Ronai and Ronai
AMERIKAI

Nem közösködik a kormánnyal a Mazsihisz 2014. február 9. vasárnap 14:19

  • Hozzászólások(34)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Nem közösködik a kormánnyal a Mazsihisz

Budapest – Felszállt a fehér füst: jelen állás szerint nem vesz részt a holokauszt-emlékév kormányzati programjain a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz). Erről a szervezet közgyűlése döntött vasárnap Budapesten.

„Jelen körülmények között a Mazsihisz távol tartja magát a Kormány Holokauszt 2014 emlékprogramjától”, olvasható a szervezet közleményében.

Mint írták, a Mazsihisz akkor tud részt venni a „Holokauszt 2014” kormányprogram folyamatában és abban az esetben fogja felhasználni a civil pályázati alaptól elnyert támogatásokat, ha a magyar kormány a holokauszt emlékezetével és feldolgozásával kapcsolatos gyakorlatán jelen határozatuk figyelembevételével változtat.

Hozzátették: szükségesnek tartják hangsúlyozni, hogy a zsidó hitközségek, mint minden évben, 2014-ben is megtartják saját mártír megemlékezéseiket, amelyekre a Mazsihisz várja zsidó és nem zsidó barátait.
A Mazsihisz 76 igen és 2 nem szavazattal, 3 tartózkodás mellett elfogadott közgyűlési határozatában megállapítja, „a Magyar Holokauszt Emlékév kapcsán kialakult vitában a kormány oldaláról nem történt érdemi előrelépés, az elmúlt években negatív irányba fordult emlékezetpolitikai gyakorlat nem változott. Az eddig megismert tervek nem veszik figyelembe a holokauszt borzalmaitól szenvedettek érveit és érzékenységét.”

A közgyűlés kéri Magyarország miniszterelnökét, állítsa le a Szabadság térre tervezett német megszállási emlékmű felállítását, mert szerintük annak szimbolikája jelentős mértékben hozzájárul a nemzeti felelősség elhárításához, a szobor körül kialakult konfliktus pedig károkat okoz Magyarország nemzetközi megítélésének.

A közgyűlés arra is kéri a kormányfőt, állítsa le a józsefvárosi Sorsok Háza-projektet, mert annak történelemfelfogása a mai napig ismeretlen a Mazsihisz szakemberei számára, a projekt vezetője pedig érdemben nem működik együtt a Mazsihisszel.

Rögzítették azt is: közéleti-szakmai megnyilvánulásai miatt a Mazsihisz alkalmatlannak tartja a Veritas kutatóintézet élére kinevezett Szakály Sándort a létesítmény vezetésére, ezért kérik felmentését.
„A Mazsihisz politikai pártoktól független, határozatát országunk, Magyarország jövője melletti elkötelezettséggel fogalmazta meg”, tartalmazza a közlemény.

A közgyűlést megnyitó Heisler András Mazsihisz-elnök a zárt ajtók mögött zajlott érdemi tárgyalást megelőzően felolvasta Ronald S. Lauder, a Zsidó Világkongresszus elnöke és Schweitzer József nyugalmazott országos főrabbi levelét. Ronald S. Lauder a magyar kormány és a Mazsihisz képviselőivel történt nemrégiben zajlott tárgyalásaira utalva levelében arról tájékoztatott, hogy a Zsidó Világkongresszus „teljes mértékben támogatja a magyar zsidó közösség álláspontját a holokauszt-megemlékezésekkel kapcsolatos vitákban”.

Reményét fejezte ki, hogy „a vitás ügyek megoldhatók a Mazsihisz és a magyar kormány között. Nemcsak azért, hogy ezek az ügyek ne jelenjenek meg a választási kampányban, hanem azért is, mert úgy gondoljuk, zsidóként nem tudjuk elfogadni, hogy a második világháború alatt történteket a pártok elhomályosítsák. A Zsidó Világkongresszus a Mazsihisz bármely döntését támogatja a fenti ügyben, és “továbbra is szorosan együttműködünk a magyarországi zsidóság érdekében”.

Schweitzer József levelében azt írta a közgyűlésnek, hogy „elfogadhatatlan minden olyan érvelés, amely a hazai zsidóság 20. század első felében bekövetkezett tragédiájáért viselt felelősség dolgában nem fogalmaz egyértelműen. Súlyos döntés meghozatala vár a közgyűlésre, amit úgy kell meghozni, hogy azt a Tóra szellemében egyenes gerinccel vállalhassuk, mártírjaink emléke, hittestvéreink és a zsidó történelem előtt. Az emlékév méltósága azt kívánja, hogy az utóbbi hónapok polémiái lezáruljanak és a továbbiakban kikerüljenek a napi politikából és közbeszédből.

Kardos Péter főrabbi a tanácskozás előtti nyitóimájában úgy fogalmazott: „a bölcsességetekre apellálok, amikor többségeteket az indokolt indulat hozott el ide, s a kérdés eldöntése: velük vagy nélkülük. A magyar zsidóság újkori történelmében egyedülálló helyzetbe kerültetek, mert ma nemcsak a magyar zsidóság jelenét, de a jövőjét is meghatározó óráknak cselekvő részesei vagytok”.

A Zsidó Közösségi Kerekasztal keretében a magyar kormány és a zsidó szervezetek képviselői csütörtökön tárgyaltak a Parlamentben. A tanácskozás után tartott sajtótájékoztatón Lázár János, Miniszterelnökséget vezető államtitkár közölte: jövő héten ad konkrét választ Orbán Viktor miniszterelnök arra a három kérdésre, amelyeket a zsidó szervezetek felvetettek.

Lázár János hozzátette: a tárgyaláson szerzett benyomásokról, javaslatokról és kritikákról tájékoztatja Orbán Viktort, aki “minden magyar honfitársunknak” kíván válaszolni.

Elmondta, három olyan fontos kérdés kapott kiemelt figyelmet, amelyre a zsidó szervezetek választ várnak a kormánytól: “a kőrösmezői borzalom kérdése”, és Szakály Sándornak, a Veritas Történetkutató Intézet főigazgatójának ezzel kapcsolatban tett nyilatkozata, a józsefvárosi pályaudvarból kialakítandó Sorsok Háza emlékhely és oktatási központ, illetve a német megszállási emlékmű, amelyet az 1944. március 19-én történt német megszállás évfordulója kapcsán kíván felállítani a kormányzat.

Korábban számos zsidó szervezet, több zsinagóga mondott le a kormány ez évi támogatásáról, és közölte, hogy nem vesz részt a kormány holokauszt-emlékévnek nevezett programjain.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.6/5 (32 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +36 ( 44 szavazatból)
Nem közösködik a kormánnyal a Mazsihisz , 4.6 out of 5 based on 32 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(34)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

34 Reader’s Comments

  1. Nagyon örülök a határozott állásfoglalásnak.
    Ideje volt felvállalni magunkat.
    Nagyon szeretném ezek után azt tapasztalni, hogy a megemlékezésen tömeges a részvétel.
    .
    Ennek a kormánynak az ígéretében nem szabad hinni. SOHASEM!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (28 szavazatból)
  2. “a Mazsihisz akkor tud részt venni a „Holokauszt 2014” kormányprogram folyamatában és abban az esetben fogja felhasználni a civil pályázati alaptól elnyert támogatásokat, ha a magyar kormány a holokauszt emlékezetével és feldolgozásával kapcsolatos gyakorlatán jelen határozatuk figyelembevételével változtat.”
    .
    Szasztok, Mazsihisz!
    Ovi vagyok, a parkett ördöge, nemzetközi Pávatáncos.
    Természetesen változtatok az álláspontomon, megértem a helyzetet most már.
    Álszakály elvtársnak már kitaláltam egy jobb helyet, elveszi wittnner marcsit, és főállású keresztapa lesz a gárdánál. Egy kicsit többér’.
    A sorsok háza meg le van… …fújva, a másik marcsinak majd kitolom a szemét pár milkóval.
    A legnehezebbet hagytam a végére… a zemlékmű! Na, ezt tényleg nem csináljuk most meg! Kevés is rá az idő, mondom ezt magunk közt, (megépítjük egy kicsit később, gondolom ezt már magamban, és szintén magunk közt) csak fogadjátok el azt a fránya 150 millát és máris együtt bulizhatunk!
    És köszi ezért a langyos válaszért, értek én a sor(s)ok között, hagytatok egy kiskaput a pénznek. Tudtam, hogy megegyezünk.
    Ha jól viselkedtek, meg is toldom, meg is duplázom. El sem hiszitek, mennyi pénz bejön a kasszámba (nem is értem, miért nevezik államkasszának…, ja, dehogynem, hiszen az állam én vagyok!), tehát ne féljetek, van itt pénz dögivel!
    Ölellek benneteket,
    a ti Vityátok

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (33 szavazatból)
  3. Hát azért nem reménytelen a helyzet, mert van amiben egységre lehet jutni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (13 szavazatból)
  4. Mint Kertész Ákos cikke után lélekben zsidó, kétség kívül tökös döntésnek tartom a Mazsihisz álláspontját, bár még messze nem az igazi. Igazi majd akkor lesz, ha – mint minden normális civil szervezet (a cöf nem az) – függetleníti magát a mindenkori kormánytól.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (22 szavazatból)
  5. Nagyon pozitiv döntest hozott a Mazsihisz. A penz nem minden, vannak dolgok amik nem eladok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (19 szavazatból)
  6. És kik azok, akik NEM-mel szavaztak, illetve tartózkodtak? Az ő rokonaikat nem deportálták talán?
    Vagy nincs önálló véleményük?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  7. TanLala (2014. február 9. vasárnap 15:02)
    +++++++++++++
    (Kalapom levéve)
    .
    Érdekelne, ki volt a két nemmel szavazó és a három tartózkodó.
    .
    “a Mazsihisz alkalmatlannak tartja a Veritas kutatóintézet élére kinevezett Szakály Sándort” — de a Veritas ellen semmi kifogása? A fasizmusmosdató szervezet rendben van, csak kissé kevésbé kéne mosdatni?
     
    “Az eddig megismert tervek nem veszik figyelembe a holokauszt borzalmaitól szenvedettek érveit és érzékenységét.”
    — Hogy micsoda??
    - Mi az, hogy a “szenvedettek érvei”? Először is nincs az az érv, amely változtatni tudna egy tényen. Másodszor – és legfőképpen – itt nem érvekről van szó, hanem kőkemény tényekről. Ezeket a fasiszták és bérenceik próbálhatják vitatni, de megváltoztatni nem tudják, a történettudomány pedig már elmondta a véleményét.
    - Mi az, hogy a “szenvedettek érzékenysége”? Mintha itt holmi szubjektív hisztiről lenne szó, legyenek rájuk tekintettel, ne mondjanak ilyeneket előttük, mert rosszul esik nekik. Piha.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  8. Örömteli az igen nagyarányú többségi álláspont.
    Megemelem a kalapom a MAZSIHISZ előtt. Szerintem helyes döntést hoztak.
    Egyúttal megmutatták Gyurcsánynak is, hogy neki is milyen döntést kellett volna hoznia, az összefogásmaszlagban való feloldódás helyett.
    Nem lennék most Orbán helyében. Minden bizonnyal arra számított, hogy nem merik ezt meglépni a zsidók. Ebbe most beletörik a foga. Remélem mind az összes, ami még megmaradt neki a sok disznózabálás és pálinkázás után.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  9. A történelemben már nem először, ismét a magyar zsidóság kezében van az ország sorsa.
    .
    Értem a kérdést: a jövőt a magyarokkal vagy nélkülük.
    .
    A válasz egyértelmű (szerintem): a magyarokkal, természetesen. de csak a tisztességesével. Orbánnal és aző magyarjaival viszont nem. A magyarok sem mind egyformák, és főképpen nem szabad elhinni, hgy Orbán képviseli az összes magyart. Lesz még Orbán a magyar történelem ganédombján.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  10. Érdekelne, ki volt a két nemmel szavazó és a három tartózkodó.

    én is ezt akartam írni….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  11. Ne reménykedj, Öreg Titán, nem fog beletörni. Nem véletlenül csak a jövő hétre ígért választ. Megvárta, hogy mit döntenek. Biztosan megvannak már a tervei erre az esetre is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  12. Halleluja!

    Csak most már tartsák is magukat az álláspontjukhoz a jövőben is következetesen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  13. Bár nehezen született meg az elhatározás, de mégis halvány reménysugár, hogy Orbán mégsem tud mindenkit megvenni.
    Nem látom sehol, hogy az ellenzéki pártok csatlakoznának ehhez a döntéshez!
    Mi van? Vasárnapot tartanak, és csak hétköznap politikusok?
    Illene egy emberként a MAZSIHISZ mellé állni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (18 szavazatból)
  14. “Reményét fejezte ki, hogy „a vitás ügyek megoldhatók a Mazsihisz és a magyar kormány között. Nemcsak azért, hogy ezek az ügyek ne jelenjenek meg a választási kampányban, hanem azért is, mert úgy gondoljuk, zsidóként nem tudjuk elfogadni, hogy a második világháború alatt történteket a pártok elhomályosítsák.” Lauder diplomatikus akart lenni, pedig ebben a kérdésben nem kellene elutasítania azokkal a pártokkal való együttműködést, amelyek meg akarják buktatni Orbán, Horthy-éra szellemiségére épülő, antiszemita kormányát. Nem kellene neki fintorognia a politika közelségétől. észre kellene vennie, hogy milyennagy segítséget jelententene a magyar demokratáknak, ha a zsidó világkongresszus nevében a magyar demokraták mellé állna, s nem próbálna ugyan olyan távolságot tartani tőlük, mint az új magyar antiszemita, hungarista államot építőktől.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  15. Az Európai Rabbinikus Központ e hónapban rendezi közgyűlését Budapesten!!
    Európa vezető rabbijai és még az izraeli főrabbik is eljönnek, hogy tiltakozzanak a magyarországi antiszemitizmus ellen !!
    Ha a híradások valósak – European Jewish Press – jelen lesz David Lau és Jichák Jószef izraeli főrabbik is.
    Pont tegnap akartam írni, hogy kíváncsi lennék, ha David Lau izraeli főrabbi is jelen lenne és egy kicsit kérdőre vonná a kormányt, hogy magyarázzák meg , mi folyik Magyarországon!!!

    Másik fontos hír, ha a történészekből álló bíróság kimondja, hogy Horthy bűnös népirtásban, és a bűncselekmények egy része a német megszállás előtti időszakokban is megtörtént, akkor a Fidesz kétharmados szavazattöbbségével elfogadott Alaptörvény történet-filozófiáját érné súlyos támadás.
    Na ebből mekkora botrány lesz , ha ez tényleg bekövetkezik!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  16. http://www.ejpress.org/index.php?option=com_content&view=article&id=47958&catid=11

    A hír , ahonnan a információt gyűjtöttem nektek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  17. öbb szempontból is elszúrták a Szabadság téri emlékmű kommunikációját – ismerte el a héten egy magas rangú kormánypárti forrás. Szerinte épphogy az volt a cél – miként fogalmazott –, hogy „a megszállás minden áldozatának” állítsanak emlékművet, és szerinte nem volt sem provokációs, sem konfrontációs szándék mögötte. Forrásunk ugyanakkor hangsúlyozta, arra készülnek, hogy bevonják a Mazsihiszt különböző kormányzati támogatású projektekbe, és ezzel talán meg tudják békíteni a zsidó szervezetet.
    Mint a forrás fejtegette, a kormány az elmúlt években azt tapasztalta, hogy a magyarokat Nyugaton folyamatosan antiszemitának igyekeznek beállítani, és azt is látták – adott esetben titkosszolgálati jelentésekből –, hogy ebben a szomszédos országok (miként a forrás fogalmazott: a Kisantant országai) is érdekeltek, részt vesznek ebben a hangulatkeltésben. A Fidesz vezető politikusa szerint éppen ezért akartak „ellennarratívát” felépíteni, azaz kimutatni, hogy a német megszállás, illetve a szélsőjobboldali elemek akkori pozícióba kerülése mérföldkő volt a magyar zsidóság katasztrófájában. Ennek része volt, hogy korábban Martonyi János és Navracsics Tibor elismerte a magyar hatóságok felelősségét a holokausztban, majd az új alkotmányban szereplő – a szuverenitás elvesztésének dátumaként szereplő – 1944-es évet is ki akarták emelni.
    A forrás elismerte, a párt vezetőségén belül komoly vita volt az emlékmű üzenetéről, a szobor kinézetéről, ám miután Orbán Viktor döntött, ezek a disputák lezárultak. Ugyanakkor több hibát is elkövettek: a szoborról szóló határozat címéből kimaradt az áldozat, a jobboldali értelmiség „előreszaladt” a döntés kommunikációjában. A forrás szerint a volt MDF-es miniszterelnök, Boross Péter által beajánlott Szakály Sándor történész kijelentésével (mely szerint az első deportálások „idegenrendészeti intézkedések” voltak) pedig teljesen felforgatta az ügyet. A forrás szerint ezzel a kijelentésével Szakály a Fideszben is kiütötte a biztosítékot, szerinte nem zárható ki, hogy „nem fog sokáig tartani a mandátuma” a kormányzati kutatóintézet, a Veritas élén. A Szakály Sándor által keltett botránnyal kapcsolatban ugyanakkor a csütörtöki, Lázár Jánossal folytatott találkozó egyik résztvevője azt mondta, a miniszterelnökséget vezető államtitkár is csak annnyit mondott, hogy esetleg álllítsanak fel még egy bizottságot a kamenyec-podolszkiji mészárlás vizsgálatára, amit ők felháborítónak tartanak. (Az emlékműről, a mészárlásról, és az azt kísérő történellemhamisításról Ungváry Krisztián írt a hvg.hu-nak.)
    http://hvg.hu/itthon/20140209_MAZSIHISZ_kormany_emlekmu

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  18. ja ránéztem az mno.hu-ra
    sehol semmi. gondolom várják a direktívát mit írhatnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  19. Hiryu2,0 (2014. február 9. vasárnap 18:02 )
    “elszúrták a Szabadság téri emlékmű kommunikációját – ismerte el a héten egy magas rangú kormánypárti forrás. Szerinte épphogy az volt a cél – miként fogalmazott –, hogy „a megszállás minden áldozatának” állítsanak emlékművet, és szerinte nem volt sem provokációs, sem konfrontációs szándék mögötte.”
    — Nem adhatnak mást, mi lényegük. Most piszkosul csodálkoznak, hogy van rajtuk kívül világ. Most azon gondolkodnak (a kármentésen túl), hogy hogyan kellettvolna a gaztettet úgy elkövetni, hogy ne annak túnjék, ami.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  20. Legyünk reálisak: a Mazsihisz mai döntése egy nagyon pozitív első lépés – előre. Én a dologban a civil ellenállás motívumot látom fontosabbnak, mert látványos példát mutat az ellenzéki mozgalmaknak. Megmutatja, hogy lehet áldozatot hozni elvekért, hogy nem kell mindig kompromisszumot keresni a konfliktusokban.
    .
    A következő lépés lehetne, hogy a „társadalmat” le kellene választani a kormányról. Sokan azt mondják ugyanis, hogy a zsidók a mai társadalom felelősségét firtatják, meg bocsánatkérést várnak az emberektől – holott ez nincs így.
    .
    Felelősséggel kizárólag a KORMÁNY, személy szerint Orbán Viktor és Kövér László tartozik azért, hogy ne hamisíttassa meg a történelmet. Világossá kell tenni, hogy Orbán Viktor – a saját, kormányzati felelősségét, a mesterséges történelem-hamisítást – akarja rátestálni a népre, az emberekre. A bűntudat sulykolásával a kormány az antiszemitizmust akarja fellobbantani, ezzel híveket szerezni magának. Holott csak arról van szó, hogy Orbán ne hazudjon, mint az normális szokása.
    .
    Itt lenne az ideje, hogy a Mazsihisz (és a talán hozzá csatlakozó civilek) azonnal és erősen kidomborítsák ezt: nekik nem a társadalommal, hanem a kormánnyal, Orbán Viktorral és garnitúrájával van gondjuk, konfliktusuk. Világossá kellene tenni a frontvonalakat, ki és ki ellen van – meg kell nyugtatni és meg kell nyerni a többséget a zsarnokság ellen.
    .
    Talán ez lehetne a második lépés. Hajrá!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  21. No végre! Nem adják nevüket a fidesz szalonképessé mosdatásához.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  22. Mint holokauszt túlélő drukkoltam a MAZSIHISZNEK.Fellélegeztem,hogy bátran döntöttek,hogy bebizonyították a zsidók többsége megtanulta a töténelmi leckét és aszerint döntött.Jó volna tudni,hogy akik nemmel szavaztak mi állhatott az ellenérdekük mögött.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  23. Nem várt, kellemes meglepetés a Mazsihisz közgyűlés döntése.
    Van egy megalapozott sejtésem: az AN e témában közölt egyenes, és kompromisszumot nem tűrő, ébresztő cikkei tükröt mutattak a Mazsihisznek, amibe kénytelenek voltak belenézni. Véleményem szerint az AN cikkek sokban hozzájárultak a Mazsihisz helyes döntéséhez !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  24. Sok zsidó vallású ember bizony lelkendezve szavazott a fideszre vagyis Orbánra. Egyék meg amit főztek. A sok nyugdíjas, gazda, eü.-ek, tanárok, szegények és azok is akik most még a gyerekeinek sem tudnak enni adni, a sok fiatal szülei akik most fizethetik a drága tandíjat vagy a gyerek hosszú évekig eladósodik és mindenki aki erre szemét bandára szavazott. Azok is aki ezután is imádják őket. Egyék meg amit főztek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  25. Please read my article on the subject and share it on Facebook or through email. The more English speaking people know about this the better, right?

    http://drmandler.wordpress.com/2014/02/10/why-everyone-should-boycott-official-2014-holocaust-commemorations-in-hungary/

    Thank you.
    Milyen jo lenne, ha az AN angolul is publikalna…ugye?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  26. A Mazsihisz bojkottját csak üdvözölni lehet.
    De akit érdekel, ki volt az a két nemmel szevezó és a három artózkodó, annak fogalma sincs a demokráciáról.
    Emléketetőül:
    Cicáznak a szép csendőrtollak
    mosolyognak és szavatolnak,
    megírják ki lesz a követ.
    Hisz NYÍLTAN dönt, ki ezer éve
    magával kötve, mint a kéve
    sunyít, vagy parancsot követ

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  27. Hi David,
    Thanks for the article. Hungary sorely needs people with local insight and international reach—a rare combination.
    However, there was one sentence in your article that I take exception to:
    “That large numbers of Jews in Budapest could pass for non-Jews with the help of a piece of paper is eloquent testimony of the success of Hungarian Jewish acculturation.” (Italics mine.)
    I mean, really. So they looked just like ordinary Hungarians, right? How surprising. Jews were not only “accultured”, they created a significant part of that culture.
    And ‘forest’ is spelled with a single ‘r’.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  28. .
    David Mendler !
    .
    “Igen és akkor az Amerikai (magyar) Népszava nevét is le kellene fordítani angolra”. Hhhm ?
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  29. Kedves Ego!
    Mandler Dávid az angol nyelv professzora. Jól tudja, hány “r”rel írják az erdöt angolul. Tudod, hogy, ha a klaviatúrán a billentyüt egy kicsit erösebben nyomjuk meg az képes megismételni a betüt.
    (Ismerem a hosszú “Ö” és “Ü” használatát, de nincsenek ezek a betük a készletemben.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  30. mandlergyuri (2014. február 10. hétfő 20:54)A
    Kösz a felvilágosítást. Ezért találták fel a helyesírás-ellenőrzőt. Amit célszerű használni, különösen nyomdába/közlésre adott írás esetén.
    Nenm kifogásoltam az ékezeteidet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  31. A Mazsihisz beültetett sokunkat a hullámvasútba, de amikor már hánynunk kellett volna, akkor szerencsésen megérkeztünk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  32. Hogy’ mer minket ez a büdös, tetves zsidó antiszemitázni – mondja pl. a Deutsch, Bayer és Bencsik egymásnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  33. Csak most lattam Ego hozzaszolasait. A cikkem vegleges verzioja igy jelent meg a Budapest TImes-ban.

    http://budapesttimes.hu/2014/02/16/why-everyone-should-boycott-official-2014-holocaust-commemorations/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Harmadszor is kordont bontottak a Szabadság téren 2014. április 10. csütörtök

Lemondott a Mazsihisz ügyvezető igazgatója 2014. április 10. csütörtök

Orbán küldöttsége Észak-Koreában 2014. április 9. szerda

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos