Ronai and Ronai
AMERIKAI

Mesterházy harmadszor is nekifut 2014. március 20. csütörtök 8:58 Forrás: MTI

  • Hozzászólások(17)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Mesterházy harmadszor is nekifut

Budapest – Újra nyilvános vitára hívta a kormányfőt, a Fidesz-KDNP listavezetőjét a “kormányváltó erők” miniszterelnök-jelöltje érdi fórumán. Viktor, ne légy gyáva, ülj le vitatkozni! – szólította fel a miniszterelnököt Mesterházy Attila.
Az MSZP elnöke több mint egyórás beszéde elején azt mondta: Orbán Viktor állítólag a kudarctól akarja megóvni, ezért nem fogadta el a vitára szóló invitálást, de kár aggódnia.

Emlékeztetett az 1998-as kampány finisére, amikor Orbán Viktor kihívóként követelte az akkori miniszterelnöktől, hogy nyilvánosan vitassák meg az ország dolgait. Most ugyanazt a jogot kéri magának a kormányváltó erők miniszterelnök-jelöltjeként most, amit Orbán Viktor egykor kiharcolt.

Mesterházy Attila élesen bírálta a négy évvel ezelőtti ígéreteiről szerinte megfeledkező Fideszt, illetve a Fidesz vezette kabinetet és a kormányfőt. Azt mondta, akárhogy kereste, nem találta a rivális párt programját – szerinte egyelőre még arról sem döntöttek, kell-e program -, csupán a víziónak is beillő fő üzenet hangzik el mindenütt: a rezsiharc.

A legfrissebb programüzenet pedig az: folytatjuk. Mesterházy óvta az országot a folytatástól, mert szerinte attól az emberek zömének még rosszabbul menne a sora, mint most. Szerinte a rezsicsökkentés nem más, mint a Fidesz-kormány elszúrt gazdaságpolitikájának folyománya, hiszen az áremelésekből, illetve a nagy számban bevezetett új adókból befolyt pénzből adtak vissza valamennyit az embereknek.

Mesterházy Attila a nagyobbik kormánypárt be nem váltott ígéreteit, illetve negatív teljesítményének bizonyítékait sorolva azt mondta: az államadósság 18 éves csúcson van, a „magas foglalkoztatottság” mögött valójában a 200 ezer közmunkással és a kényszerűségből külföldön dolgozó magyarokkal feldúsított adatok állnak, az EU-statisztikák szerint minden harmadik ember szegény, s legalább ennyi éhezik. Hatvan éve nem volt ilyen rossz az ország szociális helyzete, mint most, miközben az oktatásból és az egészségügyből – az ígéretek ellenére – nagyon sok pénzt vettek ki.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (14 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +23 ( 25 szavazatból)
Mesterházy harmadszor is nekifut, 5.0 out of 5 based on 14 ratings

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(17)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

17 Reader’s Comments

  1. Ezen az témán most orrvérzésig rugózni kell. Kötelezö! A fidesz-függöket ugyan nem zavarják meg a tények,
    de biztos vannak az országban emberek,
    hegyek között-völgyek között,
    akik még a vita ötletéröl sem hallottak és, ha Mesterházy kitartóan rugózik a témán, akkor talán eljut hozzájuk is és mondá az Ùr, hogy ez jó.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (24 szavazatból)
  2. Mint már magam is írtam, valóban el kell mondani ahányszor csak lehet, hogy gyáva, nem mer vitázni.
    Azonban erős a gyanúm, kedves rút, hogy nem fog eljutni ez sem azokhoz az emberekhez. (Igaz, nem nézek és nem is hallgatok már “közszolgálati” adókat.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (22 szavazatból)
  3. Igen, valószinü az is, hogy
    az érdeklödés, érdeklödés hiányában elmarad.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  4. Kuksi
    Én néha mazochizmus kedvelése okán bele-bele hallgatok a közszolgálatba.
    Lila köd, minden szép és jó, mert vezérünk teszi a dolgát, csak azok a Gyurcsányisták néha belerondítanak és külföldön is próbálják rossz hírünket kelteni, de nem sok sikerrel mert a nagy világ kizárólag minket csodál.
    .
    Az államadósság lecsökkent, mert már kötvénykibocsátással képesek vagyunk magunkat önfinanszírozni, a gazdaság robog, a munkanélküliég csökken stb.
    És a hallgatók tömjéneznek és fröcskölődnek a betelefonálós műsorokban.
    .
    És világít a sötétség!!…………….Ez a magyar valóság.
    .

    Mi egy beltenyészet vagyunk, zárt kőrben fallal körülvéve, a hangunk nem képes azt áttörni, még nem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (21 szavazatból)
  5. Azt lehet, hogy nem hiszik el a választók, hogy Orbán kormányzása alatt a a következő négy év gyászos eredményt hozna, vagy úgy gondolják, egykutya és az MSZP lepaktált Orbánnal és ugyanott folytatja, de én személy szerint logikusnak tartom, hogy cseréljék le a kormányt most jelenleg az MSZP re, mert egyrészt akkorát buktak, hogy nem lesznek képesek ugyanúgy folytatni, javítaniuk kell, míg Orbán a fölénye tudatában csak rátesz egy lapáttal, másrészt mert az MSZP sebezhetőbbé ha valami nem tetszik őket jobban lehet ellenőrizni és kényszeríteni mint a magánhadsereggel rendelkező Orbánt.
    .
    Ugyancsak érdemes megfontolni az MSZP re való szavazást, mert a felmérés szerint Orbán kétharmada biztos, míg az MSZP bukása ugyanolyan biztos, ezért akármennyi szavazatot kap az MSZP úgysem győz és Mesterházy nem lesz miniszterelnök, de legalább A Fidesz hatalma kissé korlátozódik és ha nincs meg Orbán kétharmada akkor ő is könnyebben irányíthatóvá válik és a mostani veszélyes hegemóniája valamelyest korlátozható és normálisabb emberbarát kormányzására kényszeríthető, ha nem is az ellenzékkel, (bár nincs kizárva) de tömegdemonstrációkkal, ami a következő 4 évben várható.
    .
    Ha nincs meg Orbán kétharmada és van egy kicsit izmosabb ellenzék, van rá esély, hogy igyekeznek Orbánt megfékezni még abban az esetben is ha esetleg a legrosszabb történt és lepaktáltak, hiszen egy paktumon, csoporton belül is feszülhetnek érdek ellentétek.
    .
    Én személy szerint most a legfontosabbnak egy kiegyensúlyozott kormányt tartanék ahol nincs egyeduralom, így belső átalakulásokra erőátrendeződésre van lehetőség, ezért én személy szerint bár nem csípem az ellenzéket sem Mesterházyt, rájuk szavaznék, hogy legalább Orbán kétharmadát megakadályozzam és mentsem a menthetőt.
    .
    Orbán mindenképpen győzni fog, legalább mérsékelni valahogy a hatalmát ellenszavazással mielőtt behozza az oroszokat.
    .
    Itt most hideg fejjel kalkulálva kell szavazni nem szimpátiából. ha szimpátiából szavaznánk el se mennénk mert nincs kire. De változtatni kell az erőviszonyokat, hogy gyengüljön a jelenlegi egyeduralmi struktúra, amelyből kialakulhat a változás. Az egyeduralmi struktúra veszélyes akkor is ha jól működik mert nincsenek sem fékek sem ellensúlyok és nem fog sokáig jól működni visszaéléshez vezet ha nincs semmi ami állandó korrekcióra kényszerítse.
    .
    Én tehát csak remélem, hogy azok akik elmennek szavazni, ha nincs is senki akire szívesen szavaznának, legalább taktikai Fideszt gyengítő szavazást választanak, hiszen még így is erősen valószínű a kétharmaduk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (18 szavazatból)
  6. Ha már a vitáról szól a cikk:
    http://jovaros.blog.hu/2014/03/20/keresztapuskam

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  7. Mesterházy az az eminens tanuló, aki ugyan nem érti, de legalább bemagolja a kötelező iskolai tananyagot, majd a tanitónénik nagy örömére, úgy mint egy verset, hibátlanul fel is mondja.
    Ő lenne a vitára kihivó…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (12 szavazatból)
  8. telekis
    Nekem meg olyan Mesterházy, mint egy felturbózott izompacsirta, és ha összetalálkozik egy kis mokány emberrel, csúfos vereséget szenved.
    És tolják a vita felé.Lehet hogy nevetségessé akarják tenni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -9 (15 szavazatból)
  9. @Szenzor
    Én is elég sokáig bírtam, de az idén már végleg feladtam. A Kossuth krónikáit hallgattam (már csak ötven évnyi megszokásból is), de éppen az általad szépen leírtak miatt januárban már a rádiókészüléket is elraktam a szekrénybe, mert attól féltem, hogy a végén még az én agyamat is átmossák…
    .
    Szerintem sem egy nagy lumen Mesterházy, de nem sok kockázatot vállalt ezzel a kihívással.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  10. Vitázni nem tud ov, csak kinyilatkoztatni. De azt is csak őt szájtátva hallgató hívei előtt, akik nem gondolkodnak el azon, amit hallanak. Még ov sipító fejhangja se zavarja őket. Az se, hogy még a mikrofonba is ordít.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  11. Úgy tűnik, Orbán saját ellenzékével szembeni bojkottja sikeres…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  12. Gyava kutya, csak felolvasni tud, fizetett közönsegnek, nem szabad beken hagyni a valasztasokig, ki kell ugratni a nyulat a bokorbol.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  13. Felhivnám orbán figyelmét arra hogy 45-évvel ezelött egy szocialista politikus terhelő adatokat rejtett el saját koporsójában Mesterházi-ról amikor meghalt a gyüjtőben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  14. Orbán soha nem volt jó vitatkozó s talán ezzel Ő is tisztában van. Csak az azonnali kérdéseknél volt jelen a parlamentben és a hsz. tartalmából gondosan kiválogatta, hogy mire és mit válaszol. Általában sértegetett és a képviselóitól nagy tapsot kapoott. A hozzászolónak nem volt lehetősége reagálni. Ugyanez volt a taktikája az EP Tavares jelentés vitájánál. Soha nem a feltett kérdésre válaszolt, hanem bődületesen másról beszélt agressziven és másokat vádolva agresszivitással. E két szereposztáson kivül soha nem került olyan helyzetbe ahol vitatkoznia kellett volna. Le is szokott már régen róla. Én személy szerint kiváncsi lennék rá, hogyan reagálna, ha Mesterházy nem engedné , hogy ne a kérdésre válaszoljon, és addig nem eresztené tovább.Orbán nagyon hamar összezuhanna. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy MA tőkéletes, hanem azt, hogy Orbán gyenge már évek óta.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  15. Sportszerető lévén, Orbánnak nem erőssége a sportszerűség. Ez ismeretlen fogalom.
    A politikában az ellenfelet lenézni, lekezelni, nem létezőnek tekinteni gigaméretű tahóság.
    Kétes felsőbbrendűségi komplexust bizonyít, ami rosszabb a beképzeltségnél, a nagyképűségnél. Ugyan is még, ha akarna, akkor sem tudna vitatkozni.
    Kellemetlen és kínos lenne neki, hogy le kell ereszkednie a magasságból az emberi nyomor szintjére és szóba kell állnia erről a kihívójával.
    Kommunikációra alkalmatlan. Felolvasni meg nem lehet. Ráadásul az ország, a nemzet, a világ előtt nullázná le magát.
    Nincs érvanyaga. Nagyon jól tudja, hogy ha szembesítenék az ország 4 év alatti leépítésével és lerablásával, akkor percek alatt ”meztelen a zorbán „ szitu kerekedne.
    Ezért fél! Ezért mondá a hordának, hogy most nem szabad hibát elkövetni.
    NEM TUDJA, DE MÁR ELKÖVETTE!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  16. orbán mihály nem demokrata. A demokrácia írmagját is kiirtotta az intézményekből.
    Nem rendelkezik egy ország irányításához szükséges gazdasági ismeretekkel, ezért mosta fel vele akkor Gyurcsány a TV padlóját.
    A pávatáncos trükközni, csalni, csalárdkodni, megtéveszteni, átverni, hatalommal, törvénnyel és törvényalkotással visszaélni viszont nagyon tud.
    Nem tart be semmilyen játékszabályt, még a saját maga által alkotottat sem (Lásd alaptörvény 5. pont, egyeduralomra törekvés tiltása).
    Lehet, hogy a “mokány” kis magyar a felcsuti kocsma hátsó udvarán legyűrné Mesterházit, de demokratikus vitában biztosan nem.
    Misi csak kinyilatkoztatni mer, válogatott, fizetett bértapsolók előtt arat hangos sikert.
    Oda nem mer elmenni, ahol váratlant is kérdezhetnek tőle, mert lehet, hogy arra a kérdésre nincs neki leírva a válasz. Magától meg nem tud értelmes választ adni.
    Úgy látszik, egyre jobban beleéli magát, hogy neki nem kell a demokráciának megfelelni.
    Ez nagy kár nekünk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Az AN üdvözli McCain szenátor kijelentését 2014. december 4. csütörtök | Bartus László

Vezéráldozatot hozott a ifjúbaloldali maffia 2014. május 29. csütörtök | AN

A DK nem bojkottálja a Fideszt 2014. április 29. kedd | AN

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos