebrudalása után – “a haza nem lehet ellenzékben”), mert vélt jogához húsz körme szakadtáig ragaszkodni fog.
    Bárcsak ne lenne igazam és a jól megérdemelt végső bukása után békében bevonulna ÖRÖKRE a grazi gyogyóba, NAGYON rá fér!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  32. “Bajnai: Orbánra is az vár, ami Janukovicsra” semmi kozom a fityeszesekhez, de ez a megallapitas Bajnaitol igazan megrohogtetett. Hol elenk ezek ??/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  33. Itt élnek ezek… Ha az ukrán válság elhúzódik, Orbán és Janukovics orosz-barátsága egyértelműen népharaggá fajulhat, ha Orbán Nyugatra fordul, a Nyugatnak útjában lesz, kedves mínuszoló urak! Ami még nem látható, közeleghet! Íme:

    http://www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/364478_ft_gazt_kerunk_az_egyesult_allamoktol

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  34. Orbán azt mondta azért kell nekünk az orosz atom Paksra ,hogy csökkentsük az oroszoktól a gázfüggőségünket . Ez a hét legjobb vicce !

    Hát nincs a Fideszben egy épkézláb energiában járatos szakember aki megmondaná Orbánnak ,hogy az orosz atommal sokkal kiszolgáltatottabbak leszünk mint a gázzal voltunk eddig . Gázt más forrásból is lehetne beszerezni lásd az USA cseppfolyós gáz beszerzési lehetőséget ,de az orosz atomerőmű működését nem csak az üzemanyag vonatkozásában de a kisebb nagyobb javítások üzemzavar elhárítások műszaki beavatkozások mind mind kizárólag az orosz gyártó közreműködésével történhet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  35. http://www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/364478_ft_gazt_kerunk_az_egyesult_allamoktol

    Először ez a felcsuti féreg, hogy biztosítsa hatalmát, meginvitálja putyinékat fosztogatni ezt a csóró szarfészket, ezzel párhuzamosan bepróbálkozik a jenkiknél is… Kedves or(k)bánista/jobbikos fasiszták és melléfogás2014 párti seggnyaló kispolgárok ( egymást érdemlitek ) megérdemlitek, hogy Európa utolsó prostijának tekintsék a Magyarorsz.-nak becézett szarfészketeket! Jó szórakozást a kormány ( vagy rezsim ? ) váltáshoz, csak úgy árad belőletek a maidani harci szellem ( az ukránokat a csavaros magyar észjárásotokkal amúgy is inkább hátba támadnátok – ” vissza Kárpátalját” -putyinékkal közösen, aztán “Erdély” – “székely autonómia”, kettős állampolgárság – stb. ; meg is érdemelnétek, hogy darabokra szedjék utána az országotokat, még meg is köszönhetitek, hogy koloncként a nyakukra vesznek a szomszédok )…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  36. lovastengerész, márc. 9. 19:15;

    Ennek az egésznek semmi köze a közgazdasági megfontolásokhoz ( azok sehol nem számítanak ebben a művelt, széles látókörű, világ legzseniálisabb országában ) ; itt kizárólag arról van szó, hogy Or(k)bán és fasiszta bűnbandája mely hatalmi tömbbel képes biztosítani hatalmát. Legyen az Putyin; az EU, amelynek a strukturális és kohéziós alapjai or(k)bánisztáni normák szerint is jól megfejhetőek; a perzsa nép szégyenét képező ayatollahok; most a jelek szerint, biztonsági játékot játszva USA is felmerült… Stricik és prostik országa.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  37. Walla!! Alakul! Ez az! A kérdés: mikor tapossák el?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  38. Bajnai téved – Orbánra, Kövérre és Áderre az vár, ami a kárpátok géniuszára várt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  39. Mi az ami a kettőben közös? A bukás. A többi másodlagos.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  40. Ha az oroszoktól kap segítséget, akkor minek a NATO? Bukása után mehet oda…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  41. Profeta szoljon Bajnaibol , es Orban menekuljon amerre lat ! Gordon az egyetlen alternativa , nelkule nehez lenne felallni !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  42. A felcsúti Géniusznak előbb utóbb most már be kell mutatni hogyan csinálja a spanyol viaszt mert ha nem akkor mehet a lecsóba.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  43. Ez lesz az igazi pávatánc emberek! Nyugatról is Keletről is “gúzsba kötve” a saját maga teremtette körülmények által!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  44. Orban egy nagyon buta paraszt ember ! Lassan fejere dol az egesz csak sajnos ez nekunk is fajni fog!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  45. Én nem értem ezt az egészet! Ha egy ember beteg, MAGÁN NEM TUD segíteni és láthatóan április 6.-ától életveszélybe kerül, akkor mielőbb, már most orvost hívok KÍVÜLRŐL! Miért hagynak egy országot “az út szélén”? AZTÁN MEG NEM GYŐZIK FIZETNI A KÁROKAT! Az EU is “hülye”???
    Mindenhol azt hallható és olvasható, hogy a fideSSzjobboldal biztosan nyer áprilisban. Nézzük meg fordítva. Egy, minden szemfényvesztés ellenére is hivatalosan fasiszta államot, Magyarországot, a “nép által is támogatva” hogyan gondolhatja bárki, hogy sokáig megtűr a NATO, az EU? Európában, Ukrajna mellett, háborús konfliktus “közelében”, fasisztoid “hangulatú” országok között! Ráadásul az USÁ-tól az EU-tól folyamatosan pénzt várva! Putyin megbízhatatlan! Bartus László szerint egy átmeneti időszak után “kemény” lesz…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  46. Olvastam:
    -
    A német kancellár az Európai Néppárt dublini kongresszusán felállt és beszélgetni kezdett, mialatt Orbán Viktor beszédét mondta a pulpitusnál.
    Na igen, Merkel is elmúlt már 8-10 éves!
    -
    Merkelt nem érdekelte Orbán Viktor beszéde – nincs ezzel egyedül – úgy néz ki nem tudnak annyit fizetni neki, hogy meghallgassa a sallerosztó pávatáncost.
    -
    Na, majd a Fidesz választási nagygyűlésére tudnak annyit fizetni a cöföröknek, a HátIzsákoknak, a PirosAranyaknak, hogy azok majd meghallgatják és még tapsolnak is neki!
    Lesz is öröm narancséknál, hogy mennyi zember – hogy mibe került, hát a pénz ilyenért nem számít!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  47. Ha balra van az EU a térképen, jobbra meg a Kelet… A magyar ezer éve “középen” akar “magyar” lenni?… Amolyan se ez, se az? Egy olyan politikai párt kéne, amely a középutat, mint reálisat a “balközépben” jelöli ki, a fentiek szerint? Európai magyar keveréke?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Az AN üdvözli McCain szenátor kijelentését 2014. december 4. csütörtök | Bartus László

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

Rendkívül feszült a viszony a sógorokkal 2014. április 13. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos