Ronai and Ronai
AMERIKAI

Terroristáknak nevezte a tüntetőket a közmédia 2014. február 23. vasárnap 21:06 Forrás: MTI

  • Hozzászólások(65)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Terroristáknak nevezte a tüntetőket a közmédia

Budapest – Tragikomikusan leszerepelt a Külügyminisztérium és Orbán Viktor kormányfő az ukrán válsággal összefüggésben – mondta Szanyi Tibor. A szocialisták „döbbenten látták” Orbán Viktor helikopteres „alibikirándulását”, mert a miniszterelnök a válságnak olyan zónájába utazott, ahol semmi különleges nem történt.

Martonyi János külügyminiszter pedig a náthájára hivatkozva „elmenekült” az európai külügyminiszteri értekezlet elől. Szanyi Tibor tragikomikus nevezte a kormány és a külügy hazai kommunikációját is. Példaként azt említette, hogy Orbán Viktor pénteki rádióinterjújában „minél kevesebb áldozatot kívánt Ukrajnának”. Az MSZP ezt úgy értelmezi, hogy a kormányfő számára megengedhető, hogy egy konfliktusban halottak legyenek, jóllehet minél kevesebbet kívánt Ukrajnának .

A „kormány által befolyásolt közmédia része, a Magyar Rádió pedig nemes egyszerűséggel terroristának nevezte a kijevi főtéren tüntető civileket. Még ha nem is zárható ki, hogy a tömegbe rosszindulatú emberek vegyültek, tízezreket leterroristázni finoman szólva is arcátlanság – jelentette ki Szanyi Tibor.

Hozzátette: a Külügyminisztérium ugyanaznap igyekezett valamiféle jó arcot mutatni, mert jobbulást kívánt a közrádió által terroristának nevezetteknek és a hovatovább népirtással vádolható biztonsági erők sebesültjeinek is.

A külügyi tárca sorra üdvözölt mindent és annak az ellenkezőjét i”, mert üdvözölte Julija Timosenko szabadulását, miközben az elmúlt években nem jelezte, hogy problémája lett volna bebörtönzésével – mondta a szocialista politikus. Végképp arcpirító jelenség volt, hogy Orbán Viktor és kormánya összesen kétmillió forintos segélyt helyezett kilátásba, ennél talán az is elegánsabb lett volna, ha egy hónapos közmunkára vezénylik Szijjártó Pétert Kijevbe”, ugyanis neki ennyi a havi fizetése.

Ezt követően egy magyar hírportálnak nyilatkozó ungvári vállalkozó mondatait idézte arról, hogy Ukrajnában korábban, ha valaki lefizette a revizort, hogy megszűnjön az adóhivatal vizsgálata, akkor abból mindenkinek jutott, de a legutóbbi kormány mindenkitől minden pénzt elvett. A Magyar Szocialista Párt úgy látja, hogy mindazon országokban a nép jogos önvédelmi akcióba kezd, ahol a kormány módszeresen kifosztja az embereket.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.9/5 (39 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +60 ( 66 szavazatból)
Terroristáknak nevezte a tüntetőket a közmédia , 4.9 out of 5 based on 39 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(65)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

65 Reader’s Comments

  1. Orban megnézte az ukran hatart, biztos ami biztos…
    A TEK az ilyen «terroristakat» hivatott üldözni nalunk, egyszer majd ez is bekövetkezik talan, de egyelöre nalunk nincs «terrorista».

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +31 (35 szavazatból)
  2. .
    .
    sajnos ez a magát magyar népnek nevező gyülevész had soha nem lesz képes egy olyan kiállásra, amit most Kijevben láthattunk.
    .
    terroristák, persze, hisz egy olyan patkány férget űztek el, mint amilyen ebben a kis kurvaországban a zorbán.
    .
    a Tyimosenkót nem tudom megítélni, de gondolom, ő sem egy matyóhímzés.
    azonban, ha az országot – egy szláv népet, mely a Szovjetúnió része volt!! – az unióhoz akarja kormányozni, s nem Moszkva fennhatósága alá, mint a mi führerünk, azzal csak segíthet a szerencsétlen népén.
    .
    azért én mégis azt mondom,
    .
    nálunk is elkelne egy ilyen leszámolás az orbánnal, s a hozzá köthető összes patkánnyal!
    .
    mondom!
    .
    ott az ócsai telep, bekeríteni, s életfogytig oda velük, még lábbal előre sem jöhetnek ki, ott kaparják el egymást szociális temetésen a csupasz körmükkel, a kölykeiket pedig kasztrálni, hogy ne tudjanak ott bent szaporodni, s ne rójanak a biológiai végtermékeikkel további terhet erre a kis kurvaországra!
    .
    RADIKÁLIS DEMOKRATÁK!!
    .
    mint Ukrajnában a Majdanon!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +55 (69 szavazatból)
  3. Moszkva nem Brüsszel, Ukranok nagyon jol tudjak, miert es hova akarnak tartozni, eletüket is felaldoztak az Europahoz tartozasert. Harom honapig kitartottak, hoban fagyban, vizagyuk ellen, gyilkos orvlöveszek ellen. Kitartasuk meghozta a gyümölcset, diktatort lemondasra kenyszeritettek a parlament kiirta az uj valasztasokat, visszaalitotta az elözö alkotmannyt egy napon belül. Magyaroknak peldakent szolgalhat, hogyan kell a diktarokal banni, diktatort ellehet kergetni, diktatoroknak nincs helye a földön. Miert akar a hülye magyar, tisztelet a kivetelnek, Europa helyett kelethez tartozni, Istvan kiraly forog a sirjaban, neki nem kell vegignezni, hogy a csuti zsebdiktator tönreteszi müvet, ezereves Magyarorzagot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +45 (57 szavazatból)
  4. Őrjöngő Zsebdiktátor

    Az ukrán viktátor is megbukott a miénk is megfog.A viktátoroknak ez a sorsuk, előbb -utóbb…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +37 (45 szavazatból)
  5. Az európai diktátoroknak is van egy “Diktátorok Együtt-Korszakalkotók Pártja”. Yanokovich már befizette a tagdíjat, a Stadionos viktor, Lukashenko és Putyin még tartozik vele.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (29 szavazatból)
  6. Most akkor mi lesz Kerenyi festmenyeivel,mar nem aktualisak a keleti szelben, Lezer Janos es vadasz baratai söretes celtablanak fogjak hasznalja. Helyette megfestik az Ukran orvgyilkosokat arkangyallal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (25 szavazatból)
  7. Orbán és Kövér álmaiban már régen visszatérő történet a Kossuth téri lámpavas: ezért vigyáz rájuk (ki tudja, meddig?) annyira a TEK és a Parlamenti Őrség. Orbán most nyugtalan és szeretné úgy látni, hogy a felkelő nép = terrorizmus. Akik ellen bármi bevethető.
    .
    Minden esetre eggyel kevesebb ország, amelyik ezeket a csirkefogókat majdan befogadja. Szóval Viktor testvér: csak szükség lesz arra a repülőgépre (és a budihoz közeli felszálló pályára), mert autóbusszal nem tudsz majd hová szaladni. Hacsak nem döntesz a körkörös támadás mellett, vagy addigra meg nem épül a Budapest-Belgrád gyorsvasút. Bár ahogy látom, ezek a mai szerbek sem a régiek már.
    .
    Most azon gondolkodj, mekkora legyen az a gép: tarts közvélemény-kutatást a pajtásaid között, ki fog felférni rá, ki marad le róla… Idő a névsort összeállítani: és ez hamarosan fontosabb lesz nektek, mint a választási névsor!
    .
    Legalább is bízzunk benne.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +35 (39 szavazatból)
  8. A harc itt is meg van hirdetve. Csak még nem merte terroristáknak nevezni az ellenzékhez húzókat Orbán.
    Okt.23.-án kellő komolysággal, katonákkal a háta mögött hívta életre a Magyar Csapatot,gondolom ezek tagjai lesznek hivatottak őrizni a fidesz által ránk kényszerített diktatúrát.
    Orbán úr! Az óra ketyeg.A szomszédban már szaladt egy Viktor, talán nem kéne megvárni a csúfos véget, mert nagyon úgy néz ki, hogy elkerülhetetlen lesz a futás.Az életért.
    A helikopterből nemigen látszott a hazai elégedetlenség,de remélem a földön egyre nyilvánvalóbb lesz.
    .
    Nem tudom az ellenzék miért nem nyomatékosítja a követelését az orosz szerződések nyilvánosságra hozatala iránt? Lenne meglepetés azt hiszem.
    Talán még a választás is elkerülhető lenne azok ismeretében.
    A nyilvánosságra hozatal után nem is biztos hogy lenne ideje lelépni bátor minielnökünknek.
    Ha már a jogaikért tüntetőket terroristáknak merte minősíteni, mit fog szólni a hazai elégedetlenkedőkre?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (40 szavazatból)
  9. “A „kormány által befolyásolt közmédia része, a Magyar Rádió pedig nemes egyszerűséggel terroristának nevezte a kijevi főtéren tüntető civileket.”
    .
    Miért? Okulásul és megfélmlítésként, nehogy valakinek itthon is hasonló, sorozatos tüntetésre buzdító ötletei legyenek, mert az ukrán helyzettel kapcsolatos hivatalos megszólalásuk alapján azonnal leterroristázhatják és lelőhetik. Jó tudni, miheztartás végett.
    .
    Egybként Janukovics messze túszárnyalta Orbán kisstílű proli igényét, mert a telkére épült behemót stadion helyett Janukovics luxuxsparadicsomot építtetett maga köré. Janukovics elhúzott onnét jó messzire, amit maga után hagyott, fix, hogy Ukrajna turisztikai látványossága lesz.

    Képek és képek a nagyravágyás netovábbjáról:
    http://celebvilag.cafeblog.hu/2014/02/22/merhetetlen-luxusban-elt-a-megdontott-ukran-elnok-dobbenetes-kepek/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (20 szavazatból)
  10. Tamas Csacsicska
    “csak szükség lesz arra a repülőgépre (és a budihoz közeli felszálló pályára), mert autóbusszal nem tudsz majd hová szaladni.”
    .
    Azért sem, mert egy autóbusz nem biztos, hogy befér a stadion alatti alagútba. Nem arra a méretre tervezték, hanem legfeljebb az általa használt – nem mellesleg: pácélozott – mikrobuszra. Vagy csak gyalogosoknak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (21 szavazatból)
  11. Ez az egész ukrán történet kínosan hasonlít arra, mint amitől Orbánék rettegnek itthon. Bár a magyarok jó része még láthatóan eszi a rizsát, de egyszer náluk is el fog szakadni a cérna. És ami akkor megtörténhet, az történik most Ukrajnában. Ezért terroristáz a közmédia — ha itthon történne ilyen, arra is ezt mondaná. Azt nem mondhatja, hogy diktátorral szemben jogos az ellenállás, mert valaki még el találná érteni a célzást.
    A diktatúrákkal az a baj (többek között), hogy nem lehet kiengedni, mindig tovább kell szorítani a prést, mert ha van ellenség (márpedig kell lennie), akkor harcolni kell ellene, különben a diktátor a leglényegét, diktátor voltát veszítené el. A folyamatos elnyomás viszont robbanás felé vezet.
    A jövőjüket látják.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (32 szavazatból)
  12. Viszont szerencsére dugába dőlni látszik a Keletázsiai Rémálom , legálabbis Ororszországtól nyugatra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (18 szavazatból)
  13. Orbán pávatánca, amit az ukrán eseményekkel kapcsolatban előadott, félő, hogy visszaüt a kárpátaljai magyarokra. Szélsőségesek ott is vannak és a pávatáncos orosz szövetkezése, a tüntetőket terroristának nevezése csak nehogy olaj legyen a tűzre és ártatlan embereken csattanjon az ostor.
    http://nagydobrony.com.ua/index.php/news/hirek/3132-tisztogatasba-kezdett-karpataljan-a-jobb-szektor

    Ego,
    ++++++++++++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (18 szavazatból)
  14. bruckenbacker kapitány

    http://zyalt.livejournal.com/1007568.html

    Azt hittem a felirat alapján, hogy Felcsút….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  15. Nahát pajtásaim! Elkövettem egy hibát. Belenéztem, a hír tv ,célpont című műsorába, a vén köcsög , megmagyarázta,hogy Radnóti élne,ha nem lettek volna MSZMP- tAGOK,HÁT ÉN MOST KURVA MÉRGES VAGYOK,ÉS SZAROK A HELYESÍRÁSI HIBÁKRA,HÁT KIK EZEK? VAGY MIK EZEK? UTÁNA LEHET NÉZNI

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (15 szavazatból)
  16. Neked5, vicsi: hetek óta írom a vészjeleket! Orbán plusz Kárpátalja nagy veszély! Odarepül, oka van! Nem foglal állást, annak oka van! Mindent kiforgat, meghamisít és amíg azon gondolkodunk, hogy miért, addig új meg új táncmutatvánnyal jön, követni se tudjuk, merre tart… Veszélyes.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (19 szavazatból)
  17. T.Bumburi!Bútorozzunk össze,úgyis bu-bu! Jól van no,kissé be vagyok őőőőőőő csaszve,vagy cseszve.Remélem meggyógyultál,és nem prüszkölsz.Ne haragudj! De most tényleg részeg vagyok:

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  18. “Minden eresztékében recseg Ukrajna
    MTI / Kovács Andrea (Kijev)
    2014. február 23., vasárnap
    Timosenko nem akar miniszterelnök lenni a válság idején – inkább majd elnökasszony lenne, ha összejön az új választás. A kisebbségi nyelvtörvényt eltörölték, ez nagy érvágás a magyarságnak. Eközben pedig menekülnek a leváltott elnök hívei.” (…)
    .
    “A Janukovics-villa
    Hatalmas birtok, márványburkolatú szobabelső, golfpálya és magánállatkert: több ezer ukrán ment a hétvégén megnézni Viktor Janukovics megbuktatott ukrán elnök Kijev melletti Mezsihirja nevű rezidenciáját, ahol tátva maradt a szájuk.

    Elnöksége elején, 2010-ben Janukovics egy kis házat vásárolt itt. Később a helyi sajtó szerint az egész birtokra rátette a kezét. Csak Janukovics családtagjai és néhány kiválasztott látogathatták a titkos helyet, ahol helyiek szerint a biztonságiakkal és a személyzettel együtt időnként akár háromezren is dolgoztak, amikor Janukovics fontosabb társasági eseményre készült.
    .
    Újságírók is hiába próbáltak meg behatolni a birtokra; Tetyana Csornovilnak egyszer sikerült, majd hónapokkal később az utcán ismeretlenek súlyosan bántalmazták.” (MTI) (…)
    http://kitekinto.hu/europa/2014/02/23/minden_eresztekeben_recseg_ukrajna/#.UwqLe5WPLcs
    .
    Gyors gazdagadás, szélsebes elinalás. Tanulágnak sem utolsó.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  19. T. Bumburi! Én igen ,komázlak téged, mégpedig azért, mert őszinte vagy.De ha nem tetszik,akkor küldj el a pistába

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  20. Nagyon cseles terroristák voltak ezek.
    .
    Nem egyszerű terroristák, hanem mesterlövész terroristák. Cselesen beépültek a biztonsági erők kötelékébe, hogy ne jöjjenek rá kik ők valójában.
    .
    Évekig rendesen viselkedtek, alávetették magukat a kiképzésnek, rangot szereztek, és a biztonsági erők egyenruhájába bújva, háztetőkről tüzeltek a falapok mögött menedéket kereső tüntetőkre azokkal az Angliából vásárolt mintegy 8O darab mesterlövész hightech puskákkal amelyet a biztonsági erők importáltak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  21. Így nem fog menni. Elbutult tömegekkel mit lehet kezdeni? Európa csak szabadon döntő népeket akar, ki fog lépni Magyarország májusban?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  22. Örömmel jelentem, hogy bizony nagy sz@rban van Orbán! A “kedves vezető” azért hallgat, mint a mesebeli nyuszi a fűben, mert fél, hogy elveszti az orosz diktátor jóindulatát, nem mer Putyin kreatúrája, Janukovics ellen nyilatkozni. Inkább terroristáknak nevezteti a tüntetőket, gondolván, hogy ezzel jó pontokat szerezhet a pénzeszsák száját szorongató orosz elnök előtt. Azonban ennek az az ára, hogy maga ellen fordítja a most kialakulni látsz erősen nacionalista irányvonalat követő új ukrán vezetést. Nyilván a jelenleg sokkal súlyosabb gondjaik megoldása után, ha majd lesz idejük, részletesen elemezni fogják a környező országok magatartását, egyben azt, hogy milyen politikát folytattak a konfliktus során. Ebből sem Orbán, sem a kárpátaljai magyarok nem fognak jól kijönni, mert valakin biztosan elverik a port ezért az aljas mismásoló politikáért. Nem beszélve az amúgy sem túlzottan magyar kedvelő ukrán szélsőségesek várható akcióiról. Azok a valakik pedig törvényszerűen az Ukrajnában élő magyarok lesznek, de a hőn áhított exportnövekedésnek is alighanem lőttek. Szóval a nemzetközi helyzet már a keleti határon is fokozódik. Amit eddig bombabiztosnak hitt Orbán, az néhány nap alatt összeroskadt. Alighanem az EU, a rezsi, a bankok, és egyéb képzelt ellenségei után újabb fronton kell majd küzdenie, csak az a helyzet, hogy itt már sokkal keményebb ellenfelekkel kell szembenéznie, mert Ukrajnára nem vonatkoznak a 2/3 -os fülkeforradalmárok törvényei.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (23 szavazatból)
  23. @commandante

    Ha jól tudom Orbánnak területi igényei vannak Ukrajnával szemben is. Az ukránok most fogadtak el sietve nemzetiségi nyelvhasználati korlátozó törvényt. Nem engedik már ezentúl a kettős nyelvhasználatot.
    .
    Most egyenlőre ellenséggé tette az EU-t, Ukrajnát, Örményeket, Az IMF-t, megharagította az U.S.A.-t, Azerbajdzsán és az Orosz megtűri de nem szívleli. Utolérheti még Janukovicsot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (21 szavazatból)
  24. Eagle 2014. február 24. hétfő
    Azt sem tartom kizártnak, hogy Orbán szokása szerint a zavarosban akar halászni. Ha a Putyin által támogatott erők törekvései nyomán Ukrajnának problémája támad a keleti országrész leválásával, már pedig ez a forgatókönyv valószínűnek látszik, akkor Orbán gondolkodhat úgy, hogy nem marad erejük a nyugati végekkel foglalkozni, így fű alatt elérhet valamit Ukrajna magyarlakta területein. Mondjuk ez a hullarablás minősített esete lenne, de tudjuk, hogy Orbánt soha nem zavarták az ilyen apróságok. Annyi azért biztos, hogy ezt sem az EU, sem az Ukránok nem tolerálnák, tehát minden Kárpátaljával kapcsolatos sunyi hátsó gondolat komoly kockázattal jár az ottani, de a határon belüli magyarok számára, mert a verbális háborút könnyen felválthatja egy valódi fegyveres konfliktus.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  25. Devizahitelesek EURÓ 312 Ft. CHF 255 Ft. ” MEGÍROM” Kósa & Szijjártó 2010-ben együgyü beszédével bedöntötte a Ft. árfolyamát. Ez lenne a fidesz devizahiteles mentő csomagja. A két személy most a fidesz vezetés gerincét képezi gerinctelen személyekkel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (22 szavazatból)
  26. Üzenem Orbánnak rossz idők járnak a “VIKTOROKRA” Janukovicsot letartóztatták, nálunk ez mikor következik be? “MEGÍROM”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (21 szavazatból)
  27. commandante
    2014. február 24. hétfő
    06:05

    Igen a fegyveres konfliktus lehetőségét én is régen pedzegetem, nagy a valószínűsége, kérdés hányan kezdenek beleavatkozni, meddig szélesedik ki. Azonfelül, hogy Ukrajnán keresztül futnak az energiahordozók és ez is az energia szektor és az ehhez kapcsolódó üzleti érdekek újrafelosztásához, háborúhoz konfliktushoz vezethet.
    .
    Végül is Magyarország NATO, Ukrajna pedig Orosz érdekterület. Jobb az ilyen viszályokba nem belenyúlkálni de én is attól tartok Orbán belepiszkál.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  28. Orban azert repult el es latogatta meg a magyar-ukran hatarvideket, mert szemelyesen akart arrol meggyozodni, hogy rendben megy-e a cigaretta-csempeszet. Ezzel is egyszerre ket legyet utott egycsapasra: mert egyfelol maga is megtapasztalta, hogy szep sorjaban mitol mennek tonkre olyszeretett tarfikos-baratai, masfelol pedig, hogy szamara mi a jovobeni maffia-buli.
    Mas “ertelmet” en ennek a repkedesnek nem latom, igaz, legujabbkori miniszterelnok sem vagyok…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  29. HZZZZZ!
    Megirni csak a pozitiv dolgokat szabad, mert eppen ezek hianyoznak a hiradasokbol. Peldaul: ma itt Pesten szikrazo napsutesre ebredtuk, kozeleg a tavasz…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  30. Neked5!
    Ezen már minden Ukrajnáról szóló cikk fórumán hisztériáznak a kedves “népnemzeti” honfitársaink. Várni kellene egy kicsit az értékeléssel, mert azt azért mindenki tudja, aki végig gondolja a történések menetét, és látja az oroszok lakta területek erősödő szeparatista törekvéseit, hogy ez a döntés nem a magyarok, és a románok ellenében született. Az azért mégsem mondhatják, hogy csak az orosz nyelv használata van betiltva, mert olyan törvényt még a megtépázott Ukrajnában sem, csak Magyarországon lehet hozni, amivel egy mozdulattal diszkriminálnak egy nemzetiséget, vagy etnikumot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  31. Mennyiben befolyásolja Ukrajna keleti területeinek elszakadási törekvése a magyar-ukrán viszonyokat?
    Kárpátalja Mo. része? Muszáj? Nem kell!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  32. Elfogatóparancs Janukovics ellen. – Putyin kihátrál Janukovics mögül.
    Elmenekült a thai kormányfő.
    -
    Rossz idők járnak egyes diktátorokra.
    -
    Bayer az 5. sz. párttagkönyves megszólalt a kiszivárogtatás ügyben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  33. Janukovicsot és semmiképpen nem nevezném orosz bábnak, sokkal inkább meglehetősen ügyetlenűl lavírozott az európai és az orosz érdekek kereszttüzében. Aztán elnavigálta magát, és a többségében Európához húzó társadalomnál hirtelen elszakadt a húr.
    Az pedig lehet, hogy az eddigi ukrán ellenzéki erők európabarátiak, de egyben nacionalisták is. Ezt hiba lenne nem látni. Mindenesetre Janukovics legutóbbi regnálása alatt jobb volt a kárpátaljai magyarságnak. Békességben éltek, nem érte őket hatalmi inzultus. Ebből a szempontból az elzavart rezsim mindenképpen európéer volt. Nemzetiségi alapon nem tett különbséget állampolgár és állampolgár között. Timosenkóék ellenben ott tettek be a kisebbségeknek, ahol csak tudtak. Természetesen a nyelvi diszkrimináció az ukrán függetlenné válás óta leginkább az oroszajkúakat kívánta sújtani, de értelemszerűen más nemzetiségeke is lecsapódott.
    Amikor legutóbb hatalomváltás volt a szomszédban, és a most leváltott elnök nyert, kárpátaljai magyar politikusok nyilatkoztak, hogy elégedettek a választási eredménnyel. Most is megvan bennük a jogos félelem, amelyeket rögtön vissza is igazol a politika: lásd első nap törölte a parlament az eddigi lojálisabb (európéer!) nyelvtörvényt. Amely úton – legalábbis e téren – elindult az ügyvezető hatalom, az nem jó irányba vezet.
    Kérdés, hogy a választások után megválasztott vezetés mihez kezd. Elájulni nem kell tőlük.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  34. Vasrag a böruk, mar semmitöl sem eg a pofajuk.
    Viktor, a druszad sorsara jutsz, es csak idö kerdese. A nepharag utoler teged is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  35. geos 2014. február 24. hétfő
    Már az eddigi nyelvtörvény eltörlése után megkérdeztek egy korábbi ellenzéki, mára kormányra került politikust, aki azt nyilatkozta, hogy később ki fognak dolgozni egy a magyarokat nem sújtó új törvényt. Már korábban is írtam, hogy nem kell elhamarkodottan ítéletet mondani, de az biztos, hogy a jelenlegi magyar politika, és a vele szövetséges ukrajnai magyar szervezetek nem a legjobb módszereket választják annak érdekében, hogy jobbra forduljon az ottani magyar ajkú lakosság sorsa. Pláne ha a fideszhez közel álló körök azokat a meséket terjesztik, és ez bizony már néhány éve közszájon forog a kárpátaljai magyarok között, hogy elég lenne egy népszavazás ahhoz, hogy Magyarországhoz csatlakozzanak. Igen ám, de elfeledkeznek arról, hogy a magyaroknak messze nincs többsége azon a vidéken, ráadásul egy EU tagország nem változtatgathatja csak úgy kedvére a határait, amelyeket mint tudjuk a II. Világháború után kötött békeszerződésekben rögzítettek. Aki ezt a rablómesét terjeszti az egyszerű népnek, az egyrészt hazudik, másrészt igen veszélyes játékot űz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  36. commandante
    2014. február 24. hétfő
    16:40

    “…később ki fognak dolgozni egy a magyarokat nem sújtó új törvényt.”
    Jól megalapozták ezt azzal, hogy eltörölték az eurokomform eddigit… mindjárt az első napon.
    Egyébként mi az, hogy a magyarokat nem sújtó törvény? Másokat diszkriminálni fog, de egy uniós nemzet ottani kisebbségét, mint a magyart nem, mert azért ügyelünk a részletekre?
    Én értem amit mondasz, de nem a magyar politika felől közelíteném meg a kérdést, mert egy bizonyos nemzeti kisebbség helyzetéért elsőrendűen az adott állam a felelős. A félelmek pedig most jogosak.
    Az, hogy a Fidesz egyébként valóban és láthatóan miként, milyen eszközökkel avatkozik be a határontúli magyar közösségek sorsába – akár nehezítve azt – másodlagos. Ha bármilyen provokációra a többségi nemzet kormánya retorziókba kezd, az megint csak őt magát minősíti és nem menti fel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  37. A kormányzati vagy a klerikál-fasiszta fideszes diktatúra (végül is mindegy) értelmezésében és kommunikációjában én nem vagyok magyar, vagy hazaáruló vagyok. Végül is mindegy. Lényeg az, ha valamivel nem értek egyet ezzel a rendszerrel, – bármilyen apróság legyen is az – akkor ez vagyok.
    .
    Kijevben történtek logikája mentén, ha én azt kiabálom azt utcán, hogy demokráciát akarok a magyar népnek, akkor nemhogy nem vagyok magyar, de hazaáruló viszont igen, hanem még a tetejében verbális terrorista is vagyok.
    Így működik a mi klerikál-fasiszta fideszes diktatúránk.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  38. Viktor! Jó lenne, ha még idejében tanulnál a kijevi Viktor esetéből…….Az okos ember más kárán tanul, nem várja meg, amíg helikopterrel kell menekülnie…..Pláne, hogy tudjuk, úgyis elkapják és hosszú sötét zárkára számíthat……

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  39. http://nol.hu/kulfold/nem_adjak_vissza_a_fegyvereket_az_ukran_tuntetok
    *
    A képen látható urak egy kicsit eltájolódtak, a padló helyett az asztalon járnak. Egy kis eltévedés, semmi más.
    Ők nem terroristák. Ők forradalmár úriemberek és …… ukránok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  40. csakigazatmondo
    az ihletője a most következő gyors és szabados versnek:
    ..
    Kurvaország diktátora
    .
    Kurvaorzág kurva posztján
    kurva Führer eszét osztják.
    Kurvára teli a tökünk!
    Kurva késsel beléd bökünk!
    .
    Kurvára ne vedd készpénznek,
    hogy még egy kurva észérvet
    sem szegeztek veled szembe:
    megtalál egy kurva penge!
    .
    Kurvára fogod majd bánni,
    hogy nem tudtál disztingválni!
    Kurvára nem örvendezünk:
    te vagy a kurva Führerünk!
    .
    Kurvára elég belőled!
    Prérifarkas halljon tőled
    kurva gyáva siránkozást:
    ne veled töltse meg hasát!
    .
    Kurvára nem tolerálunk,
    mert te vagy a komisszárunk!
    Kurvára itt van a vége:
    kurva Viktor, nézz az égre!
    .
    Kurvára nem kúrhatsz többé:
    itt ér véget az “örökké”!
    Kurvára szabadok vagyunk:
    nem mérgezed többet agyunk!
    .
    Kurva új demokrácia;
    s ki uralja, a nép fia!
    Terror után népuralom!
    Mire lesz jó? Nem tudhatom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  41. Aki kozelrol aprolekosan figyeli a fideszt es ORBANT az pontosan tudja fogalmuk nincs semmirol odakerultek tudas es alazat nelkul a nagy husos fazekhoz mivel inteligencia sincs lathatjuk micsoda pusztitast vegeznek ! Magyarorszag elesett !
    Magyar foci tukorkepe ennek a rettenestesen buta poffeszkedo uninteligens allamnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  42. Válogatott labdarúgó mérközésen: Ukrajna-Magyarország 1:0

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  43. Az ember nem adja csak úgy le a fegyverét , ha már nagynehezen megszerezte.
    Ki tudja mit ( vagy kiket ) hoz a holnap ?
    Ilyenkor olyan az mint a porszívó :
    Nincs el nélküle a háztartás.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  44. “Látom a jövőt…!” ( hol van most Sándor György? )
    Látom, hogy a dominóelv működni kezd. A despotákra rossz idők járnak mostanában. Ukrajna, Bosznia, Koszovó, Venezuela….
    A magán repülőgépeikre nyergelhetnek, feltéve, ha le nem zárják előlük a határt.
    A mi vezetőnk állítólag nemcsak terep szemlézni repkedett, hanem nukleáris sugárzást mérni. A zavargásokban céltáblává válhatnak az atomerőművek is? Vagy mi? Kellett nekünk szerződést aláírni Paks II.-ről! Máris függőségbe kerültünk – minden vonatkozásban és persze veszélybe.
    Végkövetkeztetés: Orbánnak mennie kell!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  45. Viktorok és kilátásaik: ki lesz a következő?
    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=685918361431705&set=a.139211696102377.18665.100000406412367&type=1

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  46. Az, hogy ki nyeri “papiron” a valasztasokat, nagy kerdojel, de “talan” az ugy lenyeget tekintve – mindegy is.
    Az azonban “kicsit biztato” a szamomra, hogy a “Nagy Haverok” sorba dolnek ki a sorbol.
    Elobb-utobb csak felebrednek a magyarok is. es elzavarjak ezt a “Jogasz maffia gittegyletet”, a “haverok ” utan !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  47. A főügyészük sem szenvedett hiányt”’

    http://4ubuk.blogspot.se/2014/02/blog-post_23.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  48. Izrel-Ukrajna-segély-vallás
    Segélyt küld a Zsidó ügynökség Ukrajnába a helyi közösségek védelmének támogatására

    Shiri Zsuzsa, az MTI tudósítója jelenti:
    Jeruzsálem, 2014. február 24., hétfő (MTI) – Azonnali segélyt küld Ukrajnába az izraeli székhelyű Zsidó Ügynökség a zsidó intézmények védelmének megerősítéséhez – közölte a Maariv című izraeli napilap hétfőn.

    Az újság értesülése szerint a nemzetközi diaszpóra és Izrael kapcsolatait ápoló Zsidó Ügynökség vezetősége rendkívüli ülésen értékelte az ukrajnai helyzetet. Ezt követően Natan Scsaranszkij elnök bejelentette, hogy azonnali segélyben részesítik az ukrajnai közösségeket.
    A sajtóbeszámolóból kiderül, hogy az ülésen voltak, akik az ukrajnai zsidók azonnali tömeges Izraelbe vándorlását szorgalmazták.
    Jakov Hagoel, a szervezet egyik vezetője levelet is írt Benjámin Netanjahu miniszterelnöknek, és ebben közbenjárását kérte a közösség zsidó államba költöztetésének támogatásához.
    “A megrázó helyzet nyomán fokozódik az ukrajnai zsidókért érzett aggodalom” – fogalmazott Hagoel.
    “A tüntetők egy része már eljutott a zsidó közösség lakónegyedébe, ahol üzleteket tettek tönkre. A lakók közül sokan elhagyják a várost a közlekedés és a gazdaság teljes megbénulása miatt” – tette hozzá, megjegyezve, hogy “sajnálatunkra a jelenlegi helyzet előtt is veszélyes volt Ukrajnában kipával vagy más zsidó jelképpel járni.”

    http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/177828

    Ukraine Synagogue Firebombed Amid Protests
    The Giymat Rosa Synagogue in Zaporizhia, southeast of Kiev, was attacked by unknown individuals over the weekend.
    AAFont Size
    By Elad Benari
    First Publish: 2/25/2014, 4:14 AM

    Firebomb attack (illustration)
    Firebomb attack (illustration)
    Flash 90
    A synagogue in eastern Ukraine was firebombed over the weekend amid the mass protests that toppled President Viktor Yanukovych, the International Business Times (IBT) reports.

    The Giymat Rosa Synagogue in Zaporizhia, located 250 miles southeast of Kiev, was attacked by unknown individuals, the report said, citing the Russian-language Timenews.in.ua news site.

    No one was injured, local authorities said. Minor damages were caused to the building. Photos published by the website showed traces of a fire on the facade a balcony.

    Security forces reportedly found pieces of a glass bottle probably used as a Molotov cocktail at the scene. Police said they were searching for suspects, noted IBT.

    The Chabad website said that the masked perpetrators managed to leave the premises without being apprehended by the community center’s security personnel but were caught on camera.

    Rabbi Nachum Ehrentrau, who also serves as chief rabbi of the city and the surrounding region, told the website that the center is frequented by dozens of local Jewish people on a daily basis, with up to 800 congregants attending High Holiday services.

    At the time of the attack, the building had been closed for the night, though Chabad Rabbi Michael Oishie had left just 20 minutes beforehand.

    “Our synagogue is surrounded by a barrier, the doors are all automatic, and we have round-the-clock security staff,” said Rabbi Ehrentrau.

    “In these uncertain times, we are, of course, even more cautious, doing all we can to ensure the safety of the community center and its visitors,” he added.

    The firebombing of the synagogue came just several days after Arutz Sheva’s Russian-language website reported that the Ukrainian police forces have been making open threats against the Jewish community there.

    They have also been promoting anti-Semitic propaganda, according to the report.

    Recent reports indicated that extremists have been targeting the Jewish community in Ukraine, including a member of the opposition. However, this is the first time that the police forces themselves have been implicated in anti-Semitic activity.

    Anti-Semitism in Ukraine has picked up throughout the unrest, which began in late November. In January, unknown assailants stabbed a hareidi man in Kiev as he was making his way home from synagogue on a Friday night. Several weeks ago, anti-Semitic graffiti was sprayed on a Holocaust memorial in the city of Alexandria.

    The Rabbi of the city of Kharkov, Rabbi Moshe Moskowitz, told Arutz Sheva on Sunday that a number of local Jews have already expressed a desire to leave Ukraine and emigrate to Israel. The unrest of recent month is what has brought this desire to the fore, he said.

    Címkék: Anti-Semitism, fire arson terror, Ukraine, Ukraine unrest

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  49. geos 2014. február 24. hétfő 17:30
    Ha visszaolvasol, akkor a diszkriminatív törvénykezésről szinte szóról szóra azt írtad le, amit én korábban mondtam. Amúgy a sok áldozatot követelő események után nem hiszem, hogy jelen pillanatban az európai normák betartását kellene számon kérni az ukránokon. Ha az EU társulási szerződését alá fogják valaha is írni, akkor biztos lehetsz abban, hogy a kisebbségek nyelvhasználata ott fog szerepelni a feltételek között. Egyébként az a nagyon progresszív törvény kizárólag az oroszok kedvéért történt, tehát a magyar ajkúak legfeljebb ennek előnyeit élvezhették, ahogy most a nem ellenük szóló intézkedés sajnos a kárukra van.
    Mindenesetre sem Martonyinak, sem a Kárpátaljai Kulturális Egyesület elnökének nem kellene hülyeségeket beszélnie, mert az, hogy ez a Kovács nevezetű “brigádnak” nevezi, és lenacionalistázza azokat, akiktől a sorsuk jelenleg is függ, azt igencsak öngólnak tartom. Amúgy meg bagoly mondja verébnek, hogy nagyfejű, – ha érted mire gondolok…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Orbán hallgat és retteg Putyintól 2014. március 2. vasárnap

Búcsú a sajtószabadságtól 2014. február 14. péntek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos